Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις αρχάριου περί χρωμάτων  (Αναγνώστηκε 1410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alafroiskiotos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens, Ilioupoli
Ερωτήσεις αρχάριου περί χρωμάτων
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 08:31:55 μμ »
Εχθές αγόρασα ένα μοντέλο και αφού έφαγα κόλλημα και ασχολούμουν όλη μερα, σήμερα έφτασα στο βάψιμο.
Έχω χρώματα Hobby Color και έχω παρατηρήσει ότι δεν στρώνουν καλά. Δηλαδή κάνουν κάτι νερά και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.
Είναι "κλασική περίπτωση βλάβης" των ακρυλικών χρωμάτων με πινέλο ή κάνω κάτι λάθος.

Επίσης για το αραίωμα έχω ακούσει ότι κάνει το AZAX, ισχύει.

Για το ξέπλυμα των πινέλων υπάρχει κάποιο ειδικό υγρό?

Σε περίπτωση που βάψω κάτι λάθος, με ποιό τρόπο μπορώ να το σβήσω αν γίνεται.

Τέλος κάτι εντελώς γενικό και μάλλον υποκειμενικό, ποια είναι τα καλύτερα χρώματα?

Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι πολύ φρέσκος στο άθλημα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Ερωτήσεις αρχάριου περί χρωμάτων
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 09:02:13 μμ »
Φίλε μου,τα ακρυλικά χρώματα δεν βάφονται με πινέλο-εκτός των Vallejo,παρά μόνο με αερογράφο.Γι αυτό και δεν σου έστρωσαν καλά.

Το ΑΖΑΧ ισχύει για αραίωμα,όπως και το διαλυτικό της εκάστοτε εταιρείας ή το οινόπνευμα ή το νεράκι...

Τα πινέλα τα ξεπλένουμε με ΑΖΑΧ.

Τα καλύτερα χρώματα είναι αυτά με τα οποία εσύ κάνεις το καλύτερο και πιο άνετο βάψιμο....

Καλώς ήρθες. :D

Αποσυνδεδεμένος alafroiskiotos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens, Ilioupoli
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 10:14:02 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Mastora για την απάντηση.

Από διάφορα θέματα που διάβασα στο forum κατάλαβα ότι για πινέλο είναι ta enamel ή τα Vallejo σε ακρυλικά.
Τώρα που έχω ακρυλικά χρώματα, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να στρώσουν καλά?

P.S. Συγχαρητήρια παιδιά για την τεράστια ύλη που έχετε.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 10:45:24 μμ »
Τώρα που έχω ακρυλικά χρώματα, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να στρώσουν καλά?

να αρχίσεις φιγούρες!  ::glossa:: ::glossa::

καλώς μας ήρθες...για αεροπλάνα αρκετά καλά είναι τα Lifecolour (τα έχω δοκιμάσει σε ghost παραλλαγή), με πινέλο άν βάψεις εκτός απο Vallejo (κορυφαία) είνα και τα Andrea πολύ καλά.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση

Τα ακρυλικά στο πλαστικό μόνο με φορνέτ βγαίνουν; άλλος τρόπος;

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 11:07:07 μμ »
ίσως ένα πέρασμα ενός εναμελ σπρει πριν το βάψιμο (και πιθανό ελαφρύ τυρίψιμο με ντουκόχαρτο 2000+)  να βοηθούσε την κατάσταση.

τα Vallejo (model color) είναι όντως καλά για πινέλο αλλά οι αντιστοιχίες που δίνει η εταιρία ειδικά στα fs είναι ψιλοκουκουρούκου (πχ fs 36375) ενώ υπάρχουν πολλές διφορούμενες αντιστοιχίες στο Internet.

επίσης θέλουν primer γιατί αν τα περάσεις κατευθείαν στο πλαστικό λίγο νύχι παραπάνω να έχεις θα δείς γρατζουνιές στο μοντέλο.για μασκάρισμα με ταινία το χρώμα σηκώνεται για πλάκα.

lifecolor δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά απότι έχω δει στο φορουμ είναι και αυτά ευαίσθητα.

Tags: