ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ Professional BD-800 τι γνώμη εχετε:
ήταν ο πρώτος μου αερογράφος και τότε στην τιμή (50-) είχε δώρο και μια βαλβίδα ρύθμισης αέρα.
για τα λεφτά του και αν 0.35 βγάζει ψιλές δέσμες. για base coats και παραλλαγές με μασκάρισμα στην 1/72 είναι οκ και αν του μάθεις τα μυστικά θα βγάλεις freehand από μεγάλα 48 αρια και πάνω (αν βάφεις αεροπλάνα). για ψιλοδουλειές μάλλον θα σε απογοητεύσει.
βέβαια δεν μπορώ να μην σου πώ ότι όταν μετά από 3 μήνες πήγα σε badger 150 η διαφορά ήταν μέρα με τη νύκτα στην ποιότητα των υλικών - στην αίσθηση της σκανδάλης και στις δέσμες. από την άλλη θα μου πείς εχουν διαφορά 100+ ευρώ που σε εσένα είναι ενα κομπρεσέρ.
τώρα τον δουλέυω που και που για κανένα βλήμα ή για μικρές επιφάνειες με λίγο χρώμα και δεν ασχολούμαι και πολύ σχολαστικά με το καθάρισμα του.
για ξεκίνημα και για αερογραφείς με το ελαχιστο δυνατό κόστος (που σε σένα είναι βασικός παράγοντας απότι καταλαβαίνω) δεν είναι άσχημος. υπάρχει στο τρίγωνο και ένας graphotech (νομίζω βαρύτητας) με 45 ευρά και με 0.30 μπεκ όμως φαίνεται να είναι μόνο για ακρυλικά και αζαξάκι (δεν αντέχουν οι τσιμούχες του με τα διαλυτικά των εναμελ - ούτε καν με white spirit). αν βάφεις με ακρυλικά δες και αυτον σε αίσθηση σκανδάλης γιατί του bd-800 είναι λίγο σκληρή ακόμα και στο πάτημα.
τώρα τελευταία έτριψα σε ντουκόχαρτο λίγο τη βελόνα και διαπίστωσα καλύτερο έλεγχο σε ψιλές δέσμες.