Αποστολέας Θέμα: Bismarck 1/600 Αirfix  (Αναγνώστηκε 3307 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
Bismarck 1/600 Αirfix
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 09:16:49 πμ »
γεια σας και παλι!ο κρυος καιρος μας προτρεπει να με νουμε σπιτι και  να ασχολουμαστε με το αγαπημενο μας χομπι,ετσι προστεθηκε στη βιτρινα μου το 7ο πλοιο του στολου μου,το ιστορικο θωρηκτο βισμαρκ που δεν σας κρυβω οτι μολις ανοιξα το κιτ απογοητευτηκα πολυ καθως τα κοματια ηταν πολυ ατσουμπαλα και μου εβγαλαν την πιστη στο τριψιμο και στο στοκαρισμα.ομως καθε εμποδιο για καλο,τουλαχιστον την επομενη φορα που θα παω για ψωνια θα αποφυγω την συγκεκριμενη εταιρεια.λοιπον σας παρουσιαζω το πλοιο με φωτο ποιοτητας απο ψηφιακη 12 mp.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: bismark 1/600 airfix
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 09:30:06 πμ »
Φίλε rookie καλημέρα,αρκετά καλή προσπάθεια.Βέβαια έχει μερικά λαθάκια ,αλλά οσο φτιάχνουμε μαθαίνουμε φίλε.Και πάντα μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Αν θέλεις να σου επισημάνω μερικά.Το κατάστρωμα του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΙΣΜΑΡΚ ηταν ξύλινο,τα πυροβόλα γκρι στο χρώμα των υπερκατασκευών ,τα αεροσκάφη του πλοίου πράσσινα και υπήρχε διαχωριστική μαυρη γραμμή μεταξύ υσάλων και πλευρών του κοίτους,επίσης οι πύργοι των πυροβόλων πρέπει να πατάνε στις βάσεις.Αυτά τα λίγα για αρχή.Πάντως με λίγο μελέτη μέσο του modelclub αλλά και του διαδυχτίου μπορείς να κάνεις θάυματα. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:36:46 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Σταμάτη.
Καλή η προσπάθεια σου άλλα μην βιάζεσαι. Κανε μια βόλτα από το Internet πρώτα μελέτα αρκετά και μετά ξεκίνα την κατασκευή σου.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:20:03 μμ »
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...
Ξεκίνα με μιά καλή έρευνα για την διαθεσιμότητα των κίτ, το συγκεκριμένο είναι αρχαίο και ίσως από τα χειρότερα για το συγκεκριμένο πλοίο... καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα κίτ πιό user friendly παρά ένα απαράδεκτο και δύσκολο - γεμάτο λάθη - κίτ.
Κοίτα φωτό από το θέμα που θέλεις να αναπαραστήσεις, υπάρχουν πολλές στο internet και μετά ξεκίνα αργά και μεθοδικά να δουλεύεις.  Καθάριζε τα κομμάτια από τυχόν περισευούμενο πλαστικό, φλάς κλπ και όπου χρειάζεται βάφε τα πρίν τα τοποθετήσεις στο μοντέλο.  Πρίν από κάθε κόλληση, κάνε ένα dry fit, δηλαδή τοποθέτησε το κομμάτι χωρίς κόλλα να δείς εάν εφαρμόζει.  Εάν δεν εφαρμόζει, με ντουκόχαρτα ή λίμες φέρτο το κομμάτι στο επιθυμητό σχήμα ή μέγεθος για να "κάτσει" σωστά, έτσι αποφεύγεις φαινόμενα όπως πύργοι πυροβόλων στον αέρα κλπ.
Χρησημοποίησε στόκο στα κενά που εμφανίζονται, πχ κατάστρωμα με κύτος για να μην φαίνεται το κενό.
Κάνε μιά βόλτα στο φόρουμ και θα βρείς πολλές λύσεις...
Για ότι άλλο θές, ρώτα ελεύθερα  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Bismarck 1/600 airfix
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 02:18:35 μμ »
Μην βιάζεσαι... Η υπομονή είναι σύμμαζος του μοντελιστή...

Επίσης καλό είναι πριν πετάξεις τα λεφτά σου, να ρωτήσεις για το κιτ που σκέφτεσαι να αγοράσεις...

Καλή προσπάθεια με το κιτ της Airfix, αλλά άμα προσέξεις περισσότερο θα δεις ότι και εσύ θα ευχαριστιέσαι πιο πολύ το χόμπι...  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 07:21:32 μμ »
δε λεω δικιο εχετε αλλα αμα δουλευω 60 ωρες την εβδομαδα,για να κανω ολα αυτα που λετε(μελετη,ερευνα αγορας κ.λ.π), θα τελειωνω την καθε κατασκευη σε κανα 6μηνο.απλα κοιταω να αρεσουν σε εμενα και σε αυτους που τα βλεπουν και μεχρι τωρα αυτα τουλαχιστον το εχω επιτυχει.thanks anyway. 8)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 07:56:13 μμ »
Τώρα έχεις δίκιο εσύ... ʼμα είσαι ευχαριστημένος εσύ όλοι οι άλλοι αναγράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων σου....

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για όλους μας...

Αλλά ο καθένας μας ξέρει τι τον ευχαριστεί και πως θα απολαύσει καλύτερα το χόμπι μας...

Ποιό είναι το επόμενο πλοίο?

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 08:46:16 πμ »
α, το επομενο ειναι πολυ καλο κομματι για τσεκαρε το...
http://pla.gr/catalog/product_info.php?products_id=217
και μια εικονα απο την αρχη

::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 09:54:06 πμ »
Φίλε rookie συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Ο μοντελισμός πρώτα και πάνω απ' όλα ειναι ευχαρίστηση. Αυτό που φτιάχνεις πρέπει πρώτα να αρέσει σε εσένα. Αν είσαι εσύ ευχαριστημένος, οι γνώμες όλων των άλλων περιτέυουν.
Από την άλλη, νομίζω οτι έιναι καλό να ακούς τις γνώμες - συμβουλές των συναδέλφων, οι οποίοι έιναι και πολυ καλοί και εμπειροι, οι οποίες θα σου φανοούν χρήσιμες στο να βελτιώσεις τις ικανότητες σου και να ευχαριστιέσαι το χόμπυ μας ακόμα πιό πολυ.

Και πάλι συγχαρητήρια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 12:18:15 μμ »
ευχαριστω φιλε μου για τα καλα σου λογια.τις φωτο απο τα ολοκληρωμενα πλοια μου δεν τις ανεβασω για να αποσπασω καλα λογια και ευσημα(ειναι φυσικα καλοδεχουμενα ομως...),αλλα γιατι εμενα μου αρεσει πολυ να βλεπω πλοια απο τα χερακια καποιου συνχομπιστα γιατι με την σκεψη και την πρωσοπικη εργασια που εχει αφιερωσει ο καθενας πιστευω οτι ειναι ανεκτιμητα και γι'αυτο πιστευω οτι αρεσει και σε εσας.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Απ: Bismarck 1/600 Αirfix
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 10:28:28 πμ »
Εγω παντως εχω βαλει στο ματι το Bismarck απο την Revell 1:350. Πραγματικα....ειναι ενα τεεεεραααας!!!!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: Bismarck 1/600 Αirfix
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 12:35:30 μμ »
α, το επομενο ειναι πολυ καλο κομματι για τσεκαρε το...
http://pla.gr/catalog/product_info.php?products_id=217
και μια εικονα απο την αρχη

::salut::
Spoiler (hover to show)

Tags: