Αποστολέας Θέμα: Ανάμιξη χρωμάτων!  (Αναγνώστηκε 3091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
Ανάμιξη χρωμάτων!
« στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 09:15:07 μμ »
Καλησπέρα σας, ανοίγω αυτό το θέμα για να μου εξηγήσετε μερικά πράγματα γύρω απο τα χρώματα και το βάψιμο των μοντέλων! Θα ήθελα να μάθω πως να κάνω σωστές μίξης και αν χρειάζομαι όλα τα χρώματα που έχει το φυλλάδιο του μοντέλου μου. Το μοντέλο μου απο πίσω έχει 13 χρώματα black,red,silver,light gull gray,steel,flat base,clear red,burnt iron,olive gray,gray,yellow,field green. Όταν αγόρα το μοντέλο δεν μου τα έδωσαν όλα και μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκα κάτι που να μην έχω. Χρειάζεται να έχω όλα τα χρώματα για ένα μοντέλο ή θα πρέπει να κρίνω τι θα χρειαστώ και τι δεν θα χρειαστώ; Επίσης σε ένα σημείο μου λέει να βάψω ένα κομμάτι με 97% olive gray και 3% black, πώς θα κάνω σωστή μίξη και πώς θα την ξαναπετύχω αν η επιφάνεια είναι μεγάλη και χρειαστώ επιπλέον χρώμα;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Ανάμιξη χρωμάτων!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 09:54:31 μμ »
Να τολμήσω να μαντέψω πως το μοντέλο που έχεις είναι της Revell; Πάντως πες μας τι μοντέλο είναι για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 10:20:13 μμ »
Είναι αυτό

το χρώμα που βλέπεις το πράσινο σε όλο το ελικόπτερο είναι ανάμιξη olive gray με black.. Πες ότι το πετυχαίνω και το βάφω πως θα το ξαναπετύχω για να βάψω και 2ο χέρι;

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 10:51:17 μμ »
μία λύση είναι να κάνεις την ανάμιξη με σχετικά περισσότερο χρώμα απότι χρειάζεσαι και να το βάλεις σε ένα βαζάκι ή μπουκαλάκι. έτσι θα το έχεις όταν το χρειαστείς για το συγκεκριμένο μοντέλο. μπορείς και να το αραιώσεις για να το χρησιμοποιήσεις κατεύθείαν αν πρόκειται για σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 11:06:27 μμ »
πολύ καλή ιδέα θα το βάλω σε ένα ποτηράκι και θα το σκεπάσω απο πάνω με μεμβράνη. πως θα γίνει η σωστή μίξη; με το μάτι;

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 11:15:31 μμ »
πολύ καλή ιδέα θα το βάλω σε ένα ποτηράκι και θα το σκεπάσω απο πάνω με μεμβράνη. πως θα γίνει η σωστή μίξη; με το μάτι;

μπορείς και με μια σύριγγα ή και με σταγόνες με οδοντογλυφίδα. φρόντισε το βαζάκι να κλείνει αεροστεγώς.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 11:27:00 μμ »
νομίζω ότι βρήκα τον καλύτερο τρόπο, με σύριγκα μπράβο φίλε ευχαριστώ. η μπογιά μετά θα θέλει διαλυτικό ή απλά ανακάτεμα; (εννοώ μετά την αποθήκευση της σε ποτηράκι)

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:36:27 πμ »
νομίζω ότι βρήκα τον καλύτερο τρόπο, με σύριγκα μπράβο φίλε ευχαριστώ. η μπογιά μετά θα θέλει διαλυτικό ή απλά ανακάτεμα; (εννοώ μετά την αποθήκευση της σε ποτηράκι)

αν τα χρώματα δεν τα έχεις αραιώσει τότε κάνε τη μίξη και ανακάτεψε μέχρι δακρύων. μετά αραιώνεις. αν είναι ήδη αραιωμένα δεν θα βάλεις άλλο διαλυτικό.

αν έχεις ακρυλικά και βάφεις με πινέλο τότε δεν ξέρω πόσο αραίωμα με διαλυτικό θέλει και αν θέλει. ,μπορεί να μην θέλει και καθόλου.  

βέβαια για το olive και το μαύρο είναι πολύ μικρό το ποσοστό του μαύρου που ουσιαστικά θέλει σταγόνες από αυτό σε αρκετή ποσότητα olive.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:13:52 μμ »
Humbrol enamel γράφουν τα χρώματα πάνω,μερικά στο καπάκι λένε matt met gloss,δεν ξέρω. πάντως αυτός που μου έδωσε το μοντέλο και τα υλικά μου είπε ότι δεν χρειάζονται αραίωση. πρώτα πρέπει να περάσω βερνίκι όλο το ελικόπτερο για καλύτερο αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:46:55 μμ »
ʼσχετα με το τι σου είπε αυτός που στα έδωσε, από το supermarket  αγόρασε και white spirit για να αραιώσεις τα χρώματά σου και να καθαρίσεις μετά τα πινέλα σου, τα χέρια σου και όποια άλλη καταστροφή θα έχεις κάνει στο σπίτι σου. Ελπίζω τουλάχιστον να αγόρασες μαζί με τα χρώματα και το μοντέλο και κανένα πλατύ πινέλο, γιατί διαφορετικά και θα παιδευτείς και δεν θα πετύχεις καλό αποτέλεσμα.
Τα ποτηράκια ξέχνα τα. Ενα μπουκαλάκι πλαστικό με πώμα από φαρμακείο χρειάζεσαι ή ακόμα φθηνότερα την συσκευασία από depon αναβράζοντα δισκία.
Για την ανάμειξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαθμονομημένο δοσομετρικό σωλήνα (1 ευρώ κοστίζει) ή ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικό ζυγό ακριβείας (12 Ευρώ)  που θα βάλεις πάνω του το μπουκαλάκι, μέσα στο οποίο θα προσθέτεις με σταγονόμετρο ή την σύριγγα τά χρώματα ώστε να επιτύχεις την επιθυμητή αναλογία 97% - 3%.
Ακόμα καλύτερα, να σοβαρευτούμε. Δεν μαυρίζει ιδιαίτερα ένα πράσινο χρώμα με 3% μαύρο. Το olive green σου φτάνει και περισσεύει. Το πολύ - πολύ στάξε μερικές σταγόνες μαύρο μέσα στο δοχειάκι με το πράσινο χρώμα και τελείωσες. Και επειδή είναι το πρώτο σου μοντέλο, πήγες που πήγες και διάλεξες μεγάλο και μονόχρωμο, πήγαινε και αγόρασε το χρώμα σου σε spray, για να μην απογοητευτείς με το τελικό αποτέλεσμα και δεν ξαναφτιάξεις μοντέλο στην ζωή σου.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:49:07 μμ »
Και δες από εδώ  :arrow: http://www.modelclub.gr/f...ex.php/topic,10030.0.html
την διαδικασία κατασκευής ενός μοντέλου αεροσκάφους.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:53:26 μμ »
σε ευχαριστώ πάρα πολύ :) λες να βγεί άσχημο με πινέλο; μέχρι τώρα ότι και να έχω βάψει το πέρασα 2 χέρια και είναι μια χαρά, αρχότερα θα ήθελα να αγοράσω όμως αερογράφο καλύτερα έτσι; διαλυτικό έχω για να καθαρίζω τα πινέλα μου (1 πλατύ και 1 μικρό για λεπτομέριες) διαλυτικό για χρώματα σμάλτου.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:55:09 μμ »
το λινκ δεν δουλεύει.. κάτι παίζει με τις τελείες "f...ex.php"

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *