Αποστολέας Θέμα: Τοποθέτηση χαλκομανιων...  (Αναγνώστηκε 11595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
Τοποθέτηση χαλκομανιων...
« στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:33:42 πμ »
Γεια σας, φοβερό φορουμ έψαχνα εδώ και κάποιες μέρες για κάτι τέτοιο. Είμαι καινούργιος στο μοντελισμό,τόσο καινούργιος που δεν ξέρω καν αν χρησιμοποιώ τους σωστούς όρους. Αγόρασα για αρχή χωρίς να ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι,με μόνο κρητίριο μου την ομορφιά το πρώτο μου ελικόπτερο. Είναι το CH-46A/D "U.S. Marines-Vietnam"

είναι σε κλίμακα 1:48,(εδώ ξέχασα να σας αναφέρω τα εργαλεία μου, 2 πινέλα (μεγάλο,μικρό),1 υγρή κόλλα,1 λαβίδα,1 κοπίδι,ένα εργαλείο για να ανοίγω τρίπες που δεν ξέρω πως λέγεται :),1 διαλυτικό και τις κατάλληλες μπογιές) ξεκίνησα χωρίς προβλήματα να το κατασκευάζω και έχω μερικές απορείες κυρίως γύρω απο τα αυτοκόλλητα.

Ας ξεκινήσω τις ερωτήσεις λοιπόν.

1) Χρειάζομαι κάποιο άλλο εργαλείο;
2) Θα ήταν καλύτερο να αφήσω τις μπογιές και τα πινέλα και να πάω σε αερογράφο;
3) Ποιά είναι η σωστή διαδικασία για την τοποθέτηση των αυτοκόλλητων;

Μέχρι τώρα κάνω τις εξής ενέργειες:

1) Κόβω το αυτοκόλλητο
2) Το βουτάω σε ένα ποτηράκι με καθαρό νερό για 4-5 δευτερόλεπτα
3) Το βγάζω απο το ποτηράκι και το αφήνω πάνω σε χαρτί κουζίνας για 10-15 δευτερόλεπτα
4) Με μια μπατονέτα βρέχω ελαφρός το σημείο του ελικοπτέρου όπου θα μπεί το αυτοκόλλητο
5) Με τη λαβίδα μου "σέρνω" το αυτοκόλλητο απο το χαρτάκι του πάνω στο ελικόπτερο
6) Με την άλλη άκρη της μπατονέτας (στεγνή) αφαιρώ το επιπλέον νερό

Το αποτέλεσμα είναι να μένει το αυτοκόλλητο στη θέση του αλλά αργότερα αν το ακουμπήσω με το δάχτυλο μου βγαίνει και αχρηστεύεται! Τι κάνω λάθος; Έκανα μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ και είδα ότι υπάρχει ένα υγρό που μπαίνει στο μοντέλο πριν να τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο (αντί για νερό που βάζω εγώ) είναι αυτό το λάθος μου;

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Απ: Τοποθέτηση αυτοκόλλητων
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:54:01 μμ »
Πρώτα απ΄ όλα περνάς γυαλιστερό βερνίκι (ή παρκετίνη-η γνωστή για το γυάλισμα των πατωμάτων) το μοντέλο αφού τελειώσεις το βάψιμο της παραλλαγής. Το γυαλιστερό βερνίκι οπωσδήποτε πάει ψεκαστό (σπρέι ή αερογράφο), γιατί με το πινέλο θα αφήσει σημάδια (η παρκετίνη περνιέται και με πινέλο χωρίς κανένα πρόβλημα). Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι ιδανική για να "πιάσουν" τα σήματα και να μην φαίνεται το φιλμ τους. Στη συνέχεια ακολουθάς τα βήματα που περιγράφεις και είσαι ΟΚ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το υγρό που λες (βελτιωτικό χαλκομανιών λέγεται). Εγώ χρησιμοποιώ το Mr Mark Softer της Gunze. Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, αφού κάνεις τα βήματα 1-6 που περιγράφεις, στη συνέχεια βρέχεις τη χαλκομανία με το βελτιωτικό και ΠΡΟΣΟΧΗ την αφήνεις όπως είναι. Και λέω προσοχή, γιατί το βελτιωτικό στην αρχή ζαρώνει τη χαλκομανία (είναι φυσιολογικό) και την επαναφέρει στο αρχικό της σχήμα μόλις στεγνώσει. Με το βελτιωτικό οι χαλκομανίες ακολουθούν όλες τις καμπύλες και τις γραμμώσεις του μοντέλου. Επίσης αν σου δημιουργηθούν φυσσαλίδες στις χαλκομανίες, τότε με μία καρφίτσα τις τρυπάς και στη συνέχεια βάζεις λίγο βελτιωτικό ακόμα και είσαι ΟΚ.

Πιστεύω να σε διαφώτισα και να μην σου δημιούργησα άλλες απορίες ::icon_thumright:: ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:59:49 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,ναι έχω και άλλες απορίες :) , μάλλον παρκετίνη θα πάρω αφού πιστεύω ότι θα τα καταφέρω καλήτερα με πινέλο (εσύ τι προτείνεις;). Θα φροντίσω να τα προμηθευτώ και την παρκετίνη και το βελτιωτικό αλλά δεν ξέρω εδώ στην καβάλα κάποιο μαγαζί,μήπως ξέρεις κάποιο e-shop για να παραγγείλω απο εκεί; Και κάτι ακόμα δεν υπάρχει πρόβλημα που βρέχω με νερό την επιφάνεια του μοντέλου πριν τοποθετήσω το αυτοκόλλητο ετσι;

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 12:53:25 πμ »
Spoiler (hover to show)

::offtopic::Μήπως να πεταχτείς μέχρι Σαλόνικα μεριά;Μία ώρα θα κάνεις και θα πάρεις ότι θες. (ʼσε που θα πιείς και το καφεδάκι σου,τι άλλο να ζητήσει κανείς :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 01:59:28 πμ »
Βασικά βρήκα στα links του site κάποια μαγαζιά και πιστεύω ότι θα καταφέρω να βρώ ότι χρειάζομαι... αφού μου εξηγήσατε τί χρειάζομαι!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Τοποθέτηση χαλκομανιων...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 10:53:15 πμ »
...
Μέχρι τώρα κάνω τις εξής ενέργειες:

1) Κόβω το αυτοκόλλητο
2) Το βουτάω σε ένα ποτηράκι με καθαρό νερό για 4-5 δευτερόλεπτα
3) Το βγάζω απο το ποτηράκι και το αφήνω πάνω σε χαρτί κουζίνας για 10-15 δευτερόλεπτα
4) Με μια μπατονέτα βρέχω ελαφρός το σημείο του ελικοπτέρου όπου θα μπεί το αυτοκόλλητο
5) Με τη λαβίδα μου "σέρνω" το αυτοκόλλητο απο το χαρτάκι του πάνω στο ελικόπτερο
6) Με την άλλη άκρη της μπατονέτας (στεγνή) αφαιρώ το επιπλέον νερό

Το αποτέλεσμα είναι να μένει το αυτοκόλλητο στη θέση του αλλά αργότερα αν το ακουμπήσω με το δάχτυλο μου βγαίνει και αχρηστεύεται! Τι κάνω λάθος; Έκανα μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ και είδα ότι υπάρχει ένα υγρό που μπαίνει στο μοντέλο πριν να τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο (αντί για νερό που βάζω εγώ) είναι αυτό το λάθος μου;
Μετά απο πόση ώρα ακούμπησες τη χαλκομανία και βγήκε? Η διαδικασία που ακολουθείς είναι σωστή αλλα πρέπει να αφήνεις τη χαλκομανία να στεγνώσει αρκετές ώρες πρίν την ακουμπήσεις! Το βερνίκι/παρκετίνη και το βελτιωτικό σημάτων λίγο βοηθούν στην επικόλληση... ο λόγος που τα χρησιμοποιούμε είναι για να μαλακώσει το σήμα και να "κάτσει" καλύτερα πάνω στις λεπτομέρειες αλλα και για να μή φαίνεται το διάφανο φίλμ στο οποίο είναι τυπωμένα τα σχέδια.

Επίσης την παρκετίνη θα την βρείς στα Supermarket - δέν νομίζω να υπάρχει μοντελιστικό κατάστημα που τη διαθέτει! Και αντί για βελτιωτικό σημάτων πολλοί χρησιμοποιούν και πάλι την παρκετίνη... Δέν το έχω επιχειρήσει αλλα αφού δέν έχεις πρόσβαση σε κατάστημα για αγορά βελτιωτικού ίσως αξίζει να το δοκιμάσεις - σε μια περισσευούμενη χαλκομανία πρώτα! :D

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 05:16:09 μμ »
την αφήνω 15-30 δευτερόλεπτα και μετά την κουνάω. λάθος μου; η παρκετίνη ή το γυαλιστικό ότι απο τα 2 βρώ μπαίνει αμέσως πάνω στο αυτοκόλλητο ή μπορεί να μπεί και μετά απο καιρό; δηλαδή στα αυτοκόλλητα που έχω ήδη κολλήσει.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 09:59:07 μμ »
την αφήνω 15-30 δευτερόλεπτα και μετά την κουνάω. λάθος μου;
ΛΑΘΟΣ!!! Γενικότερα αποφεύγουμε να πολυκουνάμε την χαλκομανία! Αφού την τοποθετήσεις στο σημείο που πρέπει, την αφήνεις να στεγνώσει για ώρες.
Παράθεση
η παρκετίνη ή το γυαλιστικό ότι απο τα 2 βρώ μπαίνει αμέσως πάνω στο αυτοκόλλητο ή μπορεί να μπεί και μετά απο καιρό; δηλαδή στα αυτοκόλλητα που έχω ήδη κολλήσει.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις παρκετίνη ως βελτιωτικό χαλκομανίας και μόνο, την βάζεις την ώρα που τοποθετείς το σήμα... απλώνεις με πινέλο στο σημείο που θα τοποθετηθεί το σήμα και πρίν στεγνώσει το τοποθετεις. Μετά και αφού στεγνώσουν όλα, ξαναπερνάς όλο το μοντέλο παρκετίνη ή γυαλιστερό βερνίκι για να "σφραγίσεις" τα σήματα και να προτοιμάσεις το μοντέλο για wash.

Προσοχή - το βερνίκι (ή γυαλιστικό όπως το λές), δέν είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί ώς υποκατάστατο βελτιωτικού χαλκομανίας...

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:27:13 πμ »
όταν λέω ότι το κουνάω μετά απο 15-30 δευτερόλεπτα εννοώ πάνω απο το χαρτί του για να το βάλω στο μοντέλο..

Πρώτα απ΄ όλα περνάς γυαλιστερό βερνίκι (ή παρκετίνη-η γνωστή για το γυάλισμα των πατωμάτων) το μοντέλο αφού τελειώσεις το βάψιμο της παραλλαγής. Το γυαλιστερό βερνίκι οπωσδήποτε πάει ψεκαστό (σπρέι ή αερογράφο), γιατί με το πινέλο θα αφήσει σημάδια (η παρκετίνη περνιέται και με πινέλο χωρίς κανένα πρόβλημα). Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι ιδανική για να "πιάσουν" τα σήματα και να μην φαίνεται το φιλμ τους. Στη συνέχεια ακολουθάς τα βήματα που περιγράφεις και είσαι ΟΚ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το υγρό που λες (βελτιωτικό χαλκομανιών λέγεται). Εγώ χρησιμοποιώ το Mr Mark Softer της Gunze. Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, αφού κάνεις τα βήματα 1-6 που περιγράφεις, στη συνέχεια βρέχεις τη χαλκομανία με το βελτιωτικό και ΠΡΟΣΟΧΗ την αφήνεις όπως είναι. Και λέω προσοχή, γιατί το βελτιωτικό στην αρχή ζαρώνει τη χαλκομανία (είναι φυσιολογικό) και την επαναφέρει στο αρχικό της σχήμα μόλις στεγνώσει. Με το βελτιωτικό οι χαλκομανίες ακολουθούν όλες τις καμπύλες και τις γραμμώσεις του μοντέλου. Επίσης αν σου δημιουργηθούν φυσσαλίδες στις χαλκομανίες, τότε με μία καρφίτσα τις τρυπάς και στη συνέχεια βάζεις λίγο βελτιωτικό ακόμα και είσαι ΟΚ.

Πιστεύω να σε διαφώτισα και να μην σου δημιούργησα άλλες απορίες ::icon_thumright:: ::salut::

μπορώ να πω ότι με το δικό σου ποστ και με αυτό έχω μπερδευτεί λίγο....

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:41:34 πμ »
Πρέπει να'χεις στο μυαλό σου ότι το μοντέλο σου πρέπει να είναι γυαλιστερό για να κάτσουν οι χαλκομανίες αλλιώς θα έχεις προβλήματα.Το γυαλιστερό αποτελέσμα το πετυχαίνεις είτε με παρκετίνη (με αερογράφο ή πινέλο) είτε με γυαλιστερό βερνίκι (πάντα με αερογράφο).Στη συνέχεια βάζεις τις χαλκομανίες σου όπως ακριβώς το κάνεις.Απλά με το βελτιωτικό περνάς την χαλκομανία μόλις την τοποθετήσεις και την αφήνεις μέχρι να τελειώσει το φαινόμενο της <<βελτίωσης>>.Όταν τοποθετήσεις όλες τις χαλκομανίες περνάς πάλι ένα γυαλιστερό βερνίκι ή παρκετίνη και είσαι έτοιμος για τα wash και οτιδήποτε άλλο θέλεις.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:42:57 πμ »
Υ.Γ Τις χαλκομανίες δεν τις ακουμπάμε μετά την σωστή τοποθέτησή τους..

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:53:49 πμ »
ωραία αυτό είχα καταλάβει και γώ. σας ευχαριστώ όλους. πάμε στην επόμενη ερώτηση ! :) συγγνώμη αν έχω χαζές απορίες αλλά είμαι πολύ άπειρος ακόμα. το wash (ξεπλένω) τί είναι; και για πιο λόγο γίνεται;

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 01:08:49 πμ »
Wash είναι η τεχνική τόνισης των γραμμώσεων και γενικά είναι ένα τρόπος να τονίσεις κάποιες γωνίες,εσοχές κ.τ.λ.Γίνεται συνήθως με λάδια ζωγραφικής αραιωμένα με white spirit.Μπορείς να ψάξεις στο φόρουμ να δεις ακριβώς πως γίνεται.Εδώ θα φύγουμε απο το θέμα που έχεις ανοίξει.....και θα επέμβουν οι διαχειριστές ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 01:15:16 πμ »
Ναι έχεις δίκιο πάντως βρήκα την απάντηση ! ευχαριστώ. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,310.0.html

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 09:15:31 πμ »
αντί για το Mr Mark Softer βρήκα το humbrol decal fix, δεν φαντάζομαι να έχει τόσο μεγάλη διαφορά έτσι; αν είναι να συνεχίσω να το ψάχνω.

Αποσυνδεδεμένος MORFEAS62

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:23:17 πμ »
Παιδιά,  έχω βρεί στη Θεσ/νίκη μια βιοτεχνία που ασχολείται με χαλκομανίες και κανουν φοβερη δουλειά.
Παίρνω απ'αυτούς χαρτί χαλκομανίας Α4 (30EUR τα 10 φύλλα) και τα τυπώνω σε Lexmark laser.
Μου έχουν δώσει κι οδηγίες για το καλύτερο κόλλημα της χαλκομανίας στην άτρακτο.
Ούτε βελτιοτικά,΄ούτε βερνίκια, ούτε φυσαλίδες, τυπώνω και κολλάω..(περνάω βέβαια ένα βερνίκι στο τέλος για να "δέσουν" τα υλικά).
Έχω παραγγείλει και λευκά γράμματα, τα οποία ήταν σούπερ.. και χρώματα ασημί και χρυσά..

Καλημέρα. Μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία της βιοτεχνίας ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:09:24 πμ »
αντί για το Mr Mark Softer βρήκα το humbrol decal fix, δεν φαντάζομαι να έχει τόσο μεγάλη διαφορά έτσι; αν είναι να συνεχίσω να το ψάχνω.
Ειναι η μερα με την νυχτα! Το ζουμι της Humbrol ειναι τοσο ψοφιο που δεν κανει τιποτα! ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:15:52 μμ »
τότε πρέπει να βρω το άλλο.... ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:20:59 μμ »
Δημήτρη (CROW),να υποθέσω πως τα Decal Cote 1&2 είναι σα να λέμε Μr Mark Setter & Softer ένα πράγμα?Τα βρήκα σε μια κούτα κάποια στιγμή που καθάριζα και δε γέρω αν πρέπει να τα πετάξω ή όχι  :roll:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:24:44 μμ »
Ειναι η μερα με την νυχτα! Το ζουμι της Humbrol ειναι τοσο ψοφιο που δεν κανει τιποτα! ::dontknow::
x2  :evil: :evil: :evil: Όχι απλά ψόφιο. Σε πλήρη αποσύνθεση ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:28:25 μμ »
To ότι τα είχα και 12 χρόνια καταχωνιασμένα,μήπως επιτείνει την ''αποσύνθεσή''τους???  ::eusa_whistle:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Κατάλαβα...πάνε για πέταμα  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:52:44 μμ »
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα! θελω να ρωτησω και εγω κατι μιας και μεχρι τωρα καμια φορα δεν εβαλα γιαλυστικο λογω ελειψεις αερογραφου και οι χαλκομανιες γιαλιζαν απο χιλιομετρα. διαβαζω λοιπον για την παρκετινη και λεω οπα εδω τα πραγματα απλουστευουν αφου περνιεται με πινελο!ρωτω λοιπον περναω ολο το μοντελο με την παρκετινη και αφου στεγνωσει βαζω τις χαλκομανιας και μετα ξανα περναω ολο με παρκετινη?και ποσα χερια?ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων.
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:58:19 μμ »
επισης εχω προμηθευτει ενα υλικο της microscale το οποιο μου τοεδωσαν για την τοποθετηση του φιλμ σε χαλκομανιες που θα εκτυπωσω εγω και μου ειπαν να χρησιμοποιησω και στην χαλκομανια σαν βελτιωτικο. με την παρκετινη δουλευεται?

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 10:18:03 μμ »
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα! θελω να ρωτησω και εγω κατι μιας και μεχρι τωρα καμια φορα δεν εβαλα γιαλυστικο λογω ελειψεις αερογραφου και οι χαλκομανιες γιαλιζαν απο χιλιομετρα. διαβαζω λοιπον για την παρκετινη και λεω οπα εδω τα πραγματα απλουστευουν αφου περνιεται με πινελο!ρωτω λοιπον περναω ολο το μοντελο με την παρκετινη και αφου στεγνωσει βαζω τις χαλκομανιας και μετα ξανα περναω ολο με παρκετινη?και ποσα χερια?ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων.

ναι περνάς ένα χέρι όλο το μοντέλο, μετά βάζεις τα αυτοκόλλητα σου και μετά περνάς ακόμα ένα χέρι παρκετίνη.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 05:30:11 μμ »
καλησπερα! προβλημα υπηρξε με την παρκετινη! επειφη τα σηματα στο καθετο σταθερο εγιναν με μαρκαδορο , και επειδη φοβηθηκα τα βερνικια μην και χαλασουν των μαρκαδορο χρησιμολοιησα τη παρκετινη η οποια δια πιστωσα οτι ο μαρκαδορος εκλαιγε με μαυρο δακρυ και ο ινδιανος την "κοπανησε"!καποια βοηθεια? ευχαριστω!

Tags: