Φίλοι μου καλημέρα, μετά απο τις ΑΚΑΜΑΤ μηχανές και το τέλος (επιτέλους

) του Enigma, "έπιασα" ενα μικρό αρματάκι.....
Λίγη ιστορία, πριν 3 χρόνια είχα επισκεφτεί το μουσείο της Kubinka, στην αίθουσα 6 μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το έκθεμα 37. Ηταν (& είναι) ενα μικρό σφαιρικό άρμα (αν μπορεί να λεχθεί έτσι) κακοβαμμένο (παχύ στρώμμα σαν-λευκή μπογιάς) στο οποίο υπήρχε μια μικρή ταμπέλα με πολύ λίγες πληροφορίες γραμμένες στα κυριλικά.....Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτές τις πληροφορίες πρόκειται για το "Kugelpanzer", ενα αναγνωριστικό όχημα κατασκευής μάλλον Krupp το 1944. Είχε μοτέρ 2χρονο μονοκύλινδρο (έχει αφαιρεθεί) και σαν πλήρωμα είχε ενα στρατιώτη (οδηγός). Η θωράκιση του ήταν υποτυπώδης (5 χιλιοστά) και αποστολή είχε να παρατηρεί κινήσεις του εχθρού. Ηταν γερμανικής προέλευσης τ' οποίο όμως ¨αντέγραψαν" οι ιάπωνες, γιαυτό και το συγκεκριμένο (του μουσείου) καταλήφθηκε ακέραιο στην Μαντσουρία το 1945.
Στο εσωτερικό τώρα, που απ΄οτι μας είπαν αποκαταστάθηκε και "δόθηκε" στο κοινό μόλις το 2007, εμφανίζεται η θεση του οδηγού ενώ στο πίσω κάτω μέρος υπάρχει ο χώρος του κινητήρα. Δεν υπάρχουν όργανα (ταχύμετρο κτλ) παρα μονο δυο λεβιέδες κίνησης (των τροχών) και ενα μικρό τιμόνι (πρπ οσο 2 παλάμες σε διάμετρο) που στρίβει μέσω αξόνων την πίσω συμπαγή μεταλλική ρόδα. Πάντως σίγουρα άνθρωπος ανω του 1.70 δεν χωρά με τπτ

Μπροστά στα γόνατα του οδηγού υπάρχει ενα μικρός ημικυκλικός οδηγός επάνω στον οποίο πιστεύουν οτι υπήρχε κάποιο πολυβόλο (τύπου MG).
Αφού είχε "κολλήσει" στο μυαλό μου, με το που το είδα στο μουσείο, "ήρθε" το πρόσφατης κυκλοφορίας ρητινένιο κιτ της Attack σε κλίμακα 1/35. Δεν έχασα την ευκαιρεία

και "τσίμπηασα" ενα λοιπόν......
Σαν κιτ είναι υπερ-απλουστευμένο, μόλις 4 ρητινένια κομμάτια, τα οποία όμως θέλουν αρκετό καθάρισμα απο τα blocks της χύτευσης. Σίγουρα θέλουν αντικατάσταση οι 2 εξατμίσεις (εγώ τις έκανα απο χάλκινο σωληνάκι) καθώς και το στραβό "σκαλί" εισόδου (απο ανάλογο αντιοσλισθητικό φύλλο p.e.).
Για το βάψιμο του δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία

βλέπετε δεν σώζεται ούτε μια φώτο ή άλλη πληροφορία για το χρώμμα του οταν το κατέλαβαν......Αρκετοί πιστεύουν οτι ήταν βαμμένο με panzer grey, εγώ λόγω χρονολογίας παραγωγής το έβαψα με Dark Yellow και Russian Green --- Δεν ξέρω άμα είναι σωστό απλά βάση υποθέσεων το έκανα έτσι --- Πάντως εκείνο το τύπου λευκό που είναι βαμμένο είναι σίγουρα λάθος (άλλωστε το λέει και η πινακίδα στο μουσείο)....

συτη συνεχεια θα γίνουν σκονίσματα και λοιπές φθορές.....