Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ  (Αναγνώστηκε 3734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

br99_Oe

• Επισκέπτης
ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
« στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 02:22:15 μμ »
Επειδή όλοι έχουμε περάσει από τη θέση του πρωτάρη και καταλαβαίνω πολύ καλά τις χιλιάδες απορίες που μπορεί να έχουν οι πρωτάρηδες, θα δώσω 2 sites που μπορεί να βρει κανείς αρκετές πληροφορίες:
1) http://www.nmra.org/beginner ,  
2) http://www.nmra.org/directory (δεξιά στήλη με θησαυρό άλλων σχετικών Links),
3) http://www.miba.de/herstell/index.htm  (οι κατασκευαστές σιδηρ. μοντέλων αλφαβητικά) ,
4) http://www.greatesthobby.com/

Πιστεύω ότι είναι μιά μεγάλη βοήθεια

Αποσυνδεδεμένος FORO

• Scale 1/144
  • *
Απ: ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 09:11:36 πμ »
Καλημέρα φίλε, και σ'ευχαριστώ για τους συνδέσμους...

Να δηλώσω κι εγώ την παρουσία μου ως αρχάριος στο εν'λόγω απολαυστικό χόμπι μια και είμαι ακόμη στην αγορά των βασικών στοιχείων για μια σιδηροδρομική μακέτα...
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσω τις γραμμές μου (lima,peco) στην παρούσα καλή κατάσταση, μιας και μόλις τελείωσα τον κοπιαστικό κσθαρισμό τους?

br99_Oe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 11:51:41 πμ »
Καλή σου μέρα,
δεν υπάρχει "καθαρισμός διαρκείας" , αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι. Ακόμη και 5 λεπτά να δουλέψεις μια μακέτα πάλι θα΄έχει λερωθεί  (έστω και ελάχιστα). Κάθε μία μηχανή που περνάει όλο και κάτι θα αφήσει. Επι πλέον υπάρχει ο κοινός για όλους μας εχθρός της σκόνης. Αν θέλεις την τέλεια καθαριότητα πρέπει να καθαρίζεται η μακέτα -ανάλογα με την χρήση- κάθε εβδομάδα, κατά τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 04:14:02 μμ »
.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 04:24:43 μμ »
...μιας και μόλις τελείωσα τον κοπιαστικό κσθαρισμό τους

Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει το καθάρισμα να είναι κουραστικό, εκτός πια κι αν έχεις μακέτα μεγέθους WunderLand.

Έτσι από περιέργεια, πως καθαρίζεις τις γραμμές σου  :?: :?: :?:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος FORO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 06:45:28 μμ »
Φίλε Blitz-X, επειδή οι γραμμές αγοράστηκαν μεταχειρισμένες κατά το πλείστον από γνωστά site δημοπρασιών του εξωτερικού, και δεν ήταν σε καλή λειτουργική κατάσταση, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ψηλό γιαλόχαρτο και μετά να τα επαλείψω όλα με λάδι singer που διάβασα σε κάποιο σχόλιο στο εδώ φόρουμ.
Τώρα πλέον είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχουν ασυνέχειες τάσης σε όλο το μήκος της διαδρομής των γραμμών κατά τις δοκιμές που έκανα.
Προμηθεύτηκα και κάτι σαν σβήστρα, νομίζω από την peco ή hornby, για να απαλέιφω κάποια έντονα ίχνη που αφήνουν οι μηχανές πάνω στις ράγες μετά από πολυχρεισία...
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ενδεδειγμένος τρόπος να διατηρηθούν οι γραμμές σε καλή κατάσταση για περισσότερο χρονικό διάστημα, ώστε η συντήρησή τους-καθαρισμός τους να μην γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα...
Και πώς μπορείς εξ'άλλου να κάνεις καθαρισμό σε τμήματα γραμμών που δεν είναι επιφανειακά (τούνελ,βουνά,αφανή διαδρομή...)?
 Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι προσανατολίζομαι λόγω επαρκούς πιστεύω χώρου για μακέτα 4Χ1,20 με μια άκρη του να φτάνει στις διαστάσεις του 4Χ2,00 . :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 07:24:11 μμ »
Φίλε FORO,

δεδομένης της αρχικής κατάστασης των γραμμών σου συμφωνώ ότι το καθάρισμα ήταν κοπιαστικό και έπραξες τα δέοντα. Μην ξεχνάς όμως πως σε μακέτα που τρέχουν τρένα, συστηματικά, οι γραμμές δεν βρωμίζουν με τον τρόπο που ήταν βρώμικες οι δικές σου, αλλα έχουν την κλασσική βρωμιά λόγω χρήσης. Για τα κρυφά σημεία, ένα βαγόνι καθαρισμού επιβάλλεται.
Για περισσότερα στοιχεία δες στο παρακάτω topic του forum:  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12658.0.html

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 08:26:01 πμ »
Καλή μέρα και καλώς όρισες.
Ό,τι γράφτηκε , καλώς γράφτηκε.
Να φροντίζεις να καθαρίζεις με ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα της γόμας και της βρώμας και κάποια στιγμή που θα θέλεις και θα μπορείς αγόρασε ένα καθαριστικό σετ βαγόνι της Lux με βούρτσα και ηλεκτρική σκούπα.

http://farm4.static.flickr.com/3407/3227634783_0afc4c531a_b.jpg

Τέλος, όπως έχω ξαναγράψει (παραθέτοντας τα λεχθέντα Γερμανών ημίθεων) : "Ο καλύτερος τρόπος να κρατάς μία μακέτα καθαρή είναι να την χρησιμοποιείς".

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 08:58:42 πμ »
Καλή μέρα και καλώς όρισες.
Ό,τι γράφτηκε , καλώς γράφτηκε.
Να φροντίζεις να καθαρίζεις με ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα της γόμας και της βρώμας και κάποια στιγμή που θα θέλεις και θα μπορείς αγόρασε ένα καθαριστικό σετ βαγόνι της Lux με βούρτσα και ηλεκτρική σκούπα.

http://farm4.static.flickr.com/3407/3227634783_0afc4c531a_b.jpg

Τέλος, όπως έχω ξαναγράψει (παραθέτοντας τα λεχθέντα Γερμανών ημίθεων) : "Ο καλύτερος τρόπος να κρατάς μία μακέτα καθαρή είναι να την χρησιμοποιείς".

USE IT or LOSE IT :oops: :oops: :oops: :mrgreen:(Διότι έιμαστε και σε μια ηλικία κρίσιμη........ :mrgreen: :mrgreen:)
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος FORO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 02:11:46 μμ »
Φίλε JIMMY.K, διάβασα και θαύμασα όλα όσα ανέβασες (φωτο,σχόλια,τεχνικές) στο ποστ σου, έχεις κάνει εξαιρετική και υποδειγματική δουλειά, αποτελείς πιστεύω έμπνευση για όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε επιτέλους πράξη ένα όνειρο των παιδικών μας χρόνων, μια αξιοπρεπή μακέτα με τραίνα και όλα τα συνοδευτικά...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 04:58:28 μμ »
Φίλε JIMMY.K, διάβασα και θαύμασα όλα όσα ανέβασες (φωτο,σχόλια,τεχνικές) στο ποστ σου, έχεις κάνει εξαιρετική και υποδειγματική δουλειά, αποτελείς πιστεύω έμπνευση για όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε επιτέλους πράξη ένα όνειρο των παιδικών μας χρόνων, μια αξιοπρεπή μακέτα με τραίνα και όλα τα συνοδευτικά...

Σ' ευχαριστώ γι' αυτά που γράφεις.Μακάρι να μπορούμε να κάνουμε όλοι πράξη το όνειρο μας,να φτιάχνουμε και να ανεβάζουμε -σε forums- τα πεπραγμένα μας.
Θα ήμουν διπλά ευτυχής ,εάν οι κατασκευές όλων μας αποτελέσουν έμπνευση για ένα παιδί ,ώστε να ζητήσει αντί για x-box ένα starter τραίνου.

Ονειροπόλος?

Αθεράπευτα....

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 05:37:03 μμ »
JIMMY.K
Ερώτηση 1η: Δηλαδή εσύ δίνεις γκάζια στην Faur (την μηχανή που τραβάει τα δύο βαγόνια με τη γόμα) και παίρνεις βόλτα όλη την μακέτα; (Το θηρίο)
Ερώτηση 2η: Από πού αγόρασες τα βαγονάκια;
Υ.Γ Faur=Ρουμάνικη εταιρεία= http://www.amnizia.com/gallery/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=1425
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:23:34 μμ »

Σ' ευχαριστώ γι' αυτά που γράφεις.Μακάρι να μπορούμε να κάνουμε όλοι πράξη το όνειρο μας,να φτιάχνουμε και να ανεβάζουμε -σε forums- τα πεπραγμένα μας.
Θα ήμουν διπλά ευτυχής ,εάν οι κατασκευές όλων μας αποτελέσουν έμπνευση για ένα παιδί ,ώστε να ζητήσει αντί για x-box ένα starter τραίνου.

Ονειροπόλος?

Αθεράπευτα....

Γεια σου ρε JIMάρα Κ. Γι'αυτό σε πάω ......................για το Αθεράπευτα.
Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν. ::salut::

ΥΓ: Αν ο δικός μου μου ζητήσει train simulator για playstation :)  , να τον  ::Guillotine:: ??????
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:18:46 πμ »

Ονειροπόλος?

Αθεράπευτα....

ΥΓ: Αν ο δικός μου μου ζητήσει train simulator για playstation :)  , να τον  ::Guillotine:: ??????

Ρε παιδιά, ένα περίεργο πράγμα... αλλά και μένα αυτό το "αθεράπευτα ονειροπόλος" είναι η κατάρα μου. Ή μήπως δεν είναι κατάρα;

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 08:51:46 πμ »

Ονειροπόλος?

Αθεράπευτα....

Ρε παιδιά, ένα περίεργο πράγμα... αλλά και μένα αυτό το "αθεράπευτα ονειροπόλος" είναι η κατάρα μου. Ή μήπως δεν είναι κατάρα;

ΜΦΧ

Αυτά (κατάρα ή όχι) νομίζω τα αξιολογεί κανείς με ασφάλεια προς το τέλος τη ζωής ή της σταδιοδρομίας του.
"Ονειροπόλος" -στο δικό μου μυαλό- δεν σημαίνει απαραίτητα αδρανής,οπισθοδρομικός ή εκτός πραγματικότητος!,όπως "πραγματιστής" δεν σημαίνει απαραιτήτως δραστήριος ή καινοτόμος.
Προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω πράγματα από το να αποδέχομαι ,ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ!

Θα κλείσω το ούτως ή άλλως καρά-spam :) , με δύο αποφθέγματα :
"Μόνο τα νεκρά ψάρια τα παρασύρει το ρεύμα...."
"Και τα λουλούδια και οι κ...ράδες  :oops:  ::sorry::επιπλέουν.Εσύ διαλέγεις τί θα πάρεις...."  ::offtopic::

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 09:04:16 πμ »
Oi  αξίες  έχουν  χάσει  την   αξία   τους ,πιστεύω!!!!!!!!

"Keep your feet on the ground   and  , keep searching for the stars,"  έλεγε κάποτε ο K C  Kayson,αυτός που εκφωνούσε  το ΤΟP-20 στον Αμερικάνικο σταθμό του Ελληνικού τις δεκαετίες 70 και 80.(πριν φύγουνε οι Βάσεις)
Α, ρε τι θυμήθηκα !!!!!!

Τελικά BLITZ-X δεν είναι κατάρα , αλλά τη σημερινή εποχή -που τα πάντα είναι "ίσωμα" :lol:- είναι.
Παρ'όλα αυτά είμαι 100% μαζί σου , και με το JimmyK.  Ρομαντικός? Ναι. Αλλά , ίσως , λιγότερο αθεράπευτος.

sorry για το  ::spam_emoticon::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 02:08:00 πμ »
Επιτρέψτε μου κι εμένα ένα ακόμα μικρό - τοσοδούλι  ::spam_emoticon::

Μπράβο Μήτσο και Βασίλη γράψτε για Μάνο γιατί χέρι του πονάει και δε μπορεί γράφει πολλά.

Καλά καλά πλάκα κάνω, όσο για μιά απάντηση μη το κάνουμε θέμα. Αλλά ρε παιδί μου ούτε μέσα στο μυαλό μου να ήσασταν. Συμφωνώ και επαυξάνω.

::sorry::    ::offtopic::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος FORO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 01:32:29 μμ »
Μια και όπως προείπα ανήκω σ'αυτήν την κατηγορία (...ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ), θα ήθελα κάποιος φίλος να με ενημερώσει αν γνωρίζει την παρακάτω συσκευή και αν λειτουργεί αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της "βρωμιάς" από τις ράγες.

http://www.gaugemaster.com/item_details.asp?code=HF-1

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 04:33:20 μμ »
Νομίζω ότι αυτό που δείχνεις στο ποστ σου είναι φίλτρο ρεύματος.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 02:07:11 πμ »
Μια και όπως προείπα ανήκω σ'αυτήν την κατηγορία (...ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ), θα ήθελα κάποιος φίλος να με ενημερώσει αν γνωρίζει την παρακάτω συσκευή και αν λειτουργεί αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της "βρωμιάς" από τις ράγες.

http://www.gaugemaster.com/item_details.asp?code=HF-1

Αν και δεν έχω ιδία άποψη για τη συγκεκριμένη συσκευή, απ' όσο είδα στο site πρόκειται για μόνιμα συνδεδεμένο καθαριστικό γραμμής, που λειτουργεί με ιονισμό του αέρα μεταξύ τροχού και γραμμής στο σημείο που ο τροχός χάνει την επαφή με τη γραμμή λόγω βρωμιάς στη γραμμή. Απ' όσα αναφέρουν δουλεύει μόνο με DC και όχι με πολλαπλά τραίνα.

ΜΦΧ

Tags: