Αποστολέας Θέμα: Θελω αερογράφο! διαθέτω 100 Ευρώ πρωταρης!  (Αναγνώστηκε 3872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
Θελω αερογράφο! διαθέτω 100 Ευρώ πρωταρης!
« στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 08:26:47 μμ »
Φτιαχνω συνχρονα αεροπλανα 1/72 αν και ψηνομαι για 1/48...
Δεν εχω βαψει ποτε με αερογραφο!
Εχω κομπρεσερ TC-108 της Weather!
Gravity feed? Μαρκας?
Δεν εχω ιδεα καποιος που να ξερει plz...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Θελω αερογράφο διαθέτω 100 Ευρώ πρωταρης!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 08:36:35 μμ »

για πάρε τηλ. τα καταστηματα της ιπποκράτους.
κάτι ειδα το σάββατο για προσφορες αερογράφων γυρω στα 100 ευρώ
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 08:45:45 μμ »
αν θές αγορά από ελλάδα τότε όντως στην ιπποκράτους έχουν προσφορές.

σαν πρώτη γνώμη να πάρεις διπλής λειτουργίας που ίσως σε δυσκολέψει λίγο στην αρχή αλλά έχουν μικρή διαφορά τιμής από τους μονής.  να πάς σε κάτι επώνυμο (badger, iwata, κλπ ) και να αποφύγεις τους κινέζικους.  νομίζω ότι ο iwata revolution  είναι κάτω από 100 ευρώ  και είναι ένας καλός all around αερογράφος.

στην ιπποκράτους αν δεν κάνω λάθος τρέχει μια προσφορά revolution με σωληνα στα 100 ή 99.

περισσότερα από τους πιο έμπειρους.

Αποσυνδεδεμένος eagle detailer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερμανια
  • Κεριμης Κωστας
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 10:56:08 μμ »
Καλησπερα. Εχω εναν αερογραφο badger 150 διπλης λειτουργιας αν σε ενδιαφερει στην κασετινα του χρησιμοποιημενο μονο μια φορα με λαστιχο, μπουκαλακι, μικρο κυπελακι και κλειδακι με μυτη fine. Μου τον εκαναν δωρο αλλα δεν τον χρειαζομαι γιατι ηδη εχω 2 badger 150 και εναν 360. Αν σε ενδιαφερει πες μου...

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:18:36 μμ »
Θα ελεγα για αρχη να πας σε κατι μονης λειτουργιας,
Eγω επελεξα για αρχη τον Badger 200, τον ειχα παρει περισυ περιπου 50EUR απο Luckymodel....

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:39:58 μμ »
Kαι γω αν θέλεις τη γνώμη μου,θα σου πρότεινα για αρχή να πάρεις έναν μονής λειτουργίας για να καταλάβεις το εργαλείο και τα μυστικά του  :wink: Βέβαια,αν πιστεύεις ότι θέλεις κάτι παραπάνω και έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου (και ειδικά στο χέρι σου),ο Badger 150 για μένα είναι και μαμώ τους αερογράφους  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:58:26 μμ »
Θα πρότεινα αντί για Badger 200 τον Ιwata revolution SAR (τους έχω δουλέψει και τους 2).

http://www.chicagoairbrushsupply.com/iwresarsiaca.html
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 12:27:27 πμ »
Φίλε Δημήτρη,θα έρθω να συμφωνήσω μαζί σου,αν και δεν έχω δουλέψει τον 200!Πήρα τον Iwata sar και αφού ψάχτηκα τρελά με αραιώσεις και πιέσεις κατάφερα πολύ λεπτές δέσμες. ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 12:30:06 πμ »
Oλοι οι αερογράφοι καλοί είναι. Διάλεξε όποιον σου γυαλίσει στο μάτι, δες εαν κάποιος είναι σε προσφορά με κάτι ακόμα, π.χ. σωλήνας παροχής, 2η μύτη.Απλά πράγματα.
Με άλλα 30 ευρώ συνολικά, αγόρασε γάντια διαφανή μίας χρήσης μια εκατοντάδα από το supermarket με 3 ευρώ , πάρε από το supermarket και πάλι χαρτί κουζίνας, white spirit & azax, από φαρμακείο σταγονόμετρα, μία απλή μάσκα προστασίας έναντι βαφής (όχι σωματιδίων) και ξεκίνα να πειραματίζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:15:59 πμ »
Oλοι οι αερογράφοι καλοί είναι. Διάλεξε όποιον σου γυαλίσει στο μάτι, δες εαν κάποιος είναι σε προσφορά με κάτι ακόμα, π.χ. σωλήνας παροχής, 2η μύτη.Απλά πράγματα.
Με άλλα 30 ευρώ συνολικά, αγόρασε γάντια διαφανή μίας χρήσης μια εκατοντάδα από το supermarket με 3 ευρώ , πάρε από το supermarket και πάλι χαρτί κουζίνας, white spirit & azax, από φαρμακείο σταγονόμετρα, μία απλή μάσκα προστασίας έναντι βαφής (όχι σωματιδίων) και ξεκίνα να πειραματίζεσαι.
  Συμφωνω και εγω. Τα πραγματα ειναι απλα, ιδιως αν πρωτοξεκινας.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 05:23:50 μμ »
Επειδή ψάχνω και γω για αερογράφο,θα ήθελα μια διευκρίνηση. Αν αγοράσω αυτόν ας πούμε http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_101_102&products_id=5130 (πείτε μου τη γνώμη σας) θα χρειαστώ και κομπρεσεράκι; γενικά πως δουλεύει ένας αερογράφος;

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 06:37:49 μμ »
  παιδιά ο Ορέστης με πρόλαβε! Μόλις ετοιμαζόμουν να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί ψήνομαι κι' εγώ για αγορά καλύτερου αερογράφου.

Ο palavras προτείνει να αποφύγουμε τους κινέζικους, ξέρετε γιατί; δεν είναι καλής ποιότητας;  έχω βρει τους παρακάτω σε εξευτελιστικές τιμές αλλά το θέμα είναι αν κάνουν δουλειά :
  αυτοί της Master (model G44)
- http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/abdbrandkits.aspx#G44

ή από το πολωνικό κατάστημα Jadar :
- http://www.jadarhobby.pl/mar-airbrushes-c-21_988.html

επίσης τους ίδιους αερογράφους με κινέζικο όνομα τους διαφημίζει το ιταλικό περιοδικό Model Time και σε κασετίνα-σετ 6 αερογράφων στην τιμή των 166 ευρώ!!!

επίσης στα ιαπωνικά καταστήματα Hobbylink και  www.1999.co.jp βρήκα αερογράφους Mr.Hobby(Gunze δηλαδή), Tamiya και Wave που μου φαίνοναι ίδιοι με τους κινέζικους (ή σωστότερα το αντίστροφο συμβαίνει) και με τη σειρά τους θυμίζουν πολύ τους Iwata (ειδικά ο Tamiya), αλλά στη μισή περίπου τιμή :

-http://www.1999.co.jp/eng/10034445
-http://www.1999.co.jp/eng/10011671
http://www.1999.co.jp/eng/10034303

το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί οι αερογράφοι είναι σχεδόν ολόοιδιοι εξωτερικά τουλάχιστον, αλλά μπορεί ο κινέζικος των 40-50 ευρώ να είναι ποιοτικός, ή έστω να βάψει αξιοπρεπώς;

Έχει δουλέψει κάποιος με κάποιον από τους παραπάνω αερογράφους να μας πει εντυπώσεις; Νομίζω κάποιον κινέζικο έχει και ο Plastimodelismo.

επίςης ξέρετε τι είναι το O-ring; (αναφέρεται στους αερογράφους της Wave  )

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 06:51:51 μμ »
Επειδή ψάχνω και γω για αερογράφο,θα ήθελα μια διευκρίνηση. Αν αγοράσω αυτόν ας πούμε http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_101_102&products_id=5130 (πείτε μου τη γνώμη σας) θα χρειαστώ και κομπρεσεράκι; γενικά πως δουλεύει ένας αερογράφος;
Οι αερογράφοι είναι ψεκαστήρες βαφής. Χρησιμοποιούν και κατευθύνουν πεπιεσμένο αέρα (εξού και το όνομά τους) ο οποίος μεταφέρει και αποθέτει σωματίδια λεπτόρευστων βαφών στο αντικέιμενο που θέλουμε να βάψουμε (μερικές φορές και στα πάντα τριγύρω του). Για την λειτουργία ενός αερογράφου  απαιτείται μία πηγή πεπιεσμένου αέρα (συμπιεστής ή αναλώσιμη φιάλη πεπιεσμένου αέρα)

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 07:00:14 μμ »
άρα χρειάζομαι κομπρεσεράκι.... αλλιώς πρέπει να φυσάω την άκρη του αερογράφου με το στόμα χααχχαχαχαχαχααχαχαχααχαχ (φυσικά αστειεύομαι)

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 07:34:47 μμ »
φίλε Grmodeler η μόνη μου διαφωνία με τους κινέζικους είναι κυρίως η αντοχή τους στο χρόνο ειδικά με τη χρήση σμάλτων και επίσης η υποστήριξη σε ανταλλακτικά. πολλοί από αυτούς έχουν ο-rings που δεν αντέχουν το white spirit και είναι μόνο για ακρυλικά και αζαξάκι. στο ebay μπορείς να βρείς ένα σκασμό από αυτούς bd-... σε τιμές γύρω στα 50-60 ευρώ με τα μεταφορικά. και εγώ με Graphotech bd-800 για λόγους κόστους ξεκίνησα αλλά μετά από 2 μήνες πήρα ένα badger 150 και η διαφορά στη σκανδάλη και στον έλεγχο του ήταν η μέρα με τη νύκτα.

από βλακεία έχασα το σπείρωμα του fine μπεκ γιατί το έσφιγγα με το κλειδί όπως σφίγγεις τα μπουλόνια μετά από αλλαγή ρεζέρβας. σε 20 λεπτά το είχα αντικαταστήσει με λογικό κόστος. 

υπάρχουν 2 απόψεις για τη αγορά αερογράφου ειδικά αν είναι ο πρώτος. 1) ξεκίνα με κάτι φτηνό και μετά πήγαινε σε κάτι καλύτερο. 2) πάρε κάτι καλό από την αρχή γιατί με το φτηνό θα αναγκαστείς σύντομα να πας σε κάτι καλύτερο.

εγώ προτίμησα το 1) αλλά έκανα πιστεύω πως έκανα λάθος.

σημείωση ότι στoν badger έκανα (και συνεχίζω να κάνω) τις ίδιες τσαπατσουλιές στην προετοιμασία χρώματος όπως με το graphotech. ε στον πρώτο το βάψιμο ήταν σαφώς καλύτερο.

τον Badger τον ανέφερα σαν παράδειγμα επειδή αυτόν πήρα. το ίδιο  είμαι σίγουρος ότι θα συμβάινει και με άλλους επώνυμους αερογράφους (πχ iwata κλπ) που έχουν και αυτοί υποστήριξη σε ανταλλακτικά.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 07:37:03 μμ »
http://www.1999.co.jp/eng/10034445

Τον συγκεκριμένο τυχαίνει να τον έχω και είναι απλά άπαιχτος, τουλάχιστον για τις δικές μου απαιτήσεις! Οι αερογράφοι της Gunze μοιάζουν πολύ με τους Iwata. Κατασκευάζονται και στο ίδιο εργοστάσιο! Σκέψου ότι προτίμησα να πουλήσω των infinity και να κρατήσω αυτόν...

επίςης ξέρετε τι είναι το O-ring; (αναφέρεται στους αερογράφους της Wave  )

Είναι οι τσιμούχες που έχει ο κάθε αερογράφος σε διάφορα σημεία του.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 07:46:28 μμ »
παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με τα ο-rings, νομίζω ότι και οι Iwata έχουν τέτοια στεγανοποιητικά δακτυλίδια, άρα ούτε αυτοί κάνουν για σμάλτα; Εγώ βάφω τόσο με σμάλτα (τα προτιμώ) όσο και με ακρυλικά και τόσα χρόνια με τον Badger 200 που έχω δεν υπήρχε πρόβλημα από τα διαλυτικά πάνω στα τεφλόν του Badger. Τα ο-rings δεν είναι από τεφλόν;

siva τον Procon Boy της Mr.hobby τον πήρες από εξωτερικό; αν ναι, υπήρχε πρόβλημα με τελωνεία;

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 07:54:32 μμ »

στους badger ναι είναι από τεφλόν. νομίζω ότι ο procon boy έρχεται και στο τρίγωνο το είδα σε ένα pdf. δεν είμαι σίγουρος όμως.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 08:00:31 μμ »
siva τον Procon Boy της Mr.hobby τον πήρες από εξωτερικό; αν ναι, υπήρχε πρόβλημα με τελωνεία;

Ναι από το εξωτερικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει στο τρίγωνο ή κάπου αλλού στην Ελλάδα..

Το τελωνείο τώρα είναι ένα άλλο θέμα. Από την εμπειρία μου απ' τις παραγγελίες του εξωτερικού, θεωρώ πως ένα μικρό - μέτριο και ελαφρύ δέμα δεν "περνάει" τελωνείο.. Είναι και θέμα τύχης βέβαια.  ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 08:02:12 μμ »
OK, ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 09:43:09 μμ »
Προτείνω στον φίλο να πάρει πρώτα ένα καλό κομπρεσέρ. Εκεί είναι η καρδιά του συστήματος.  Καλη τροφοδοσία κάνει και ένα μετριο αερογραφο να "φυσάει"

type less model more

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 09:51:11 μμ »

Εχω το TC 108 δεν κανει δουλεια?
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 20, 2010, 05:57:00 μμ »
Γεια!
Τελικα αντι για 100 ευρω εδωσα 125 και πηρα το Iwata Basic kit CS που περιλαμβανει:

::arrowred:: HP CS Eclipse airbrush  :arrow: http://www.iwata-medea.com/index.php/products/hp_cs/
 ::arrowred:: Nylon covered braided hose  :arrow: http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_96&products_id=4815
 ::arrowred:: Airbrush cleaner 4 OZ/112ML

::arrowred:: http://www.airbrush-iwata.com/dettaglio.asp?Area=1&cat=7&prod=30 με 125 ευρω...
Ειναι καλη επιλογη?  :roll:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 20, 2010, 06:13:15 μμ »
Μια χαρα ειναι! Μπορεις,αφου φυσικα μαθεις να τον δουλευεις,να βαψεις σχεδον τα παντα. Ασε που ειναι και γαιδουρι αερογραφος.Τον δικο μου τον ειχα 3 χρονια,τον πουλησα σε συναδελφο πριν απο 1 χρονο και συνεχιζει ακαθεκτος. Το μονο που θελει ειναι καμια τσιμουχα βελονας αν καθαριζεις με νιτρο.

Tags: