Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι αρκετά δύσκολο και κυρίως μπελαλίδικο, αλλά μπορεί να γίνει με δύο τρόπους
1) Με στεγνό πινέλο. Βάφεις όλο το άρμα με το βασικό χρώμα. Μετά "σχεδιάζεις" με τα άλλα δύο χρώματα την παραλλαγή φροντίζοντας οι γραμμές σου να είναι στενότερες από όσο θέλεις να γίνουν τελικά. Στη συνέχεια, περνάς τα "σύνορα" της παραλλαγής με το ίδιο χρώμα με (πολύ) στεγνό πινέλο, αλλά με επιμονή ώστε να βάψει. Αν δεν κάνω λάθος αυτό λέγεται feathering
2) Με ξηρά παστέλ (αυτά που είναι σαν κιμωλίες) που θα βρείς στα είδη ζωγραφικής σε πολλές αποχρώσεις. Πάλι βάφεις όλο το άρμα με το βασικό χρώμα. Με τον κόφτη τρίβεις μια ικανή ποσότητα από το αντίστοιχο ξηρό παστέλ και δημιουργείς μια σκόνη. Με ένα παλιό και σκληρό πινέλο "βάφεις" την παραλλαγή (πρέπει να επιμείνεις πολύ). Το feathering γίνεται αυτόματα. Στη συνέχεια θα πρέπει να περάσεις το άρμα σου με ένα βρωμερό υγρό, που λέγεται fixatif (ή κάπως έτσι) για να ασφαλίσεις τα παστέλ ώστε να αντέξουν τα βερνίκια κλπ.
Και οι δύο μέθοδοι θέλουν πολύ υπομονή. Εγώ τις είχα δοκιμάσει πολύ παλιότερα και δούλεψαν ικανοποιητικά σε 72άρια. Για τα 35άρια (λόγω όγκου) δεν ξέρω. Μπορείς να πειραματιστείς σε ένα κομμάτι φύλλου πλαστικού, που θα βάψεις με το βασικό χρώμα. Αν πάντως θέλεις να ασχοληθείς με τα γερμανικά, ο αερογράφος είναι μάλλον μονόδρομος. Αν ψάξεις λίγο πιο παλιά την ενότητα στο φόρουμ, θα βρεις ένα 72αρι Bergepanther που είχα ποστάρει παλιότερα και έχει γίνει με τη μέθοδο του στεγνού πινέλου (προσωπικά τη βρίσκω πιό εύκολη). Να σημειώσω ότι τότε είχα χρησιμοποιήσει χρώματα enamel. Δεν ξέρω λοιπόν πως θα λειτουργήσει με ακρυλικά.
Ελπίζω να σε βοήθησα
ΔΚ