Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα μας αν και δεν ανήκεις στο χόμπυ και την τρέλα που κουβαλάμε. Ελπίζω αφού δοκιμάσεις να "βάψεις τα μοντέλα" σου, να δοκιμάσεις, να φτιάξεις και ένα πλαστικό ομοίωμα...
Πιστεύω ότι με μπόλικο βερνίκι από πάνω δεν θα έχουν πρόβλημα ακόμα και τα απλά "δικά" μας χρώματα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει λεπτομέρεια χαραγμένη για να χαθεί, μπορείς να περάσεις τόσο βερνίκι ώστε να μην έχεις πρόβλημα από απλές γρατζουνιές...
Στο προκείμενο: Προτείνω χρώματα για μοντελισμό σε σπρεϋ(μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων) και μετά για τα γράμματα σε ασημί με μασκάρισμα ( Φτίαχνουμε με ταινία ή άλλο υλικό το "πλαίσιο" ώστε να περάσουμε άλλο χρώμα, χωρίς να λερώσουμε το προηγούμενο, σαν τις διαγραμμίσεις στην άσφαλτο). Επίσης για τελείωμα υπάρχει βερνίκι σε σπρέυ... Ο δικός μου ο πύργος που βρίσκεται δίπλα στο χώρο που ψεκάζω με τον αερογράφο, έχει γίνει εμπριμέ από το overspreing, και είναι και μεταλλικός, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με ακρυλικά και σίγουρα με enamel χρώματα. Στη χειρότερη του περνάς ένα αστάρι από πάνω για να "κάτσει σωστά"...
Σε σπρέυ θα βρεις πολλά σε μοντελομάγαζα, νομίζω έχει και το Πλαίσιο. Αν όμως σκοπεύεις να το κάνεις για αρκετούς πύργους ή cd/dvd drives, ίσως θα ήταν ποιό συμφέρον να σκεφτείς την αγορά ενός πολύ απλού αερογράφου (20Ε) και ενός απλού κομπρεσσέρ(60-100Ε).
Η απόφαση δικιά σου, ζητάς περισσότερες πληροφορίες για ότι δεν καταλαβαίνεις και στην πορεία του εγχειρήματος, και πρέπει να ομολογήσω ότι μου έδωσες μια καταπληκτική ιδέα για τον πύργο μου...
Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας...