Αποστολέας Θέμα: Χρώματα για Φ/Γ,Α/Τ και Καταδρομικά  (Αναγνώστηκε 1976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
Χρώματα για Φ/Γ,Α/Τ και Καταδρομικά
« στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 06:22:05 μμ »
 ::brancard:: Μοντελιστικά αδέρφια καλησπέρα. Χρόνια πολλά και καλή και χρυσή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Θέλω να μου πείτε στην ναυτική κλίμακα 1/700 οι σύγχρονες Φ/Γ, Α/Τ και Καταδρομικά με τι κωδ. FS βάφονται. Σας παραθέτω τους παρακάτω τίτλους και όποιος ξέρει ας μου πεί: Shanghai Dragon USS Cochrane (Α/Τ Φορμίων κλάση Charles F. Adams), USS Arleigh Burke, USS Normandy, καταδρομικό Admiral Ushakov ( ex Kirov), Φ/Γ Κnox ( AFV Club κλάση Ήπειρος), Φ/Γ Oliver H. Perry και Spruance.Θα'θελα επίσης να μου πείτε και για τα καταστρώματα. Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Απ: Χρώματα Φ/Γ Α/Τ Καταδρομικά
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 05:04:32 μμ »
Φιλε Νικο καταρχην καλως μας ηρθες
κατα 2ον για τα πιο πολλα δεν ειμαι σιγουρος θα κοιταξω ομως τι εχω βαψει.
Αυτο που ειμαι σιγουρος ομως και μ'αρεσε οπως βγηκε σε σχεση με τις φωτο ειναι το KIROV
Για τα γκρι 145 για τa deck 100 με λιγο 19 (10%) και η γαστρα κοκκινη 132(αν κιεχω δει και πρασινο αλλα δεν ξερω αν ειναι το κιροφ ή καποιο αδερφακι του)
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13558.0.html
Εδω θα δεις πως μου βγηκε.
Τα χρωματα ειναι humbrol
στα υπολοιπα παιζει καπου στο 128 τα πλαΐνα και 27 τα καταστρωματα αλλα οι ναυτοσυνμοντελιστες θα μας τα πουν καλυτερα
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 05:08:15 μμ »
Στα πλαινά κάποτε έβαζα 64 και στο deck 145 και φαινόταν οκ.... Φαίνοταν, δεν ξέρω αν είναι σωστό!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 05:19:31 μμ »
Ρίξε μια ματια σε αυτό το Ρωσικό.Είναι σχετικά σκούρο ........η φωτο δεν απέχει καθόλου από το πραγματικό.Δυστυχώς το γκρι έιναι το πιό δύσκολο χρώμα.
Αλλιώς δέιχνει με ντάλα ηλιο αλλιώς με συννεφιά.Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size......δυστυχώς δεν φαίνεται το κατάστρωμα στα περισσότερα Ρώσικα είναι ένα κεραμιδί πορτοκαλί αλλά υπάρχουν και κάποια με πράσσινο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2010, 03:41:03 μμ »
::brancard:: Μοντελιστικά αδέρφια καλησπέρα. Χρόνια πολλά και καλή και χρυσή Πρωτοχρονιά με υγεία και χαρά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Θέλω να μου πείτε στην ναυτική κλίμακα 1/700 οι σύγχρονες Φ/Γ, Α/Τ και Καταδρομικά με τι κωδ. FS βάφονται. Σας παραθέτω τους παρακάτω τίτλους και όποιος ξέρει ας μου πεί: Shanghai Dragon USS Cochrane (Α/Τ Φορμίων κλάση Charles F. Adams), USS Arleigh Burke, USS Normandy, καταδρομικό Admiral Ushakov ( ex Kirov), Φ/Γ Κnox ( AFV Club κλάση Ήπειρος), Φ/Γ Oliver H. Perry και Spruance.Θα'θελα επίσης να μου πείτε και για τα καταστρώματα. Ευχαριστώ

Καλή χρονιά και από εμένα. Έχουμε και λέμε:

Το ελληνικό ΠΝ χρησιμοποιεί RAL 7000 και σε Humbrol enamel είναι το 145 για τις κατακόρυφες επιφάνειες. Για τις οριζόντιες βάλε το 27. Πρόσεξε, κάποια αμερικάνικα πλοία διατήρησαν το χρώμα τους οπότε σου κάνει και το 64 για τις κατακόρυφες...

Για US Navy κατακόρυφες επιφάνειες το 64 και οριζόντιες το 67. Για το αντιολισθητικό των ελικοδρομίων το 67 με λίγο μαύρο 33.

Για όλα τα σοβιετικά πλοία πρέπει να βρεις σε ποιον στόλο άνηκε το πλοίο (Βαλτικής ή βόρειο). Για το πορτοκαλί των καταστρωμάτων το 100. Για σκούρο γκρι το 27 για πιο ανοιχτό το 1 (ναι είναι αστάρι στην ουσία αλλά κάνει μια χαρά). Για το πράσινο των καταστρωμάτων (συνήθως ελικοδρόμια ) το 88 (ίσως να θέλει λίγο άσπρο να το ανοίξεις λίγο)

Για όλα τα ύφαλα το 73 σε όλα τα ναυτικά....

Δες και το site της Humbrol για μετατροπές:

http://www.humbrol.com/convert-to-humbrol/conversion-tables/

Tags: