Αποστολέας Θέμα: Eurocopter Medicopter 117 Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 4170 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
Eurocopter Medicopter 117 Revell 1/72
« στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 12:53:36 μμ »
Καλημέρα σε όλους τους αγαπητούς συναδέλφους και καλή χρονιά!
Αν και είμαι αρκετό καιρό μέλος της όμορφης παρέας μας δεν τόλμησα έως τώρα βλέπωντας και τις δουλειές-αριστουργήματα άλλων παιδιών να παρουσιάσω κάτι δικό μου,αποφάσισα τελικά να σας δείξω κάτι που έχω φτιάξει επειδή είμαι σχετικά καινούργιος στο hobby και θα ήθελα ν'ακούσω τις παρατηρήσεις και τα σχόλια όλων σας για να βελτιωθώ στο μέλλον.
Θα σας δείξω το τελικό αποτέλεσμα αλλά και ορισμένα στάδια της κατασκευής προκειμένου ν'ακούσω τις απόψεις σας για λάθη,παραλείψεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις προκειμένου να τις εφαρμόσω στα επόμενα μοντελιστικά project.
Πρόκειται για το δεύτερο ελικόπτερο που κατασκεύασα και το έκτο μοντέλο συνολικά.

To κιτ είναι το γνωστό Eurocopter Medicopter 117 Revell 1/72 στο οποίο όμως επειδή μου φάνηκε πολύ φτωχό κυρίως στο εσωτερικό της καμπίνας θέλησα να το εμπλουτίσω με στοιχεία τα περισσότερα από τα οποία τα έφτιαξα από το μηδέν.Παρά την αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν βρήκα αρκετό υλικό για να με βοηθήσει στην κατασκεύη οπότε σα βάση χρησιμοποίησα το αντίστοιχο κιτ στην 1/32 που αγόρασα σ'ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό κυρίως γιαυτό το λόγο.

Ξεκίνησα την κατασκευή κόβοντας από τα δύο μισά της καμπίνας τρείς πλα'ι'νές θήρες αλλά και τις δύο πίσω και τοποθέτησα φύλλο πλαστικού στο εσωτερικό

Στη συνέχεια έφτιαξα όλα τα στοιχεία του εσωτερικού της από φύλλα πλαστικού διαφορετικού πάχους και σύρμα έχοντας πάντα σαν οδηγό τα κομμάτια του κιτ στην 1/32

Στο έδαφος της καμπίνας τοποθετήθηκε φύλλο πλαστικού στο οποίο χάραξα τις γραμμές για τις ράγες πάνω στις οποίες κινείται το φορείο το οποίο φτιάχτηκε από το μηδέν με φύλλο πλαστικού και λεπτό ορθοδοντικό σύρμα.Τα υπόλοιπα στοιχεία της καμπίνας κιαυτά είτε είναι κομμάτια του κιτ που τροποποίησα ή φτιαγμένα από την αρχή και οι ζώνες από αλουμινόχαρτο από κουτί nescafe.
Τα κομμάτια βαμμένα πριν την κόλληση

και το εσωτερικό τελειωμένο

Αυτά προς το παρόν παιδιά,έπεται συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
Απ: Eurocopter Medicopter 117 Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 01:32:36 μμ »
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συνέχισε έτσι !

Καλή Χρονιά
 ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 01:39:19 μμ »
Kαλή χρονιά και καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 08:58:26 μμ »
Αγαπητοί dsamba και ramfighter αντεύχομαι και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,ελπίζω να σας αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζοντας έφτασα στα δύσκολα,ήταν που ήταν προβληματική η εφαρμογή του κιτ μ'όλα αυτά που μπήκαν στο εσωτερικό το πράγμα χειροτέρεψε!Τελικά μετά κόπων και βασάνων και τη χρήση αρκετής ποσότητας στόκου σωληναρίου,υγρού στόκου και οδοντοτεχνικού κεριού το οποίο προτιμήθηκε γιατί όταν κρυώσει γίνεται αρκετά πιο σκληρό από άλλα κεριά,κατάφερα να ενώσω τα δύο μισά.

Με το ίδιο κερί επανατοποθέτησα τις πόρτες στις αρχικές τους θέσεις για να βοηθηθώ στη συνέχεια στην τοποθέτηση των χαλκομανιών.Επίσης χάραξα το κάλυμα του κινητήρα γιατί δε διέθετε γράμμωση και για ν'αναπαραστήσω κάτι σίτες που υπήρχαν στο κάλυμα χρησιμοποίησα τούλι απο μπομπονιέρα.

Μασκάρισμα,αστάρωμα

Μετά το βάψιμο με enamel humbrol 19 & 69 και την αρκετά επίπονη διαδικασία της τοποθέτησης χαλκομανιών χρησιμοποιώντας microsol & microset έφτασα εδώ

Στην κάτω επιφάνεια έφτιαξα και δύο προβολείς ανοίγοντας μικρές τρύπες και γεμίζοντας τες με clearfix της humbrol.

Τελειώνοντας την κατασκευή του ελικοπτέρου έπρεπε να ξανανοίξω τπροσεκτικά τις πόρτες για να μην καταστρέψω τις χαλκομανίες,ω'αφαιρέσω όλο το κερί στις ενώσεις να τις κολλήσω σε ανοιχτή θέση και να τοποθετήσω τις διάφορες αντέννες οπότε φτάσαμε εδώ

Στο επόμενο post θα σας δείξω κι ένα μικρό διοραματάκι που έκανα για να τοποθετήσω το ελικόπτερο.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 10:03:44 μμ »
Τελειώνοντας αποφάσισα να τοποθετήσω το ελικόπτερο σε μια βασούλα βλέπωντας τις παρακάτω εικόνες:

Για τις φιγούρες χρησιμοποίησα κυρίως το κιτ NATO PILOTS AND GOUND CREWS της Esci που το έχει επανακυκλοφορήσει και η Italeri,αλλά και άλλες φιγούρες από το spare box κάνωντας τις απαραίτητες μετατροπές για να πετύχω τις στάσεις που ζητούσα.Το βάψιμο τους έγινε με ακρυλικά της Andrea τα βασικά και με λάδια ζωγραφικής οι φωτοσκιάσεις.

Για την πίστα χρησιμοποίησα χοντρό χαρτόνι που έβαψα με ακρυλικά στις αποχρώσεις του γκρι και λίγο γρασίδι της noch και να το τελικό αποτέλεσμα που ελπίζω να σας αρέσει

Να ζητήσω εκ των υστέρων συγνώμη από τον administrator και απ'όλους σας για τα μακροσκελή post αλλά έγιναν επειδή δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να ολοκληρώσω το όλο project,οπότε προτίμησα να το τελειώσω και μετά να σας παρουσιάσω τα βήματα κατασκεύης.Επίσης δεν ήξερα πως να βάζω τη μια photo δίπλα στην άλλη κάτι που διόρθωσα στο τελευταίο μου post.

Ευχές και μοντελιστικούς χαιρετισμούς σε όλους!    ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 11:06:54 μμ »
Μπήκε καλά η χρονιά βλέπω!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, μου αρέσει πολύ!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΥΓ Το επόμενο "γεύμα" τι θα περιλαμβάνει?

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 11:19:41 μμ »
Ωραία τώρα που το τελείωσες πες του να έρθει να με πάρει γιατί δεν αισθάνομαι καλά.  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 11:26:48 μμ »
dsamba ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Mig 29A fulcrum της Italeri 1/72 σοβιετικό,Mig 29A της Hasegawa 1/72 ινδικό και Mig 29 UB 1/72 πάλι της Italeri αναταλικογερμανικό.Μάλλον θα γίνουν παράλληλα.

christo p έχεις κλείσει θέση στην επόμενη πτήση! :wink:

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 02:10:27 πμ »
Φίλε μου αν αυτό είναι το έκτο σου μοντέλο
τότε σου αξίξει ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ
Πολύ ομορφη δουλειά ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 02:36:52 πμ »
athor1972 να σαι καλά.Ειλικρινά είμαι στην αρχή ακόμα ωστόσο η βοήθεια και οι ιδέες που πήρα βλέποντας στο forum δουλειές άλλων παιδιών πολύ πιο έμπειρων βοήθησαν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 03:35:38 πμ »
dsamba ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Mig 29A fulcrum της Italeri 1/72 σοβιετικό,Mig 29A της Hasegawa 1/72 ινδικό και Mig 29 UB 1/72 πάλι της Italeri αναταλικογερμανικό.Μάλλον θα γίνουν παράλληλα.

christo p έχεις κλείσει θέση στην επόμενη πτήση! :wink:

Πολυ μιγκ μιλαμε αυτος ειναι δικος μου ετσι γουσταρω ,που εισαι Ζαρκ να δεις που μαζευομαστε πολοι ρωσοπληκτοι.Φιλε τα συγχαρητηρια μου για το 117 ειναι πανεμορφο μπραβο.

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 10:45:20 πμ »
Πολυ ωραιο !
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 07:37:17 μμ »
Τι λες τωρα!!! Φοβερο το ελικοπτερο σου φιλε μου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Χιλια μπραβο και για την κατασκευη και για το διοραματακι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 08:04:17 μμ »
Kαθώς τα ελικόπτερα είναι οι παλιές αγάπες μου, πάντα ρίχνω κλεφτές ματιές  :mrgreen:
Πολύ ωραία δουλειά φίλε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 08:57:08 μμ »
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια.Χαίρομαι που σας άρεσε και μου δίνετε κουράγιο για καλύτερες κατασκευές στη συνέχεια. ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 09:01:20 μμ »
Και λίγο offtopic.Προς Μούργα,τα Mig-29 θα γίνουν τέσσερα μιας και σήμερα αγόρασα και το "9-13" της ICM οπότε ξεκινάω τη γραμμή παραγωγής. ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 11:01:36 μμ »
όμορφη εργασία ...και με παρα πολυ λεπτομερια......  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:52:01 πμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά και η κίνηση των φιγούρων καθώς και το βάψιμο πολύ καλό.Ενα μικρούλι διόραμα γεμάτο ζωή και κίνηση.Τα συνχαριτηριά μου.Αν λερώσεις και λίγο την άσφαλτο του διαδρόμου με μικροδιαρροές και μαυρίσματα πιστεύω θα είναι τέλειο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 12:03:17 μμ »
Πάρα πολύ όμορφη κατασκευή και σίγουρα όχι ό,τι πιο εύκολο ως θέμα αλλά και ως μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 09:59:57 μμ »
dive,c.nemo και jet72 σας ευχαριστώ.Για να λερώσω την άσφαλτο το σκέφτηκα όταν έφτιαχνα την βάση,αλλά επειδή το έκανα στο πρώτο μου διόραμα και δε μου άρεσε πολύ το τελικό αποτέλεσμα :? είπα να τ'αποφύγω αυτή τη φορά.Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες δια του λόγου το αληθές.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:06:07 μμ »
Λίγο σκοτεινές οι φωτό αλλά φαίνεται προσεγμένη δουλειά....ίσως στα λερώματα της ασφάλτου άν έκανες το χρώμα πιο αραιωμένο να φαινόταν καλύτερο. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:15:02 μμ »
Φίλε salonikie ήταν αρκετά αραιωμένο,στην ουσία δεν ήταν χρώμα αλλά βρώμικο διαλυτικό με μαύρο χρώμα λαδιού.Πάντως θα ξαναδοκιμάσω την τεχνική στο μέλλον για να τσεκαρω το αποτέλεσμα. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:01:08 μμ »
Φίλε ,προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ....θα μπορούσες να δουλέψεις και με ξηρά παστέλ.Αλλά και με ματ βερνικι ή σεμι ματ ανακατεμένο με χρώμα.
Ελάχιστο χρώμα ,ανοιχτόχρωμη λαδιά ,περισσότερο χρώμα σκουρότερη λαδιά.Βέβαια και με το διαλυτικό μπορείς αλλά δεν είναι τόσο ελενξιμο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:55:50 μμ »
c.nemo παστέλ έχω χρησιμοποιήσει απλά δε φαίνεται καλά γιατί είναι αρκετά σκοτεινές οι φωτογραφίες.Το βερνίκι πινελάτο ή με αερογράφο :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:20:43 πμ »
Και λίγο offtopic.Προς Μούργα,τα Mig-29 θα γίνουν τέσσερα μιας και σήμερα αγόρασα και το "9-13" της ICM οπότε ξεκινάω τη γραμμή παραγωγής. ::icon_thumright:: ::salut::

Tags: