Αποστολέας Θέμα: Αερογραφοι BADGER SOTAR 20/20 : Αποριες & ερωτησεις  (Αναγνώστηκε 4960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
Αερογραφοι BADGER SOTAR 20/20 : Αποριες & ερωτησεις
« στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 05:41:30 μμ »
Αφου ευχαριστησω οσους ασχοληθηκαν με αυτο θεμα,θελω την βοηθεια καποιου που ξερει πως περναμε την ΚΟΡΩΝΑ,γιατι στο manual την δειχνει αναμεσα στο 2 και στο 4,αν χρειαζεται το κλειδι,και χρειαζεται προριθμηση η paint adjusting screw.Καλη Χρονια.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
Απ: Αερογραφοι BADGER SOTAR 20/20 : Αποριες & ερωτησεις
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 07:43:29 μμ »
Η κορώνα με αριθμό 3 είναι εναλλακτική της κορώνας 2, δηλαδή αφαιρείς τη 2 από τον αερογράφο και στη θέση της βιδώνεις την 3. Εγώ για αυτή τη δουλειά χρησιμοποίησα προσεκτικά ένα πενσάκι για να χαλαρώσω την κορώνα πριν την ξεβιδώσω με το χέρι. Πρόσεχε μόνο μη στραβώσεις τη βελόνα στη διάρκεια της αλλαγής. Για προστασία, μπορείς να την τραβάς προς τα πίσω ώστε να κρύβεται η ακίδα στο σώμα του αερογράφου.

Το πρόβλημά μου είναι ότι παρόλο που η συσκευασία ήταν σφραγισμένη, δεν βρήκα μέσα τα εξαρτήματα 10 (ελαστικό κάλυμα της σκανδάλης) και 29 (rubber finger rest). Στο δικό σου ήταν μέσα, ή δεν περιλαμβάνονται στα βασικά παρελκόμενα; Αν ισχύει το δεύτερο, φαντάζομαι ότι μπορώ να τα παραγγείλω από τον κ. Καλφάκη...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 07:56:20 μμ »
Φιλε Γιωργο,ουτε στην δικη μου υπαρχουν,''ερωτηση'' η αλλαγη της ΚΟΡΩΝΑΣ ειναι υποχρεωτικη?και μηπως ξερεις αν η ρυθμιση της δεσμης ειναι ηδη ρυθμισμενη?ΚΑΙ το μαυρο μετρικο δακτυλιδι τι ρολο παιζει?ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 08:21:16 μμ »
Αν μπορει καποιος εμπειρος συναδελφος σχ.με τον SOTAR,να μας 'φωτισει' για την ΚΟΡΩΝΑ,ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΜΗΣ ΒΑΦΗΣκ.λ.π.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 08:27:13 μμ »
Η κορώνα με τα δύο "δοντάκια" απλώς προστατεύει περισσότερο την ακίδα από "ατυχήματα" (στράβωμα).

Η κίνηση της βελόνας μπρος-πίσω επηρεάζει την ποσότητα χρώματος που βγαίνει από το ακροφύσιο (βελόνα εμπρός - λίγο χρώμα, βελόνα πίσω - πολύ χρώμα). Το μαύρο δακτυλίδι το ξεσφίγγεις/σφίγγεις με το μικρό αλενόκλειδο της συσκευασίας και σύροντας το μπρος-πίσω ρυθμίζεις το πόσο θες να πάει μπροστά η βελόνα (σαν "στοπ") και από κει και πέρα, με την αρίθμηση που αυτό έχει, μπορείς να κάνεις μικρορυθμίσεις.

Βάσει των παραπάνω, (αν δε κάνω και γω κανα λάθος) δεν έχει νόημα η ρύθμιση της δέσμης από το εργοστάσιο. Ξεκίνα να πειραματίζεσαι και μόνος σου θα δεις τι παίζει!

Ελπίζω να έγινα κατανοητός (εγώ πάντως με ψιλομπέρδεψα  :lol:)

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ  ::salut::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 08:50:03 μμ »
Eυχαριστω πολλυ,θα δοκιμασω αυριο το πρωι.Καλη Χρονια.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 10:09:04 μμ »
Το μαύρο δακτυλίδι το ξεσφίγγεις/σφίγγεις με το μικρό αλενόκλειδο της συσκευασίας και σύροντας το μπρος-πίσω ρυθμίζεις το πόσο θες να πάει μπροστά η βελόνα (σαν "στοπ") και από κει και πέρα, με την αρίθμηση που αυτό έχει, μπορείς να κάνεις μικρορυθμίσεις.

Βάσει των παραπάνω, (αν δε κάνω και γω κανα λάθος) δεν έχει νόημα η ρύθμιση της δέσμης από το εργοστάσιο. Ξεκίνα να πειραματίζεσαι και μόνος σου θα δεις τι παίζει!

Το "δαχτυλίδι" με τις διαβαθμίσεις είναι η προρύθμιση δέσμης και σκοπό έχει να περιορίσει τη διαδρομή προς τα πίσω της βελόνας, φιξάροντας έτσι το μέγιστο φάρδος της δέσμης που ψεκάζεται. Είναι προρυθμισμένο και δέν υπάρχει λόγος να ξεσφίξεις το αλεν... ρυθμίζεται απλά βιδώνοντας-ξεβιδώνοντας το ίδιο το δαχτυλίδι! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 11:47:06 μμ »
Παρέλαβα κι εγώ και είχα την ίδια απορία παίδες. Εχω όμως την εντύπωση ότι δεν βιδώνει εκτός αν δεν κάνω κάτι καλά. Θα προσπαθλησω πάλι αυριο με βγαλμένη την βελόνα. Ο δικός μου είχε το μικρό καπάκι, δύο βελόνες ( στις οποίες δεν αναγράφεται διάμετρος και δεν ξέρω εαν είναι ιδιες), την δευτερη κορώνα -κάλυψη, το κλασικο ξεβιδωτήρι και ενα άλεν. Το καλό είναι όχι έχει και οδηγίες και κατάλογο των ανταλλακτικών για τυχόν μελλοντικές ανάγκες.

Στο αγγιγμα είναι πανάλαφρος και δείχνει αρκετά εργονομικός.  ::icon_thumright:: Μπερδευτηκα λίγη με την σκανδάλη γιατί δεν πήγαινε πίσω, αλλά κατάλαβα ότι αυτό γίνεται μολις ξεβιδώνεις τον πίσω
ρυθμιστή δέσμης.

Μολις βρω πως βιδώνει η κορώνα θα ξεκινήσω και τα τεστ για να ποστάρω εντυπώσεις.

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 11:50:39 μμ »
Η κορώνα είναι βιδωτή παίδες  :wink: Πρέπει να ξεβιδώσετε πρώτα το υπάρχων "κάλυμμα" και μετά προσεκτικά να βιδώσετε την κορώνα  :wink: :wink: Θέλει λίγο προσοχή στο σπείρωμα.....

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 11:53:26 μμ »
Αυτό έκανα Παναγιώτη αλλά δεν  βίδωνε καλά. Αυριο με βγαλμένη την βελονα. Μην πάθω κάνα ...εγκεφαλικό πρωτοχρονιάτικα :mrgreen:
type less model more

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 01:28:48 πμ »
Εγω παντως που εχω 1 Badger 200,1Graphotech whatever,1 Tawnianan,δεν εχω καταλαβει και πολλα,μηπως να επανελθουμε αυριο με καθαροτερο μυαλο γιατι δεν βρισκω ακρη.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 01:33:19 πμ »
Αυτό έκανα Παναγιώτη αλλά δεν  βίδωνε καλά. Αυριο με βγαλμένη την βελονα. Μην πάθω κάνα ...εγκεφαλικό πρωτοχρονιάτικα :mrgreen:
Αυριο σε παρακαλω πες μας πως γιατι με εχει πιασει συγκριο πως,αφου σκεφτομαι να κατεβω στον .Καλφακη .

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 12:27:31 μμ »
 :) :) :)Θριαμβος παιδια,καταφερα σημερα το πρωι και βιδωσα την ΚΟΡΩΝΑ,επεται συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 08:37:24 μμ »
παλιοτερα το Modelling ειχε μια παρουσιαση το εν λογω αερογραφου,τη παραθετω

::arrowdown::

[imgt]http://imgur.com/CnWMZ.jpg[/imgt] [imgt]http://imgur.com/9fNFi.jpg[/imgt]

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 01:45:12 πμ »
Τελικα εμεις του κατωτερου μοντελιστικου αξιωματος ειμασται τυχεροι γιατι υπαρχουν μερικοι ''Φωτεινοι'' μοντελιστες που κατεβαινουν στο επιπεδο των ασχετων και τους ''φωτιζουν'και οχι οι δηθεν παρεπομπες σε τοπικ γενικου ενδιαφεροντος,που μπορουμε να βρουμε οπουδηποτε.Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον Ανθρωπο που ανειδιοτελως προσφερθηκε να με φωτεισει σχ.με τον SOTA/20/20.Του αφιερωνω το The Great Gig In The Sky,Pink Floyd.

Αποσυνδεδεμένος konnos13

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Egaleo
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:33:49 μμ »
Προς όσους έχουν τον συγκεκριμένο αερογράφο, βοηθήστε με αν γνωρίζετε. Όταν μετά από καθάρισμα επανατοποθετώ την βελόνα, παρατηρώ ότι αντιμετωπίζω (στα τελευταία 2cm) δυσκολία στο να σύρω την βελόνα μέχρι τέρμα ομαλά και χρειάζεται να το ζορίσω λιγάκι. Δεν μπορώ να θυμηθώ, πως ήταν όταν τον πρωτοπήρα, όμως με προβληματίζει μήπως κάτι δεν κάνω καλά, τόσο καιρό. Χρήση λιπαντικού γίνεται σχεδόν πάντα.
Σας ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:41:41 μμ »
Έχω ένα θεματάκι με το ψέκασμα με αυτό τον αερογράφο. Ανεξαρτήτως αραίωσης χρώματος και πίεσης, δημιουργούνται στο δοχείο του χρώματος φυσαλλίδες που φτάνουν μέχρι επάνω. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 07:56:17 μμ »
Έχω ένα θεματάκι με το ψέκασμα με αυτό τον αερογράφο. Ανεξαρτήτως αραίωσης χρώματος και πίεσης, δημιουργούνται στο δοχείο του χρώματος φυσαλλίδες που φτάνουν μέχρι επάνω. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Οι φυσαλίδες Παναγιώτη σημαίνουν ότι σου επιστρέφει αέρα πίσω. Λύστον και δες μήπως έχει φράξει κάποια τρυπούλα στην κεφαλή για αρχή...
Είναι πρώτες απόπειρες να ψεκάσεις ή έχεις ξαναψεκάσει;
Αν έχεις ξαναψεκάσει και τον έλυσες για καθάρισμα, δες μήπως δεν κάθεται σωστά το μπεκάκι ή μήπως έχει φύγει το δαχτυλίδι τεφλόν που έχει στο σπείρωμα βιδώματος της κεφαλής στο σώμα του αερογράφου.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 08:00:57 μμ »
Σε ευχαριστώ Γιάννη! Έχω ξαναψεκάσει αλλά δεν θυμάμαι αν το έκανε. Τώρα που το λες νομίζω ότι μετά το τελευταίο βάψιμο έβγαλα ένα μικρό κομματάκι χαρτί από μία από τις τρυπούλες. Θα ξαναδοκιμάσω το Σαββατοκύριακο και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 04:56:47 μμ »
Λοιπόν σήμερα έκατσα και τον καθάρισα πολύ καλά, έλεγξα να μην υπάρχει τίποτα στις τρυπούλες από όπου περνάει ο αέρας και πάλι τα ίδια...

Αποσυνδεδεμένος konnos13

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Egaleo
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 04:03:18 μμ »
Προφανώς θα το έχεις κάνει ήδη, δοκίμασε όμως, για να σιγουρευτείς, ότι η κεφαλή είναι καλά βιδωμένη, ώστε να κάνει πλήρη εφαρμογή η κεφαλή με το σώμα του αερογράφου. Βάλε λίγη ταινία τεφλόν, γύρω από την ένωσή τους και ξαναδοκίμασε.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 11:18:48 μμ »
Αυτό μου το έκανε και εμένα και τελικά τον άφησα στον Χρήστο για αλλαγή στο τεφλόν που είχε κοπεί. Το τεφλόν αυτό, συγκρατεί την βελόνα του αερογράφου και βρίσκεται πριν το δοχείο του χρώματος. Ουσιαστικά εμποδίζει το χρώμα να περάσει στο υπόλοιπο σώμα του αερογράφου.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 09:02:56 πμ »
Πώς μπορεί να κόπηκε; Αφού δε το πείραξα καθόλου εκεί;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 11:48:42 πμ »
Εγώ το έκοψα όταν έβαλα μέσα ένα βουρτσάκι για πίπες και το έγδαρα, επίσης μπορεί να χαράκτηκε από την βελόνα...

Tags: sotar badger