Αποστολέας Θέμα: Απορίες  (Αναγνώστηκε 2184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απορίες
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:27:59 μμ »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Ξεκινάω και εγώ στον μοντελισμό των τραίνων και έχω μερικές ερωτήσεις.
Κατ'αρχάς ψάχνω για πρόγραμμα σχεδιασμού μακέτας τραίνου, για να σχεδιάσω τις γραμμές και να δω τη θέση τους στο χώρο.Τι προτείνετε ?
Έχω μερικές μηχανές της Marklin και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοιήσω βαγόνια άλλων εταιρειών. Η κλίμακα είναι Η0, θα κάνουν στις αντίστοιχες γραμμές τις Marklin, ή θα έχω πρόβλημα ? Επίσης κουμπώνουν μεταξύ τους εύκολα ?

Σας ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
Απ: Απορίες
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:57:38 μμ »

Για προγραμμα μπορεις να χρησιμοποιησεις το WinTrack 8.0
αλλα αυτο ειναι σχετικο αν ψαξεις στο δικτυο θα βρεις παρα πολλα
Βαγονια αλλων εταιρειων μπορεις να χρησιμοποιησεις σε γραμμες Marklin

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 12:02:31 πμ »
Κατ'αρχάς ψάχνω για πρόγραμμα σχεδιασμού μακέτας τραίνου, για να σχεδιάσω τις γραμμές και να δω τη θέση τους στο χώρο.Τι προτείνετε ?
Έχω μερικές μηχανές της Marklin και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοιήσω βαγόνια άλλων εταιρειών. Η κλίμακα είναι Η0, θα κάνουν στις αντίστοιχες γραμμές τις Marklin, ή θα έχω πρόβλημα ? Επίσης κουμπώνουν μεταξύ τους εύκολα ?

Σας ευχαριστώ

δες το εξειδικευμενο www.amnizia.gr

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 07:15:09 πμ »

Σας ευχαριστώ

Ναι μπορεις να χρησιμοπιοησεις βαγονια αλλων εταιρειων.Θα χρειαστει ομως να αλλαξεις τα couplers (τα εξαρτηματα που συνδεουν τα βαγονια μεταξυ τους) κατι που ειναι πολυ απλο.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 01:57:59 μμ »
Γεια σας

Δεν είναι μεγάλη ανάγκη να αλλάξεις τα couplers. Εγώ έχω μηχανή Marklin και βαγόνια Pico και πηγαίνει μία χαρά. Νομίζω πως αλλάζεις τα couplers μόνο για να έρθουνε πιο κοντά τα βαγόνια μεταξύ τους.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 12:55:14 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ήδη αγόρασα και είδα ότι ταιριάζουν χωρίς κόπο.

Αν θέλω να βάλω led μέσα στα βαγόνια (όχι από τα έτοιμα) ή σε διάφορα σημεία ενός βαγονιού, ξέρει κάποιος τη συνδεσμολογία και τα χαρακτηριστικά των led ? Υπενθυμίζω ότι το σύστημα μου είναι της Marklin.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 01:16:56 μμ »
Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορώ να βοηθήσω. Είμαι ακόμα αρχάριος. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 08:26:10 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ήδη αγόρασα και είδα ότι ταιριάζουν χωρίς κόπο.

Αν θέλω να βάλω led μέσα στα βαγόνια (όχι από τα έτοιμα) ή σε διάφορα σημεία ενός βαγονιού, ξέρει κάποιος τη συνδεσμολογία και τα χαρακτηριστικά των led ? Υπενθυμίζω ότι το σύστημα μου είναι της Marklin.

A> Πρέπει να βάλεις πέδιλο σε κάθε βαγόνι και απο εκεί να πάρεις ρεύμα και επιστροφή απο τους άξονες των βαγονιών.
Β> Led σε σειρά: maximum 5 led και αντίσταση 1Κ δηλ:     πέδιλο- led-led-led-led-led-led-Αντισταση- άξονας ροδών ή πέδιλο- αντίσταση-led-led-led-led-led-led-άξονας ροδών.
Υποθέτω οτι ξέρεις την συνδεσμολογία . Αν οχι κολάς το μικρό ποδαράκι του led με το μεγάλο κ.ο.κ.
Γ> Πάρε Ultra-bright leds και τρίψε λίγο το κεφάλι να έχουν μεγαλύτερη διάχυση.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Βασίλης Γαλάνης

;a
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 10:56:16 μμ »
Στα πόσα watt το κάθε led ?

Σκέφτομαι να πάρω ρεύμα από το led της μηχανής, για να ελέγχω το άναμμα, και γείωση από τους άξονες του βαγονιού, αλλά δεν ξέρω με τι μέγεθος αντίσταση θα πρέπει να αντικαταστήσω την αντίσταση τoυ led της μηχανής.
Επίσης θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω "οπτικό ρελέ" μου φαίνεται λέγεται, και όταν ανάβει το led της μηχανής να δίνει σήμα να ανοίξουν και τα υπόλοιπα. Μετά όμως δεν ξέρω τι γίνεται με τις καταναλώσεις. Θα αντέξει το τροφοδοτικό?

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 03:33:38 πμ »
Στα πόσα watt το κάθε led ?

? :??? :???? :???? :??
κανα  2-3 ΚWatt θα είναι καλά............ :lol: :lol:(αστειεύομαι).Τα led δεν νομίζω οτι εχουν διαβάθμιση σε watt.
Πάρε ultra bright(δυνατού φωτισμού)απο Κατουμά ή αντίστοιχα μαγαζιά.

Σκέφτομαι να πάρω ρεύμα από το led της μηχανής, για να ελέγχω το άναμμα, και γείωση από τους άξονες του βαγονιού, αλλά δεν ξέρω με τι μέγεθος αντίσταση θα πρέπει να αντικαταστήσω την αντίσταση τoυ led της μηχανής.
Επίσης θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω "οπτικό ρελέ" μου φαίνεται λέγεται, και όταν ανάβει το led της μηχανής να δίνει σήμα να ανοίξουν και τα υπόλοιπα. Μετά όμως δεν ξέρω τι γίνεται με τις καταναλώσεις. Θα αντέξει το τροφοδοτικό?

Mάλλον την ίδια αντίσταση αν είναι 750 - 1Κ .Δοκιμάζοντας με 1,2,3,4 led θα δείς πότε δεν ανάβουν.Τότε αφαιρείς ένα, και ΟΚ.
Οπτικό ρελέ???? :? Που θα το χώσεις μεσα στη μηχανή????
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 11:24:50 πμ »
Μιλάμε για κανονικά led και όχι smd ?

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 11:49:46 πμ »
Nαί.

Tags: