Αποστολέας Θέμα: Συσκευή καθαρισμού Αερογραφου με υπερήχους  (Αναγνώστηκε 21248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Απ: Συσκευή καθαρισμού Αερογραφου με υπερήχους
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 15, 2015, 01:43:49 μμ »
Τα μπεκ των αυτοκινήτων δεν βουλώνουν απο λάσπη και σκουπίδια (αυτά τα συγκρατούν τα φίλτρα) αλλά απο ένα μίγμα κάρβουνου και πίσσας το οποίο δημιουργείται απο τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι απο τα δυσκολότερα πράγματα να καθαριστούν, πολύ σκληρό και δεν ξεκολλάει απο το μέταλλο με τίποτα. Γι΄ αυτο και τα ultrasonic των συνεργείων είναι πολύ ισχυρά 1000-1500W (αντι 20-40W των οικιακών) και τα δουλεύουν με πολυ ισχυρά διαλυτικά.

Οπως έχω γράψει και στην 1η σελίδα του νήματος το ultrasonic που πήρα απο το lidl καθαρίζει πολύ καλά αερογράφους. Για σμάλτα χρησιμοποιώ βιοδιασπώμενο σαπούνι για μηχανές αυτοκινήτων με ζεστό νερό, το white spirit είναι πιο δραστικό αλλά θέλω να αποφεύγω τις μυρωδιές. Οσο πιο δραστικό υγρό τόσο πιο λίγο χρόνο θέλει στο μηχάνημα, αλλά στο τέλος πάντα καθαρίζει.

Ευχαριστώ για την απάντηση, με κάλυψες απολύτως.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 03:08:32 μμ »
Nα ρωτησω αφελως : οσοι το πηρατε το μηχανημα απο τα lidl το χρησιμοποιειτε και αν ναι ειναι αποτελεσματικο ; Χρειαζετε να βαλετε και χερακι ; Τι διαλυμμα χρησιμοποιειτε για σμαλτα ;

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 04:44:38 μμ »
Nα ρωτησω αφελως : οσοι το πηρατε το μηχανημα απο τα lidl το χρησιμοποιειτε και αν ναι ειναι αποτελεσματικο ; Χρειαζετε να βαλετε και χερακι ; Τι διαλυμμα χρησιμοποιειτε για σμαλτα ;

Η απάντηση έχει δωθεί, αναλυτικά πιστεύω. :wink:

Οπως έχω γράψει και στην 1η σελίδα του νήματος το ultrasonic που πήρα απο το lidl καθαρίζει πολύ καλά αερογράφους. Για σμάλτα χρησιμοποιώ βιοδιασπώμενο σαπούνι για μηχανές αυτοκινήτων με ζεστό νερό, το white spirit είναι πιο δραστικό αλλά θέλω να αποφεύγω τις μυρωδιές. Οσο πιο δραστικό υγρό τόσο πιο λίγο χρόνο θέλει στο μηχάνημα, αλλά στο τέλος πάντα καθαρίζει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 05:11:59 μμ »
Χεράκι πάντα χρειάζεται. Προσωπικά καθαρίζω τον αερογράφο όσο πιο καλά μπορώ και μετά τον βάζω στη συσκευή υπερήχων η οποία είναι αυτή του Lidl.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 02, 2015, 11:52:54 πμ »
Εγώ το έχω το εργαλείο και δουλεύει άψογα, έχω γεμίζει με γουαιτ σπιριτ διαλύω  τον αερογραφο, τον πετάω μέσα και τον κάνει λαμπικο, ακόμα και αν  μείνει κάποιες μέρες χωρίς καθάρισμα. Είχα δοκιμάσει με νερό και ένα άλλο διαλυτικό δεν καθάριζε τίποτα. Είναι το δεύτερο που αγόρασα το πρώτο πήγε ακλαφτο όταν έβαλα το γουαιτ σπιριτ χωρίς να βγάλω το πλαστικό λεκανακι, έγιναν ένα σώμα μια ψυχή πλαστικό, αερογραφος και μηχάνημα!! Βάφω μόνο σμάλτα. σχεδόν μια φόρα κάθε δυο εβδομάδες κάνει το μπάνιο του, πιθανόν και πιο συχνά όταν χρησιμοποιώ βερνίκια!! Τώρα αν έχει κάποια επίπτωση στον αερογραφο δεν γνωρίζω!!:wink: ::salut::
αγαπητε συναδελφε to untra sonic αν το βαλεις με κλειστο το πλαστικο καπακι και ανεβασει θερμοκρασια το white spirit....απλα το κλαις.... λιωνει (αγορασα δευτερο οταν το πρωτο εγινε πολτος).... μονο με ανοικτο το καπακι και χυμα στο μεταλλικο λεκανακι παιζει. Εσυ πως το χρησιμοποεις????

προσωπικα αποψη ......το θεωρω το untrasonic του lidl ενα καλο εργαλειο οταν δεν καθαριζεις τον αερογραφο σου.το χρησιμοποιω μια φορα καθε 3 μηνες για να καθαριζει τυχον υπολειματα.
απλα θελει 3 περασματα και ανεβαζει αρκετα την θερμοκρασια για να καθαρισει τα παντα. δηλαδη 3Χ10λεπτα .... μιση ωριτσα στο χτυπημα.
θεωρω ενα καλο καθαρισμα μετα απο καθε βαψιμο γινεται με το χερακι και θα συμφωνησω απολυτα με το gkontog. Χερακιιιιιιι

τα παραπανω αποτελουν προσωπικη πειρα και γνωμη....δεν ειναι κανονας.
ευχαριστω

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 02, 2015, 06:29:55 μμ »
αγαπητε συναδελφε to untra sonic αν το βαλεις με κλειστο το πλαστικο καπακι και ανεβασει θερμοκρασια το white spirit....απλα το κλαις.... λιωνει (αγορασα δευτερο οταν το πρωτο εγινε πολτος).... μονο με ανοικτο το καπακι και χυμα στο μεταλλικο λεκανακι παιζει. Εσυ πως το χρησιμοποεις????

προσωπικα αποψη ......το θεωρω το untrasonic του lidl ενα καλο εργαλειο οταν δεν καθαριζεις τον αερογραφο σου.το χρησιμοποιω μια φορα καθε 3 μηνες για να καθαριζει τυχον υπολειματα.
απλα θελει 3 περασματα και ανεβαζει αρκετα την θερμοκρασια για να καθαρισει τα παντα. δηλαδη 3Χ10λεπτα .... μιση ωριτσα στο χτυπημα.
θεωρω ενα καλο καθαρισμα μετα απο καθε βαψιμο γινεται με το χερακι και θα συμφωνησω απολυτα με το gkontog. Χερακιιιιιιι

τα παραπανω αποτελουν προσωπικη πειρα και γνωμη....δεν ειναι κανονας.
ευχαριστω
Έτσι ακριβώς όπως τα λες, την πρώτη φορα το δούλεψα έτσι με κλειστό καπάκι, γουαιτ σπιριτ, το αποτέλεσμα πλαστικό δοχείο και αερογραφος ένα σώμα!! Αντικαταστάθηκε με δεύτερο από τα λιντλ που δούλευε μια χαρά, όπως περιγράφεις(μόνο με ανοικτό το καπάκι και χύμα στο μεταλλικό λεκανακι)!!
Τώρα έχω πάρει ένα άλλο εδώ που είμαι, πέταξα το πλαστικό καλάθι, κατευθείαν στο μεταλλικό δοχείο ο αερογραφος, κλειστό καπάκι, 5 λεπτά, και καινούριος ο αερογραφος, ζεστός και λαμπερός!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος BlackBay

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #131 στις: Αυγούστου 08, 2025, 03:19:17 μμ »
10 χρόνια μετά ξεθάβω το θέμα για ένα πείραμα.

Λέτε αυτή η συσκευή να μπορεί να ξεθολώσει μια καλύπτρα απο ατμούς κόλλας και να επαναφέρει την καθαρότητα? Με νερό? Και την ελπίδα ότι οι δονήσεις θα σπάσουν αυτό το λεπτό στρώμα του θολώματος?

Όποιος συνάδελφος προβεί στο πείραμα, του δίνω τα δικαιώματα της ιδέας :)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #132 στις: Αυγούστου 08, 2025, 11:09:26 μμ »
Δεν νομίζω να δουλεύει έτσι το θέμα με τις καλύπτρες.
Δεν είναι φιλμ που έχει επικαθήσει στο πλαστικό αλλά
το ίδιο το πλαστικό με ζημιά. Εάν είναι μοντέρνα καλύπτρα
με προσπάθεια και γυάλισμα ίσως σωθεί. Εάν είναι κάποια
τύπου Ζέρο με λίγα περιθώρια τριψίματος μάλλον όχι.

Αποσυνδεδεμένος BlackBay

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #133 στις: Αυγούστου 11, 2025, 01:42:24 μμ »
Κρίμα, θα ήταν μια κάποια λύση!

Tags: