Αποστολέας Θέμα: Συσκευή καθαρισμού Αερογραφου με υπερήχους  (Αναγνώστηκε 21234 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Συσκευή καθαρισμού Αερογραφου με υπερήχους
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:29:47 μμ »
Εγώ πάντως λέω να δοκιμάσω με το σαπούνι για τα χέρια που υπάρχει για να πλένουν τα χέρια τους οι μηχανικοί αυτοκινήτων!
Καθαρίζει άμεσα από μαυρίλες και λάδια...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:33:40 μμ »
Εγώ πάντως λέω να δοκιμάσω με το σαπούνι για τα χέρια που υπάρχει για να πλένουν τα χέρια τους οι μηχανικοί αυτοκινήτων!
Αυτό να ξέρεις,είναι ''πάστα''!!!Έχει χοντρά κομμάτια μέσα και θέλει πρωτα να το διαλύσεις πολύ καλά....Ειναι όμως θαυματουργο!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:35:30 μμ »
Ορθόν... Δεν κάνει ακριβώς σαπουνάδα...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:45:20 μμ »
Αυτό να ξέρεις,είναι ''πάστα''!!!Έχει χοντρά κομμάτια μέσα και θέλει πρωτα να το διαλύσεις πολύ καλά....Ειναι όμως θαυματουργο!!! ::icon_thumright::
Μπα όχι,εκτός απ την παστα που θυμάμαι από παλιότερα,χρησιμοποιούν και ένα σαπούνι που είναι σαν κρεμοσάπουνο!
Πλάκα στην πλάκα υπάρχει και το Tide και Skip! Λετε? ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:45:29 μμ »

Υπάρχει και χωρίς σμυρίδι μέσα ανάλογο προϊόν,σε μορφή τζελ.

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:51:32 μμ »
Παράθεση
Εχει ομως πολυ χοντρο κοκο ο οποιος σε μερικα δεν διαλυεται, τα τζελ απλα εχουν λιγοτερο.Εχω ενα παρομοιο μηχανηματακι και στις οδηγιες αναγραφει οτι απαγορευεται η χρηση ευλεκτου υλικου,ασε που δεν καταφερα ποτε να καθαρισω αερογραφο
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:04:11 μμ »
Απ'ότι καταλαβαίνω,το νίτρο δεν το γλυτώνω!3-4 σταγόνες μέσα στο νεράκι και πιστεύω να καθαρίσει το ξεραμένο Alclad  :shock: Aαα ρε ''Δάσκαλε'' πόσα ξέρεις  ::proskino::
IPMS 1188

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:18:53 μμ »
Εγώ τον καθάρισα τον αερογράφο άψογα με νερό αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες οινόπνευμα.Αν κατάλαβα καλά το μυστικό είναι το καυτό νερό.Η συσκευή ναι μεν το ζεσταίνει αλλα θα πάρει 2-3 κύκλους για να ζεσταθεί καλά.Απλά λοιπόν βάλτε εξ'αρχής ζεστό νερό.Δουλεύω μόνο σμάλτα και ο αερογράφος μου είχε σίγουρα υπολείμματα αρκετά παλιά.Τον έκανε λαμπίκο....

Αποσυνδεδεμένος Felix(dacat)

• "...Either F-14 or Nothing..."
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:55:34 μμ »
.Τον έκανε λαμπίκο....

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:12:16 πμ »
Εγώ τον καθάρισα τον αερογράφο άψογα με νερό αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες οινόπνευμα.Αν κατάλαβα καλά το μυστικό είναι το καυτό νερό.Η συσκευή ναι μεν το ζεσταίνει αλλα θα πάρει 2-3 κύκλους για να ζεσταθεί καλά.Απλά λοιπόν βάλτε εξ'αρχής ζεστό νερό.Δουλεύω μόνο σμάλτα και ο αερογράφος μου είχε σίγουρα υπολείμματα αρκετά παλιά.Τον έκανε λαμπίκο....

αναφερεσαι μονο σε υπολειμματα παλια οτι εγινε λαμπικο ή αμεσως μετα το βαψιμο μπηκε στην συσκευη για καθαρισμα ? :roll:

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:42:02 πμ »
Ήμουν από τους πρώτους που το αγόρασα για γενικό καθαρισμό κοσμημάτων κτλ
Πραγματικά χαίρομαι που έφερε αποτελέσματα και για αερογράφους.
Ευχαριστώ τα παιδιά για το ότι μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία από τις δοκιμές τους με συνδυασμούς απορυπαντικών κτλ
Θα το χρησομοποιήσω και εγώ σε κάποια φάση για τον αερογράφο μου.

Προσοχή μόνο να αφήνετε κάποια λεπτά μεταξύ των κύκλων καθαρισμού, για να μη ζορίζεται η γεννήτρια υπερήχων.
Το γράφει στο βιβλιαράκι. Προσέχουμε για να έχουμε.

Και με το να βάζουμε ήδη ζεστό νερό στη μπανιέρα το ζορίζουμε ακόμα λιγότερο, επισπεύδωντας τον καθαρισμό.
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:42:44 πμ »
καλησπερα σας.......πριν λιγο το δοκιμασα και εγω
λοιπον τροπος εκτελεσης.......... χλιαρο νερακι......σαπουνακι AVA για τα πιατα.... και μερικα νομισματα τα οποια ειχαν κορκοδειλους απανω.
 μετα απο 2 γυρες τα νομισματα παρουσίασαν ελαφραν βελτιωση και σε μερικές περιπτωσεις που ειχαν σκουρια και γενικα βρωμα .. αρχισε να παρουσιαζει διαβρωση η βρωμια
εγω το εργαλειο για 2 πραγματα το αγορασα.....νομισματα.. και αερογραφο.....
Δοκιμασα κατι ευκολο ώστε να διαπιστωσω την χρηση του.......ηθελα να χρησιμοποιησω silid bang  (ή όπως αλλιως γράφεται αυτο το υλικο) αλλα δε ειχα....λιαν συντομως θα το δοκιμασω σε αλλα νομισματα....
αυτη η εμπειρια μου......

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:08:56 μμ »
Απο τη μικρή μου εμπειρία με το εργαλείο, όσο πιο γυαλιστερή είναι η επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί, τόσο πιο εύκολα καθαρίζει. Τα χρωμιωμένα κομμάτια του αερογράφου, τα κοσμήματα, τα μέταλλα γενικά, πλαστικά, γυαλιά καθαρίζουν εύκολα.
Πορώδεις επιφάνειες όπως ξύλο, δέρμα, διαβρωμένα μέταλλα κλπ δεν τα καθαρίζει αποτελεσματικά.

Επίσης δραστικά υγρά όπως διαλυτικό νίτρου ακόμη και white spirit καλό είναι να αποφεύγονται. Δυνατά σαπούνια ή/και οινόπνευμα αραιωμένα σε ζεστό νερό αρκούν.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:27:07 μμ »
Επειδή βλέπω ένα μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση για πειραματισμό με το μηχανάκι, να επιστήσω την προσοχή - όπως ανέφερε ο Θείος Νώντας για τα ισχυρά δυαλιτικά - ότι άν το λεκανάκι/μπανιέρα που έχει είναι πλαστικό όπως το δικό μου, το νίτρο ή το ασετόν θα το λειώσουν!

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:55:02 μμ »
Ο αερογράφος είχε να χρησιμοποιηθεί κάνα 15ήμερο και όταν λέω παλιά υπολείμματα εννοώ ότι ποτέ δεν είχε καθαριστεί 100% επιμελώς (όλο και σε κάποια σπείρα θα είχε μείνει λίγο χρώμα.)Δεν ξέρω αν κατευθείαν μετά από βάψιμο έχει αποτελέσματα ο καθαρισμός.Ίσως με ένα ψέκασμα διαλυτικού αμέσως μετά τη χρήση ώστε να φυγουν τα πολλά και μετά καθαρισμό στη συσκευή να έχει αποτελέσματα.Φαντάζομαι πως τα ξηρά κατάλοιπα τα ματσακονίζουν καλύτερα οι υπέρηχοι από ότι το φρέσκο χρώμα.Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή βέβαια...

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 01:10:21 μμ »
Ο αερογράφος είχε να χρησιμοποιηθεί κάνα 15ήμερο και όταν λέω παλιά υπολείμματα εννοώ ότι ποτέ δεν είχε καθαριστεί 100% επιμελώς (όλο και σε κάποια σπείρα θα είχε μείνει λίγο χρώμα.)Δεν ξέρω αν κατευθείαν μετά από βάψιμο έχει αποτελέσματα ο καθαρισμός.Ίσως με ένα ψέκασμα διαλυτικού αμέσως μετά τη χρήση ώστε να φυγουν τα πολλά και μετά καθαρισμό στη συσκευή να έχει αποτελέσματα.Φαντάζομαι πως τα ξηρά κατάλοιπα τα ματσακονίζουν καλύτερα οι υπέρηχοι από ότι το φρέσκο χρώμα.Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή βέβαια...

φαντάζομαι πως το μηχανάκι δεν προορίζεται να αντικαταστήσει το χειροκίνητο καθαρισμό του αερογράφου μετά από κάθε χρήση. χωρίς να είμαι έμπειρος υποψιάζομαι πως θα υποκαταστήσει κάποιες  φορές (ή πάντα???) το σχολαστικό καθάρισμα του που απαιτεί πλήρες λύσιμο του για καθαρισμό κοντά στη σκανδάλη στο πίσω μέρος κλπ. θα κάνω μια πρώτη δοκιμή σε ένα graphotech των 50 ευρώ που δεν έχει λυθεί ποτέ τελείως και χρησιμοποιήθηκε κυρίως για παρκετίνες και βερνίκια. 

επίσης ένα θέμα είναι να διαπιστωθεί  αν το βέλτιστο ζουμί μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί οπότε η διαδικασία απλοποιείται ακόμα περισσότερο. το αφήνεις μέσα στη λεκάνη πετάς τον αερογράφο μέσα και καθαρίζεις.

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 01:21:55 μμ »
Εγώ προσωπικά τον έλυσα και πέταξα τα εξαρτήματα του μέσα πλην τις βελόνας που είναι απλή σε καθαρισμό και για να μην μου χτυπηθεί.Δεν είναι ιδιαίτερη διαδικάσια το λύσε δέσε νομίζω...Το καθάρισμα είναι όμως.Οπότε εκεί αναλαμβάνουν οι υπέρηχοι  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 01:30:17 μμ »
Καλησπέρα παίδες.Έκανα δοκιμή βάζοντας νεράκι,μία καλή τζούρα υγρού απορρυπαντικού πιάτων και μία τζούρα μπλέ οινόπνευμα σε 3 εφαρμογές των 8 λεπτών αλλά το alclad δε φεύγει  :shock: Γι'αυτό και χτές ανέφερα τη μικροποσότητα νίτρου (τα alclad ούτως ή άλλως μόνο με νίτρο καθαρίζονται).Κάθε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 07, 2010, 01:24:28 πμ »

νερό βρύσης (οχι ζεστό) - αβα για τα πιάτα και λίγο οινόπνευμα. έκανε δουλίτσα με 1 180 άρι και 3 280αρια. το νερό δεν το άλλαξα και διαβασα στις οδηγίες ότι θέλει αλλαγή αμα βρωμίσει. στη βελόνα άφησε κάποια μικρά υπολείματα που φύγανε με το νυχι αλλά περνάει μέσα από τον αερογράφο (graphotech) λες και έχει γράσσο. επίσης η λειτουργία της σκανάλης βελτιώθηκε σημαντικά. για την όψη του δε συζητάω γαιτί βλέπεις το πρόσωπό σου.

επίσης κάτι κοσμήματα τα έκανε λαμπίκο.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 07, 2010, 01:29:52 πμ »
σήμερα εκανα μια μικρή δοκιμη με το βαψιμο που εκανα...καθάρισα τον αερογραφο με λιγο διαλυτικο.... και μετα αφου καθαριστηκε σχετικα καλα με τα χερακια μου.... μπηκε στο αγγουρι αυτο...
λοιπον το εβαλα χωρις καλαθι..γαιτι λεει το καλαθει μειωνει κατα πολυ την δυναμη του....
Δεν εβαλα βελονα..... αλλα τον αερογραφο.....το μπεκακι στο σπειρωμα ειχε υπολοιματα....καθαριστηκαν.......και γενικα εχει κουφέτο ο αερογραφος.
μειγμα.....
νερο..... αζαχ.... ισοπροπυλικη αλκοοη (ενα ειδος οινοπνευματος) ανοιχτο το καπακι..... και το αφησα να τσιτσιριστεί για 3 κυκλους..... ..... τζαμιιιιιιιι καθρευτης.....ολα τελεια..... δεν ειχε μεινει τιποταααααααα.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 08, 2010, 01:57:23 μμ »
Εγω εκανα δοκιμη με κεφαλες ξυριστικης μηχανης κ μετα θα παω στον αερογραφο.
Το μιγμα ιδιο με τους παραπανω φιλους (νερο χλιαρο + υγρο πιατων + λιγο οινοπνευμα) κ αποτελεσμα αριστο !
Να σημειωσω οτι δεν ειχαν την βρωμια που περιμενουμε να εχει ενας αερογραφος, αλλα τα εκανε ολα οντως...λαμπικο ::eusa_clap::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 05:41:43 μμ »
Το τσιμπησα και εγω αλλα θα αργησω να το δοκιμασω γιατι ακομα δεν εχω Αερογραφο...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 07:26:50 μμ »
Ρε αδέρφια,έχει περισσέψει καμιά συσκευή σε κανέναν σας ?Λόγω σκύλου,η δική μου μου'μεινε στα χέρια  :(
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 12:25:20 μμ »
Ρε αδέρφια,έχει περισσέψει καμιά συσκευή σε κανέναν σας ?Λόγω σκύλου,η δική μου μου'μεινε στα χέρια  :(
Kανείς?Τίποτα?Μου φαίνεται θα αλωνίσω σε όλη την Αθήνα μήπως και βρώ  :( Να είστε καλά  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 01:00:29 μμ »
Συντοπίτη...τι έγινε ρε φίλε.... πως χάλασε η φριτέζα.......????
παντως αν καποια στιγμη χρειαζεται ο αερογραφος σου καθαρισμα.....εδω ειμαστε ...κερατσινι κοντα ειμαστε ...ερχεσαι για ενα καθαρισμα..... το βαζουμε φριτεζα...και καθαριζει.

Tags: