Αποστολέας Θέμα: BEECHCRAFT C-45 EXPEDITOR 1/72 PM  (Αναγνώστηκε 2316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
BEECHCRAFT C-45 EXPEDITOR 1/72 PM
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 03:57:09 πμ »
Kαλησπερα μολις τελειωσε το δευτερο μοντελο μου απο την εποχη του β'ππ.Το μικρο στο ματι αλλα μεγαλο σε οτι αποστολη ανελαβε και ειδικα την εκπευδευση C-45.Απο την δεκαετια του τριαντα η BEECHCRAFT εξελιξε το d-18 που πρωτοπεταξε στις 15 Ιανουαριου 1937.tΕφοδιαζοταν με δυο κινητηρες των 330 hp (250 kW) Jacobs L-6s ή των 350 hp (260 kW) Wright R-760E αλλα ο κυριοι κινητηρες πριν τον πολεμο ηταν οι Pratt & Whitney R-985 των 450 hp (336 kW).Στον β'ππ υπηρετησε στον αμερικανικο στρατο και στο ναυτικο σε μεγαλους αριθμους εφοδιασμενο με τον κινητηρα  Pratt & Whitney R-1340 των 600 hp (447 kW).Λογω ομως των μεγαλυτερων κινητηρων παρουσιασε δομικα προβληματα στην πτερυγα και ολα τα αεροπλανα εκεινης της εποχης αλλα και οσα διασοζοντε εχουν τροποποιηθει στα σημεια που βρησκοντε οι κινητηρες περισσοτερες απο μια φορες.Ως πολεμιστης το C-45 EXPEDITOR οπως ηταν γνωστο στις ενοπλες δυναμεις των αμερικανων εκετελεσε χρεη εκπαιδευτικου,αναγνωριστηκου ,συνδεσμου και πολλες αλλες μερικες απο τις οποιες ηταν ιδιαιτερα ''ευαισθητες''.Βρεθηκε σε σχεδον ολα τα μετωπα του πολεμου και πολλες συμμαχικες και οχι μονο αεροποριες το ιοθετησαν.Η παραγωγη του αεροσκαφους τελειωσε το 1974 καποιες πολιτικες του εκδοσεις και ειναι το αεροσκαφος οπου η αμερικανικη ΥΠΑ εχει δωσει τις περισσοτερες αδειες για διαφορες μετατροπες που εξυπηρετουν συγκεκριμενα καθηκοντα που του εχουν κατακαιρους ανατεθει.Εχει συνολικα ως πολιτικο αεροπλανο 22 εκδοσεις και υποεκδοσεις και σαν στρατιωτικο πανω απο 35.

Το μοντελο ειναι μια προσπαθεια της PM MODELS μιας εταιριας της Γειτονος φιλης και συμμαχου Τουρκιας.Αρκετα ακριβες στις διαστασεις και το γενικοτερο σχημα του αφους το κοκπιτ περιοριζετε σε μονο δυο καθισματα και δυο πιδαλια τα οποια ειναι αναποδα.Ο χωρος για τους 6-11 επιβατες που φιλοξενουσε το C-45 περιοριζετε μονο σε μια υποτιποδη καμπινα με το πατωμα και τιποτε αλλο.Εξωτερικα εχει βαθεια χαραγμενη γραμωση καθως και δυο υποτυποδεις  R-134 τα σκελη προσγειωσης πολυ απλα και η εφαρμογη μετρια.Το κιτ δινει χαλκομανιες για δυο αεροσκαφη ενα της Raf με την γνωστη πρασινη-καφε παραλλαγη  οπως υπηρετουσε στην Ινδια το 1945 και το δευτερο ειναι ενα αφος του αμερικανικου ναυτικου με βαση την Σανγκαη στην Κινα το 1945,το οποιο ειναι και αυτο που εφτιαξα.Να σημειωσω εδω οτι το αφος υπηρετησε και στην Τουρκικη αεροπορεια για αρκετα χρονια.
Ενα μοντελακι κυριως για αρχαριους που τωρα ξεκινανε αλλα και εμπειρους που θα θελεισουν να κανουν αρκετες σκρατσιες με πολυ ψαξιμο γενικα.Εγω παντως το ερωτευτικα... ::057love::
Το μοντελο βαφτηκε ολο με 27002 aluminium της Humbrol και αφου στεγνωσε με το 322 της Gunze και αφου στεγνωσε και αυτο οι περισσοτερες φθορες εγιναν με πολυ ψιλο ντουκοχαρτο ή ξυστικε επιλεκτικα με το κοπιδι για να φανει απο κατω η αλουμινενια επιφανεια.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: BEECHCRAFT C-45 EXPEDITOR 1/72 PM
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 07:42:44 πμ »
Πολύ όμορφο θέμα διάλεξες.

Ωστόσο, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, η μέθοδος που διάλεξες για την φθορά, δεν μου πολυαρέσει. Σε κάποια σημεία φαίνεται σαν να σου έχουν ξεφύγει κάποιες χαρακιές, ειδικά στην πόρτα και το πρώτο αριστερό παράθυρο ενώ στις πτέρυγες η γράμμωση φαίνεται να σταματά στο σήμα, και να συνεχίζει μετά από αυτό. Επίσης το contrast ανάμεσα στις γραμμώσεις και το βασικό χρώμα του καμουφλάζ είναι ιδιαίτερα έντονο  :oops: (και πάλι για να μην παρεξηγηθώ, λέω: στις φωτογραφίες).

Απ΄την άλλη πάλι, μου αρέσει πολύ το τελικό φινίρισμα των βερνικιών σου (semi - gloss φαίνεται, σωστά?) καθώς και οι χαλκομανίες που φαίνονται σαν να τις έχεις βάψει!  ::salut::

Σε ευχαριστούμε πολύ,
Καλή συνέχεια  ::eusa_clap::

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 10:08:29 πμ »
Kαλησπερα μολις τελειωσε το δευτερο μοντελο μου απο την εποχη του β'ππ.

:shock: :shock: :shock:
Καλά ρε φίλε, πόσων ετών είσαι και πιάνουν τα χέρια σου και μοντελάρεις ακόμα;;;;;;; Πάντως, 2 μοντέλα σε 50+ χρόνια, θα έλεγα ότι μοντελάρεις εξαιρετικά αργά!  :mrgreen:  :lol:

Οκ, καλή η πλάκα, πάμε στα σοβαρά.

Το α/φ δεν το ήξερα καθόλου, αλλά η παρουσίασή σου είναι αναλυτικότατη. Επίσης το μοντελάκι μου αρέσει πάρα πολύ. Μη έχοντας την εμπειρία και τις γνώσεις του Διονύση για να σε κρίνω, κρίνω μόνο αυτό που βλέπω και το θεωρώ jet!!! (όχι jet72, μην μπερδευτούμε. :P ) Οπότε, thumbs up από εμένα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 11:02:49 πμ »
Ρε φιλε δεν παιζεσαι με τιποτε !Πολυ πρωτοτυπο θεμα!
Που πας και τα ξετρυπωνεις ολα αυτα ! :lol: :lol: :lol: :lol:
Πανεμορφο ειναι ρε Γιωργη Μπραβο!!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 04:49:26 μμ »
Xρονια πολλα και καλες γιορτες φιλοι σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις.Διονυση ειλικρινα πολυ θα το ηθελα με την εμπειρια σου να μας εδειχνες πως θα γινοταν να συνεχιστουν οι φθορες στις γραμμωσεις χωρις να καταστραφουν οι χαλκομανιες γιατι εχεις δικιο εκει σταματησα για να μην τις χαλασω γνωριζοντας οτι αλιονετε η εικονα του μοντελου.Τα βερνικια ειναι τα marabou υδατοδιαλυτα αν δεν τα ξερεις τα προτεινω ανεπιφυλακτα

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 09:00:30 μμ »
Και μονο σαν προτουπο θεμα.......πολλα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 10:48:34 μμ »
Φίλε μου,και μόνο που έφτασες το κιτ της ΠΜ σε τέτοιο επίπεδο,ΜΠΡΑΒΟ!
Εξαιρετικό θέμα,με πάμπολλες παραλλαγές,εγώ προσωπικά το λατρεύω σαν θέμα!
Εχω ήδη 2 της Hobbycraft και ένα της PM...άφτιαχτα φυσικά...!!! :twisted: ::glossa:: :lol:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 11:09:00 μμ »
Xρονια πολλα και καλες γιορτες φιλοι σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις.Διονυση ειλικρινα πολυ θα το ηθελα με την εμπειρια σου να μας εδειχνες πως θα γινοταν να συνεχιστουν οι φθορες στις γραμμωσεις χωρις να καταστραφουν οι χαλκομανιες γιατι εχεις δικιο εκει σταματησα για να μην τις χαλασω γνωριζοντας οτι αλιονετε η εικονα του μοντελου.Τα βερνικια ειναι τα marabou υδατοδιαλυτα αν δεν τα ξερεις τα προτεινω ανεπιφυλακτα

Αν θέλεις, μπορώ να σου πω εγώ τι κάνω;
Αφού σιγουρευτώ ότι η χαλκομανία έχει κολλήσει αρκετά καλά και δεν πρόκειται να αρχίσει τους περιπάτους (μου 'χει συμβεί και μετά έκανα παζλ), με μία ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ λεπίδα του κόφτη, κόβω τη χαλκομανία πάνω στη γράμμωση. Αν βολεύει απλά πιέζω τη λεπίδα πάνω της, αν όχι απλά την κόβω κανονικά. Αν είναι καινούρια και η χαλκομανία έχει κολλήσει καλά, δεν θα σου κουνήσει. Αν πάλι κουνήσει, με λίγη προσοχή τη φέρνεις στη θέση της, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Αμέσως μετά, πάλι βελτιωτικό για να πάρει τέλεια το σχήμα της γράμμωσης και μετά κανονικά, βερνίκια, wash κτλ. Και η γράμμωση φαίνεται τέλεια. Στα P-47 μου και στα γερμανικά το έκανα έτσι. Στο P-39 δεν το έκανα, γι' αυτό οι γραμμώσεις στα σήματα φαίνονται λίγο αχνές, αλλά και πάλι φαίνεται κάπως, γιατί η δουλειά με τα βελτιωτικά (μετά τις συμβουλές των φίλων μας εδώ) είχε γίνει αρκετά καλή. Πάντως το κόλπο με την κομμένη χαλκομανία δεν με έχει προδώσει ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 03:39:51 μμ »
Naso σε ευχαριστω φιλε  να σαι καλα θα το δοκιμασω ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 03:52:22 μμ »
Συμπατριώτη, πολύ όμορφο αποτέλεσμα, σε πολύ όμορφο  και σπάνιο αεροπλάνο. Οι φίλοι μας οι Τούρκοι καταφέρνουν και βγάζουν έστω και μέτρια κιτ, εμείς τι κάνουμε ωεωω; Εχεις βάψει τέλεια τον σκελετό του αλεξήνεμου.Πώς μασκάρισες; ::salut:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 04:05:13 μμ »
Οι φίλοι μας οι Τούρκοι καταφέρνουν και βγάζουν έστω και μέτρια κιτ, εμείς τι κάνουμε ωεωω;

Αυτην την εταιρια την ξερετε??  :?

http://ysmasterpieces.com/
 ::avgreekflag5pn:: ::grflag:: ::grflag:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 04:55:37 μμ »
Οι φίλοι μας οι Τούρκοι καταφέρνουν και βγάζουν έστω και μέτρια κιτ, εμείς τι κάνουμε ωεωω;

Αυτην την εταιρια την ξερετε??  :?

[/quote

Αυτην την εταιρια την ξερετε??  :?

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: :lol: :lol: ::avgreekflag5pn::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 11:51:20 μμ »
Συμπατριώτη, πολύ όμορφο αποτέλεσμα, σε πολύ όμορφο  και σπάνιο αεροπλάνο. Οι φίλοι μας οι Τούρκοι καταφέρνουν και βγάζουν έστω και μέτρια κιτ, εμείς τι κάνουμε ωεωω; Εχεις βάψει τέλεια τον σκελετό του αλεξήνεμου.Πώς μασκάρισες; ::salut:: ::icon_thumright::
Παι δια ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις το αλεξινεμο Συμπατριώτη μασκαριστικε με μικρα κομματια ταινιας μασκαρισματος!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 10:44:09 μμ »

Αυτην την εταιρια την ξερετε??  :?

Η YS Masterpieces  είναι μια σπουδαία εταιρεία με εξαιρετικές δουλειές, όλοι θαυμάσαμε το κίτ του Αβέρωφ και πολλά άλλα. Τα μοντέλα της όμως δεν απευθύνονται σε νέους και αρχάριους μοντελιστές, δεν κυκλοφορούν ευρέως, ενώ η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή πράγμα που δικαιολογείται εν μέρει. Χωρίς να θέλω να γίνω κακοδαίμων, ή να προκαλέσω, ένας νέος και αρχάριος μοντελιστής ΔΕΝ είναι πιθανόν να βρει ένα μοντέλο που θα γραφει "κατασκευάζεται στην Ελλάδα".Μπορεί όμως να βρεί κάποιο που θα λέει "Made in Turkey". Πράγμα που πιστέψτε με με στενοχωρεί όσο όλους.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 11:00:19 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 12:39:31 πμ »
Σωστά :oops:.Φίλε Μούργα, ίσως η γράμμωση να τονιζόταν καλύτερα με ενα σκουρότερο γουώς, αν όμως στο μάτι σου χτυπάει καλύτερα, ή αν το έχεις δεί 'έτσι στο πραγματικό, τότε πάω πάσο.Το λέω επειδή αν η γράμμωση είναι χαραγμένη, θα βοηθούσε πιό πολύ. Πάντως το μοντέλο ξεχωρίζει και σαν θέμα, και σαν χρώμα ::icon_thumright:: ::salut:: 

Tags: