Αποστολέας Θέμα: SEA HARRIER FRS I - INDIAN (στην 1/72 φυσικά)  (Αναγνώστηκε 5019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Απ: SEA HARRIER FRS I - INDIAN (στην 1/72 φυσικά)
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 10:11:57 πμ »
Nα ζητησω και εγω συγνωμη αλλα μια που ο Νικος δεν λεει να το πιστεψει ας δουμε κανα-δυο πραγματακια ακομα. Δειτε τι χρωματα ηταν βαμμενη η τριτη επιλογη απο την παρακατω καρτελα σηματων...
http://www.hyperscale.com/2007/reviews/decals/ma48153decalrevielp_1.htm

ʼρα υπάρχουν ΚΑΙ άσπρα ΚΑΙ γκρι...

Ξαναλέω ότι σε κάθε περίπτωση το γκρι από κάτω είναι πιο όμορφο - άσε που βάφεται και ευκολότερα... Αλλά ίσως το άσπρο είναι πιο χαρακτηριστικό... Μπα, γκρι θα το έκανα στη θέση σου...
Υπαρχει και τριτη επιλογη ακομα πιο ευκολη. Μονοχρωμο! Απλα θελει λιγο ψαξιμο με τον κωδικο του αεροσκαφους γιατι οι ινδοι μεχρι να τα βαψουν μονοχρωμα ειχαν χασει σε ατυχημητα τα μισα απο τα Harrier που αρχικα ειχαν αγορασει! Και μια λεπτομερεια. Τα ινδικα φορανε Magic και οχι Sidewinder!
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Harrier_IN_Malabar_07.jpg

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: SEA HARRIER FRS I - INDIAN (στην 1/72 φυσικά)
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 11:03:24 πμ »
:mrgreen: :mrgreen:ΠΡΟΔΟΤΗ :mrgreen: :mrgreen:
Καλή συνεχεία Δημήτρη

Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 10:05:21 μμ »
Το Σάββατο θα φέρω τις οδηγίες της Ιταλέρι για να το λύσουμε. Πάντως ενα γκριζάκι στην κοιλιά θα έδειχνε ωραίο....

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 12:22:19 μμ »
Τωρα που μεγάλωσα :mrgreen: αρχίζω και αναρωτιέμαι ένα κάρο πράγματα για τα αεροπλάνα. Δηλαδή τι στο καλό πρέπει να μου βγουν τα μάτια για να φτιάξω ένα πιλοτήριο το οποίο στην συνέχεια θα φαίνεται ελάχιστα  :?. Παρόλα αυτά το πάλαιψα έκανα ριζικές αλλαγές και παρουσιάζω το αποτέλεσμα πριν να προχωρήσω στην συναρμολόγηση του σκάφους.

::arrowred::Βγήκαν τελείως τα αλουμινοφυλλα. Δεν μου άρεσαν καθόλου
 ::arrowred::Στοκαρίστηκαν τα pin marks ειδικά εκείνο στο μαξιλάρι του καθίσματος έκανε μπαμ και μου έβγαλε την ψυχή να το καταφέρω. Πρώτα με υγρό στόκο και βάψιμο και στην συνέχεια με κρισταλιζέ και ένα νεο βάψιμο.
 ::arrowred::Εννοείται βάψιμο με πινέλο
 ::arrowred::Θα ήθελα ένα κόκπιτ όπου θα δίνονταν η ευκαιρία ανάγλυφων οργανων για να τα παλαίψω. Δυστυχώς το συγκεκριμένο έχει μόνο χαλκομανίες τις οποίες και τοποθέτησα. Περιμένω ιδέες για το πώς θα φέρω βόλτα  τα φλας που φαίνονται από τα decals.
 ::arrowred::Εγινε και ένα απαλό wash με raw umber στο καθισμα

Επιφυλάσσομαι για την ποιότητα των φωτό μιας και  για ένα τόσδουλι κοκπιτ επρεπε να εξαντλήσω το ζουμ του φακού της μηχανής. Η φωτογράφιση ως συνήθως σε φυσικό φως.

Αυτά...
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:32:54 μμ »
Τελικά ο Μητσος (Crow) δεν είχε άδικο. Παίζει και το ανοικτό γκρι στην άτρακτο. Ομως η πλειοψηφεία των φωτό δείχνει λευκό στο κάτω μέρος.

ιδού και το σχετικό link

http://www.bharat-rakshak.com/NAVY/Harrier.html

το οποίο θα χρησιμοποιήσω ως μπούσουλα για τα βαψιματα.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 12:01:36 πμ »
Eιπαμε,στην αρχη ηταν λευκο gloss,μετα εγιναν γκρι ματ και μετα τα εβαψαν μονοχρωμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 11:55:32 μμ »
Διάβασα στο βιβλίο της SAM Publications ότι όσα έχουν διψήφιο κωδικό είναι με Slate Grey-Light Grey,ενώ με τριψήφιο Dark Sea Grey-λευκά!
Μερικά ακόμη έχουν βαφτεί,μονόχρωμα με ένα ανοιχτό γκρι που αναφέρεται σαν Ghost Grey...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 03, 2010, 11:54:07 μμ »
Παρουσιάζω την προοδο εργασιών.

Με ταλαιπώρησε αρκετά θα έλεγα, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Στις φωτό παρατήρησα κάποια θέματα που το γυμνό μάτι δεν είδε και θα επιληφθώ της διορθωσης τους. Αυτό το κιτ αποτέλεσε την προπονηση για το επομενο που θα ακολουθησει.

Το βάψιμο έγινε με gunze στο πάνω τμήμα Η416 RLM 66 Black Grey και ξάνοιγμα  με Η317 Gray Fs36231. Η κοιλιά περάστηκε με σμάλτα Ηumbrol 34 White.

Από την σκοτεινάδα το μαύρο pre-shade πήγε περίπατο :(

Πρώτη φαση

Τα decals μόνο μου έφαγαν τρεις μέρες στην τοποθέτηση...

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 03, 2010, 11:59:22 μμ »
Μια χαρά σε βλέπω μάστορα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μην στεναχωριέσαι για το preshading συμβαίνουν αυτά στην 1/72 την πολυαγαπημένη μας :oops:
Το 34 το έχω εγκαταλείψει πλέον (είδα κι απόειδα), εσύ όμως μια χαρά το χειρίζεσαι ::eusa_clap::

Φιλικά, Γιάννης ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 04, 2010, 12:04:10 πμ »
Δημήτρη μια χαρά είναι αδερφέ!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 04, 2010, 12:10:28 πμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε Δημήτρη  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 04, 2010, 12:29:38 πμ »
Ζητω συγνωμη απο τον συναδελφο και συνωνοματο Δημητρη αλλα νομιζω οτι πρεπει καμια στιγμη να σηζητηθουν καποια πραγματα. Σιγουρα ειναι σωστο η κριτικη να γινεται κολοπροερετα. Δεν νομιζω ομως οτι κανουν καλο τα υπερβολικα μπραβο σε μοντελα με εμφανεστατες ατελιες και λαθη. Ενας λογος ειναι οτι καποιος αρχαριος μπορει να θεωρησει οτι ακομα και το πρωτο του  μοντελο με ενα σκασμο,δικαιολογιμενα λογω απειριας, λαθη ειναι σουπερ και ετσι να καβαλησει το καλαμι! Φυσικα δεν αναφερομαι στον συναδελφου του οποιου το θεμα κατα καποιο τροπο spamαρω. Βλεπουμε λοιπον ενα Harrier βαμμενο με λαθος χρωματα,τεραστια για την κλιμακα κενα και σκαλοπατια,κακοβαλμενα σηματα κ.λ.π. Κανεις δεν εχει να συμβουλεψει η να τονισει κατι στον συναδελφο? ::dontknow:: Μηπως το εχουμε παρακανει με τα μπραβο,τα παλαμακια και τις υποκλισεις? Δεν ειναι ενας απο τους σκοπους του φορουμ να μας βοηθησει να γινουμε καλυτεροι μοντελιστες? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 04, 2010, 12:45:34 πμ »
Ζητω συγνωμη απο τον συναδελφο και συνωνοματο Δημητρη αλλα νομιζω οτι πρεπει καμια στιγμη να σηζητηθουν καποια πραγματα. Σιγουρα ειναι σωστο η κριτικη να γινεται κολοπροερετα. Δεν νομιζω ομως οτι κανουν καλο τα υπερβολικα μπραβο σε μοντελα με εμφανεστατες ατελιες και λαθη. Ενας λογος ειναι οτι καποιος αρχαριος μπορει να θεωρησει οτι ακομα και το πρωτο του  μοντελο με ενα σκασμο,δικαιολογιμενα λογω απειριας, λαθη ειναι σουπερ και ετσι να καβαλησει το καλαμι! Φυσικα δεν αναφερομαι στον συναδελφου του οποιου το θεμα κατα καποιο τροπο spamαρω. Βλεπουμε λοιπον ενα Harrier βαμμενο με λαθος χρωματα,τεραστια για την κλιμακα κενα και σκαλοπατια,κακοβαλμενα σηματα κ.λ.π. Κανεις δεν εχει να συμβουλεψει η να τονισει κατι στον συναδελφο? ::dontknow:: Μηπως το εχουμε παρακανει με τα μπραβο,τα παλαμακια και τις υποκλισεις? Δεν ειναι ενας απο τους σκοπους του φορουμ να μας βοηθησει να γινουμε καλυτεροι μοντελιστες? :roll:

Την κριτική την αντέχω, η ειρωνία με νευριάζει. Οπωσδήποτε υπάρχουν λάθη στο συγκεκριμένο, για το οποίο έγραψα ευθύς εξαρχής ότι είναι ένα πείραμα για το επόμενο. Ποτέ δεν νομίζω να έδωσα το δικαιωμα να θεωρηθώ μοντελισταράς ( δεν είμαι) και ουδέποτε έδωσα το δικαίωμα να με θεωρήσουν καβαλημένο καλάμι. Τις ατέλειες αγαπητε μου Δημήτρη θα προσπαθήσω όσο δυνατόν να τις βελτιώσω. Οσο για τα χρώματα εχώ τις αντιρρήσεις μου στις ενστάσεις σου γιατί το συγκεκριμένο το έψαξα αρκετά.  Για να μην κουράζω στο συγκεκριμένο σκεφτόμουνα να το βάψω με air vallejo  #55 Dark Sea Gray το οποίο απλά δεν είχα. H αντοιστοιχία του σε  Gunze  είναι αυτό που χρησιμοποίησα.

Ευχαριστώ για την καλοπροαίρετη κριτική.
type less model more

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 04, 2010, 12:50:27 πμ »
Mαλιστα...απο οτι βλεπω την αντεχεις καλα την κριτικη! Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι το post μου δεν αφορουσε εσενα αλλα τους συναδελφουν που ειχαν postαρει πριν απο εμενα. Το να μην φτιαξει καποιος ενα μοντελο σωστα δεν με πειραζει καθολου. Ουτε τα δικα μου δεν με ικανοποιουν! Υπαρχουν αριστες δουλειες σε ολα τα μοντελιστικα site και μακαρι καποια στιγμη να μπορουσα να φτασω το 1/10 της ποιοτητας τους. Ξαναδιαβασε λοιπον αυτα που εγραψα για να καταλαβεις τι θελω να πω. :?
Υ.Γ. To dark sea grey ειναι το Η75 σε Gunze. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 04, 2010, 01:19:07 πμ »
Ειρήνη υμίν συνάδελφοι.
Δημήτρη CROW αν θεωρείς ότι οι κρίσεις μου είναι επιεικείς, έχεις δίκιο ως προς το γεγονός ότι ΔΕΝ σχολίασα εμφανείς αδυναμίες.
Πάντως τα σχόλιά μου δεν βλέπω να υπερβάλλουν σε εκφράσεις, ήταν μια ενθάρρυνση για αποτυχία στο preshading που από μόνος του ανέφερε ο Δημήτρης (Guderian) και μια θετική άποψη για χειρισμό ενός χρώματος που με δυσκολεύει.
Και δεν εμπόδισα κανέναν να υποδείξει στον συνάδελφο τα λάθη του ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον και να ευχαριστηθεί περισσότερο την διαδικασία.
Συγγνώμη και από τους 2 Δημήτρηδες αν δημιούργησα κάποιο πρόβλημα :oops:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Tags: