Αποστολέας Θέμα: Νέος στο χόμπι αλλά με όρεξη  (Αναγνώστηκε 1348 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

• Scale 1/144
  • *
Νέος στο χόμπι αλλά με όρεξη
« στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 12:05:41 πμ »
Κάλησπερα παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την παρθενική κατασκευή μακέτας μου, είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν με μία προκατασκευασμένη NOCH αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ξοδέψω μία περιουσία και το αποτέλεσμα να μην είναι καλό αλλα κάτι μάθαμε. Η μακέτα που θα φτιάξω  λόγω έλλειψης χώρου είναι μικρή και απελπιστικά μικρή σε σχέση με τα τέρατα που βλέπω εδώ μέσα αλλα προτιμώ να κατασκευάσω κάτι μικρό παρά να έχω τα τρενακια στα κουτιά τους . Το μέγεθος είναι 1,15cm / 90cm. Μέτα από αρκετή μελέτη κατέληξα σε αυτο εδώ και σε κάποια άλλα που τα δημοσίευσα σε προηγούμενη ανάρτηση μου. Οι γραμμές είναι piko, Αν μπορούσα να έχω την βοήθεια σας στα ηλεκτρολογικά (φανάρια,αυτοματισμούς). Ξέρω το μέγεθος είναι απαγορευτικό για πολλά πράγματα αλλα με πολύ όρεξη μπορεί να γίνει πολυ καλή

Περιμένω συμβουλές

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Νέος στο χόμπι αλλά με όρεξη
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 02:15:55 πμ »
Γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να κάνεις διπλή γραμμή σε όλη την διαδρομή για να μπορούν να τρέχουν δύο τρένα αυτόχρονα. Και αν δεν είναι μεγάλοι σε μήκος οι συρμοί σου μπορούν να είναι και 3. Με δύο τουλάχιστον να τρέχουν ταυτόχρονα και να κάνεις αλλαγές με τον τρίτο. Να παίζεις τον σταθμάρχη.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Νέος στο χόμπι αλλά με όρεξη
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 09:44:17 μμ »
....προτιμώ να κατασκευάσω κάτι μικρό παρά να έχω τα τρενακια στα κουτιά τους .
Σωστός! ::icon_thumright::

Για το σχέδιο θα σου πρότεινα να μην βάλεις πολλά κλειδιά και διαδρομές.
Σ΄αυτήν την διάσταση όσο περισσότερα βάλεις , τόσο μικρότερη και μη αληθοφανής θα φαίνεται η μακέτα.

Κάνε μία "οβάλ" διαδρομή με μία απλή παρακαμπτήριο , η οποία να οδηγεί σε μία αποθήκη εκφόρτωσης, έναν γερανό ή έναν μικρό σταθμό.
Εστίασε στην ποιότητα της κατασκευής του περιβάλλοντος χώρου (φύση,λεπτομέρειες κλπ) , την στιγμή που θέλεις -κατά τα φαινόμενα- να διαφοροποιηθείς από την προσέγγιση τύπου NOCH.

Εάν έχεις όρεξη ανάτρεξε σ' αυτό :

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10500.msg212173.html#msg212173

Είναι "κοντά" σ΄αυτό που θέλεις.Μέσα στο photo stream θα δεις και πώς φτιάχτηκε!

Jimmy.k

Tags: