Αποστολέας Θέμα: Έχετε παραγγείλει από HobbyLink Japan?  (Αναγνώστηκε 7449 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Έχετε παραγγείλει από HobbyLink Japan?
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 12:37:18 πμ »
Τελικά επρόκειτο για την αυτή παραγγελία.Το δέμα ήταν πολύ προσεγμένο,από ανθεκτικό χαρτόνι,και η συσκευασία πάρα πολύ καλή με ζελατίνες κλπ.Όλα καλά.Πιστεύω ότι αν χρειαστεί θα ξαναπαραγγείλω από HLJ.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 08:45:50 μμ »
Το Hobby Link japan είναι από τα καλύτερα online μοντελομάγαζα.
Σε έφαγε το tracking number μάλλον.
Όπου έχετε επιλογή για tracking να την ασκείτε!Έχω χάσει 4 δέματα
σε 1 χρόνο επειδή οι πωλητές δεν έβαλαν tracking number!
Το καλό ήταν πως οι 3 έστειλαν ξανά το αντικείμενο.
Νομίζω οτι οι ζημιές γίνονται στην Ελλάδα όμως γιατί τα δέματα ήταν
2 από Hong Kong, 1 USA και 1 Ευρώπη οπότε...
Η τελευταία απώλεια ήταν προχθές.1 μήνα μετά την παραγγελία δεν
ήρθε τπτ και το κατάστημα ξανάστειλε το δέμα χωρίς χρέωση.

συμφωνώ και εγώ μαζί σου/
.

ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 08, 2010, 08:00:53 μμ »
παιζει και τελωνειο στη μεση η οχι?

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 08, 2010, 09:27:11 μμ »
To luckyModel  σε οτι στελνει βαζει απο μονο του tracking number,και παντα ξερω που ειναι τα πραγματα μου

Ρε συ Σωτήρη .... Μήπως ξέρεις που είναι και τα δικά μου  :?: :?::glossa::     Κανά χρόνο τα περιμένω .... 
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 03:30:59 μμ »
γεια σας και καλη χρονια σε ολους.να ρωτησω κατι?συμφερει να παραγγελνεις απο ιαπωνια?η απορια που εχω ειναι αν με τα μεταφορικα ερχεται μια η αλλη απο το να το αγορασεις απο εδω.ρψτψ γιατι θελω να παρω καποια πραγματα απο εκει.

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 05:01:29 μμ »
γεια σας και καλη χρονια σε ολους.να ρωτησω κατι?συμφερει να παραγγελνεις απο ιαπωνια?η απορια που εχω ειναι αν με τα μεταφορικα ερχεται μια η αλλη απο το να το αγορασεις απο εδω.ρψτψ γιατι θελω να παρω καποια πραγματα απο εκει.

Κατα τη γνώμη μου εξαρτάται από τι θες να παραγγείλεις, αλλά και πόσα. Χοντρικά, οι τιμές για απλές παραγγελίες με μεταφορικά κτλ βγαίνουν περίπου στα ίδια. Εαν θες γενικότερα να παραγγείλεις κάτι που δεν το βρίσκεις στην Ελλάδα ή πετύχεις καμια προσφορά τότε σε συμφέρει. Για παράδειγμα στο HLJ θα βρείς μεγάλη ποικιλία σε sci-fi Gundam, Macross κ.α. Αυτή είναι και η προσωπική μου εμπειρία.  ::icon_thumright::

Δεν ξέρω να σου πω τι θα γίνει σε περίπτωσεις μεγάλης(>100Ε) παραγγελίας ή ομαδικής. Τότε φαντάζομαι τα πράγματα αλλάζουν και πιθανώς σε συμφέρει.

Αποσυνδεδεμένος rookie

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:09:26 πμ »
εγω παντως τα ζυγισα και παραγγειλα απο το plastmodelissimo χωρις μεταφορικα(ανω των 100 ευρω)και αναμενω...
η παραγγελια ηρθε σε 1,5 μερα και ολα κομπλε.να ρωτησω κατι αλλο,απο χρηστες στο ebay ειναι ασφαλες να αγοραζεις?

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 08:20:22 μμ »
  μόλις τώρα είδα το θέμα, επειδή έχω παραγγείλει και με τους δύο τρόπους από το HobbyLink και επειδή το θέμα παραγγελίες από on line καταστήματα βλέπω ότι πάντα δημιουργεί απορίες, να προσθέσω μερικές πληροφορίες.

1. ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται περισσότερο από το αν το δέμα σας θα κρατηθεί για έλεγχο στο τελωνείο, συνήθως τα δέματα κάτω από 2 κιλά περνάνε αμέσως. Αλλιώς η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει αρκετές εβδομάδες χωρίς να φταίνε τα καταστήματα αφού το δέμα είναι ήδη στην Ελλάδα.
   Και η μέθοδος SAL είναι σχετικά γρήγορη, σε μένα 2 φορές έκανε περίπου 10-12 μέρες. Απλά δεν έχει tracking number και είναι μόνο για δέματα ως 2 κιλά. Οπότε συμφέρει μόνο σε αντικείμενα χαμηλής αξίας.
    Γενικά μην βιάζεστε να την "λέτε" στα καταστήματα σε περίπτωση καθυστέρησης παραλαβης, είναι πιθανό το δέμα σας να "ξεκουράζεται" στο τελωνείο.

2. Η μέθοδος EMS είναι αρκετά ακριβή και ανεβάζει σημαντικά το τελικό κόστος. Επίσης έχετε υπόψιν ότι τα δέματα EMS παραδίδονται από τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ και πληρώνετε επιπλέον 3 ευρώ κατά την παράδοση.

3. Επίσης καλό είναι να κρατάτε το βάρος της παραγγελίας κάτω από 2 κιλά, αλλιώς αυξάνει η πιθανότητα να περάσει κανονικό έλεγχο στο τελωνείο και να χρεωθείτε με ΦΠΑ για το σύνολο της αξίας του δέματος και των ταχυδρομικών. Αυτό ισχύει γενικά, όχι μόνο από HobbyLink και EMS.

Το email του HobbyLink είναι αρκετά κατατοπιστικό για το τι ισχύει, επίσης δείτε και τις πληροφορίες που υπάρχουν στο site για τις χρεώσεις.

Τέλος να πω ότι το HobbyLink αξίζει για την μεγάλη ποικιλία υλικών και εργαλείων που έχει, και βιβλίων (δυστυχώς στα ιαπωνικά όπως τα Maru Mechanic) που δύσκολα βρίσκει κανείς εκτός Ιαπωνίας.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 08:30:36 μμ »
Πολύ κατατοπιστικό το post σου φίλε μου.Σα να διάβασα τις βασικές αρχές για παραγγελίες online  ::thanks_smilie::Να είσαι καλά  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 08:53:51 μμ »
  ξέχασα να πω κάτι που μάλλον είναι αυτονόητο αλλά ως το προσθέσω: όταν το δέμα είναι απλό (δεν έχει tracking number) και χαθεί, ο αποστολέας δεν έχει καμία ευθύνη για την απώλεια. Γι' αυτό προτιμάτε να παραγγέλνετε τα δέματα συστημένα (registered). Συνήθως το επιπλέον κόστος είναι μικρό, πχ. από Hobbyeasy το συστημένο είναι 1.5-2 ευρώ επιπλέον. Αντίθετα από Αγγλία το κόστος συσημένου είναι πολύ αυξημένο, ρωτήστε πάντα των πωλητή.

Όμως το "συστημένο" αφορά μόνο δέματα έως 2 κιλά. Για μεγαλύτερα δέματα υπάρχει η επιλογή του ασφαλισμένου "insurance". Πχ. στο Greatmodels υπάρχει στη φόρμα παραγγελίας η επιλογή αν θέλετε insurance για το δέμα που νομίζω είναι περίπου 2% της αξίας.

Πάντα να ζητάτε από τον αποστολέα έστω το serial number του δέματος. Ακόμα και σε απλό δέμα μπορεί να χρησιμεύσει αντί tracking number για να το βρείτε στο τελωνείο σε περίπτωση που καθυστερήσει εκεί.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 05:54:32 μμ »
Να ξεθάψω αυτό το θέμα, καθώς είναι από το 2010, και να ρωτήσω αν έχει παραγγείλει κανείς πρόσφατα από το Hobbylink Japan και αν ισχύουν τα παραπάνω που γράφτηκαν στο θέμα περί παράδοσης κλπ;
Επίσης να ρωτήσω αν είχε κανείς πρόβλημα με τελωνείο και τα σχετικά.  Θέλει να παραγγείλει ο γιος μου κάτι Gundam και δεν βρίσκονται αλλού.
Από Αγγλία (ουσιαστικά από Hong Kong τα στέλνει ο τύπος με .co.uk μαγαζί) κοστίζουν 70EUR με τα μεταφορικά ενώ τα ίδια από Hobbylink πάνε στα 40EUR πάλι με τα μεταφορικά...
Είπα να ρωτήσω γιατί είναι καλή ευκαιρία να χώσω και κανένα δικό μου κιτάκι μέσα από αυτά που δεν κυκλοφορούν εδώ...
Υποθέτω ο "κανόνας" για μέχρι 150EUR δεν σταματάει στο τελωνείο ισχύει ε;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 06:03:31 μμ »
Πριν από 1 χρόνο που είχα πάρει κάτι ψιλά ισχύαν τα ίδια.Για το
τελωνείο είπαμε, πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ γκαντέμης ( μήπως είχες
καμμιά χειραψία με γηραιό ψηλό πολιτικό ;;  :mrgreen: :mrgreen: )
για να στο κρατήσουν για έλεγχο. Με το 72άρι Millenium Falcon σε
συσκευασία σαν τηλεόραση και κόστος γύρω στα 180 Ε.
πάντως δεν είχα πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 06:06:55 μμ »
Γιωργο θα σου προτεινα να σπασεις τις αγορες σε μικροτερες που περνουν απαρατήρητες απο τα τζιμανια του τελωνιου. 40 ευρω δεν ειναι πολυ μεγαλο το χρηματικο ποσο. στα 150 ευρω θεωρω πιθανον να εχεις θεμα. προσφατα ειχα κανει παραγγελια και πιστεψε με ηταν μια χαρα ουτε ευρω παραπανω.
Ακόμη και στο απλο ταχυδρομειο μου ηρθαν και γρηγορα και χωρις επιπλεον χρεωσεις απο τα ελληνικα τελωνια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 06:29:08 μμ »
Πρίν από ένα χρόνο καί γω περίπου που είχα παραγγείλει κάποια πραγματα με συνολικό κόστος γύρω στα 60 ευρώ είχαν έρθει κανονικά καί μάλιστα πολύ προσεκτικά συσκευασμένα.

Θα συμφωνήσω καί γω πως σε μικρά σχετικα ποσά δεν θα έχεις πρόβλημα. Εκτος κι αν πέσεις σε κανα υπέρ-σχολαστικό υπάλληλο καί σκεφτεί να σου χρεώσει τελωνείο.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 06:56:54 μμ »
Να συμπληρώσω ότι από το gunpla.co.uk που είχα πάρει και μου είχαν αποσταλεί από Hong Kong, το συνολικό κόστος ήταν γύρω στα 145EUR μαζί με τα μεταφορικά και δεν είχα πρόβλημα.  Το είχε μαρκάρει κανονικά σαν Gift ο τύπος και το κουτί ήταν σχετικά μεγάλο και γύρω στο 1.5Kg... !!!  Μάλιστα βάσει του tracking nr το έβλεπα να έχει φτάσει στο αεροδρόμιο μέρες πριν και να μην κουνιέται... Και τελικά πήρα ειδοποίηση από το ταχυδρομείο, το παρέλαβα και στο tracking ακόμα στο αεροδρόμιο το έδειχνε!!!
Μήπως μικρότερα πακέτα από τον ίδιο αποστολέα για τον ίδιο παραλήπτη προξενήσουν υποψίες όμως;
Δε νομίζω πάντως να ξεπεράσουμε ούτε καν τα 100EUR.  Είναι πολύ δύσκολες εποχές, αλλά δικά του και τα λεφτά...
Στο Hobbylink πάντως αποστολή SAL δεν είδα (ή δεν πρόσεξα καλά).
Είχε Standard Intl και Express Intl με το Express να είναι 5-8EUR ακριβότερο.  Θα το μελετήσω το θέμα γιατί θέλω οπωσδήποτε tracking.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 07:04:54 μμ »
Το είχε μαρκάρει κανονικά σαν Gilf ο τύπος και το κουτί ήταν σχετικά μεγάλο και γύρω στο 1.5Kg... !!!

Έχει σχέση με το milf;  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 07:17:49 μμ »
Έχει σχέση με το milf;  ::glossa::
Ωραία θα θα ήταν.. Πονηρό μυαλό...  ::glossa:: φτου σου μη σε βασκάνω... :mrgreen:
Gift βρε  Gift...  Ίσως βέβαια να σκεφτόμουν Milfειγ εκείνη την ώρα...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Thunderbolt

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 09:29:30 μμ »
Αφοβα από HLJ. Απλά θα επιλέξεις SAL ως μέθοδο ταχ/κής αποστολής. Eίναι φτηνότερη και δεν έχει πρόβλημα τελωνείου. Ποτέ EMS ή Fedex ή οτιδήποτε άλλο Express, διότι εκτός από τελωνείο (σίγουρο με Fedex) είναι και ακριβότερες. Αν υπερβείς τα 100-130 USD και ειδικά αν το δέμα γίνει βαρύ ή πολύ ογκώδες σπάσε την παραγγελία στα δύο και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 10:55:14 μμ »
Ωραία θα θα ήταν.. Πονηρό μυαλό...  ::glossa:: φτου σου μη σε βασκάνω... :mrgreen:
Gift βρε  Gift...  Ίσως βέβαια να σκεφτόμουν Milfειγ εκείνη την ώρα...  :mrgreen:

Στάνταρ.....

Στο θέμα μας τώρα. Τι να ψιλιαστούν με διάφορα δέματα. Τόσα που έρχονται
καθημερινά σιγά να μην θυμούνται. Surface Air Land υπάρχει για σχετικά μικρά
και φθηνά πακέτα. Για το παραπάνω κιτ που έγραψα πήγα υποχρεωτικά σε EMS,
με tracking number και παραδόθηκε σε 1 εβδομάδα με ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, με
3.75 χρέωση αν θυμάμαι καλά. Πάντως η χρέωση δεν με πολυένοιαξε γιατί
εκείνη την εποχή - πράγμα που τώρα τελευταία δεν γίνεται απ΄ότι έχω τσεκάρει -
πλήρωνες τα γνωστά 3 Ε για "τέλη εκτελωνισμού" . Λόγω όμως όγκου και κόστους
( Ο Ιάπωνας είναι σαν Αμερικάνος, αναγράφει το πλήρες κόστος του προιόντος )
φοβήθηκα μην μου στείλουν κανένα καλό μπαγιόκο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 11:08:12 μμ »
Κοίτα, μέχρι 150EUR η νομοθεσία λέει ότι πληρώνεις τον ΦΠΑ... ʼρα 23%.  Και απλά μέσω ΕΛΤΑ πληρώνεις επιπλέον κάπου 10-12EUR για τον εκτελωνισμό.  Αυτά ΑΝ το σταματήσουν στο τελωνείο και ΑΝ προσέξουν το ποσό και ΑΝ υπάρχει τιμολόγιο κολλημένο απ' έξω.
Κάτι παιχνίδια για το PS3 κατευθείαν από Ιαπωνία έκαναν λίγο χρόνο παραπάνω να έρθουν (νομίζω με SAL) και είχε βάλει ο Ιάπωνας το χαρτί του τελωνείου κανονικά απ' έξω και ένδειξη Gift CDs και ευτελή αξία 10EUR. Παρέλαβα από τον ταχυδρόμο σαν συστημένο και ούτε καν χρειάστηκε να πάω ταχυδρομείο.  Βέβαια μιλάμε για 2 DVD, ένας φάκελος ουσιαστικά.

Αλλά επειδή υπάρχει ασάφεια σε αυτό το σημείο (όπως και σε όλους τους νόμους) πρακτικά δεν ασχολούνται με ποσά κάτω των 150EUR.
Αν βέβαια έρθει κανένα κιβώτιο 10Kg και πάνω γράφει μικρό ποσό, τότε κινεί την περιέργεια και ανοίγεται.
Για μένα, καλύτερα να γράφεται το σωστό ποσό ώστε αν τυχόν χρειάζεται εκτελωνισμό να μην ορίσει ο κάθε .... ότι θέλει για αξία και πληρώσεις την τρίχα τριχιά...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 07:31:50 μμ »
Ακόμα μια ερώτηση, μιλάμε πάντα για το Hobby Link Japan.
Βλέπω στο καλάθι αγορών ότι ότι προσθέσεις προσθέτει επιπλέον ταχυδρομικά για το κάθε τεμάχιο. Έτσι δεν συμφέρει αγορά με τίποτα.
Ξέρετε αν κάνουν συγχώνευση σε μία παραγγελία με μία χρέωση ταχυδρομικών;
Ρωτάω μήπως και το έχει ήδη κάνει κανείς να ξέρω τι θα τους πω όταν θα τους στείλω email.
Ευχαριστώ.

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:30:02 μμ »
Μόνο εάν έχεις ήδη πληρώσει για το προηγούμενο. Αλλιώς σου
στέλνει mail για το σύνολο. Δεν γίνεται να υπολογιστεί αυτόματα
το κόστος των μεταφορικών.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:31:57 μμ »
Μόνο εάν έχεις ήδη πληρώσει για το προηγούμενο. Αλλιώς σου
στέλνει mail για το σύνολο. Δεν γίνεται να υπολογιστεί αυτόματα
το κόστος των μεταφορικών.
Συγνώμη, δεν σε κατάλαβα.  Να έχω πληρώσει πιο προηγούμενο;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:40:57 μμ »
Γιωργο σοβαρά δεν εχω καταλάβει που έχεις μπερδευτει.
H HLJ επιλεγεις τι θες να αγορασεις...πληρωνεις για αυτο..... και μετα σε κατευθύνει αν θες private warehouse...ή  απλο ταχυδρομειο
το private warehouse κοστιζει αλλα ειναι τρομερα γρηγορο και ταυτοχρονα παρεχει και tracking code.
το απλο ταχυδρομειο εχει και αυτο κόστος αλλα ειναι τρομερα μικρότερο.... και δεν παρεχει tracking code.
τοτε πας και πληρωνεις και το ταχυδρομειο..... κοινως κανεις 2 κινήσεις. μια για το κιτ/υλικα και μετα για τα ταχυδρομικα.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:43:36 μμ »
Συγνώμη, δεν σε κατάλαβα.  Να έχω πληρώσει πιο προηγούμενο;

Μου είχε τύχει να υπάρχουν 2 κιτ και αφού προώθησα τις ενέργειες, πριν ακόμη στείλουν
ειδοποιητήριο email για το σύνολο, παρήγγειλα ένα 3ο και ρώτησα εάν γινόταν να μπει
με τ' άλλα. Η απάντησή τους ήταν αρνητική γιατί είχε ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία
για τα πρώτα 2. ::salut::

Tags: