Αποστολέας Θέμα: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ HORNBY  (Αναγνώστηκε 1601 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

• Scale 1/144
  • *
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ HORNBY
« στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 01:26:26 πμ »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ, ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ HORNBY
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 07:59:55 πμ »
Νομίζω , ότι είναι Αγγλική εταιρεία.Σίγουρα όχι πρώτης γραμμής.
Το Αγγλικό rolling stock ,μου ήταν ανέκαθεν αδιάφορο και το θεωρούσα έως και κακόγουστο....και κατά συνέπεια δεν έχω ασχοληθεί ενδελεχώς με την εταιρεία.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 03:19:46 πμ »
Είναι όντως Αγγλική εταιρεία. Έχω προσωπική εμπειρία αλλά είναι για μοντέλο "κομματάκι παλιό". Πρόκειται για Starter set του 79' (0-4-0 ατμομηχανή,τρία εμπορικά βαγόνια,ο κλασικός κύκλος γραμμών και τροφοδοτικό ρεύματος 0,8 - 1,0 Α αν θυμάμαι καλά-αυτό δε ζει πια). Παρότι σειράς Hobby, έχει ανεκτή λεπτομέρεια και με λίγη δουλειά και βάψιμο "δείχνει". Η μηχανή παίζει ικανοποιητικά ακόμα. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτό έχω ξεκινήσει και τα ψιλοβελτιώνω και τα επαναφέρω από τα χάλια που είχαν από τη βαριά χρήση (βλ. "τρελό" παιχνίδι):

Ενώ είχε βαφτεί η μηχανή όπως φαίνεται στη φωτό, βρήκα ότι υπάρχει (σε πρωτότυπο) και αυτή

οπότε η μηχανή θα γίνει έτσι.

Πάντως απ' όσο έχω δεί στο site της Hornby τα "όχι hobby" μοντέλα της έχουν καλή λεπτομέρεια.

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 03:59:25 μμ »
Δεν ξέρω για τα τρένα της, αλλά από κτίρια και υλικά για μακέτες εχει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Στην πλειοψηφία τους είναι κατάλληλα για κλίμακα 1/76, η δε θεματολογία της είναι ως επι το πλείστον βρεταννική :)  Τα εχω δει από κοντα όταν ήμουν στο Λονδίνο, στο modelzone και στο engine shed και παρατήρησα οτι η ποιότητα λετπομέρειας διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο - και μερικές φορές και η κλίμακα  :!: . Η hornby bγάζει και αυτοκίνητα diecast , άλλα σε κλιμακα 1/87 και άλλα σε 1/76, όλα δεξιοτίμονα :wink:

Tags: