::spam_emoticon::Η συζήτηση αυτή δεν είναι "μαύρο ή άσπρο"
σε άλλους αρέσουν οι επίπεδες, σε άλλους οι υπερυψωμένες, σε άλλους οι τετράγωνες , σε άλλους οι στρογγυλές κ.ο.κ.
(για βάσεις διοραμάτων ομιλώ, μην παρεξηγηθώ

)
Προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα από τις περίτεχνες βάσεις και τις θεωρώ πολυτέλεια.
Ισως επειδή η κατασκευή τους απαιτεί πολύ χρόνο, τον οποίο δεν έχω και γι αυτό καταφεύγω στο αγαπημένο μου DOW,
άντε και καμιά κορνιζούλα ή κάτι πιο καλό (MDF λουστραριστό απο το φίλο μου τον Αρη Π.) πολύ σπάνια.
Ισως λόγω της (μοντελιστικής) "γεροντικής παραξενιάς" μου, περισσότερο τραβά την προσοχή μου η ρεαλιστικότητα (ή μη) του κάθε πράγματος ή φιγούρας ή αντικειμένου μέσα στο διόραμα και η "ανάλυση" της ιστορίας που αυτό μας "λέει" (ο ορισμός του διοράματος).
Πολλές φορές έχω δει σχεδόν τέλεια (κατασκευαστικά) διοράματα που δεν "λένε τίποτα" απο πλευράς ιστορίας ή λένε μια ιστορία χιλιοειπωμένη που την έχουμε βαρεθεί. Αυτά μάλιστα "σηκώνουν" ή "τραβάνε σα μαγνήτης" την περισσότερη αρνητική κριτική.
Εχω δει και άλλα που απο το υπερβολικό "φόρτωμα" υπερλεπτομέρειας ή εντυπωσιακών κατασκευασμάτων, τραβούν την προσοχή απο την ιστορία (εαν τελικά υπάρχει) και πάλι καταλήγουν σε όχι απόλυτα θετική εντύπωση.
Αυτά απο ένα μέτριο διοραματιστή (εαν υπάρχει ο όρος) αλλά με κοφτερό θέλω να πιστεύω μάτι, λόγω κάποιας πείρας.
Καλά μοντέλα και διοράματα σε όλους

Σ.Σ.