Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για αερογράφους  (Αναγνώστηκε 1116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
Ερώτηση για αερογράφους
« στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 02:25:26 μμ »
Γεια σας φίλοι μου

Είμαι και εγώ φαν του μοντελισμού εδώ και πολύ καιρό αν και δεν είμαι πολύ έμπειρος.Έχω φτιάξει ορισμένα μοντέλα και όλα με πινέλο.Όταν είδα μερικά από τα μοντέλα εδώ μέσα πραγματικά έμεινα άφωνος.Απίστευτη λεπτομέρια και πολύ καλή δουλειά από όλους.Μακάρι να μπορούσα να φτάσω και εγώ σε τέτοιο επίπεδο.

Αποφάσισα μετά από καιρό που είχα να ασχοληθώ να ξεκινήσω ένα καινούργιο μοντέλο.Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω το Bismark σε κλίμακα 1:350.Στην αρχή είπα να ξεκινήσω να το βάφω με πινέλο όπως έκανα τόσα χρόνια μέχρι τώρα αλλά όταν πήγα στο μαγαζί που αγόρασα το μοντέλο είδα κάποιον που ήθελε να αγοράσει αερογράφο και του έδειχναν πως να τον χρησιμοποιεί.Να σας πω την αλήθεια μπριζώθηκα άγρια.Φαινόταν πολύ διαφορετικό από ότι με πινέλο και πραγματικά σκέφτομαι να το αρχίσω.Όταν ρώτησα στο μαγαζί (ήμουν άσχετος με το θέμα οπότε δεν ρώτησα και πολλά) μου είπαν ότι ο αερογράφος έχει 90EUR ένας καλός(είχε και πιό φτηνούς) και περίπου 230EUR το κομπρεσσεράκι.

Επειδή τα λεφτά δεν είναι και λίγα και δεν θα ήθελα να τα δώσω και στο τέλος να μην το χρησιμοποιήσω έχω μερικές απορίες.Μπορώ να κάνω τα πάντα με τον αερογράφο?Εννοώ λεπτομέριες κλπ κλπ ή θα πρέπει να τον χρησιμοποιώ παράλληλα με πινέλο?Επίσης μία απορία που έχω είναι ότι επειδή το σπίτι είναι μικρό(γκαρσονιέρα βλέπεις) θα έχω πρόβλημα να τον χρησιμοποιώ μέσα ή δεν υπάρχει πρόβλημα?Το χρώμα διαχέεται στον αέρα?Οι αναθυμιάσεις είναι έντονες?(Μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις δεν ξέρω όπως σας είπα είμαι τελείως άσχετος επί του θέματος :oops:).

Θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές γενικές συμβουλές?Έχω διαβάσει τα πολλά σχετικά τόπικ οπότε δεν σας ρωτάω για μάρκες κλπ κλπ αφού λίγο πολύ όλα τα θέματα που διάβασα με καλύψαν σε αυτόν τον τομέα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Ερώτηση για αερογράφους
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 02:56:00 μμ »
Γεια χαρά και καλωσήρθες στο forum ::salut::
Μερικές σύντομες απαντήσεις, και ας με συμπληρώσουν / διορθώσουν οι συνάδελφοι...
Έχω δει να βάφονται απίστευτες λεπτομέρειες με αερογράφο (και υποθέτω ότι με το κατάλληλο μασκάρισμα κάνεις ό,τι θέλεις). Για μένα ο γρήγορος τρόπος για touch-ups είναι το ψιλό πινέλο, αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι δεσμευτικό :wink:
Για να ψεκάσεις αποτελεσματικά, θεωρώ ότι χρειάζεσαι ένα paint booth. Δηλαδή ένα μικρό χώρο που:
να φωτίζεται επαρκώς
να έχει εσωτερικά μονόδρομο εξαερισμό ώστε να τραβιούνται έξω τα σωματίδια χρώματος που δεν πηγαίνουν στην επιφάνεια του μοντέλου και να μην "εππλέουν" και πάνε σε επιφάνειες που δεν θέλεις
να έχει γενικότερα καλό εξαερισμό
Στην πράξη, οι περισσότεροι παίρνουν ένα χαρτοκούτι μεγάλο, βάζουν 1-2 λάμπες και ένα ανεμιστηράκι από PC να φυσάει προς τα έξω και είναι έτοιμοι :mrgreen:
Πάντως το δωμάτιο όπου θα γίνει η δουλειά χρειάζεται καλό αερισμό και εσύ χρειάζεσαι μάσκα, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις βερνίκια, σμαλτοχρώματα και οργανικούς διαλύτες.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο
Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Ερώτηση για αερογράφους
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 03:36:10 μμ »
Φίλε viper καλώς ήρθες και από εμένα.Φίλε δεν θα σταθώ στο θέμα του
εξαερισμού και στην τοξικότητα των χρωμάτων,ως γνωστών πέρα του
καθαρού αέρα οτι άλλο αναπνέουμε είναι σίγουρα έστω και μακροπρόθεσμα βλαβερό.
Συνχαριτήρια για την επιλογή του θρυλικού Βίσμαρκ και μια και σκέφτεσαι να ασχοληθείς και με πλοία
ο αερογράφος κατα τηνταπεινή μου γνώμη είναι must......και το πινέλο βέβαια αξεπέραστο και πάντα χρήσιμο.
Με αερογράφο ,πινέλο και ταινία μασκαρίσματος,συνταγή για απίθανα πράγματα....α και το πιό βασικό συστατικό υπομονή και επιμονή.Καλή διασκέδαση,το club κοντά σου.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: