Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με Milliput!  (Αναγνώστηκε 2098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
Πρόβλημα με Milliput!
« στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 11:51:31 μμ »
 Αφού είπα κι εγώ να ασχοληθώ λίγο με τις φιγούρες (λόγω διοράματος), και δεδομένου ότι στην 1/48 δεν υπάρχει και η μεγαλύτερη ποικιλία, αγόρασα τον milliput (λευκό) με σκοπό να σκαλίσω κάποια μέλη (χέρια, πόδια, κ.τ.λ.)  στις επιθυμητές στάσεις!
 Αφού όλα "πλάσθηκαν" με επιτυχία "για πρώτη φορά"  :lol: , περιμένω να στεγνώσει ο Μιλλι για να προχωρήσω στο σκάλισμα και λεπτομέρεια.......   αμ δε.... έχουν περάσει 3 ημέρες κι ακόμα ο Μίλλι τίποτα! Κι εδώ έρχεται η απορία ΓΙΑΤΙ???     ::dontknow::
 Έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ποτέ?
PS: ο Μίλλι αφού αναμίχθηκε καλλά, πλάστηκε περίπου για 5 λεπτά σε διάφορα σχήματα ("μπαλίτσες", "κορδόνι" κ.τ.λ.) πριν να τον εφαρμόσω!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων Πάνος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Πρόβλημα με milliput!
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:26:17 πμ »
δεν μου εχει τυχει
τι να σου πω Πανο παντως πρεπει αποσο ξερω να "ομογενοποιηθουν"τα δυο χρωματα και να φαινεται σαν ενα
τοτε εχει "πλασθει σωστα" ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:32:26 πμ »

Συμφωνώ με τον Δημήτρη....η "πατάτα" πρέπει να έγινε ή στην ποσότητα ή στην καθ'αυτού ανάμιξη....πέρνεις ισες ποσότητες απο τα δυο στίκ της συσκευασίας , τα χωρίζεις το καθένα σε πολύ μικρότερα κομμάτια τα οποία τα ανακατέβεις με αντίστοιχα μικρά απο το δεύτερο στικ και αφού τα πλάσεις καλά , τα αναμιγνύεις σε μια κεντρική   μάζα, την οποία πλάθεις και αυτή πολύ καλά....την αφήνεις 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" και μετά κάνεις την δουλειά σου....

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:35:37 πμ »
Φίλε Πάνο κατά πάσα πιθανότητα ο στόκος έχει χαλάσει και θα ήταν καλό να τον πετάξεις!Για φιγούρες 1/48 θα σου πρότεινα για πολύ καλά αποτελέσματα τους εξής στόκους: Magic sculpt, Duro(Green stuff or Sylmasta), Procreate. Ιδανικός για όλες τις δουλειές είναι ο τελευταίος και ειδικά για την κλίμακα που δουλεύεις! Όλοι οι στόκοι ανακατεύονται μεταξύ τους και δίνουν άλλες ιδιότητες και χρόνους στεγνώματος!Ελπίζω να βοήθησα και στη διάθεση σου για ότι απορία υπάρχει!Χρήστος ::salut:: ::icon_thumright::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:53:25 πμ »
 Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση   ::salut::!!!

Δημήτρη και Hummel (sorry δεν γνωρίζω το όνομα σου  :oops:) αυτά ακριβώς τα βήματα έπραξα! Χώρισμα των δύο σε ίσα μέρη, κόψιμο και των δύο σε μικροσκοπικά κομματάκια και "πλάσιμο" μεταξύ τους μέχρι να γίνει ένα  ομοιόμορφο μίγμα! Το μόνο που δεν έκανα είναι να το αφήσω να "ξεκουραστεί" και προχώρησα στην εφαρμογή του, πράγμα όμως που δεν νομίζω να το επιρεάζει και τόσο  ::dontknow:: !
 Dimmu τον έχω λιγότερο από μήνα! Έχω ακούσει για τους στόκους που ανέφερες τα καλύτερα! Μάλλον θα τους δοκιμάσω! 

Έχει γίνει και δεύτερη προσπάθεια με τον Μίλλι με τα ίδια όμως αποτελέσματα. Θα δοκιμάσω και μια τρίτη πιο προσεκτικά και αν δεν.... πέταμα  :(

Υποχρεωμένος και πάλι!!!  Ευχαριστώ !  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 04:32:56 πμ »
 Συνωνυμε φιλε εμεις ξεκουραζομαστε,ο στοκος ποτέ! :mrgreen: Εγω θα προτεινα να ξαναδοκιμασεις,αυτη τη φορα προσθεσε και ελαχιστο νερο στο ολο μιγμα,ανακατεψέ το καλα και εφαρμοσέ το εκει που θελεις.Μη φοβασαι αν ειναι καπως γλιστερο,ισα-ισα θα γαντζωθει καλυτερα στην επιφανεια.Και φυσικα το μιγμα ΠΡΕΠΕΙ να εχει ΕΝΝΙΑΙΟ χρωμα...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 08:46:24 πμ »
Εφόσον η ανάμιξη έγινε σωστά τόσο στις αναλογίες όσο και στο πλάσιμο ανακάτεμα και συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα, το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει κάποιο από τα 2 ή και τα 2 συστατικά. Οπότε δυστυχώς  :( πέταμα και αγορά νέου.

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 05:54:47 πμ »
  Νino kai gbr ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά που ασχολήθηκαν  ::salut::!

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή! Επιτέλους δούλεψε....  :oops:   Τελικά η πατάτα πρέπει να είχε γίνει στην μίξη! Γιατί μόλις παρατήρησα ότι στην 2η προσπάθεια ένα μέρος του κομματιού ήταν σκληρό και το υπόλοιπο μαλακό...  :oops:

Σας ευχαριστώ και πάλι  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 05:40:30 μμ »
Εγώ πάντως εχω καταργήσει το milliput μετα απο 1-2 χρήσεις. Για της φιγούρες 1/144 που σκάλισα για το Heavy Gear εμαθα για το Kneadatite(Green Stuff) και έκτοτε δεν εχω ξανα αγγίξει άλλη εποξική για σκάλισμα φιγουρών και οργανικών αντικειμένων.  Στα μεγαλύτερα μεγέθη (απο 1/24)και πανω, χρησιμοποιώ super sculpey (κεραμικο πηλο).

εποξική σε στυλ milliput χρησιμοποιώ τωρα μονο για επιδιορθώσεις που δεν φαίνονται (όπως εσωτερική στήριξη σκελετού κλπ).
Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

Tags: milliput