Γεια χαρα παιδια θα μου επιτρεψετε να σας πληροφορησω εγω για λιγα πραγματα μιας και ειχα την τυχη και την τιμη να μετεχω και εγω φετος στην αποστολη για π[ρωτη μου φωρα.
Ηταν μια φοβερη εμπηρεια που θα θημαμε για πολυ καιρο.
Πραγματη και φετος ηταν μια καλη χρονια και πλουσια σε συγκομιδη διακρησεων οπως καθε χρονο αλοστε τα τελευταια 10 χρονια.
Φετος ηταν χρονια του Κωστα του Πατσαρου οπου με το Caudron G.4 Κερδισε το χρυσο στην κατηγορια των διπλανων , το Best aircraft και το Cross and cocade trophy Και την τελευταια στιγμη κυριολεκτικα εχασε το Best of the show απο το διοραμα με το Jungers που ναι μεν ηταν αρκετα εντυποσιακο αλλα δεν ηταν σε καμια περιπτοση καλητερο απο το Caudron.
O Μεγας ο Τσωνος με το Halifax κερδισε το Χρυσο στην κατηγορια του, αλλα και το Bomber Comand Trophy, το Handley Page Trophy, kai to Trophy της IPMS της Τσεχιας.
Ο φιλος μας ο Μηχαλης ο Παππαδακης απεσπασε το Αργυρο στην κατηγορια του με το εξαιρετικο του P-38 Lightning κατι που πραγματικα ηταν επισης μεγαλη αδικια και φαινετε ξεκαθαρα αν ριξετε μια ματια στο μοντελο που τελικα πειρε το χρυσο.
Η συγκεκριμενη κατηγορια δυστυχως ειχε και ενα ακομη μοντελο που κατα την προσοπικη μου αποψη αδικιθικε το Bucaneer του Νικου του Πολυχρονοπουλου που κερδισε επαινο και το Trophy της 4+ αλλα σιγουρα αξιζε πολυ περισσοτερο.
Τα διπλανα φετος ηταν καθαρα Ελληνικη υποθεση μιας που εκτος απο το χρυσο του Πατσαρου το Αργυρο το πειρε ο Γιωργος ο Τενεδιοτης με το Phoenix και το Χαλκινο ο Αρης ο Πολυζος με το Camel του καθως επισης απο εναν επαινο για τα δυο Albatros του Πατσαρου και το δικο μου, συν ενα Trophy ακομη για το δικο μου το Jim Howard Trophy που ειναι για τα υδροπλανα.
Επισης πολυ καλη εμφανιση εκαναν και τα υπολοιπα μοντελα της Ελληνικης αποστολης που αν και δεν καταφερα να διακριθουν εκαναν τον κοσμο που ηταν εκει να τα κοιταζει και να τα φωτογραφιζει ασταματητα, θαυμασιες δουλειες των Γιωργου Φουντουκου, Γιαννη Δοξα ,Μπαμπη Δριζου και Σωτηρη Πουλη, αν δεν κανω καποιο λαθος στα ονοματα.
Να ημαστε και του χρονου Γεροι ολοι και να γινει μεγαλυτερη αποστολη με περισσοτερους συναδερφους μοντελιστες.

Ε