Αποστολέας Θέμα: Ο MIG ...απλά μοντελιστής πλέον!!!!!!!  (Αναγνώστηκε 7599 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: Ο MIG ...απλά μοντελιστής πλέον!!!!!!!
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 09, 2009, 01:54:31 πμ »
ο Squadron, έχει πια την πρώην VLS , πακέτο (μαζι με Warriors και λοιπά)
Σ.Σ.

σωστά  ::icon_thumright::

Squadron, VLS, Missing Lynx και Hyperscale ο ίδιος ιδιοκτήτης Brett Green

διαπλεκόμενα
διότι είναι και εκδότης στο Model Military International

Αφού πρώτα "έφαγε" την θέση από τον John Murphy (1ος editor) που έκανε το περιοδικό μεγάλο και τρανό...

...και αυτός με τη σειρά του έγινε editor στο Αμερικάνικο Military Miniatures in Review (MMiR) No1 αρματικό στην απέναντι πλευρά!!!!

Αλαξο....ές!!! :lol:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: MIG - chipping and hairspray δια χειρός του
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 04:28:08 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 04:50:45 μμ »
Πω πω μπέρδεμα... Αυτό είναι επιχειρηματικότητα!

Δηλαδή κάτι ρητίνες του Verlinden που έχω από παλαιότερη μοντελιστική περίοδο της ζωής μου (1.72 F-104G) να τις κρατήσω ως συλλεκτικές;

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 06:50:09 μμ »
Τελικά νομίζω, ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε (και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ) για το τι ακριβώς έγινε. Αν δηλαδή τελικά του "έφαγαν" την εταιρεία και εκπαραθυρώθηκε (ίσως το πιο πιθανό όπως γίνεται αντιληπτό από τα λεγόμενά του) ή αν βαρέθηκε και τα βρόντηξε. Εγώ πάντως θα σταθώ λόγια του αυτά από το blogspot του :   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Now, I want to come back to the real modelling. I want to make dioramas and models again. I want to be focus 100% in new techniques, articles and help others if I can. Maybe my situation will be worse because I haven't a strong company giving me a monthly economic benefit, but now I fell more happy. I feel better. Probably I am more idiot now because I lost a money fountain, but trust me: When I go to bed, I haven't anything to be worry, just excited to wake up next morning to make models. I moved to another small city and I prepared a new workbench again, with new tools, new brushes...and some new kits. "Less is more."

I was born again the last July 2009. All that I wish in my life is paint models. This is my life.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:17:44 μμ »
Τι τυχη Θεέ μου.Να ξυπνάς και να ονειρευεσαι το επόμενο προτζεκτ σου τελειωμένο και να πέφτεις με τα μούτρα σε αυτό.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:22:24 μμ »
Έχω μία ερώτηση λιγάκι μπορεί λιγάκι χαζή:
Ο τύπος έχει κερδίσει το Τζόκερ ή έχει λεφτά πολλά και δε χρειάζεται να δουλεύει :?:
Γιατί δεν έχω καταλάβει ποιά είναι ακριβώς η δουλειά του αφού πλέον δεν δουλεύει για την εταιρία από την οποία έφυγε........

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:30:39 μμ »
Ο τύπος κονόμησε,  έφυγε και τώρα...φεεετααα...

Μαγκιά του. Ούτε ο πρώτος είναι και ουτε ο τελευταίος.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:36:11 μμ »
θάλεγα αντί να αναρωτιόμαστε πως τα ...βγάζει πέρα

να μελετήσει κανείς τις τεχνικές που εφαρμόζει στο μπλογκ του

τίποτε καινούργιο, αλλά πολύ επεξηγηματικό how to

http://migjimenez.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:07:06 πμ »
Έχω μία ερώτηση λιγάκι μπορεί λιγάκι χαζή:
Ο τύπος έχει κερδίσει το Τζόκερ ή έχει λεφτά πολλά και δε χρειάζεται να δουλεύει :?:
Γιατί δεν έχω καταλάβει ποιά είναι ακριβώς η δουλειά του αφού πλέον δεν δουλεύει για την εταιρία από την οποία έφυγε........

Αχ βρε Φάνη! Αχ βρε Φάνη!
Δεν μπορείς να καταλάβεις τι στο καλό θα κάνει????
Μα φυσικά αυτό για το οποίο γεννήθηκε (όπως λέει ο ίδιος) και με αυτό που έχει τόσο μεγάλο ταλέντο!!!
Θα φτιάχνει μοντέλα! Ένα, μόνο ένα να πουλήσει σε σοβαρούς συλλέκτες, βγάζει το μηνιάτικο σου και το δικό μου μαζί (το λέει άλλωστε και μέσα στο blog ότι έχει να κάνει μερικές παραδοσούλες)!!!!!!

θάλεγα αντί να αναρωτιόμαστε πως τα ...βγάζει πέρα

να μελετήσει κανείς τις τεχνικές που εφαρμόζει στο μπλογκ του

τίποτε καινούργιο, αλλά πολύ επεξηγηματικό how to

Συμφωνώ απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:10:53 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 08:54:59 πμ »
Νίκο με κάλυψες πλήρως με την απάντησή σου.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:43:15 πμ »
Να σας πω πως γίνετε. Μάλιστα να σας πω από προσωπική εμπειρία. Εχεις ένα χόμπυ που σε γεμίζει. Βρίσκεις και μια παλιοπαρέα και αποφασίζεις να κάνεις το χόμπυ επάγγελμα, τι καλύτερο από αυτό! Και ξεκινάς. Και όλα είναι τέλεια, ξυπνάς και θες να πας στη δουλειά, τα προβλήματα δε φαίνονται για προβλήματα αλλά για προκλήσεις και έχεις απίστευτη όρεξη και τα αναπόφευκτα ξενύχτια μοιάζουν πιο πολύ με βόλτα με κολλητούς και η κούραση μοιάζει σα βραβείο.

Και η εταιρεία μεγαλώνει και φυσικά χαίρεσαι, είναι σα να βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν. Αλλά ξαφνικά όπως μεγαλώνει η εταιρεία έρχονται και τα καρκινώματα. Τύποι που δεν έχουν αγγίξει ποτέ τους πληκτρολόγιο απαιτούν να μάθουν γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις και προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν χρόνους παραγωγής. Αρχίζουν και τα εμετικά σενάρια, βλέπε μέτρηση παραγωγικότητας και επιβολή αυστηρού ωραρίου εργασίας και καταγραφή πεπραγμένων και αναφορές ετήσιας απόδοσης και κλήσεις σε meetings όπου πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι οτι φταις για τα πάντα, αυστηρά email και απειλές διακοπής συνεργασίας. Αρχικά αντέχεις, το παίρνεις στην πλάκα και γελάς στα μούτρα τους. Μετά όμως βλέπεις πως η όλη κατάσταση απέχει πάρα πολύ από ένα χόμπυ που έγινε επάγγελμα και πως σου προσθέτει άγχος δυσανάλογο με αυτά που σου προσφέρει. Και κάνεις το μεγάλο βήμα και απαγκιστρώνεσαι.

Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το πλήγμα είναι μεγάλο. Νοιώθεις πως ξέφυγες και αισθάνεσαι πολύ καλύτερα, αλλά αυτό το τελευταίο logout σου δίνει μεγάλη πίκρα. Ξέρεις πως αφήνεις πίσω σου κάποια χρόνια στα οποία πίστεψες και το πνευματικό σου παιδί στα χειρότερα δυνατά χέρια. Μετά μαθαίνεις πως αφού έφυγες, εσύ και μερικοί άλλοι ρομαντικοί, άρχισε η κατρακύλα, αλλά δεν αισθάνεσαι δικαίωση, μόνο λύπη.

Ευτυχώς από όσα καταλαβαίνω ο Mig έχει λύσει το βιοποριστικό θέμα, οπότε τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα. Μακάρι να αρχίσει να μοντελάρει να βλέπουμε και εμείς και να χαζεύουμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 07:31:16 μμ »
Παράθεση
Maybe my situation will be worse because I haven't a strong company giving me a monthly economic benefit

Αυτό παιδιά δεν βλέπω να το μεταφράσατε ......

Ισως η καταστασή μου είναι χειρότερη τώρα επειδή δεν θα έχω μια δυνατή εταιρεία να μου αποδίδει μηνιαίο οικονομικό οφελος ....

Αν δεν λέει ψέμματα , το ότι το επισημαίνει αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό δεν το χει λυμμένο, απλά δεν ήθελε να πέφτει στο κρεββάτι και να σκέφτεται πως θα πληρώσει την επόμενη μέρα τον προμηθευτή ρητίνης η δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι έχει γίνει εκατομμυριούχος απο τον μοτελισμό και το εμποριό του πάντως.
Δεν ξέρουμε την οικογενειακή του κατάσταση απο τη άλλη (μπορει να ναι χωρισμένος με μεγάλα παιδιά και μηδενικές υποχρεώσεις αν έχει ενα δικό του σπίτι για παράδειγμα )

τέλος πάντων καλα να ναι ο ανθρωπας, μας έμαθε ενα σωρό πράματα και τώρα που θα ναι και άνετος να κανονίσουμε να τον φέρουμε ως guest  στην επόμενη IPMS 
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 08:10:03 μμ »
η πρόταση έχει ήδη γίνει μεταξύ αστείου και σοβαρού  ::icon_thumright::
και θα συνεχιστει το "pressing"
και τις επαφές τις ανοίξαμε.
ήδη έγινε "φίλος" με πολλούς απο εδώ μέσα και καλό θα είναι τον τον έχουμε απο κοντά.
ρίχνετε και καμια ματιά στο blog του ενίοτε.
συνεχίζει και φτιάχνει διαμάντια.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 09:34:59 μμ »
http://migjimenez.blogspot.com/2009/11/painting-civil-vehicle.html?showComment=1259868398338_AIe9_BFK21b9lxIE4y5ekU__Cj4u8YNYfkB4DF77cY5sOFAXzOnXPx-V6rICDQGeEgDfKKJr_m4I2Eej__QBhtVjDpBeZsfyk1udJ1RXTwHwJSdyvxsmOTjJDoy8MfWZL_FMasGykENptp6UfZmFiMAPXiwi0BCU72EYvl4xiLKfJi3mLSasZQvJYxFLy_BnEiSHPL6aQ-zqc0Wo1nXbj4fkTwYx_Qe2bBqv5UI-9mF7_NDFo9lVRNc#c291360950229941896

αξίζει να το μελετήσετε  ::icon_thumright::
πολύ χρήσιμο SbS

ρίχνετε και καμια ματιά στο blog του ενίοτε.
συνεχίζει και φτιάχνει διαμάντια.

γράψτε και κανένα σχόλιο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

πάντως πιστεύω ότι η κάλυψη των εξόδων μια αξιοπρεπούς διαμονής, καμιά επίσκεψη στην Ακρόπολη κλπ...
είναι αρκετά για να τον πείσουν να έρθει στην Αθήνα
αρκεί να "ταιριάζει" ο χρόνος και να μη συμπέσει με καμιά ημερομηνία κάποιας άλλης πιο σημαντικής εκδήλωσης

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:40:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 05:54:26 μμ »
Παιδιά καλησπέρα ::salut::,
Κατ'αρχάς πρός ενημέρωση και μόνον, ο Miguel είναι 35 ετών.Ναι είναι παντρεμένος με την Ana Estrella απ'το 2002 και έχουν έναν πιτσιρικά τον Yuri.
Σπούδασε Fine Arts στο university of Salamanca.Σχολή Καλών Τεχνών δηλαδή.
Δε θα ήθελα να επεκταθώ άλλο στο θέμα και να σχολιάσω παρά να πώ μια δική μου άποψη.Ίσως το spamάρω λίγο το θέμα αλλά...
Σα παιδί και γώ είχα το όνειρο που έχουν όλοι μας στο φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου και του Χιμένεθ λοιπόν,να φτιάχνω μοντέλα.Όλη μου η ζωή ήταν ο μοντελισμός.Δε με ενδιέφερε τίποτε άλλο.Και το επάγγελμά μου ακόμη καθορίστηκε από αυτό.Λόγω τεχνικών προβλημάτων όμως,βλέπε μυωπία,τα αεροσκάφη τα βλέπω μέσα από μόνιτορ.Λάθος επιλογή ειδικότητας,αλλά δε μετάνιωσα στιγμή.Απλά λίγη κάπνα και μαυρίλα που μυρίζει ο φίλος τρέλας θα τη ζήλευα...
Στο θέμα μας τώρα.
Υπάρχουν άνθρωποι που μοντελάρουν για πολούς και διάφορους λόγους.Από περιέργεια,άλλος γιατί είναι όλη του η ζωή,άλλος γιατί κλείστηκε μέσα λόγω υποχρεώσεν και θέλει απλά να ασχοληθεί,για κάποιον μπορεί να είναι μια πλημμύρα συναισθημάτων και ιδεών που σαν γνήσιος καλλιτέχνης,θέλει να τα παρουσιάσει κάπως-ας μη ξεχνάμε ότι ο μοντελισμός ενσωματώνει όλων των ειδών τις τέχνες,ζωγραφική,γλυπτική,σχέδιο,φωτογραφία ακόμη και μουσική αν τον επενδύσεις με τα σύγχρονα μέσα.
Κάποιοι δίνουν και τη ψυχή τους γι αυτό που κάνουν,είναι κομμάτι του ΕΓΩ τους, γι αυτό και είναι απολύτως λογικό να υπερασπίζονται ή να στεναχωριούνται ανάλογα με κάποια αρνητική κριτική.
Αλλά προς Θεού,κατ'εμέ είναι ένα χόμπυ και δε θα έπρεπε να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό άλλες πτυχές της ζωής μας.Υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα,όπως η οικογένεια κατά την προσωπική μου άποψη,που προσωπικά πάντα ίσως με στερήθηκε για να ικανοποιήσω εγώ τις δικές μου φιλοδοξίες.Κάποιες σημαντικές ώρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.
Αν μπορούσαμε να κάνουμε και το χόμπυ μας επάγγελμα, θα ήταν ευχής έργον.Μακάριοι αυτοί που το μπόρεσαν.ʼλλωστε και ο Μig όργωσε όλες τις εκθέσεις ανά την υφήλιο για να παρατηρήσει εμάς τους απλούς μοντελιστές και να μας μελετήσει.'Ισως αυτό να ήταν και η εργασία του στο τέλος της χρονιάς του (όπως και ένας κολλητός μου αρχιτέκτονας παρουσίασε σαν ερευνητική εργασία στο ΑΠΘ μια μελέτη γύρω από το Graffiti).
Γι αυτό σαν εραστές της τέχνης αγαπάμε αυτό που κάνουμε,παρακολουθούμε νέες τεχνικές,ανταλλάσουμε απόψεις και μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι όχι μόνο μοντελιστές,αλλά πάνω από όλα καλύτεροι.... ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Σόρρυ για το μακροσκελές...γραμματάκι.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 12, 2010, 07:35:25 μμ »
http://migjimenez.blogspot.com/2010/02/some-notes-about-adam-wilder.html

βγήκαν τα μαχαίρια με τον Adam Wilder  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Now, if you pay attention about what the text say, seems that Color Modulation was his own idea, when it is not true. The color Modulation Style was planned and developed INSIDE Mig productions by a team. All project was made under a well prepared plan to create a new style of paint. In the same way that Adam painted some kits for the boxes, he was who was selected to apply the modulation, always supported by Mig Productions. The term COLOR MODULATION was given by my self and it is based in Art Studies and color theories and was necesary to explain him why that name. (I remeber that he explain this in any of his articles)

και άλλα διάφορα  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
Απ: Ο MIG σε DVD που θα κυκλοφορήσει η Vallejo !!!!!!!
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 24, 2010, 12:48:44 πμ »

Δεν μπορείς να καταλάβεις τι στο καλό θα κάνει????
Μα φυσικά αυτό για το οποίο γεννήθηκε (όπως λέει ο ίδιος) και με αυτό που έχει τόσο μεγάλο ταλέντο!!!
Θα φτιάχνει μοντέλα! Ένα, μόνο ένα να πουλήσει σε σοβαρούς συλλέκτες, βγάζει το μηνιάτικο σου και το δικό μου μαζί (το λέει άλλωστε και μέσα στο blog ότι έχει να κάνει μερικές παραδοσούλες)!!!!!!

σε DVD που θα κυκλοφορήσει η Vallejo

Υ.Γ. δεν πήρα χαμπάρι ότι η Vallejo βγάζει κι άλλα προιόντα πέρα από χρώματα, όπως washes, glazes.... 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:00:32 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 24, 2010, 02:56:42 μμ »
Οχι θα "καθόταν"  ::devil023:: ::devil023::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 30, 2010, 03:17:08 μμ »
μια και άρχισε ο ....καυγάς για ποιός ήταν ο ιθύνων νους σε σχέση με το βάψιμο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

δέστε αυτό του Adam Wilder, που είναι παραγγελία από συλλέκτη

http://www.network54.com/Forum/110741/message/1269933967/A+Small+Thanks+with+a+Tiger+I

και ρίξτε και μια ματιά στο blog του Mig με τα άρματα που έβαψε μετά την "αποχώρηση" του

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
Mig Vs Adam
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 16, 2010, 12:12:58 πμ »
Πέτρο,επειδή βλέπω ότι "παρασύρεσαι" στο "τριπάκι" θέλω να καταθέσω τα εξής...
Πέρα από ένα αληθοφανέστατο βάψιμο και weathering... αγγίζοντας τα όρια της τελειότητας θα παραδεχόμουν,ΔΕ μου λέει τίποτε παραπάνω και ας με συγχωρέσετε.
Δεν είμαι αλλαζώνας ή υπερφίαλος,αλλά αυτά τα what if....με αφήνουν παγερά αδιάφορο.Δεν με αγγίζουν,δε μου λένε τίποτε.Καλή η προσπάθεια και αξιαίπενη από έναν MASTER του χώρου (που πρέπει να φάμε πολλά καρβέλια για να πούμε ότι ΙΣΩΣ και τον φτάνουμε),αλλά προσωπικά αν μου δινόταν η ευκαιρία να τα πούμε από κοντά θα του έλεγα ευγενικά ότι....
Πέντε χρόνια καλών τεχνών με τόσες εργασίες και τόσα ερεθίσματα που δέχτηκε καθώς και από την γεννέτηρά του,πατρίδα τόσων καλλιτεχνών, χαραμίζεται σε απλά κοινότυπα θέματα,φτιαγμένα με απαράμιλη δεξιοτεχνία.Κοινώς κολλάει,βάφει και παλαιώνει φανταστικά.
Προσωπικά μιλώντας πάντα, ο Nicolas Cabaret,(http://www.cdiorama.com/index-6.html)
 ο Jean-Bernard André (http://www.jbadiorama.com/) και
ο Olav (καθώς και πολλοί αρκετοί άλλοι βέβαια που αδυνατώ αυτή τη στιγμή να κατονομάσω)"μιλούν" μέσα από τις δημιουργίες τους,που δυστυχώς  κρίνονται και από κάποιους "τεχνοκράτες" που σε όλο το σύνολο της δουλειάς τους,αυτοί σκαλώνουν σε κάτι μ...ίες το κ΄...ου.
Αυτή είναι η άποψη μου,έχω μάθει "δυστυχώς" να την εκφράζω ελέυθερα,και νομίζω να γίνει σεβαστή,ΟΧΙ να υιοθετηθεί προς Θεού,απλά να μην παρερμηνευτεί.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Mig Vs Adam
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 16, 2010, 12:48:20 πμ »
Φίλε Ζήση δεν έχεις και πολύ άδικο σε αυτά που λες. ΑΛΛΑ, (αν κατάλαβα καλά όσα θες να πεις) όπως και να το κάνουμε, μοντελισμός δεν είναι μόνο το να κάνει κάποιος ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ θέμα ή να περπατήσει σε μονοπάτια που δεν έχει πάει μέχρι τώρα κάποιος άλλος, για να αποδείξει το πόσο καλός μοντελιστής είναι. Μικρά δείγματα δουλειάς και μόνο αρκούν για να φανεί ποιός είναι το αφεντικό.

Αυτό που θέλει να πει ο Πέτρος και που συμφωνώ κι εγώ μαζί του είναι ότι ο Mig μπορεί να ασχολείται με πιο κοινότυπα θέματα (όπως αυτό το what if που κι εμένα δεν μου λέει πολλά, όπως και όλα τα παρόμοιά του) ΑΛΛΑ δεν παύει να είναι ο ΜΑΙΤΡ, να είναι από τους ΠΡΩΤΟΥΣ των πρώτων. Και μάλλον όπως φαίνεται και πάλι και για άλλη μια φορά το μυαλό και όχι ο "σφετεριστής" και λίγος Wilder που βλέποντας την πιο πρόσφατη δουλειά του προσπάθησε να απαντήσει με μια μαλ.... (αυτή των διαφανών χρωμάτων) μόνο και μόνο για να δείξει και αυτός κάτι. Και φυσικά την πήρε την απάντησή του από μια άλλη "παλιά καραβάνα" (ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ) Mirko Bayerl που μεσορανούσε με τις φανταστικές δουλειές του όταν δεν υπήρχε ούτε Mig ούτε Per Olav ούτε και πολλοί άλλοι.

Αυτά από μένα, που ούτε εγώ δηλώνω ως ο μεγαλύτερος φαν του Mig, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να αναγνωρίζονται.
('Οπως είπα για μένα ο Mirko όταν τον ανακάλυψα πριν από αρκετά χρόνια, και σε "πέτρινες εποχές" ήταν ο τοπ των τοπ και κρίμα που αποτραβήχτηκε για τους δικούς του λόγους και  βλέποντας όλα αυτά τα "αστεράκια" να ανατέλλουν ...)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
Mig Vs Adam
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 16, 2010, 12:57:53 πμ »
Πέτρο,επειδή βλέπω ότι "παρασύρεσαι" στο "ριπάκι" θέλω να καταθέσω τα εξής...
.............βάφει και παλαιώνει φανταστικά.
............δυστυχώς  κρίνονται και από κάποιους "τεχνοκράτες" που σε όλο το σύνολο της δουλειάς τους,αυτοί σκαλώνουν σε κάτι μ...ίες το κ΄...ου.
Αυτή είναι η άποψη μου,έχω μάθει "δυστυχώς" να την εκφράζω ελέυθερα,και νομίζω να γίνει σεβαστή,ΟΧΙ να υιοθετηθεί προς Θεού,απλά να μην παρερμηνευτεί.

η κουβέντα βέβαια πάει στα βαθιά  :lol: :lol: :lol:

δεν παρασύρομαι από κανένα ριπάκι και αν πρόσεξες για τα what if, είπα ...ότι και να κάνει

πιο πολύ ήθελα να υπογραμμίσω τη διαφορά MIG και ANPW

καλοί οι Cabaret και André με το "μικρομοντελισμό" τους , αλλά ούτε βάφουν, ούτε παλαιώνουν φανταστικά

και στον τομέα τους, τι να μας πουν μπροστά π.χ. στον Faust, του "δικού" μας του Κώστα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: