Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz.124. "Wespe" - Operation Citadel July 1943  (Αναγνώστηκε 5945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Sd.Kfz.124. "Wespe" - Operation Citadel July 1943
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:59:15 πμ »
Γρηγόρη καλή συνεχεια
 ::icon_thumright::
τι χρησιμοποιείς για να διαλύσεις τα LIFECOLOR για τον αερογράφο ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 09:16:47 πμ »
Γρηγόρη καλή συνεχεια
 ::icon_thumright::
τι χρησιμοποιείς για να διαλύσεις τα LIFECOLOR για τον αερογράφο ?
Σ.Σ.

Ευχαριστώ Sir Σταύρο,

Είτε το διαλυτικό τους, είτε όταν έχω ξεμείνει απο αυτό βάζω Αζαξ.. Τα κάνει αόρατα σ(ε)ου λέω..  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:25:08 πμ »
...πολυ καλα μεχρι τωρα Γρηγορη,αναμενω τα καλυτερα σιπινκ κ.τ.λ... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 09:21:12 μμ »
Πολυ ομορφο βαψιμο Γρηγορη. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Κι αν μπορεις δωσε λιγο λεπτομερειες για το παρακατω γιατι εγω δεν εχω ιδεα

Παράθεση
κι εφαγε και το σχετικο σπρευ φουρνου για να καθαρισει

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 10:29:04 μμ »
Πολυ ομορφο βαψιμο Γρηγορη. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Κι αν μπορεις δωσε λιγο λεπτομερειες για το παρακατω γιατι εγω δεν εχω ιδεα

Παράθεση
κι εφαγε και το σχετικο σπρευ φουρνου για να καθαρισει

Αυτό είναι το πιό εύκολο μέρος.. Παίρνεις ένα spray καθαριστικό φούρνου από το σουπερ μάρκετ.. Βάζεις το μοντέλο που θέλεις να ξεβάψεις σε μία σακούλα, βγαίνεις στο μπαλκόνι/κήπο και το ψεκάζεις.. Χαμός, αυτό γεμίζει αφρούς και εσύ αφρίζεις από το άγχος  :lol: , το αφήνεις μία ολοκληρη ημέρα μέσα στην σακούλα και μετά με μιά παλιά οδοντόβουρτσα κάτω από την βρύση το ξεπλένεις.. Ως δια μαγείας το παλιό χρώμα εξαφανίζεται και μένει το γυμνό πλαστικό.. Αν επιμένει το χρώμα ρίχτου ένα ακόμη ψέκασμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ.. Κάποια κομμάτια του κιτ ενδέχεται να ξεκολλήσουν οπότε προσοχή μήν τα χάσεις.. Τέλος η διαδικασία θέλει οπωσδήποτε γάντια (τα λαστιχένια της μίας χρήσης)..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 10:49:24 μμ »
Ιδεα δεν ειχα για ολη αυτη την ιστορια.Κι εχω και πολυ πραμα για ξεβαμα :mrgreen: :mrgreen:Να σαι καλα ρε Γρηγορη ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:09:20 μμ »
Συνέχεια λοιπόν του θέματος..

Αφού άφησα το βερνίκι να στεγνώσει πάνω στο μοντέλο για περίπου μία ημέρα πέρασα τα σήματα και ξεκίνησα να βάφω επιμέρους λεπτομέρειες. Μία από τις πιό επίπονες είναι το βάψιμο των βιδών του οχήματος με μαύρο χρώμα, δέν είναι απαραίτητο αλλά μετά περνώντας ένα drybrushing με steel πάνω από τις βίδες το όχημα γίνεται σαφώς πιο αληθοφανές και πιο ευχάριστο στο μάτι του θεατή.

Με τον ίδιο τρόπο έβαψα επιμέρους σημεία πάνω σε μεντεσέδες, κτλ με σκοπό πάλι να χρησιμοποιηθεί το steel από επάνω, για παράδειγμα ο μεντεσές της καταπακτής του οδηγού είναι ένα σημείο το οποίο έχει καθημερινή χρήση, είναι λογικό να φθαρεί πιό έντονα από την κάννη πχ του πυροβόλου.. Ενα είναι βέβαιο, πάντα ξεχνάς να βάψεις τουλάχιστον μία βίδα  :lol: .

Πρώτη φάση chipping:

Εδώ υπάρχουν 2 προσεγγίσεις, η πρώτη λέει το τσίπινγκ να γίνει μετά τα wash και τα φίλτρα, και η άλλη πριν.. Η αλήθεια είναι ότι και οι 2 προσεγγίσεις είναι ανάλογες του τι ζητά ο καθένας, αν για παράδειγμα θέλουμε έντονο οπτικά chipping τότε ακολουθούμε την πρώτη προσέγγιση, αν θέλουμε κάτι ποιο μουντό/ ήπιο τότε ακολουθούμε την δεύτερη προσέγγιση όπου κάνουμε το τσίπινγκ πρίν τα wash και τα φίλτρα ώστε να "μαλακώσει" το οπτικό αποτέλεσμα.. Εδώ ακολουθώ την δεύτερη προσέγγιση.

Σε αυτήν την φάση, το μοντέλο μας δείχνει κακάσχημο.. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αυτό, είμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια των φθορών μας και τις περισσότερες φορές η συνέχεια θα μας αποζημίωση.

Εδώ χρησιμοποίησα enamel για το γκρι και μάλιστα όσο περίεργο και αν φανεί είναι gloss και όχι ματ.. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος απλά έχω την εντύπωση ότι στρώνει καλύτερα το gloss και δεν θα χαθεί τόσο πολύ από τα ανεπάλληλα φίλτρα και wash.

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:34:40 μμ »
Γορη με τι εκανες το chippping?
σγουγγαρακι ή λεπτο πινελο?
 ::salut::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:37:54 μμ »
Γορη με τι εκανες το chippping?
σγουγγαρακι ή λεπτο πινελο?
 ::salut::

Και με τα 2 Αλβίνο.. Περισσότερο στην φάση αυτή σφουγγαράκι, στην επόμενη θα χρησιμοποιήσω περισσότερο το πινέλο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:54:39 πμ »
Κάποιος σε έχει μπριζώσει τελευταίως...δεν εξηγείτε τέτοιος μοντελιστικός οργασμός, keep watching you.  ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:24:59 πμ »
Κάποιος σε έχει μπριζώσει τελευταίως...δεν εξηγείτε τέτοιος μοντελιστικός οργασμός, keep watching you.  ::icon_thumright:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:33:35 πμ »
Πολυ καλο το chiping...θα γινει σουπερ το θεμα...

υ.γ. υπαρχει καποιο Link για τη τεχνικη με το σφουγγαρακι?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 10:38:14 πμ »
Τι έκανα εγώ πάλι;  :?: :roll: 
Spoiler (hover to show)
κατά τ'άλλα keep walking  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:47:50 μμ »
Γρηγόρη πολύ ωραίο φιλαράκι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Αλλά προσωπικά θα σου πώ ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μοιράζεσαι μαζί μας την κατασκευή "βήμα - βήμα"  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Το πιο σημαντικό δεν είναι μόνο να γνωρίζεις την "τέχνη" και να έχεις "χέρι" αλλά και να την δείχνεις απλόχερα και στους άλλους ώστε να μαθαίνουν και να βελτιώνονται....πράγμα που δυστυχώς λείπει απο το hobby μας  :wink: :wink: :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 07:21:05 μμ »

Δυστυχώς δέν έχω κάποιο λινκ εγώ αλλά είναι σχετικά απλό.. Παίρνεις ένα scotch bride, βουτάς μια γωνία του στο χρώμα και το σκουπίζεις καλά σε ένα χαρτομάντηλο ώστε να μείνει ελάχιστο χρώμα στο σφουγαράκι. Με την σειρά του σε επιλεγμένα σημεία στο μοντέλο πατάς πάνω απαλά και έχεις το αποτέλεσμα.. Προσοχή μην το παρακάνεις!
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 07:57:03 μμ »

Δυστυχώς δέν έχω κάποιο λινκ εγώ αλλά είναι σχετικά απλό.. Παίρνεις ένα scotch bride, βουτάς μια γωνία του στο χρώμα και το σκουπίζεις καλά σε ένα χαρτομάντηλο ώστε να μείνει ελάχιστο χρώμα στο σφουγαράκι. Με την σειρά του σε επιλεγμένα σημεία στο μοντέλο πατάς πάνω απαλά και έχεις το αποτέλεσμα.. Προσοχή μην το παρακάνεις!
Spoiler (hover to show)
Φιλε μου για ανθρωπους σαν και εσενα χαιρομαι που γνωρισα το modelclub
Oταν θα ανεβω Θεσσαλονικη θα ηθελα να σε γνωρισω απο κοντα.
Τα υπολοιπα σε πμ.
Με συγχωρεις για το ::spam_emoticon::
Παρα πολυ ωραια η δουλεια σου αλλα περισσοτερο ο τροπος που μας μεταφερεις τις γνωσεις σου ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:07:18 μμ »
γεια σας κυριε greg
απο οτι βλεπω κατι σαν μαθημα δια ιντερνετ το κοβω
καλο μου ακουγεται

αλλα και ΒΛΕΠΕΤΑΙ  :mrgreen:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:41:12 μμ »
Θα ήταν χαρά μου να πιούμε έναν καφέ όταν θα έρθεις Θεσσαλονίκη και επίσης να γνωρίσεις και τα υπόλοιπα παιδιά.  ::icon_thumright:: ..

Κύριε Κώστα μας, πού χάθηκες εσύ? ʼντε και μην εξαφανίζεσαι, άφησες τον Φάνη και τα "παπάκια" του ορφανά (όχι και μάθημα βρε  :lol: ) ..

Συνέχεια λοιπόν με το μοντέλο και "γρατζουνιές" .. Στην αρχή της δεκαετίας του 90, έβλεπα στα βιβλία του Verlinden γρατζουνιές και σκουριές σε κάποια από τα μοντέλα του.. Σαν πιτσιρικάς έπαιρνα το Verlindens way μέχρι και (με το συμπάθειο) στο WC και έσκαγα να καταλάβω πώς το κάνει (ούτε αυτός ο άτιμος δεν το έγραφε).. Αυτό που έκανε τους ξένους μοντελιστές τα "πετρινα" χρόνια του μοντελισμού στην Ελλάδα να ξεχωρίζουν ήταν η πρόσβαση σε υλικά.. Δείτε λοιπόν τον πιό απλό τρόπο (OK έχει και πιο σύνθετη τεχνική αλλά πάμε έτσι πρώτα και στην άλλη μεριά θα την κάνουμε πιό βαθιά) για να κάνει κάποιος γρατζουνιές.

Μια παρένθεση εδώ.. Για να έχουμε και κάποιο στοιχείο αληθοφάνειας στο μοντέλο μας, πρέπει να φανταστούμε και το περιβάλλον αλλά και το πιο σημαντικό την χρήση που είχε στο πεδίο της μάχης.. ʼλλη ταλαιπωρία θα έχει ένας κυνηγός αρμάτων (ενέδρες μέσα στα χαλάσματα, στο δάσος, κτλ) και άλλη ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο το οποίο κατά κύριον λόγο ήταν πίσω από την πρώτη γραμμή.. Προσοχή μην το παρακάνουμε..

Πάμε λοιπόν στην πιό απλή μορφή γρατζουνιάς στο μοντέλο μας..

Θα χρειαστούμε ένα πινέλο με πολλά μηδενικά (όσο πιό ψιλό τόσο καλύτερα για αυτή την δουλειά), το Buff της tamiya και λαδάκι raw sienna..

Με το πινέλο τραβάμε μία γραμμή βάφοντας με το buff:

Και αφού στεγνώσει με πολλή προσοχή τραβάμε μια λεπτή γραμμή ενδιάμεσα του buff με burnt sienna.. Mε ένα πινελάκι νούμερο 0 και με απαλή κίνηση σκουπίζουμε τις 2 άκρες προς τα κάτω, έτσι ώστε να "τρέξει" το sienna προς τα κάτω και να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση στον θεατή της σκουριάς που έτρεξε..

Στις φώτο μας έχουμε χρησιμοποιήσει macro το οποίο μεγεθύνει την δουλειά μας, με γυμνό μάτι το αποτέλεσμα αποφέρει μια λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στον θεατή.

Μήν ξεχνάμε ότι σε αυτήν την φάση τα πάντα είναι "άχαρα" στο μοντέλο μας.. Όμως τα φίλτρα και τα wash θα δέσουν όλες τις διαφορετικές τονικότητες μαζί..

Αυτά προς το παρόν και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:48:10 μμ »
ψιιτττ!!!...παληκαράκι!!...πιο σιγά τις οδηγίες γιατι κρατάω σημειώσεις!!! ::book::...γεια σού ρε Γρηγόρη με τα ωραία σου!!.... ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:52:35 μμ »
Καταπληκτικό.
Κατασκευή για σεμινάριο, όνομα και πραμα.  ::icon_thumright::  ::icon_thumright::

Να 'σαο καλά φίλε Greg.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:57:05 μμ »
ψιιτττ!!!...παληκαράκι!!...πιο σιγά τις οδηγίες γιατι κρατάω σημειώσεις!!! ::book::...γεια σού ρε Γρηγόρη με τα ωραία σου!!.... ::icon_thumright:: ::salut::

Ψιιιιτ, Θανά(ψ)ση μας, είναι θέμα εβδομάδων να ζεσταθεί το χεράκι σου (2-3 μοντέλα μας έκανες μετά από χρόνια αποχής και δεν το πιστεύαμε αυτό πού είδαμε) και μετά θα χρειαστούμε εμείς να κρατάμε σειρά σημειώσεων..

Ευχαριστώ φιλαράκο μου  ::icon_thumright::
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:58:32 μμ »
Καταπληκτικό.
Κατασκευή για σεμινάριο, όνομα και πραμα.  ::icon_thumright::  ::icon_thumright::

Να 'σαο καλά φίλε Greg.

Και εσύ να είσαι καλά Γιώργο για τις καταπληκτικές σου Σταυροφορίες  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 12:11:29 πμ »
...θυμάσαι χροόνια πρίν τους "φωστήρες" που τους ρωτούσαμε πώς το κάνανε αυτό και μας τα λέγανε μισά ή και λάθος θαρρείς και κρύβανε τον θησαυρό του Αλί Μπαμπά και τρέχαμε όλο χαρά στο σπίτι να το κάνουμε και έβγαινε μάπα.. Πόσα παιδιά τότε παρατήσανε το σπόρ εξαιτίας αυτών?

Θα είμαστε χειρότεροι αν κάνουμε τα ίδια, που ξέρεις μπορεί κάποιος βλέποντας τα να βγάλει καμιά νέα τεχνική και να μάθουμε και εμείς...  ::salut::
Τελικά όλοι ομοιοπαθείς είμαστε, έπρεπε να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό μόνοι μας, στα "πέτρινα χρόνια" όπως πολύ σωστά λες. 
Μπράβο σου ρε Γρηγόρη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: γι'αυτό σε αγαπάμε ρε φιλαράκο  ::love7::
Προχώρα και θαυμάζουμε  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 12:22:40 πμ »
...θυμάσαι χροόνια πρίν τους "φωστήρες" που τους ρωτούσαμε πώς το κάνανε αυτό και μας τα λέγανε μισά ή και λάθος θαρρείς και κρύβανε τον θησαυρό του Αλί Μπαμπά και τρέχαμε όλο χαρά στο σπίτι να το κάνουμε και έβγαινε μάπα.. Πόσα παιδιά τότε παρατήσανε το σπόρ εξαιτίας αυτών?

Θα είμαστε χειρότεροι αν κάνουμε τα ίδια, που ξέρεις μπορεί κάποιος βλέποντας τα να βγάλει καμιά νέα τεχνική και να μάθουμε και εμείς...  ::salut::
Τελικά όλοι ομοιοπαθείς είμαστε, έπρεπε να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό μόνοι μας, στα "πέτρινα χρόνια" όπως πολύ σωστά λες. 
Μπράβο σου ρε Γρηγόρη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: γι'αυτό σε αγαπάμε ρε φιλαράκο  ::love7::
Προχώρα και θαυμάζουμε  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Νινάκο  ::058love::    :lol:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 12:31:47 πμ »
 :lol: :lol: :lol:  ::icon_thumright::
.... και αφού το πας ορθοπεταλιά τέλειωνε γιατί σε περιμένουμε και στα jeep  :mrgreen:

Tags: