Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz.124. "Wespe" - Operation Citadel July 1943  (Αναγνώστηκε 5952 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Sd.Kfz.124. "Wespe" - Operation Citadel July 1943
« στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:39:21 μμ »
Μετά από την έκθεση του Πήγασου και τον εκεί μοντελιστικό οργασμό ξετρύπωσα το παλιό κιτ της tamiya και αφού έφαγε το σχετικό spray φούρνου για να καθαρίσει ξεκίνησα να το ξανά βάψω.

Αστάρωμα λοιπόν και πολλά περάσματα με μίξη βασικού Buff + Dark yellow και ξανοίγματα μέχρι και με σκέτο buff.

Έπειτα και σύμφωνα με το προφίλ της tamiya για ένα όχημα της Gross Deutchland που έδρασε στην Ρωσία το 1943, έκανα μία μίξη dark green και olive green και με ελεύθερο χέρι ξεκίνησα την παραλλαγή..

Κάτι pin marks του καλουπιού και κάτι τέτοια θα εξαλειφθούν στην πορεία της κατασκευής.

Ακολουθούν όλα τα σχετικά (λάδια,μύδια,ξύδια) τα οποία και θα σας περιγράψω αναλυτικά στα επόμενα στάδια.

Let the fun begin , όχι τίποτε άλλο αλλά για να μήν ξεχνάμε ότι το χόμπυ είναι για να διασκεδάζουμε.

Αφιερωμένο στον Raw Shooter ( η κατά λαϊκή απαίτηση "Πανικό" ) στόν οποίον και μετά το πέρας της κατασκευής θα του το χαρίσω με πολύ εκτίμηση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
Απ: Sd.Kfz.124. "Wespe" - Operation Citadel July 1943
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:44:06 μμ »
ωραιος Γρηγορη.

καλη συνεχεια φιλε

::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:45:57 μμ »
Αυτο θα πει σε χρόνο τε τε.
Γρήγορη καλή συνεχεία και περιμένουμε μαθημα ::salut::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:51:08 μμ »
Ευχαριστώ Γρηγόρη  :oops: :oops: :oops:  φίλε και μόνο η αληθινή φιλία σου μου αρκεί και περισσεύει  :wink: :wink: :wink: :wink:
 Καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: (μα τί εύχομαι ο μακάκας με αυτό το avatar  :D :D :D :D )

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:06:08 μμ »
Ευχαριστώ Γρηγόρη  :oops: :oops: :oops:  φίλε και μόνο η αληθινή φιλία σου μου αρκεί και περισσεύει  :wink: :wink: :wink: :wink:
 Καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: (μα τί εύχομαι ο μακάκας με αυτό το avatar  :D :D :D :D )

Και για να επιχειρήσω να κλείσω και κάποια θέματα αναφορικά με την έκθεση του Πήγασου σπαμάροντας τον εαυτό μου:

Εφέτος είχα την τιμή να είμαι ένας από τους 5 κριτές του Πήγασου και ένας από αυτούς που έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο στο Pershing του Παναγιώτη, είχα την ευκαιρία να δώ το λάθος του αλλά και να κρίνω από πρώτο χέρι την δουλειά του.. Κατά την δική μου κρίση και βάση των 5-6 συμμετοχών που συνολικά είχε η master τόσο το βάψιμο, η εφαρμογή αλλά και το θέμα του Παναγιώτη άξιζε το χάλκινο μετάλλιο και κατά την δική μου κρίση πάλι για το λάθος του δεν πήρε κάτι παραπάνω.

Αν λοιπόν κάποιος έχει κάνει λάθος στην κρίση του δεν είναι ούτε ο Παναγιώτης, ούτε ο Πήγασος αλλά εγώ. Ας αφήσουμε λοιπόν τον άνθρωπο ο οποίος είναι εξαιρετικό παιδί, χαμηλών τόνων και με υπέρμετρη εισφορά στο χόμπυ, στους φίλους του και στο φόρουμ αυτό να ησυχάσει.

Αν υπάρχει λάθος αυτό είναι δικό μου, εγώ ήμουν ένας της κριτικής.

Το επόμενο μου πόστ θα είναι κατασκευαστικό. Αν κάποιος θέλει διευκρινήσεις τότε να μου στείλει πμ.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:09:03 μμ »
Απαράδεκτος, αίσχος και ντροπή.... τα μπουλόνια στην δεξιά πλευρά είναι τέσσερα ενώ έπρεπε να είναι πέντε.... με τέτοιο λάθος έχεις το θράσος και ποστάρεις ?  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Γρήγορε Γρηγόρη, πότε πρόλαβες να φτάσεις ως εδώ...  :shock:

Και για να ξεγκαντεμιάσω την ευχή του Παναγιώτη... σου εύχομαι καλή επιτυχία Γρηγοράκο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:31:03 μμ »
Είδες πως ανοίγει την όρεξη μιά έκθεση;

Ελπίζω να την κρατήσεις λοιπόν αυτή την όρεξη, καλή συνέχεια Mr Free hand ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:09:54 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:11:33 μμ »
Ευχαριστώ φίλοι μου.. Φίλιππα εύχομαι και εγώ να την κρατήσω την όρεξη  ::icon_thumright::

Πάμε λοιπόν στο επόμενο βήμα που δέν είναι άλλο απο το ψέκασμα με τον αερογράφο πολλαπλών χεριών καλά αραιωμένου gloss βερνικιού με χαμηλή πίεση στο κομπρεσέρ.

Ο λόγος που περνάμε το γυαλιστέρο βερνίκι σε αραιά στρώματα είναι για να μην τρέξει (χτίσει) στο μοντέλο και επίσης για να μήν ασπρίσει το μοντέλο σε επιμέρους σημεία λόγο του ότι το βερνίκι έχει την τάση αν δεν στρωθεί καλά να θαμπώνει το μοντέλο.

Οι άλλοι λόγοι που περνάμε γυαλιστερό βερνίκι έχουν να κάνουν με τις χαλκομανίες και με την παλαίωση (wash,φίλτρα). Οι μέν χαλκομανίες τοποθετούνται πολύ πιο ομαλά σε gloss επιφάνειες και τα φίλτρα/wash "τρέχουνε" καλύτερα σε μιά γυαλιστερή επιφάνεια παρά σε μία ματ. Επιπλέον το βερνίκι προστατεύει και το χρώμα μας από τα επίπονα για τα χρώματα διαδικασία των wash.

Τέλος σχετικά με το βάψιμο καλό θα είναι το βασικό μας dungel gelb να είναι λίγο πιό ανοιχτόχρωμο απο το έτοιμο που δίνουν οι εταιρίες χρωμάτων διότι η εφαρμογή των φίλτρων τείνουν να σκουρύνουν το χρώμα.

Να υπενθυμίσω ότι είναι βασικό να αφήσουμε το βερνίκι να "καθίσει" στο μοντέλο τουλάχιστον μία ημέρα πριν προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:17:48 μμ »
καλη συνεχεια και προσοχη στις.....λασπες :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:24:33 μμ »
Ρε σείς, τι θα γίνει.. Προσοχή στις ερπύστριες ο ένας, προσοχή στις λάσπες ο άλλος, τρέμει το χέρι μου βρε καθάρματα..

Ευχαριστώ για τις ευχές σας "ρεμάλια"  :lol:     :wink:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:27:20 μμ »

Και για να επιχειρήσω να κλείσω και κάποια θέματα αναφορικά με την έκθεση του Πήγασου σπαμάροντας τον εαυτό μου:

Εφέτος είχα την τιμή να είμαι ένας από τους 5 κριτές του Πήγασου και ένας από αυτούς που έδωσαν το χάλκινο μετάλλιο στο Pershing του Παναγιώτη, είχα την ευκαιρία να δώ το λάθος του αλλά και να κρίνω από πρώτο χέρι την δουλειά του.. Κατά την δική μου κρίση και βάση των 5-6 συμμετοχών που συνολικά είχε η master τόσο το βάψιμο, η εφαρμογή αλλά και το θέμα του Παναγιώτη άξιζε το χάλκινο μετάλλιο και κατά την δική μου κρίση πάλι για το λάθος του δεν πήρε κάτι παραπάνω.

Αν λοιπόν κάποιος έχει κάνει λάθος στην κρίση του δεν είναι ούτε ο Παναγιώτης, ούτε ο Πήγασος αλλά εγώ. Ας αφήσουμε λοιπόν τον άνθρωπο ο οποίος είναι εξαιρετικό παιδί, χαμηλών τόνων και με υπέρμετρη εισφορά στο χόμπυ, στους φίλους του και στο φόρουμ αυτό να ησυχάσει.

Αν υπάρχει λάθος αυτό είναι δικό μου, εγώ ήμουν ένας της κριτικής.

Το επόμενο μου πόστ θα είναι κατασκευαστικό. Αν κάποιος θέλει διευκρινήσεις τότε να μου στείλει πμ.

ε καλα εβαλε κιαυτος το χερακι του ...με avatar το Μητσοτακη τι περιμενε ???? ::glossa::
  [img]http://i365.photobucket.co

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:30:57 μμ »
Φίλε Αποστόλη, παρακαλώ μήν το σπαμάρουμε αυτό το θέμα άλλο για το άλλο θέμα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:34:06 μμ »
Το άλογο στο βάθος είναι για να το σέρνεο;  :mrgreen:

Καλή συνέχεια, μέχρι στιγμής γίνεται κουκλί  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:40:29 μμ »
Γρηγορη παιζει να ειναι  το καλυτερο step by step που εχω διαβασει μεχρυ τωρα.
Ακρως επιμορφωτικο με επεξειγισεις για το καθε τι!

εισαι και πρωτος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

αναμενω συνεχεια
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 11:46:08 μμ »
Το άλογο στο βάθος είναι για να το σέρνεο;  :mrgreen:
Όχι για να του πάρει τα πέταλα, να τα βάλει αντί για ερπύστριες.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:  Όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά.  ::glossa::   :mrgreen:
Πολύ ωραία μέχρι τώρα η "σφήκα" σου Γρηγοράκο. Πολύ μ'αρέσει το free hand βάψιμό σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προχώρα και με τα λάδια-ξύδια τώρα που είσαι ζεστός να γουστάρουμε κι εμείς.  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:02:07 πμ »

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:04:04 πμ »
Ευχαριστώ βρε παιδιά  :oops:

ʼλβι ο πρώτος καλέ μου φιλαράκο μου δεν είμαι σίγουρα, θα προσπαθήσω όμως τα πολύ λίγα που ξέρω να τα δείξω σε αυτό το θέμα..

Νινάκο, σέ ότι έχει σχέση με κατασκευές κτιρίων είσαι εγγύηση (αρκεί να τα βάφεις σε χτυπητά χρώματα  ::glossa::) .. Θα ήταν τιμή μου να φτιάξεις κάτι τέτοιο για εμένα..

Πέτρο θα κάνει discount  :lol: :lol:    ::glossa::

Για το άλογο, φταίει ο Μπάμπης που με πόρωσε στην έκθεση με τις φιγούρες του Star (προσηλυτισμός σε όλο το μεγαλείο  ::glossa:: ) και είπα να πάρω μία τζούρα φιγούρας, αλλά αυτοί απλά δεν πιάνονται  :shock:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:09:03 πμ »
...(αρκεί να τα βάφεις σε χτυπητά χρώματα  ::glossa::) .. Θα ήταν τιμή μου να φτιάξεις κάτι τέτοιο για εμένα..
Και δική μου να σου φτιάξω "σφηκοφωλιά".
Όσο για το χρώμα, άμα με αφήσεις να δημιουργήσω ΕΛΕΥΘΕΡΑ  :twisted: θα στην κάνω εγώ ....
Κοκκινάκι είναι εντάξει ή μήπως θες τίποτα συμπιζάκι  :mrgreen:  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:11:11 πμ »
Εξαιρετικό freehand στην παραλλαγή Γρηγόρη! ::icon_thumright::  Καλή συνέχεια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:30:52 πμ »
...(αρκεί να τα βάφεις σε χτυπητά χρώματα  ::glossa::) .. Θα ήταν τιμή μου να φτιάξεις κάτι τέτοιο για εμένα..
Και δική μου να σου φτιάξω "σφηκοφωλιά".
Όσο για το χρώμα, άμα με αφήσεις να δημιουργήσω ΕΛΕΥΘΕΡΑ  :twisted: θα στην κάνω εγώ ....
Κοκκινάκι είναι εντάξει ή μήπως θες τίποτα συμπιζάκι  :mrgreen:  :lol: :lol: :lol:

Κόκκινος στην Ρωσία λίγο δύσκολο να παίζει (αν και θα πήγαινε μούρλια σεφ μου), έτσι δεν είναι?  :roll:

Ελεύθερα να παίξεις, ελεύθερα  :lol:

Γιάννη, thanks φίλε αλλά από ότι είδα και εσένα ο Γιαβάσης σου διδάσκει καλά τα μυστικά του αερογράφου  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:40:20 πμ »
Γρηγόρη, καταπληκτικό βάψιμο  ::icon_thumright::  Επίσης, ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη και απλή περιγραφή σου  ::salut::

Μια ερώτηση : Βλέπω χρησιμοποιείς το βερνίκι Lifecolor. Προσωπικά δεν είχα μείνει ευχαριστημένος   :?  Το διαλύεις με διαλυτικό της Lifecolor  :?:  και με τι αναλογία  :?:   Ευχαριστώ  ::salut::

Spoiler (hover to show)
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:49:42 πμ »
Γρηγόρη, καταπληκτικό βάψιμο  ::icon_thumright::  Επίσης, ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη και απλή περιγραφή σου  ::salut::

Μια ερώτηση : Βλέπω χρησιμοποιείς το βερνίκι Lifecolor. Προσωπικά δεν είχα μείνει ευχαριστημένος   :?  Το διαλύεις με διαλυτικό της Lifecolor  :?:  και με τι αναλογία  :?:   Ευχαριστώ  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Νίκο τα lifecolor γενικά είναι παρεξηγημένα χρώματα και έχουν ιδιορρυθμίες αλλά έχουν τεράστιο χρωματολόγιο ..

Με το βερνίκι δέν είχα ποτέ πρόβλημα, στην προκειμένη το αραίωσα με διαλυτικό της lifecolor (ενίοτε και με αζαξ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα) σε αναλογία 2,5/4 διαλυτικό - 1,5/4 βερνίκι... Αν δεν το αραιώσεις καλά μπουκώνει και γίνεται το έλα να δείς (ο παθών μαθών) .

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:02:03 πμ »
Αν δεν το αραιώσεις καλά μπουκώνει και γίνεται το έλα να δείς (ο παθών μαθών) .

.... εμένα μου λες  :lol: :lol:  ... είμαι ο παθών !!  ::glossa::  Μπορεί να του δώσω άλλη μια ευκαιρία .... ίσως να έφταιγα κι εγώ  :roll:

Γρηγόρη ευχαριστώ  ::salut::  και καλή συνέχεια !!
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:54:10 πμ »
Εξαιρετικό freehand στην παραλλαγή Γρηγόρη! ::icon_thumright::  Καλή συνέχεια!

Χ2  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

καλή συνέχεια Γρηγόρη (είσαι και γρήγορος, παναθεμά 'σαι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:), δεν σε προλαβαίνουμε ...ντίπ λέμε  8) ...Herr Hochenstaufen  :wink:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Tags: