Γεια σε ολους..

Τα μετωπα του διοραματος που κοντευει σιγα-σιγα, ειναι ΟΛΑ ανοιχτα πλεον..
1. Σε οτι αφορα τις φιγουρες προχωρησα σε μια απλη μιξη δυο λαδιων για την αποχρωση του δερματος τους και στο λευκο των ματιων τους...

Σε οτι αφορα τον μικροσωμο πιλοτο εφτιαξα τα goggles χωρις να καταφερω να αποτυπωσω το τριγωνικο σχημα τους αλλα θα το προσπαθησω αργοτερα..

Ο δε περιλυπος-και πώς να μην ειναι με αυτο το θεαμα που αντικρυζει- αξκος-επιβατης του Κουρογκανε, δεχτηκε αρκετες προσθηκουλες που πιστευω οτι με το βαψιμο θα του δωσουν αρκετα καλη αληθοφανεια..

2. Σε οτι αφορα τα αξεσουαρ αποφασισα να αναπαραστησω εναν ασυρματο του Στρατου

τον οποιο με διαφορα αλλα αντικειμενα εχω σκοπο να τον τοποθετησω σε μια σκηνουλα καπως σαν αυτη..

Κατι αντιστοιχο θα γινει με αυτο το ξυλινο καλυβακι που αναμενει το γουος του..

Το προχειρο τραπεζι-συνεργειο (εμπνευση του
μεγαλου αρχηγου Shepherd Paine),

βαφτηκε, ενω τα βαρελια φθαρθηκαν με την οικεια πλεον μεθοδο της λακ.Ο μουσαμας αναμενει το γουος του κι αυτος..

3. Σε οτι αφορα τη Μπετυ,που στεκεται πλεον στα στιβαρα σκελη της,

προχωρησα σε βαψιμο
πρωτου χεριου με το 69 της Χαμμπρολ στους τελικους κιτρινους κωδικους ουρας που ειχαν βαφτει προχειρα πανω απο τους
επισης βιαστικα και ημιτελως σβησμενους αρχικους λευκους κωδικους της..

Στα διαφανη, δεν μου αρεσε ο ψεκασμος τους με χρηση των μασκων της Εντουαρντ,(πλην αυτου της ραχης),

και ετσι βρισκομαι στο σταδιο να αναπαραστησω τον σκελετο τους μεσα-εξω με την προσφιλη μου μεθοδο των λεπτων λωριδων αυτοκολλητης μαυρης ταινιας..

Η καλυπτρα της ραχης κοπηκε στη μεση, το πισω τμημα της φτιαχτηκε απο πλαστικο ενω απο το μπροστινο τμημα της απεκοψα τη θυριδα διαφυγης που θα φαινεται χωριστα..

Ο πισω σκελετος που ειχα τοποθετησει αποδειχτηκε μικρος και τον αφαιρεσα..Στη θεση του θα τοποθετησω την αρχικη μου επιλογη της πλαστικης συσκευασιας απο παιχνιδι της κορης μου..
4. Για το εδαφος προμηθευτηκα κονραπλακε σημυδας (θαλασσης), διαστασεων 45*60

(δεν νομιζω οτι θα φτιαξω μεγαλυτερο σε ογκο διοραμα, ημαρτον)!!

Σκεφτομαι να τοποθετησω τη Μπετυ σε ενα τετοιο revetment-σορι αλλα στα Ελληνικα δεν ξερω την αντιστοιχη λεξη

και να φερω τη σκηνη και 1-2 φοινικες κοντυτερα για χαρη της σκηνοθεσιας..

Σε οτι αφορα το μετωπο της αναζητησης, βρηκα αλλη μια φωτο του μοντελου που κατασκευαζω. Ο κυριος που ποζαρει σ αυτην το σωτηριο ετος 1986 ειναι ενας Αμερικανος συγγραφεας ονοματι
Bill Bartsch 
με τον οποιο επικοινωνησα στο
j-aircraft.com.Καποιες συμπληρωματικες φωτο

Λοιπον, αυτα προς το παρον..Το προτζεκτ προχωραει
Yu-kuri οπως λενε οι Ιαπωνες, nice and slow οι Αγγλοι και χχαλλλαρα οπως λεμε οι Ελληνες..

Για οποιαδηποτε παρατηρηση, απορια και σχολιασμο εδω ειμαστε..