Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128842 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mitsubishi G4M1 (Betty) σε διοραμα 1/48
« Απάντηση #650 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:03:21 μμ »
αλλα πλησιαζει η ωρα για το ξεφλουδισμα της ατρακτου που ειναι για μενα το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στην ολη διαδικασια...

εκει θα το κανεις με ζελε για τα μαλια που ειναι αρκετα ελεγχομενο αφου πρωτα πειραματιστεις σε αλλο αεροπλανο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #651 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:26:23 μμ »
 Στο δικο σου Ντιμι,ε? :mrgreen: Σας ευχαριστω πολυ παιδια, θαχουμε νεα απο το ξεφλουδισμα με τη Gunze..

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #652 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:55:22 μμ »
γινεται να παιξει και στο ξεξλουδισμα να υπαρχει και λιγο απο το αντισκουριακο το κοκκινοπορτοκαλι αυτο χρωμα?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #653 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 07:02:49 μμ »
Πολυ καλη ερωτηση Μανο! ::icon_thumright:: Το σκεφτομαι στο σημειο που εχει 'βαθουλωσει' η ατρακτος καθως και στο κομματι που λειπει κ εχω σκρατσαρει με εσωτερικο σκελετο...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #654 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:04:42 πμ »
ΓΙΑ ΑΛHΘΟΦΑΝΕΣ HAIRSPRAYΙΚΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ...... Μ  Ο  Ν  Ο      G    U    N    Z   E!!!!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #655 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 03:32:13 μμ »
γινεται να παιξει και στο ξεξλουδισμα να υπαρχει και λιγο απο το αντισκουριακο το κοκκινοπορτοκαλι αυτο χρωμα?

AKYPON MANO!!! ::eusa_naughty::
Η υπαρξη του red oxide primer δεν θα δικαιολογουσε τετοια εκταση ξεφλουδισματος..

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #656 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 05:38:20 μμ »
 Έλα συνονόματε προχώρα το και μας έχεις αφήσει στα καλύτερα....  :mrgreen:
Καταπληκτική δουλειά Παναγιώτη, εύχομαι να σου βγει όπως το θέλεις το ξεφλούδισμα. Καλή συνέχεια   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #657 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 09:59:49 μμ »
κατα ρχας συγγνωμη αν κουραζω αλλα επειδη εχω μια λιγο περισσοτερη αδυναμια στα ιαπωνικα. α/φ δηλαδη δυσκολα να φανει το primer? αυτο σε φθορα νορμαλ οσο νορμαλ μπορει να ειναι με αυτα που τραβαγαν.σε φωτο το βλεπω και απορω.
αν και λενε οτι παιζει σημασια αν ηταν ναυτικου η στρατου τα α/φ στο θεμα να τα περνανε με primer μηπως το primer ξεκολαγε μαζι με το χρωμα?

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #658 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 01:21:28 μμ »
Γεια.
Το ότι ένα αεροπλάνο είχε πρώτα βαφτεί με το αστάρι δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγετε. Οι Ιάπωνες έβαφαν τα αεροπλάνα τους με πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες με σκοπό η βαφή να έχει ανθεκτικότητα. Αν διαβάσετε τις οδηγίες βαψίματος (έχω του Willow) θα δείτε ότι υπολόγιζαν τη πίεση του αερογράφου, τη θερμοκρασία του δωματίου, πόσο χρόνο χρειάζονταν τα χέρια που τα περνούσαν να στεγνώσουν και διάφορα άλλα. Θέλω να πω ότι δεν έπιαναν απλά τη βούρτσα και όποιον έπερνε ο χάρος. Αυτό γινόταν προς το τέλος του πολέμου και με κάποια αεροπλάνα, ειδικά του Στρατού που είχαν μπει σε μαζική παραγωγή γιατί η όλη διαδικασία βαψήματος ήταν χρονοβόρα (και για άλλους λόγους).
Σύγκρινε για παράδειγμα ένα Hayabusa στη Παπούα/Νέα Γουινέα με ένα Jake. Στα Hayabusa δεν έμενε σχεδόν ούτε ίχνος μπογιάς. Στα Jake μόνο οι πλωτήρες που τρίβονταν στο νερό είχαν φθορές.

ʼρα.
Αν η Μπέτη είχε αστάρι κάτω από την μπογιά, δεν θα φαινόταν και τόσο πολύ. Εξαρτάται φυσικά τι φθορές μπορεί να είχε. Αν ένα αμερικάνικο την είχε κάνει σουρωτίρι ή είχε σκάσει μπόμπα δίπλα της, ναι, και το αστάρι θα φαινόταν και ο σκελετός πιθανά. Αλλά γενικά το αστάρι δεν φαίνετε και τόσο πολύ γιατί το χρώμα δεν είναι απλά ένα χέρι περασμένο πάνω από το αστάρι που μπορεί απλά να ξεφλουδίζει.
Όπως φαίνετε από τις φωτογραφίες που έβαλες Μάνο (να γράφουμε και από που τις βρήκαμε και τι δείχνουν, παρακαλώ) η πράσινη μπογιά πρέπει να ξηστεί ή να περάσουν πολλά χρόνια κάτω από τις βροχές του Ειρηνικού για να φθαρεί και να φανεί το αστάρι.
Στην άλλη φωτογραφία φαίνονται αεροπλάνα του Στρατού χωρίς αστάρι και γι αυτό έχουν ήδη χάσει τη μπογιά τους.

Αν η Μπέτη του Παναγιώτη είναι χωρίς αστάρι, τότε θα ξεφλούδιζε του θανατά και θα φαινόταν μόνο ο σκελετός. Για να καταλάβεις την έλειψη ή παρουσία του ασταριού πρέπει να δεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση να δείξεις τι φθορές έχει το αεροπλάνο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #659 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 01:36:49 μμ »
Συμφωνώ και εγώ με τον Αγριο Αετό. Τα αεροσκάφη του ναυτικού δεχόντουσαν την πλήρη διαδικασία βαφής, ΔΕΝ στέλνεις αλουμινένιο αεροσκάφος στη θάλασσα χωρίς να έχει πολύ καλή προστασία από θαλασσινο νερό το οποίο ξεπατώνει στα γρήγορα τα κράματα αλουμινίου. Μάλιστα το κυριότερο πρόβλημα των πληρωμάτων συντήρησης του Hornet ήταν κατά την επιδρομή στο Τόκυο να προστατεύσουν από τη διάβρωση τα Β-25 τα οποία ήταν αραδιασμένο στο κατάστρωμα και δεν είχαν καμμία ανάλογη προστασία. Και φυσικά ένα υδροπλάνο σαν το Jake που αναφέρθηκε πιο πάνω πρέπει να είναι πολύ καλά προστατευμένο για να επιζήσει.

Εκ των πραγμάτων στα αεροσκάφη του στρατού η διαδικασία μπορούσε να απλοποιηθεί/επιταχυνθεί, ακόμα και να παρακαμθεί καθ' ολοκληρία. Από όσα ξέρω πολλά Ki-61 έφταναν στη Ν. Γουινέα άβαφα και τα πληρώματα εδάφους τα πέρναγαν στα γρήγορα με ότι υπήρχε διαθέσιμο για να μπορέσουν να τα κρύψουν μέσα στη ζούγκλα. Με δεδομένο το συνεχές σφυροκόπημα των βάσεών τους και την έλλειψη μέσων και υλικών, η δουλειά γινόταν πρόχειρα και υπό πίεση και φυσικά χωρίς αστάρι με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν απελπιστικά.

Οι φωτογραφίες του Μάνου δείχνουν αεροσκάφη τα οποία έχουν ασταρωθεί και όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο Αγριος Αετός έχουν μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το οτι έχει μείνει το αστάρι είναι απόδειξη της καλής ποιότητας και της σωστής εφαρμογής των ιαπωνικών χρωμάτων, παρά τα όσα κατά καιρούς λέγονται και γράφονται.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #660 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 02:56:40 μμ »
ευχαριστω!! για τις πληροφοριες και ευχαριστιες και συγνωμες απο τον gbr 22 που πηραμε χωρο στο εργο του.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #661 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 03:03:09 μμ »
Δεν εχω παρα να  ::proskino:: ::proskino:: στους δυο Γιωργηδες και στη συνεχεια να σας δειξω πώς προσωπικα επιθυμω να ειναι το ξεφλουδισμα στην ατρακτο με βαση παντα το προφάιλ της υπογραφης μου..
Beauty is in the eye of the beholder οπως λεει και μια Αγγλικη παροιμια,
Spoiler (hover to show)

Μια αναμνηστικη των δυο 'μονομαχων' ::glossa::

Το πεδιο δοκιμων..(ενα 'Dackelbauch' απο Bf 110)

H μορφη που εχει η Μπετυ πριν το ξεφλουδισμα της ατρακτου..Απ οτι καταλαβα απο την μινι διαλεξη των Γιωργηδων  ::sprechende_015:: ::sprechende_015:: ΔΕΝ θαταν καλη ιδεα να υπαρχει red oxide primer ακομα και στο σκρατσαριστο κομματι με σκελετο που εχω φτιαξει καιρο τωρα..

Και μια φωτο του μινι μοντελιστικου παγκου μου.. :mrgreen: :mrgreen:

Αυτα προς το παρον, ζητω την κατανοηση των συναδελφων προπελομοντελιστων που τοχω παρε μονοτερμα :oops: :oops:..Υποσχομαι να ηρεμησω..

Σχολιαστε, παρατηρηστε, προτεινετε..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #662 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 03:21:13 μμ »
ευχαριστω!! για τις πληροφοριες και ευχαριστιες και συγνωμες απο τον gbr 22 που πηραμε χωρο στο εργο του.
Aυτο μην το ξαναπεις φιλε Μανο! Μια χαρα ηταν η παρεμβαση σου!.. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #663 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 03:27:53 μμ »
Να μην ηρεμήσεις καθόλου! Συνέχισε ακάθεκτος!!!!
Όσο για την παρέμβαση του Μάνου, συμφωνώ απόλυτα, ως προς το να υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που τελικό σκοπό έχουν μια δημιουργική συζήτηση!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #664 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 02:52:52 πμ »
Ευχαριστω μοντερατορα  ::icon_thumright::  Μια μικρη,αλλα ενδιαφερουσα σε καποιο τομεα -θελω να ελπιζω- συνεχεια..
Το αχανες ξεφλουδισμα της Ταμιγια στις πτερυγες δεν μου 'καθοταν' στο ματι με τιποτα, οποτε προχωρησα αυτη τη φορα σε ψεκασμο λακ κ στη συνεχεια με Γκανζι, ορισμενων επιλεγμενων σημειων στις συγκεκριμενες περιοχες, αλλα και στο μπροστινο σημειο της ατρακτου κ στο αντιστοιχο των ατρακτιδιων. Το χρωμα εστρωσε θαυμασια, αλλα κ εξισου ομορφο, ελεγχομενο κ απολαυστικο ειναι και πιστευω μεχρι το τελος οτι θα ειναι το Γκανζοξεφλουδισμα.. Η αληθεια ειναι οτι θελει παραπανω υπομονη κ τριψιματακι απο οτι με τη Ταμιγια, αλλα δινει ενα εμφανως ρεαλιστικοτερο αποτελεσμα, που οπως ανεφερα και σε προηγουμενη περιγραφη  μοιαζει πολυ με αυτο του αλατιου, αλλα ειναι πολυ 'καθαρωτερο' στη διαδικασια, ενω φθειρεις την περιοχη εκει που ακριβως θελεις εσυ..

Σας παραθετω κ μια φωτο για του λογου το αληθες..

Επαναλαμβανω ειναι η πρωτη μου αποπειρα αποδοσης ξεφλουδισματος και  εκφραζω προσωπικη αποψη με βαση την μεχρι τωρα πορεια του εγχειρηματος..

Εν τω μεταξυ στο ουραιο καθετο μασκαριστηκαν, ψεκαστηκαν κ στη συνεχεια καλυφτηκαν τα διακριτικα της 752 Kokutai που ειναι αυτες οι δυο λευκες λωριδες..

Και μια προχειρη, γενικη φωτο της στρουμπουλης Μπετυς πριν προχωρησω στο σημαντικοτερο σταδιο, το ξεφλουδισμα της υπολοιπης ατρακτου με βαση παντα το προφάιλ του κυριου Σαμ Ταγκάγια..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #665 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 08:30:46 πμ »
Αψογος!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #666 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 09:21:42 πμ »
Απίστευτο σεμινάριο κατασκευής και βαψίματος μας έχεις κάνει με το αριστούργημα σου Παναγιώτη.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #667 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 05:14:55 μμ »
Γιωργο κ Δημητρη να ειστε καλα!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #668 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 05:45:46 μμ »
Παναγιώτη εξαιρετική δουλειά.Μπράβο σου! ::eusa_clap::
Το ξεφλούδισμα μου αρέσει πολύ,ιδίως στο ρύγχος και στους κινητήρες.Με το συνδιασμό των δύο χρωμάτων πέτυχες ένα πολύ αληθοφανές αποτέλεσμα,τουλάχιστον στο δικό μου μάτι! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #669 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 03:46:52 μμ »
Πράγματι, ειδικά οι κινητήρες είναι ρεαλιστικότατα ξεφλουδισμένοι ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια Παναγιώτη ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #670 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 03:56:14 μμ »
Υπέροχο!!!!!Υπέροχο!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #671 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 07:43:29 μμ »
Έχεις ξεφύγει τελείως  ::biker::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #672 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 09:44:46 μμ »
Χαιρομαι που σας αρεσει παιδια! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ελπιζω η συνεχεια να σας αρεσει περισσοτερο..Καθοτι κραταω μερικα χαρτια κρυφα!! 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος captain

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #673 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 07:45:24 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #674 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 09:28:38 μμ »
Μια προταση...αν θες την ακολουθεις....με ντουκοχαρτο 4000 σε επιλεγμενα σημεια τριψε λιγο ...το εχω δοκιμασει και εχει πολυκαλο  αποτελεσμα φιλε.....γιατι εκτος απο το ξεφλουδισμα υπαρχει και η φθορα της ''τριβης'' πριν απο το ξεφλουδισμα.

Προσεξε μονο επειδη το αποτελεσμα θα σε εντυπωσιασει μην το παρακανεις απλα να δωσεις την εικονα της συγκεκριμενης φθορας
THANKS FOR ALL "GIO"

Tags: g4m betty