Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128829 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mitsubishi G4M1 (Betty) σε διοραμα 1/48 (αλλες 6 ροδες-45%)
« Απάντηση #575 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 08:27:03 μμ »
λοιπον μαθαμε στις λακ στις οδοντοκρεμες και στα μασκολ
και ξεχασαμε το πινελο ,τη στιγμη που συναδελφοι εδω μεσα κανουν παπαδες με πινελο
εκτος αυτου ειναι και η ταση στο εξωτερικο μιλαει  για πιο πολυ πινελο(ελααα...σοβαρα το λεω τωρα)

αυτο θα εκανα και εγω σιγα και ταπεινα με το πινελακι χρωμα καροτσας μετα ενα τονο λεπτες γραμμες οριζοντιες
σαν νερα και μετα τσιπινγκ  σε ανοιχτοτερο βασικο , μπεζ,εως ροζ, και σπασμενο ασπρο για ξυλο
και οτι αλλο θες απο λαδιες εως βρωμισματα μετα Λαδια ξυδια και ενα δεσιμο με ενα συνεφακι μπαφ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #576 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 08:49:38 μμ »
λοιπον μαθαμε στις λακ στις οδοντοκρεμες και στα μασκολ
και ξεχασαμε το πινελο ,τη στιγμη που συναδελφοι εδω μεσα κανουν παπαδες με πινελο
εκτος αυτου ειναι και η ταση στο εξωτερικο μιλαει  για πιο πολυ πινελο(ελααα...σοβαρα το λεω τωρα)

αυτο θα εκανα και εγω σιγα και ταπεινα με το πινελακι χρωμα καροτσας μετα ενα τονο λεπτες γραμμες οριζοντιες
σαν νερα και μετα τσιπινγκ  σε ανοιχτοτερο βασικο , μπεζ,εως ροζ, και σπασμενο ασπρο για ξυλο
και οτι αλλο θες απο λαδιες εως βρωμισματα μετα Λαδια ξυδια και ενα δεσιμο με ενα συνεφακι μπαφ
Θα συμφωνησω στα περισσοτερα  ::icon_thumright::...Εχουμε να μαθουμε ακομα για τρυπηματα απο σφαιρες, λυγισματα πανελ κ αλλα πολλα που θα μας συντροφευουν το χειμωνα..
Σταυρο,σε ευχαριστω πολυ, αλλα ο Μαστορας εδω μεσα ειναι ενας...

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #577 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 04:26:58 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν έχω λόγια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #578 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 04:59:17 μμ »
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #579 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 05:04:22 μμ »
Spoiler (hover to show)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #580 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 12:17:28 πμ »
Συνονόματε τι να πει κανείς για το project σου? Απλά respect  ::eusa_clap::    ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #581 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 12:30:53 μμ »
Πανο,στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο!! :lol:Ευχαριστω!! ::icon_thumright::
Θανο, νασαι καλα! Σ ευχαριστω! ::icon_thumright::
Ντιμι,,ασε τις ντροπες κ αναμενω νεο 'χτυπημά σου!! ::painting:: ::painting:: ::painting:: ::painting:: ::painting:: ::painting:: ::painting::
Indy, no comment! Just be there!! 8)

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #582 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 04:27:52 μμ »
ειναι απιστευτο τι μπορει να συμβει :shock:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,516.msg343709.html#msg343709

γι αυτο προσοχη στη λεπτομερεια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #583 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 06:59:51 μμ »
Το κακο με το παλληκαρι ειναι οτι εχει εμμονες...Το χειροτερο ομως ειναι οτι αρχιζει να σε επηρεαζει κ σενα! Δειξε ανωτεροτητα Ντιμι! Μην πεφτεις τοσο χαμηλα!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Mitsubishi G4M1 (Betty) σε διοραμα 1/48 (βαφη-φθορες τροχοφορων διοραματος-50%)
« Απάντηση #584 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 03:58:22 πμ »
Μετα απο καθε ειδους μικροπεριπετειες που μου ετυχαν τελευταια, καταφερα να φτασω το προτζεκτ στα μισα του..Ουφφφφφφφφφ!! :mrgreen:
Αυτο προεκυψε με την σχεδον τελειωμενη κατασκευη-παλαιωση των τροχοφορων του διοραματος, οπου εγιναν τα γνωστα γουος κ στεγνα πινελα, κλπ.,συν το ψεκασμα επιλεγμενων επιφανειων με το buff της Tamiya προς αποδοση των δυσκολων συνθηκων που επικρατουσαν στα νησια του Νοτιου Ειρηνικου..
Σαν πρωτη αποπειρα κατασκευης φορτηγου, (βλ.Ισουζου), εκανα οτι μπορουσα να καλυψω τη γκαφα της αποδοσης σκουριας του με αλατι  :oops: :oops: δινοντας του μια οσο το δυνατον 'ξυλινη' οψη χωρις πιστευοντας να τοχω παρακανει..Καποια στιγμη σκεφτηκα να προσθεσω στην καροτσα τους ορθοστατες καθως κ μουσαμα απο φυλλο κεριου, αλλα ηταν ηδη αργα επειδη θαπρεπε να ξηλωθει το ανω μερος της και δεν ηθελα να μπω σε νεες περιπετειες..Καποιες μικρολεπτομερειες πχ. βαφη υαλοκαθαριστηρων,πισω φωτων και αλλα τινα αφεθηκαν για το τελος της κατασκευης του διοραματος. Στις μελλοντικες προσθηκες προβλεπεται το φορτωμα του Ισουζου με διαφορα πραγματα.Σημειωτεον οτι η καροτσα του εχει ηδη 'καπαρωσει' τον 800κιλο κινητηρα Κασει.. :mrgreen:

Αυτα προς το παρον κυριοι..Οποιες παρατηρησεις,υποδειξεις,αποριες και σχολια ευπροσδεκτα..

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
Απ: Mitsubishi G4M1 (Betty) σε διοραμα 1/48 (βαφη-φθορες τροχοφορων διοραματος-50%)
« Απάντηση #585 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 04:26:52 πμ »
παναγιωτη ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καταπληκτικα τα οχηματα,και απο βαψημο,και απο φθορα.
εχω μονο μια εντυπωση οτι το ξυλο εσωτερικα στην καρωτσα
θα ηθελε να δειξει  λιγο πιο γδαρμενο απο τα διαφορα φορτια.
αλλα αν την φορτωσεις αρκετα αστην ετσι,μια χαρα ειναι.
μου αρεσουν τα φωτισματα τα οποια σε ξεγελουν,
 νομιζεις οτι τα οχηματα ειναι μεγαλητερης κλιμακας.
αναμενω την συνεχεια,και ευχομαι να σου βγει αψογο
και στην σκηνοθεσια οπως το εχεις φανταστει. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #586 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 10:10:04 πμ »
Τι παρατηρησεις/υποδειξεις θελεις ανθρωπε μου?????? ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #587 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 10:20:43 πμ »
Πολύ όμορφο βάψιμο Παναγιώτη στα οχήματα.
Στην καρότσα όντως θέλει λίγο σκέρτσο  :lol: ακόμη...

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #588 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 11:24:18 πμ »
μας εχεις στειλει για ρεπανακια ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #589 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 11:45:57 πμ »
Μπράβο Παναγιώτη μια χαρά το "έσωσες" το φορτηγάκι ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Συμφωνώ με τα παιδιά να ταλαιπωρηθεί / μπιχλιαστεί / μπαφιαστεί λίγο ακόμα η καρότσα :twisted:
Συγχαρητήρια για το 50% και εις ανώτερα ::biker::
Καλή συνέχεια ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #590 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 12:11:12 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τα σχολια σας! ::icon_thumright:: Αν αναφερεστε στο πατωμα κ στο εσωτερικο της καροτσας θα φορτωθει με μουσαμαδες,βαρελια,(δεν ξερω αν 'δενουν' με τον κινητηρα),και αλλα πραγματα.Θα κοιταξω κ για το μεγιστο βαρος του φορτηγου για να μην υπερβαλλω..Αν τωρα αναφερεστε στο εξωτερικο μερος της νομιζω οτι ηδη την εχω φθειρει αρκετα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειμαι ανοιχτος σε προτασεις...

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #591 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 12:30:58 μμ »
Φιλε εισαι ολα τα λεφτα. ::proskino::.
Τι να πω.ΜΠΡΑΒΟ ::eusa_clap:: :!: :!: :!:

• Scale 1/48
  • *
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #592 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 12:58:35 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τα σχολια σας! ::icon_thumright:: Αν αναφερεστε στο πατωμα κ στο εσωτερικο της καροτσας θα φορτωθει με μουσαμαδες,βαρελια,(δεν ξερω αν 'δενουν' με τον κινητηρα),και αλλα πραγματα.Θα κοιταξω κ για το μεγιστο βαρος του φορτηγου για να μην υπερβαλλω..Αν τωρα αναφερεστε στο εξωτερικο μερος της νομιζω οτι ηδη την εχω φθειρει αρκετα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειμαι ανοιχτος σε προτασεις...
παναγιωτη στο εσωτερικο της καροτσας αναφερομαι και αφου θα φορτωθει απο διαφορα αντικειμενα
θα προτεινα να φθαρει το σημειο που θα παει ο κινητηρας ,απο το κενο
που θα αφηνει ο κινητηρας απο το πατωμα να φενεται λιγο γδαρμενο.για το εφε που λεμε ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #593 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 12:59:29 μμ »
Κατι τετοιο περιπου εχω στο μυαλο,οχι σε τετοια ακριβως ποσοτητα ή ποιοτητα βεβαια!! 8)
 ::arrowdown::

Μικρα,μικρα, τα Ισουζουκακια,αλλα δεν μασαγαν απο φορτωματα!! :wink: :wink:
 ::arrowdown::

• Scale 1/48
  • *
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #594 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 01:12:16 μμ »
 ειναι λιγο too much η πρωτη για φορτηγο που θα μεταφερει κινητηρα
αλλα η δευτερη (σορρυ) μαλλον για ανεκδοτο ειναι,ποσοι χωρανε μεσα σε μια καροτσα ισουζου :lol: :lol:
οτι και να βαλεις παντος( πιστευω θα το δεις προς το τελειωμα )μια χαρα θα βγει πανο.
καλη συνεχεια φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #595 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 01:31:22 μμ »
Σπυρο,δεν σκοπευω βεβαια να το τιγκαρω αν κ μια βασανισμενη Μπετυ που 'πειναει' για ανταλλακτικα κ επισκευαστικα υλικα ολο κ κατι τις παραπανω θα θελει..Οταν λες φθορα εννοεις γδαρσιμο να φαινεται ξυλο,ξανοιγμα χρωματος ή κατι αλλο?Δωστε τα φωτα σας παιδια να ξερω τί να κανω γιατι απο φορτηγα δεν κατεχω σχεδον τιποτα..Τελειωνοντας να προσθεσω οτι ουτως ή αλλως η υποθεση 'φορτηγο Ισουζου' θα επανελθει στα τελειωματα του διοραματος μιας κ ηρθε η ωρα να ξαναπιασω στα χερια μου την χοντρη ατρακτο της νταρντανας κ να ασχοληθω με το βαψιμό της..Πολλα ευχαριστω κ παλι..

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #596 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 01:42:05 μμ »
Για παμε ενα ενα κατασκευαστικα ειναι αψογα,οι φωτοσκιασεις ειναι καταπληκτικες και αψογο βαψιμο,γενικα
σκηνοθετικα τωρα,εχεις δυο δρομους του παλιου ταλαιπωρημενου και του καινουριου,οχηματος
εχεις ηδη ακολουθησει τον δευτερο δρομο,του καινουριου,διοτι ο αλλος πρεπει να αποπνεει μπιχλα σαν το οπελακι
δυο πραγματακια μονο οσο αφορα το σκονισμα(διοτι αλλο ταλαιπωρημενο και αλλο σκονισμενο)
το σκονισμα στα μπροστινα παραθυρα παρα πολυ σε σχεση με το υπολοιπο οχημα,ετσι νομιζω οτι λιγο μπαφ και στις επανω επιφανειες δεν θα εβλαπτε
οπως και στα πλαινα παραθυρα (πεντακαθαρα) οπως και στη καροτσα μεσα(ενα αναποδο wash με ανοικτο σαντ θα ηταν καλο για το χωμα μεσα στην καροτσα και ευκολο
επειδη θα μπουν τα φορτωματα και ισως να μη φαινεται)
μια γυαλαδα που φαινεται στις φωτο ελπιζω εσυ να μη τη βλεπεις εσυ στο πραγματικο δηλαδη να ειναι απο τα φωτα η το φλας
και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια φιλε και ετσι να το αφησεις μια χαρα ειναι ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

ΥΓ και επειδη θα περασουν και οι "κακοι θειοι"  :wink: απο εδω φροντισε να μαθεις για το ειδος χωματος του νησιου ,και φροντισε την αποχρωση,του σκονισματος  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #597 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 04:35:19 μμ »
Ευχαριστω Ντιμι για τις ιδεες! Κυριως αυτο το αναποδο γουος καλο ακουγεται! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #598 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 12:29:40 πμ »
Παναγιωτη τα οχηματα σου ειναι Φανταστικα !!!!!
Φοβερη δουλεια σε ολα τα επιπεδα!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #599 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 01:02:24 πμ »
Βαγγελη ευχαριστω πολυ! ::icon_thumright:: Οι καποιες προσθηκες-βελτιωσεις που με τις δικες σας ιδεες κ προτασεις σκεφτομαι να κανω στο Ισουζου πιστευω να σας αρεσουν περισσοτερο..Αργοτερα ομως..Σειρα εχει η Μπετυ τωρα που την εχω παραμελησει!!...

Tags: g4m betty