Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128782 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
δεν πολυξέρω από αεροπλάνα........

αλλά είναι ............απίστευτα αυτά που κάνεις  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

τι άλλο να πω

περιμένω το τελείωμα 

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
δεν πολυξέρω από αεροπλάνα........

αλλά είναι ............απίστευτα αυτά που κάνεις  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

τι άλλο να πω

περιμένω το τελείωμα 

Παναγιωτη αυτο κατανταει προσηλυτισμος και παιδομαζωμα(παιδο....λεμε τωρα) :mrgreen:
καλη συνεχεια απο τους παλαιους φαν στο μπετυακο επος σου

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη

και παιδομαζωμα(παιδο....λεμε τωρα) :mrgreen:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
και τον εαυτο μου βαζω μεσα....αντε αυριο εχουμε σχολειο

Παναη sorry for the spam αλλα ξερω οτι .........:D

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Το βάψιμο είναι τέλειο,μπράβο Παναγιώτη.Αναμένουμε την συνέχεια

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
Ξερεις να την ψαχνεις ιστορικα-τεχνικα

Ξερεις να κατασκευαζεις και να σκρατσαρεις

Ξερεις να βαφεις

Εισαι και χτικιαρης με την λεπτομερεια  ...........

Το πας και για διοραμα .......... ::salut::

Εε Μπραβο σου
με ολη τη σημασια της λεξης!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Απο τους ανθρωπους που χαιρομαι να παρακολουθω τα ποσταρισματα τους

(Εχεις και χαβαλε.........ακου αλουμινενια εσωρουχα)
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Αποστολη,πολλα ευχαριστω για τα σχολιά σου..αν ηξερα κ να μαγειρευω θαμουν ευτυχισμενος!! Ευχαριστω κ παλι!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Σταυρο,Πετρο, ναστε καλα!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καπεταν καλλλιτεχνη, εσενα κυριως στο επομενο διοραμα μου -οοοοοοοποτε-θα σε χρειαστω οπωσδηποτε.... :roll: :roll: :roll: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Ντιμι, αυτο που ειπες περι  ::spam_emoticon:: να μη το ξαναπεις παρακαλω.. :mrgreen: :mrgreen: Τετοια θα βλεπει κι ο αλλος απο πανω κ θα σκασει μυτη οπου ναναι!! Βουτυρο στο ψωμι του... :mrgreen: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Κατάλαβα........θάλαττα ,θάλαττα......πάντα στη διαθεσή σου!!!Με μεγάλη μου χαρά.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Ημουν σιγουρος!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μια χαρά βγήκε το βάψιμο! Πρόσεχε όμως με το alclad πάνω από το gunze γιατί μπορεί να εμφανίσει ρωγμές μετά από κάποιες μέρες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
 Σ ευχαριστω ::icon_thumright::  Ας ελπισω να μη συμβει αυτό ηου λες.10 μερες παντως δεν εχω παρατηρησει τιποτα.Αυτο που εχω διαβασει για το πόλιστ κ το κρόουμ ειναι οτι δεν τα πανε καλα με τα μασκαρισματα...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Σ ευχαριστω ::icon_thumright::  Ας ελπισω να μη συμβει αυτό ηου λες.10 μερες παντως δεν εχω παρατηρησει τιποτα.Αυτο που εχω διαβασει για το πόλιστ κ το κρόουμ ειναι οτι δεν τα πανε καλα με τα μασκαρισματα...

Αυτό ισχύει, είναι αρκετά ευαίσθητα, δοκίμασε να μασκάρεις με λαδόκολα βρεγμένη!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Τετοια θα βλεπει κι ο αλλος απο πανω κ θα σκασει μυτη οπου ναναι!! Βουτυρο στο ψωμι του...
Μπορείς να με λες Γιάννη τέκνον μου (καλή πρόοδο), απαντάω και στο Indy... :mrgreen:
Εγώ μπορώ να σε λέω Παναγιώτη, ή να συνεχίσουμε στα Μεγαλειότατε, Εκλαμπρότατε, Καταπληκτικότατε Υπερμοντελιστικότατε?
Χαίρομαι Ψοφάω να βλέπω μεταλλικές επιφάνειες, και φαντάσου ότι στεναχωριόμουν επειδή η Μπετούλα δεν έχει μπουρί... αλλά πλέον με κάλυψες ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Σ ευχαριστω ::icon_thumright::  Ας ελπισω να μη συμβει αυτό ηου λες.10 μερες παντως δεν εχω παρατηρησει τιποτα.Αυτο που εχω διαβασει για το πόλιστ κ το κρόουμ ειναι οτι δεν τα πανε καλα με τα μασκαρισματα...

Αυτό ισχύει, είναι αρκετά ευαίσθητα, δοκίμασε να μασκάρεις με λαδόκολα βρεγμένη!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Τι είπες τώρα! Δεν κάνεις πλάκα;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Καθόλου πλάκα! Κόβεις πρώτα την λαδόκολλα στο μέγεθος που θέλεις, την βρέχεις και την ακουμπάς πάνω στο μοντέλο. Βάφεις και αφαιρείς στη συνέχεια και είσαι έτοιμος!

Το τιπ αυτό μου το έμαθε ο Ευγένιος!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Καθόλου πλάκα! Κόβεις πρώτα την λαδόκολλα στο μέγεθος που θέλεις, την βρέχεις και την ακουμπάς πάνω στο μοντέλο. Βάφεις και αφαιρείς στη συνέχεια και είσαι έτοιμος!

Το τιπ αυτό μου το έμαθε ο Ευγένιος!  :wink:
Εντάξει, το μάθαμε και αυτό... :shock:

Ευχαριστώ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Kαι για του λογου το αληθες τσεκαρε αυτο για να δεις το αποτελεσμα. :wink:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9637.0.html

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
http://www.swannysmodels.com/Alclad.html

μιας και περνουσα απο το σαιτ του σουανη δες και αυτο ισως δεις κατι

ο....αλλος απο κατω :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
χασαποταβερνα γιναμε εδω μεσα :lol: :lol:αλλα θα το εφαρμοσω :oops: παρεμπιπτοντως η μπετουλα ειναι αψογη ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ

Το τιπ αυτό μου το έμαθε ο Ευγένιος!  :wink:
Κε συντονιστα, πειτε στον Ευγενιο να μοιραζεται τις επινοησεις του δημοσιως εκτος αν θελει ποσοστα για κοπιράιτ,κλπ!!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Spoiler (hover to show)
Ντιμι, απο τις καλυτερες-αν οχι η καλυτερη- αναλυση του τί εστι φαινομενο αλκλαντ..
Γιαννη 'teaser' Indy, οι τιτλοι αποδιδονται σε αυτους που τους αξιζουν!!!! :wink: :wink:
Λευτερη, ευχαριστω φιλε, οι χασαποταβερνες με αυτην την εννοια ειναι καλο να υπαρχουν!!! ::gyros:: ::gyros:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Παναγιωτη φανταστικα τα εσωρουχα της Μπετουλας! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φανταζομαι οταν θα της βαλεις και τα ρουχα της!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Κουρογκάνε-το μαυρο μεταλλο (33%)
« Απάντηση #546 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 03:20:47 μμ »
Παναγιωτη φανταστικα τα εσωρουχα της Μπετουλας! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φανταζομαι οταν θα της βαλεις και τα ρουχα της!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλη συνεχεια! ::salut::
Χαιρετώ σας!! ::icon_thumright::
Βαγγελη, αφου σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια  ::icon_thumright::, να πω σε ολους οτι η Μπετουλα θα αναπαυεται στην ...κουτα της να ξεκουραστει προσωρινα απο τα βασανα  της.. ::mastigoma:: ::mastigoma::
Εν τω μεταξυ θα ασχοληθω με τα οχηματα του διοραματος ξεκινωντας με το συμπαθεστατο Κουρογκάνε, γι αυτο, (ελπιζω με την ανοχη των διαχειριστων  :mrgreen:) να αλλαξω τον τιτλο του θεματος μου (προσωρινα) μιας κ οτι βλεπετε ουδεμια σχεση θα εχει με το βομβαρδιστικο..

.Ξεκιναω λοιπον.. :lol:

Type 95 Kurogane early type
 ::arrowdown::

late type

Γιατι type 95?
Eπειδη οι Ιαπωνες δεν ακολουθουσαν την χρονολογια οπως καταγραφοταν στον υπολοιπο κοσμο αλλα ειχαν υιοθετησει δικια τους κ εδιναν τα τελευταια δυο ψηφια -ή 1 ενιοτε-του εκαστοτε οχηματος,τανκ,α/φους.κλπ. Το συγκεκριμενο οχημα λοιπον κατασκευαστηκε το (αυτοκρατορικο) ετος 2595, γι αυτο κ ονομαστηκε ετσι..Κλασσικη περιπτωση ηταν το πασιγνωστο μαχητικο Zero το οποιο φυσιολογικα κατασκευαστηκε εν ετει 2600.Ειδικος φυσικα δεν δηλωνω κ φυσικα θα χαρω πολυ το θεμα του type να σχολιαστει απο οποιανδηποτε θελησει..

Το Κουρογκανε λοιπον, ή αλλιως μαυρο μεταλλο -αλλοι το αποκαλουν μαυρο μεταλλιο- (metal-medal), ηταν κατα πολλους το πρωτο 4WD τζιπ, που κατασκευαστηκε απο την εταιρια Nihon Nainenki με σχεδιαστη τον Tetsushi Makita χωρις ιχνος αντιγραφης (κατι σπανιο για τα Ιαπωνικα δεδομενα)!!.Tο μηκος του ηταν 3550 χιλ., ενω το πλατος του 1250.Ειχε μικρο μεταξονιο κοι οι μεγαλου διαμετρου τροχοι του το εκαναν εξαιρετικα ανθεκτικο ακομα κ στο πιο 'δυσκολο' εδαφος.Ειχε 4 ταχυτητες-η μια οπισθεν  :mrgreen:),βαρος 1060 κ., επιανε δεν επιανε τα 70χλμ/ω, αφου ο εκ ....μοτοσυκλετας  :shock: :shock: προερχομενος αεροψυκτος δικυλινδρος κινητηρας του των ..33 αλογων δεν του εδινε κ πολλα περιθωρια..Δυο ή εκαστοτε κ 3 ηταν τα ατομα που μπορουσαν να χωρεσουν στο συμπαθεστατο αυτο οχημα.Γυρω στα 4800 τετοια τζιπ κατασκευαστηκαν.
Καποιες εικονες της εποχης..

αλλα και μερικες πιο προσφατες απο ενα Κουρογκάνε που σωζεται σε καποιο μουσειο οχηματων στην Ιαπωνια αν θυμαμαι καλα.

Κι ενα οχι σε ιδιαιτερα καλη κατασταση.. :mrgreen:

Σε οτι αφορα το κιτ της Ταμιγια

αναπαριστα τον αρχικο τυπο, ειναι πανευκολο στην κατασκευη, αλλα του λειπουν και καποια βασικα κομματια οπως πχ τα...πεντάλ!! :lol: :lol:

Προχωρησα σε μερικες προσθηκες-βελτιωσεις,οπως..

Στο ξηλωμα της θεσης του συνοδηγου προκειμενου να την αποδωσω ανοιχτη κατασκευαζοντας παραλληλα κ τον εσωτερικο 'σκελετο' και των δυο , ενω με βαση φωτο του μουσειακου προχωρησα σε παρεμβασεις στη χειρολαβη, στον πινακα οργανων σε ενα footrest,με απλα λογια ενα εξαρτημα να ακουμπα τα ποδια του ο πισω επιβατης -στη συγκεκριμενη περιπτωση ο αξκος του IJNAF, καλυμμα στα καθισματα κ σκελετο στις πλατες των καθισματων,κ αλλα..

Καποια προβληματακια εφαρμογης

Και καποιες γενικες φωτο

Τα παντα παιρνουν τη θεση τους στο βαφειο προκειμενου να ψεκαστουν με το Η 55 της Gunze πλην της κουκουλας που θα βαφτει με tan της ιδιας εταιριας βεβαια..

Το Κουρογκάνε κυκλοφορει σε 48αρι απο την Hasegawa νομιζω, αλλα κ σε 35αρι για οσους ενδιαφερονται..

Για οποιο σχολιασμο εδω ειμαστε.. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Kurogane-το μαυρο μέταλλο (33%)
« Απάντηση #547 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 03:42:23 μμ »
Ωραία παρουσίαση Παναγιώτη και όπως φαίνεται έπεσες πάλι με τα μούτρα στη μελέτη ::book::

Spoiler (hover to show)

Edit: συγχαρητήρια για την αποπεράτωση του 1/3 στο project-Betty ::3rd:: ::3rd:: ::3rd:: ::icon_thumright::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #548 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 04:49:18 μμ »
Παναγιώτη,πολύ καλή δουλειά και βελτίωση!
Μόνο που η ανοιχτή πόρτα,δείχνει να έχει μικρότερο πάχος απ το πάχος της άλλης...?
Η φαίνεται έτσι στην φωτό?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #549 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 05:33:07 μμ »
Παναγιώτη,πολύ καλή δουλειά και βελτίωση!
Μόνο που η ανοιχτή πόρτα,δείχνει να έχει μικρότερο πάχος απ το πάχος της άλλης...?
Η φαίνεται έτσι στην φωτό?
Σωστος! Και να σκεφτεις οτι στην αρχη ειχα κοψει ακομα λεπτοτερο κομματι πλαστικου!! Ειχα μπερδεψει -λογω συνηθειας- τη λαμαρινα της πορτας με πανελ α/φους!!  :mrgreen: Ευχαριστω πολυ για την παρατηρηση αλλα πλεον δεν διορθωνεται... :(

Tags: g4m betty