Κατ αρχην να ευχαριστησω τον
leon g για το σχολιο του και να σας καλημερισω!

Στη συνεχεια της κατασκευης λοιπον περνωντας, επρεπε να καλυφτουν οι εκτεθιμενες νευρωσεις..
Η αρχη εγινε με το πηδαλιο α/κ. Η πιο λογικη επιλογη ηταν αυτη του περασμενου με ατλακολ χαρτομαντηλου..
Ετσι λοιπον ψεκαστηκε με αλουμινιο αλκλαντ η νευρωση κ στη συνεχεια προστεθηκε το χαρτομαντηλο ουτως ωστε να εφαρμοσει καλα κ να καλυψει την ολη περιοχη..
ΟΜΩΣ ..επειδη ως γνωστον τα πηδαλια καλυπτονται με πανι κ οχι με κουβερτα..

η ιδεα του χαρτομαντηλου εγκαταλειφτηκε, αν κ στην προσπαθεια αποκολλησης του μου εκανε ζημια τσαλακωνοντας ή σπαζοντας μερος της λεπτομερειας.Δεν με πειραξε κ πολυ γιατι ουτως ή αλλως ειχα σκοπο να το κανω μονος μου αυτο..

Ενας πολυ καλος διαδικτυακος φιλος μου συνεστησε....τσιγαροχαρτο!!!Παρα τις αρχικες μου επιφυλαξεις ακολουθησα την συμβουλη του.Αγορασα λοιπον τρια μεγεθη κ σε ενα γρηγορο διαγωνισμο

προκριθηκε το ασημι οντας πολυ λεπτο..

Στηριζοντας το πανλεπτο χαρτακι με οποιο τροπο βρηκα, το ασταρωσα ενα χερακι γκρι κ στη συνεχεια επανελαβα την ιδια διαδικασια..

Η συνολικη εικονα δεν με ενθουσιασε κ πολυ, αν κ ηταν πολυ σωστοτερο στην κλιμακα..Ουτως ή αλλως η ολη περιοχη προοριζεται για βανδαλισμο..
Σειρα ειχε το καθετο σταθερο..Εδω απλα κοπηκε φυλλο αλουμινοταψου,ψεκασα τη νευρωση με αλουμινιο ακλκλαντ, κολλησα τα δυο αλουμινοφυλλα εκατερωθεν, προσπαθωντας εννοειται η εφαρμογη να ειναι η καλυτερη δυνατη.Ενα καλο στοκαρισμα βοηθησε σε αυτο..

Τελος επανεφερα τη γραμμωση που ειχε το κιτ κ το γνωστο ασταρι εδωσε την τελικη εμφανιση ενος αλλου σημειου που θα 'υποφερει' αργοτερα..

Το αλουμινοφυλλο που θα φροντισει -τσαλακωμενο- βεβαια- να μισομπαλωσει την τρυπια οροφη της ατρακτου ειχε σειρα..Παρθηκαν τα μετρα ουτως ωστε οι νομεις να ταιριαζουν κ τοποθετηθηκε προχειρα πανω..
Στη συνεχεια προχωρησα στο βαψιμό του.Θελοντας να αποδωσω την ολη 'ταλαιπωρια' που υπεστη το κομματι προχωρησα σε τρια σταδια βαφης:
α. αλουμινιο,
β.αοτακε και
γ.πρασινου, (που περιεργως η μηχανη μου το βγαζει σαν καφε),

χρησιμοποιωντας δυο στρωσεις αλατιου αναμεσα στα στρωματα..

Επειτα προσθεσα τη νευρωση, την εβαψα με το πρασινο της ατρακτου κ εκανα στενο πινελο με το αοτακε της white ensign..

Kαι τελειωνοντας -επιτελους-

φτανουμε στην πιο μεγαλη νευρωση του α/φους,Αυτη στην αριστερη πτερυγα..Βλεποντας αυτη τη φωτο

προσθεσα κ γω τις πατουρες στους νομεις..

ενω βαδιζοντας τελειως πλεον στα τυφλα, εφτιαξα απο το γνωστο πλεον υλικο τα πανελ χωρις να εχω αποφασισει..
α. αν πρεπει να τα εχω πριτσινωμενα ή απλα σκετα για να μη κανουν παραφωνια με τις απριτσινωτες επιφανειες του κιτ της Ταμιγια και
β. αν πρεπει να τα κολλησω προχειρα.
Σε οτι αφορα το βαψιμο τους βεβαια ο αγαπητος συνφορουμιστας gkontog

εδωσε καποιες ωραιες ιδεες που θα τις δειτε οταν με το καλο τελειωσει η διαδικασια..

Εχοντας προσθεσει νεο σκελετο στην αριστερη πλαινη καλυπτρα που βρισκεται πολυ κοντα στο κεντρικο σημειο ζημιας στη Μπετυ,(θα αναπαραστησω σπασμενο πλεξιγκλας αργοτερα), κι εχοντας προσεξει καποια σημεια οπως αυτο που αλλαξα τις εξαγωγες ή τις κατω επιφανειες που ο
φονεας ατελειων αλκλαντ ΔΕΝ συγχωρει,κολλησα ολα τα επι μερους κομματια του κιτ χωρις ιδιαιτερο προβλημα εφαρμογης και ετοιμαζομαι για το παρθενικο ψεκασμο του αλουμινιου κ μαλιστα στις τεραστιες επιφανειες της Μπετυς..

Πανω απο ολα να σας ευχαριστησω για την ανοχη κ το χρονο σας...