Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128947 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (και εσονται οι δυο εις ...10%!!)
« Απάντηση #275 στις: Μαρτίου 16, 2010, 06:16:06 μμ »
 Ευχαριστω Δημητρη.Το μονο σιγουρο στην υποθεση ειναι οτι το ρεκορ των 20 μηνων στη κατασκευη του Ρ 61 θα το σπασει η Μπετουλα, οποτε η επομενη μικρογραφια στην υπογραφη θα αργησει να μπει! Την υγεια μας ναχουμε πανω απ ολα!.. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #276 στις: Μαρτίου 16, 2010, 08:49:03 μμ »
Σκέτη εμπνευση η δουλειά σου Παναγιώτη! ::eusa_clap::

Τι πρόβλημα έχουν τα παράθυρα της Tamiya?
Αν είναι χοντρά, ένα πέρασμα με future τα κάνει να φαίνονται λεπτότερα :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #277 στις: Μαρτίου 16, 2010, 09:23:26 μμ »
Παναγιώτη, θα το πω κι εγώ, η δουλειά αυτή δεν πρέπει επ ουδενί να κρυφτεί μέσα σε μία σκοτεινή άτρακτο! Βάλε μια ψηφοφορία να δεις τι θα πούμε!!! Κάνε ένα cut-through, δεν ξέρω και πώς το λένε και μετά φτιάχνεις ένα άλλο, άδειο και το κλείνεις. ΜΗΝ το χαραμίσεις αυτό το αριστούργημα!!!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #278 στις: Μαρτίου 16, 2010, 09:52:43 μμ »
Νικο τα παραθυρα παραειναι χοντρα κ παρολο που εχω υπ οψη το φιουτσερ, μαλλον θα τολμησω διαφανες πλαστικο-τα παραθυρα δεν ειναι ισια,ειναι ελαφρως κυρτα..(Εδω σκεφτομαι να κανω βακιουφορμ τη τερατωδη καλυπτρα :|)!.Νασο κ οι υπολοιποι μεταλλολαγνοι  :mrgreen: του φορουμ, θα κληθειτε να δωσετε τα φωτα σας για τα αλκλαντ οταν ερθει η ωρα!!!..
Ευχαριστω αμφοτερους για τα σχολια!! :wink: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #279 στις: Μαρτίου 16, 2010, 10:48:06 μμ »
Παναγιώτη, εκπληκτική δουλειά όπως πάντα!

Για χοντρά διαφανη μέρη θα σου πρότεινα την εξής μέθοδο. Λέπτυνε τα με ντούκοχαρτo και μετά γυάλισμα με Tamiya Polishing Compound (Blue & White):
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=87069
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=87070

Ούτε παρκετίνη, oύτε future. Δοκίμασε σε κάποιο spare κομμάτι για να δεις την ευκολία.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #280 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:38:46 μμ »
Γιαννη θα το κοιταξω,ευχαριστω!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Μαστορα, με βαση τη φωτο κ την πληροφορια σου, προσθεσα στο πλαστικο στοκο αραιωμενο με υγρη κολλα να αναπαραστησω αυτα τα περιεργα λαστιχενια στηριγματα  ::dontknow::
 ::arrowdown::

Λοιπον,ας ποσταρει κ καποιος αλλος τωρα,πρηξιμο τελος!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #281 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:39:12 μμ »
Νασο κ οι υπολοιποι μεταλλολαγνοι  :mrgreen: του φορουμ, θα κληθειτε να δωσετε τα φωτα σας για τα αλκλαντ οταν ερθει η ωρα!!!..
Ευχαριστω αμφοτερους για τα σχολια!! :wink: ::icon_thumright::

Εγώ σε ό,τι αφορά τα alclad, σου δίνω από τώρα..... την ευχή μου!!!  :roll: Κι εγώ έτσι πάω κάθε φορά, με ελπίδα και πίστη, μη νομίζεις!!!

Spoiler (hover to show)

Για τα διαφανή κομμάτια, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και τη wenol.

Ποστάρω μια εικόνα από τυχαίο site που υπέδειξε το google, ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση:

Εξαιρετικά αποτελεσματική και σε συνδυασμό με ύφασμα τζιν και armor all (γυαλιστικό για ταμπλό αυτοκινήτων) κάνει θαύματα!!!
Επίσης είναι πολύ πιο οικονομική απ' τα compounds της Tamiya.

Προσοχή: Αντίθετα απ' την αλοιφή της Tamiya, η wenol δεν είναι τόσο φιλική με το χρώμα. Δοκιμάστε τη κάπου πριν την χρησιμοποιήσετε!!!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #282 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:43:07 μμ »
Γιαννη θα το κοιταξω,ευχαριστω!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Μαστορα, με βαση τη φωτο κ την πληροφορια σου, προσθεσα στο πλαστικο στοκο αραιωμενο με υγρη κολλα να αναπαραστησω αυτα τα περιεργα λαστιχενια στηριγματα  ::dontknow::  :arrow:
Λοιπον,ας ποσταρει κ καποιος αλλος τωρα,πρηξιμο τελος!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...και τα κάτω ρε παληκάρι λάστιχα ήταν ,γιατί στα είχα όλα στον κύκλο??? !!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #283 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:49:26 μμ »
Φτου μου!!!! :D :D  Πες το κ εγινε!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #284 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:55:33 μμ »
Φτου σου να μην σε ματιάσω πάντως,έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά! :D
Αντε και καλό βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #285 στις: Μαρτίου 16, 2010, 11:59:55 μμ »
Φτου σου να μην σε ματιάσω πάντως,έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά! :D
Αντε και καλό βάψιμο.

Eυχαριστω πολυ!! ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Μια μικρη  ::Help2:: θα ηθελα..
Γνωριζει καποιος αν κυκλοφορουν στην αγορα τα στηριγματα του κινητηρα της Μπετυς? Και της Μιτσουμπισι γενικοτερα..
Υ.Γ. Κε Μαστορα αν μου πειτε οτι και το τραπεζακι του ασυρματιστη ηταν λαστιχενιο θα ..  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: :mrgreen:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Kαλημερα! Ενα συντομο ποστ-σφηνα (ανευ φωτο προς το παρον), που στελνω μετα απο ενα ασυνηθιστο για μενα  :shock: συνδυασμο  ::pc024::  κ ::book::
'Στις 7/1/1944 μετα απο επιδρομη 6 F6F Hellcats σε μια βαση Bettys στο Eniwetok Αtoll στα Marshall islands, 4 απο τα 6  G4M που βρισκονταν εκεινη τη στιγμη εκει, καταστραφηκαν ολοσχερως'!!!
ΒΤW το συγκεκριμενο Atoll('δακτυλιοειδης νησος', λεει το λεξικο) ::dontknow:: ::dontknow::  κατεληφθη απο τους Αμερικανους στις 8/2/44...Λοιπον,αν αυτο δεν ειναι @#$$φαρδιία (ή ατυχια) εκ μερους μου, τοτε τί ειναι :?: :?: :?: :?: ::dontknow:: ::dontknow::Δεν ξερω αν με παρεξηγησετε, αλλα οταν το διαβασα ανατριχιασα μεχρι ...δακρυων..
Οταν ανοιξα τα πανελ πριν λιγο καιρο ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ για το συγκεκριμενο περιστατικο!! Αν θελετε ορκιζομαι κιολας!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Απλα μου εκανε κλικ το συγκεκριμενο profile -που βρισκεται κ στην υπογραφη μου- επειδη ηθελα να πειραματιστω  για πρωτη φορα με αλουμινενιες επιφανειες..
 Οπερ κοντολογις...μιας κ η 'Μπετυ μου' (γιατρε τα φαρμακα ::Alcooli5:: ::Alcooli5::) επιχειρουσε στο Eniwetok Atoll στην 752 Kokutai τον Γεναρη-Φλεβαρη του 1944, για ευνοητους λογους   :roll: :roll: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: 'επεζησε' ηθελε δεν ηθελε  :twisted: :twisted: της επιδρομης..
ΟΠΟΤΕ ο σκηνοθετης λεει.. ::director:: ::director:: ::director:: BATTLE DAMAGE,ξεπριτσινωμα με περαιτερω 'σκισιμο' της Μπετυς,φυλλα χαλκου κ αλλες δημοκρατικες δυναμεις ::violent1:: ::violent1:: ::mastigio:: ::mastigio:: ::icon_hang:: ::sterb121::.
 ::salut:: :x :cry:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Μην τα παίρνεις όλα της μετρητοίς, όπως και να προχωρήσεις πανέμορφο θα είναι  ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
ΟΠΟΤΕ ο σκηνοθετης λεει.. ::director:: ::director:: ::director:: BATTLE DAMAGE,ξεπριτσινωμα με περαιτερω 'σκισιμο' της Μπετυς,φυλλα χαλκου κ αλλες δημοκρατικες δυναμεις ::violent1:: ::violent1:: ::mastigio:: ::mastigio:: ::icon_hang:: ::sterb121::.
::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::burga:: ::Alcooli5:: ::salut::

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Spoiler (hover to show)
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
 ::director:: ::director:: ::director:: the H E L L with the C A T !!!! Καταραμενο αεροπλανο!!!Ηταν το 4ο ή 5ο κατα σειρα που ειχα φτιαξει κ λιγο πριν το βαλω στη βιτρινα του μου επεσε κατω, κ σαν να μην εφτανε αυτο επεσε πανω του μια παρακειμενη ......εγκυκλοπαιδεια!!!!! ::sterb121:: ::sterb121:: ::sterb121::
Spoiler (hover to show)
Ντιμι ευχαριστω, Ινντι,Ζαχο ελπιζω να μην ειναι το last  ::pop:: ::pop:: ::pop:: αλλα απλα το latest...
Υ.Γ.: Τελικα δεν το γλυτωνω το σκρατσαρισμα κ στα στηριγματα του κινητηρα,ε???? :mrgreen: :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Πω πω φαντάζομαι το μοντέλο!!!!!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
.....φιλε για καποιο λογο που δεν ξερω δεν ειχα δει εως τωρα το συγκεκριμενο θεμα.....κριμα γιτι θα σου εδινα τα συγχαρητηρια για την δουλια σου νωριτερα.... ::salut:: ::salut::..... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Μια ερωτηση :?:

Ειναι αυτη η φωτογραφια απο cockpit μπετυς :?: :?:

http://i683.photobucket.com/albums/vv195/ajcmac/Betty/G4M136.jpg

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
 Σωστος ::icon_thumright:: αλλα απο μεταγενεστερο τυπο..Με την πιο ανοιχτη μπροστινη καλυπτρα.G4Μ2 για την ακριβεια..Στον τυπο που κατασκευαζω δεν ...προβλεποταν καθισμα για τον βομβαρδιστη!..

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Σας ευχαριστω ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Καλημερα σε ολους ::icon_thumright::
Αφου παιξαμε το ρολο του ανατομου/ενδοκρινολογου κ ιατροδικαστη  8) 8) κοιτωντας τα σωθικα της Μπετυς,ηρθε η ωρα να ριξουμε μια ματια κ στα ... :) :) :) :)
Spoiler (hover to show)
νευρα της,σε οτι αφορα τουλαχιστον την αριστερη της πτερυγα..
Λοιπον, πηγαινοντας λιγο πισω χρονικα, σας ειχα δειξει την εκταση της τομης της, συγκρινοντας την μαλιστα κ με το κουφαρι  :( καποιου Spit που ειχε απομεινει στα αζητητα..

Κοιταζοντας ομως προσεκτικοτερα μια φωτο της νευρωσης, παρατηρησα οτι ενα μεγαλο τμημα τμημα της περιοχης καλυπτοταν απο την τεραστια δεξαμενη

..Θελοντας λοιπον να δειξω περισσοτερο εσωτερικο κ δομη, προχωρησα κ εφτασα σχεδον στα ορια του ακροπτερυγιου..Αφου λοιπον λιμαρησα οσο επρεπε για να μη ξεφυγω απο την περιοχη που οριοθετουσαν τα πανελ,ετριψα την εσωτερικη πλευρα κ ενωσα προχειρα τα δυο μισα της μεγαλης (μηκους 24 εκατοστων) πτερυγας.

Στη συνεχεια με ενα μολυβι σημειωσα την περιοχη της κατω πλευρας που θα γινοταν η εξτρα εργασια..

Επειτα με κομματι πλαστικου κ αρκετη ποσοτητα υγρης κολλας οριοθετησα το χωρο..

Ξεκινησα με την δεξαμενη κ ενα λεπτοτερο φυλλο πλαστικου κ με συνεχη ελεγχο για την τηρηση των σωστων διαστασεων εφτιαξα κ το πλαινο κομματι της προσθετοντας κ εναν υποτυπωδη σκελετο απο μια αλλη καλλιτεχνικη απεικονιση που ειχα στη διαθεση μου..Με μια (αμφισβητουμενη  :?: :?: :? ::noidea:: επιφοιτηση-μπαρουφα της στιγμης περασα γενναια ποσοτητα υγρης κολλας στην πανω επιφανεια της δεξαμενης για να αποδωσω την ... ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: εεεε ελα ντε σαγρε επιφανεια της) ::sterb121::.(Εννοειται οτι η περιοχη λειανθηκε μετα)..

Απο μια σπανια φωτο της δεξαμενης που μου προμηθευσε ο πολυ καλος -διαδικτυακος- φιλος κ 'μεντορας' μου  :mrgreen: :mrgreen: θα λεγα, Αλεξης Κοντιβεης, διαπιστωσα οτι οι τεραστιες δεξαμενες ΚΑΙ λειες ήταν ΚΑΙ με αβαφτο αλουμινιο μαλιστα,ουτε καν αοτακε οπως η υπολοιπη νευρωση..Σε οτι αφορα την τελευταια, αποφασισα οτι 8 διατρητοι κ 5 κελυφοειδεις νομεις (ελπιζω να τους ονομαζω σωστα  :oops:) ηταν υπεραρκετοι..Με ενα μολυβι κ τον κοφτη ανα χειρας λοιπον, οριοθετησα τους κυκλους κ με προσοχη -στο μετρο του δυνατου- ξεκινησα απο το μικροτερο κ κατεληξα στο μεγαλυτερο κομματι.Στο σημειο αυτο δεν με ενδιεφερε το υψος των νομεων αλλα το παχος τους κ η οσο το δυνατον καλυτερη εφαρμογη τους στα πλαινα τοιχωματα και -εννοειται φυσικα- η συμμετρια τους. Οπως φαινεται απο τις φωτο διεγραφα το σχημα των κυκλων παντα απο τον αριστερο κ αναλογα προσθετα κ αλλους οσο οι νομεις μεγαλωναν..

Στη συνεχεια προστεθηκαν οι πρωτες τρεις σειρες των κελυφοειδων κ ακολουθως το συνολο τριφτηκε με ντουκοχαρτο 400 βαθμων,

ειδαλλως αν προσθετα κ τους αλλους δυο, εξ αιτιας του ...συνωστισμου που θα ειχε προκληθει, θα επρεπε με πινελο ...τιραμολα να περναγα τις βασεις τους με υγρη κολλα!! :mrgreen:

Οταν η διαδικασια περατωθηκε, ενα μεγαλο κομματι ντουκοχαρτο αναλαβε να βαλει μια ταξη στη περιοχη,

ενω μια οδοντοβουρτσα να την καθαρισει!

Η πανω πλευρα της πτερυγας τοποθετηθηκε προχειρα απλα για τη φωτογραφιση

ενω θα διαχωριστει ξανα ΠΑΡΑΥΤΑ καθοτι στην παρακειμενη περιοχη του ατρακτιδιου-κινητηρα προβλεπεται να γινει (με το πνευμα της μεγαλης γιορτης που ερχεται)...ΣΦΑΓΗ.. ::gyros:: ::gyros::

Το τελευταιο σταδιο πριν τη βαφη κ την κολληση των δυο μισων θα ειναι με βαση αυτη τη φωτο απο αλλο αφος

να περαστουν οι υποδοχες των καλυμματων της πτερυγας που δεν θα ειναι κ πολυ ...χμμμμ... αθικτη.. ::dontknow:: ::violent1:: ::M16:: :roll: :roll:
That's all folks προς το παρον, 8) ,δεν παυει να ειναι μια πρωτη προσπαθεια αποδοσης νευρωσης σε αφος, οποτε σχολιο-παρατηρησεις καλοδεχουμενα.. ::icon_thumright::(Ο χατζαρας κεφαλολαγνος Ιαπωνας δημιος εχει παει να κανει τις Πασχαλινες διακοπες του στο Κιοτο οποτε ...αφοβα!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:)
Υ.Γ.:Το αλουμινενιο ταψακι μαλλον θα παιξει τον ρολο του φυλλου χαλκου που σας ειχα ανακοινωσει νωριτερα.. :wink:

::thanks_smilie:: ::keep_mod::

Tags: g4m betty