Καλημερα κ καλη Σαρακοστη σε ολους!!

Πριν σας δειξω καποιες φωτο απο τη βαμμενη ατρακτο, θα ηθελα να πω καποια πραγματα για την περιφημη -παναθεμα την

- αποχρωση του πρασινου με το οποιο βαφοταν το εσωτερικο της Μπετυς. Γενικα το εψαξα αρκετα το πραγμα, ειτε συμβουλευομενος 'ασχετους'

του χομπυ μας οπως τον Μ. Τσωνο ή τον Α. Κοντιβεη,ειτε ανταλλασοντας e-mail στο forum του Hyperscale με τον David Aiken που ειναι αριστος γνωστης σε οτιδηποτε αφορα τον Ιαπωνικο Αυτοκρατικο Στρατο κ Ναυτικο του Β'.Π.Π,ειτε κοιταζοντας καποιες ελαχιστες εγχρωμες φωτο του αφους.Πηγα ακομα κ στο G.E. Hobbies για το αντιστοιχο της white ensign οπως με ειχε προτρεψει ο Alex-χαιρεται κε συντονιστα!

..Ε λοιπον απλα δεν υπηρχε κατι καλυτερο απο το FS 34098,ενα πρασινο κατα τι σκουροτερο κ μουντοτερο του interior green.Παμε λοιπον:
το Μιτσουμπισι Γκριιν της Γουαιτ Ενσαιν με το Η 58 της Γκανζε προσωπικα στα δικα μου ματια δεν διεφεραν καθολου...

Ετσι λοιπον με μια μιξη ιντιριορ γκριιν,ντραμπ κ λευκου της Γκανζε (που δεν αποχωριζομαι προσωπικα ΠΟΤΕ),σε αναλογια 50%,30% κ 20% αντιστοιχα

σχηματισα ενα μιγμα κοντα στην αποχρωση της ενσαιν

κ ψεκασα ολη την ατρακτο σε δυο χερια με ενα κενο 30' ενδιαμεσα.(Η ψηφιακη μου, κομπλαροντας μαλλον απο το μπλε φοντο

δεν εμφανιζει την αποχρωση παντα ιδια)

Το πρωτο σοκ ηρθε οταν μετα τον ψεκασμο τα καθισματα των χειριστων εμφανιζαν εικονα καπως ετσι

με απανωτα χερακια μασκολ κ ατλακολ ομως, ηρθαν -αρκετα- στα ισια τους,βαφτηκαν με Humbrol leather το οποιο μολις στεγνωσε περαστηκε ενα χερι λαδι burnt umber, μεγαλο μερος του οποιου αφαιρεθηκε μετα, για αποδοση δερματος

Γενικα με τα Ρ.Ε.
δεν τα παω καλα,οποτε με την προσφιλη μου τακτικη της διπλης Ταμιγια, φτιαχτηκαν ζωνες κ προστεθηκαν πορπες απο spares(το χρωμα του δερματος των καθισματων ΔΕΝ εχει διαμορφωθει ακομα)

Το κιβωτιο, με καμποσους γεμιστηρες Lewis πανω του,πηρε τη θεση του πανω στη 'φρεγατα,ενω τα βοηθητικα αλεξιπτωτα (σορι αν δεν τα ονομαζω σωστα

),βαφτηκαν τελικα με ενα βαθυ πρασινομπλε κ κρεμαστηκαν στα πλαινα της ατρακτου μαζι με αλλες βοηθητικες συσκευες,
Η κολληση του κεντρικου πιλοτηριου στο πατωμα 'ενισχυθηκε εσωτερικα με πλαστικο κ μπολικη κυανοακριλικη
Μια απο τις πιο 'σπαστικες' στιγμες της μεχρι τωρα διαδικασιας, ηταν η κατασκευη των πανλεπτων λεβιεδων μπρος απο τον πινακα οργανων-της 'ανθοδεσμης ' οπως τους αποκαλω εγω..

Σε οτι αφορα τη θυριδα εισοδου του πληρωματος δεν 'εκλεψα' , αν κ με 'επαιρνε' μιας κ θα την εχω ανοιχτη

κ κρατησα τις σωστες διαστασεις

Και πριν σας χαιρετισω με καποιες γενικες φωτο, ενα μικρο σχολιο..Ρε @αμωτο μπορει οι Ιαπωνες να μην φημιζονταν για την φιλοξενια κ τις ορθοδοξες τακτικες πολεμου που εφαρμοζαν στον μεγαλο πολεμο (κ οχι μονο),δεν μπορεις ομως να αφησεις ασχολιαστο αυτο... 

Τι ηταν..,Ενα σετακι της Fine molds απο το Hobby link εξ Ιαπωνιας κ οι ανθρωποι μου τοφεραν σε αυτο το μεγαλο δεμα με τρεις στρωσεις αφρολεξ εκατερωθεν..

Η πραγματικη διασκεδαση αρχιζει ΤΩΡΑ ομως,με τα wash κ τα στεγνα πινελα σε ολες αυτες τις επιφανειες κ κυριως σε αυτη την ιδιομορφη 'λαμαρινε' επιφανεια της Μπετυς την οποια απο την αρχη ειχα βαλει στο ματι!!!!