Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128838 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (6%)το 'utility'
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 07:19:39 πμ »
Επειδη οι υποσχεσεις πρεπει να τηρουνται, το tοpic εχει μια προσθηκη στον τιτλο του...Προσωρινη βεβαια...Εξαιρετικα αφιερωμενο...Τα λεμε συντομως!!!!!

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:31:19 πμ »
Επειδη οι υποσχεσεις πρεπει να τηρουνται, το tοpic εχει μια προσθηκη στον τιτλο του...Προσωρινη βεβαια...Εξαιρετικα αφιερωμενο...Τα λεμε συντομως!....
:mrgreen: :oops: Παναγιώτη καλημέρα ευχαριστώ ::thanx:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: δώσ' του να καταλάβει ::toualet:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:34:17 πμ »
Αντε πάμε για γιουτίλιτι .........σκάσαμε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:42:22 πμ »
ετσι μ'αρεσεις ::laia::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:46:10 πμ »
να πετας και αερατος

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 05:31:19 πμ »
Καλημερα σε ολους!!
Θα παρακαλουσα  :oops: :oops: οποιος διαβαζει αυτο το μικρο ποσταρισμα να μην μασουλαει,ει δυνατον!!! :oops: :oops: :oops: Υπαρχει λογος!!!! ::arrowdown:: ::arrowdown:: ::arrowdown::

Δεν ειναι καποιο καλαθακι απορριματων  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: αλλα μια τυπικη 'τουαλετα υγρων' απο Αγγλικη ελευθερη μεταφραση...Ηταν μεταλλικη κ φορητη (για ευνοητους λογους βεβαια!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:). Απο τις χειροτερες στιγμες του προσωπικου εδαφους ηταν να αδειαζουν κ να καθαρισουν το .....περιεχομενο  της χεσ... του γιουτιλιτυ θελω να πω!!Σε μερικες κ οχι σπανιες περιπτωσεις, οταν το εν λογω αντικειμενο γεμιζε, κ το βαρυ βομβαρδιστικο ειτε απο αναταραξεις,ειτε απο αντιεροπορικα πυρα,ειτε κ απο τα δυο δεν ειχε κ τοσο ..... σταθερη πορεια  :? :? το περιεχομενο διασκορπιζοταν στο δαπεδο κ στις περιξ περιοχες!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Για τα πληρωματα των βομβαρδιστικων της ΡΑΦ πχ του Lancaster, η λεξη Εlsan ακουγοταν τουλαχιστον ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ::icon_hang:: ::icon_hang:: ΜΑΡΤΥΡΙΟ!!!!! Φανταστειτε τον αμοιρο πολυβολητη να προσπαθησει να περασει μεσα απο ολο αυτο τον ελαχιστο χωρο που υπηρχε στο εσωτερικο ενος αφους, κ μεσα απο τον εκκωφαντικο θορυβο των κινητηρων κ το απαισιο κουνημα να προσπαθησει να ξαλαφρωσει σ αυτο το μικροσκοπικο σκατόπραμα!!! :mrgreen: :mrgreen: Μαλλον περισσοτερο λερωμενος εβγαινε απο την ...διαδικασια παρα ανακουφισμενος... 8) 8) Καποιοι τολμηροτεροι, αν οι συνθηκες το ευνοουσαν,αδειαζαν τα @#$τά στην διαρκεια της πτησης κ οποιον παρει ο χωρος απο κατω!!! ::sterb121::
Οπως καταλαβαινετε, ολοι προσπαθουσαν να αποφυγουν την ταλαιπωρια της ...εκκενωσης εν πτησει παιρνοντας τα καταλληλα μετρα πριν ανεβουν στο 2κινητηριο ή 4κινητηριο θηριο....Το πολυ-πολυ να ...αεριζοντουσαν ...εναλλακτικα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:αλλα μια χ...ορδη οπως ακριβως το παραθετω απο ενα Αγγλοφωνο σαιτ : A number of air crewmen died of farts. (ascending to 20,000 ft. in an un-pressurized aircraft causes intestinal gas to expand 300%!).Οχι, για να μη λετε οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου!!!Τελος,δεν ηταν κ λιγοι που μαζι με τα προαναφερθεντα ειχαν να αντιμετωπισουν τις απιστευτα χαμηλες θερμοκρασιες που επικρατουσαν στα 20 κ 30.000 ποδια οποτε, ζυγιζοντας τα υπερ κ τα κατά, (τα κατά επαναλαμβανω)  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: παρεμεναν στις θεσεις τους και .....χμμμ.. ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: Παντως οι λιγοτερο ατυχοι ηταν τα πληρωματα αφων οπως το Β 17, Β 24 κ βεβαια του Β 29 που χρησιμοποιουσαν χημικες τουαλετες...Οσο για τη Μπετυ,εδω δεν σφραγιζαν τις δεξαμενες καυσιμων τους, θα εβαζαν χημικες τουαλετες????? :evil: :evil: Και οπως βλεπετε στην απεικονιση του προφιλ μου, για χαρτι υγειας θα μιλαμε τωρα???? :lol: :lol: :lol: :lol:
Και επειδη το παραχ....εσα μου φαινεται, (ασχετα βεβαια που παρεθεσα μια λιγοτερο δημοφιλη πτυχη της ζωης των πληρωματων, αλλα ΑΠΟΛΥΤΑ ρεαλιστικη),θα σας δειξω καποιες φωτο του γιουτιλιτυ...Κατασκευαστηκε απο αλουμινενιο καπακι μηχανικου μολυβιου,φυλλο πλαστικου ενω η ...φουξια εσωτερικη πλευρα της ...λεκανης τελος παντων, (που μου εσπασε τα νευρα να κολλησει), ειναι απο μυτερη ακρη σωληναριου στυλο..

Και μια τελευταια λεπτομερεια...Στην παρακατω φωτο φαινεται οτι δεν απεφυγα τη μαμακια κ εβαλα τους νομεις,τις καθετες νευρωσεις λιγο πιο δεξια απο οτι επρεπε κ καποιο μεταλλικο παραπετασμα που υπηρχε αριστερα του γιουτιλιτυ δεν θα κατασκευαστει τελικα..Αλλα δεν βαριεσαι το παραπετασμα τους μαρανε στην τελικη... ::glossa:: ::glossa::    ::arrowdown::

Λοιπον αυτο ηταν...Τα ειπα κ ...ξαλαφρωσα!! Τόχα υποσχεθει εξ αλλου!!! Σε λιγες μερες θα επανελθω με πολυ πιο καλαισθητες, (ελπιζω  ::dontknow:: ::dontknow::), φωτο των προσθηκων που εκανα στο εσωτερικο της νταρντανας μου, που θαναι κ οι τελευταιες πριν παρει φωτια ο badger κ τα πινελα!!! ::eusa_pray::
Για οσους τυχον προσβληθηκαν, (παντως ο Ιndy κ ο Ντιμης σιγουρα Ο Χ Ι!!!!!),απολογουμαι :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ::oops:: ::sorry::
 ::thanks_smilie:: για τον χρονο σας.... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 10:10:21 πμ »
και επειτα λενε οτι αν σε κουτσουλησει πουλι...να ευχαριστεις που ο θεος δεν εδωσε φτερα στις αγελαδες
αν σε κουτσουλισει η χοντρομπετυ να δω τι θα πεις!!!!!!!!
Κατα τα αλλα ως γνωστο κοπρολαγνο με συγκινησες βρε παλιοπαιδο
Για να στο ανταποδωσω ψαχνω να βρω αν οι ινκας ειχαν ουτιλιτυ για να στο αφιερωσω αλλα και ο ιντυ μολις συνελθει
απο το συγκινησιακο σοκ ολο και κατι θα προσφερει σε αυτη την αισθητικη απολαυση που μας βαφτισες σημερα ::bad_01::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:16:11 πμ »
Κλανημέ... εεεεεεεε καλημέρα σε όλους :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Η μεγάλη στογμή έφτασε, ήρθε η ώρα να γιουτιλιτιαστεί η Μπετούλα ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μεγάλε Παναγιώτη η αναμονή άξιζε τον κόπο, δεν ξέρω πώς αισθάνεται η μύτη του στυλό :shock: :shock: :shock:
αλλά τα γιαπόνια είναι σίγουρα λίγο πιο ανακουφισμένα ::toualet:: ::toualet:: ::toualet::
Όσο για τα συμμαχικά βομβαρδιστικά, τι να σου κάνει η χημική τουαλέτα αν σου έρχεται η σκ@τοβροχή ουρανόθεν  ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::
Τέλος πάντων έχεις γράψει ιστορία, μετά από αυτό το υπερθέαμα κανείς πια δεν θα βλέπει τα πούρα και τα γιουτίλιτι με τον ίδιο τρόπο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::
Καλή συνέχεια περιττό να πω ότι μας έχει ήδη τρελάνει από το 6% μόλις ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 04:09:32 μμ »
Συγκλονιστικές στιγμές ζούμε εδώ στο modelclub......Η ημερομηνία η σημερινή θα πρέπει να χαραχτεί με χρυσά γράμματα στα μοντελιστικά χρονικά.
Παγκόσμια πρωτοτυπία ................ΒETTY'S UTILLITY 1/48 BY PANAGIOTIS....24/1/2010.....OLE!OLE!OLE! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 04:14:23 μμ »
Εχουν που εχουν το χρωμα
εχουν που εχουν το σχημα
εχουν που εχουν και μυρωδια

αν ξαναβαλω πουρο εγω στο στομα μου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 04:24:06 μμ »
Έτσι :mrgreen: πείτε ρε παιδιά να μην τα λέω μόνος μου και νομίζει ότι υπερβάλλω ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Γ.

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 06:35:51 μμ »
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μία άγνωστη πτυχή της ζωής των πληρωμάτων στον ΒΠΠ!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 08:11:25 μμ »
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μία άγνωστη πτυχή της ζωής των πληρωμάτων στον ΒΠΠ!
Νασαι καλα βρε Αλεξη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: εσυ μονο με καταλαβαινεις εδω μεσα.... :( :( :( :(
Θαθελα, ΑΝ υπαρχει μετα θανατον ζωη, ο Ντιμ κ ο Ινντι ναταν πολυβολητες σε καποιο Λανκ ή Μπετυ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 08:40:03 μμ »
Με σένα πιλότο Παναγιώτη μου, κι αυτό ας το ζήσω :shock:
Μετά από τέτοια αφιέρωση δεν σου χαλάω χατίρι :mrgreen: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 08:56:39 μμ »
Μου φενεται οτι το χεσ@τε το τοπικ :mrgreen: ::lol18:: ::lol18:: :mrgreen:

Καλη συνεχεια στην Μπετουλα :wink:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 09:10:27 μμ »
Νασαι καλα βρε Αλεξη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: εσυ μονο με καταλαβαινεις εδω μεσα.... :( :( :( :(
Θαθελα, ΑΝ υπαρχει μετα θανατον ζωη, ο Ντιμ κ ο Ινντι ναταν πολυβολητες σε καποιο Λανκ ή Μπετυ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

με τοσες ανεσεις και το συζητας?
να εισαι καλα Παναγιωτη για το σπασιμο της σοβαρης ατμοσφαιρας και την προσθηκη στιγμων χιουμορ
σε συνδιασμο με ομορφο αποτελεσμαο σε  απαιτητικο μοντελιστικο προτζεκτ και παλι  μπραβο φιλε ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 09:23:28 μμ »
Μου φενεται οτι το χεσ@τε το τοπικ :mrgreen: ::lol18:: ::lol18:: :mrgreen:

Καλη συνεχεια στην Μπετουλα :wink:
Δυστυχως στα μεγαλα βομβαρδιστικα (και οχι μονο,αλλα κυριως σε αυτα), η κατασταση αυτη μονο διασκεδαστικη δεν ηταν..Περα απο την πλακα, ηθελα να δειξω τι μαρτυριο περνουσαν(εκτος των αλλων), 'οταν η φυση τους καλουσε' εκει πανω, τα πληρωματα τετοιων LOSER ιπταμενων φερετρων... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 09:28:27 μμ »
Για φανταστειτε να "καλεσει η φυση" εναν πολυβολιτη B-17 στον κοιλιακο πυργισκο, ξερετε εκεινο που για να μπουν επρεπε να ανοιξουν μια πορτα, να παει πιο κατω ο πυργισκος, να παρουν σταση εμβρυου και να κλεισουν την πορτα....και μετα για να βγουν, φτου και απ' την αρχη!!! :shock: ::bad_01:: ::toualet::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (6%)
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 07:00:14 μμ »
Αυτό θα πει επιμονή στην λεπτομέρεια!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼλλη μια κατασκευαστική επιτυχία ετοιμάζεται! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 04:23:18 πμ »
Αυτό θα πει επιμονή στην λεπτομέρεια!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼλλη μια κατασκευαστική επιτυχία ετοιμάζεται! ::salut:: ::salut::
Αυτο θα φανει στη νεκροψια!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ευχαριστω παντως!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 08:20:46 μμ »
Δεν υπαρχουν λογια καλη συνεχεια αντε να δουμε το τελος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (7%)-πριν το βαφειο
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 01:16:08 πμ »

Γεια σας!!!!ΟΧΙ, δεν εκανα λαθος στην εικονα, απλα ηθελα να δειξω οτι σχεδον 3 μηνες με πλαστικοεπινοησεις( :?: :?:), ατελειωτες εισπνοες υγιεστατων κυανοακριλικων κ υγρων κολλών ....Τ Ε Λ Ο Σ!!!!
Η τελος παντων, για να μην τα παραλεω, μεχρι να αρχισω την κατασκευη της εσωτερικης δομης αυτων των δυο σημειων ::arrowdown::

Οπως βλεπετε η τελευταια φωτο δειχνει το μεγεθος της δουλειας που πρεπει να γινει, αλλα κυριως τη διαφορα μεγεθους στα δυο αεροσκαφη(ΟΚ, στο Spitfire εχουν αφαιρεθει τα καλυμματα του κινητηρα  :) :) :))

Μεχρι να γινει αυτο βεβαια, η κοιλια της Μπετυς τα'ί'στηκε αρκετα κ ειναι πανετοιμη για βαψιμο με αυτο ::arrowdown::

Οι τελευταιες προσθηκες αφορουν καποια σακκιδια απο μπαλσα,ταινια Ταμιγια και μασκολ

την κατασκευη της θυριδας εισοδου στην ατρακτο, της οποιας (θυριδας) η διαμετρος ταιριαζε απολυτα με ...5λεπτο νομισμα

στην θυριδα κατασκευαστηκε κανονικα εσωτερικη δομη,ενω για να παρει το σχημα της ατρακτου πατηθηκε με ταινια για 24 ωρες,

Η εμμονη μου με την οροφη του διαμερισματος του πισω πυροβολητη εφερε ενα αρκετα αποδεκτο αποτελεσμα

Τα πλαινα πολυβολα βελτιωθηκaν με τα βελτιωμενα της fine molds, ενω οι βασεις τους με λωριδες πλαστικου,

Καινουργιες σωληνωσεις κολληθηκαν εκατερωθεν της ατρακτου, ενω μια 'πονηρη' κ αμφιλεγομενη προσθηκη ηταν καποια ..σκορπια καλωδια και μια ......κουλουρα!!! απεναντι απο την θυριδα προσβασης :wink: :wink: :wink:

Η ατρακτος καθαριστηκε καλα,ενω οι δεικτες των οργανων μασκαριστηκαν με μασκολ και ετσι ο 150αρης 'ασβος' θα αναλαβει πληρη δραση!!!
Και με καποιες τελευταιες φωτο σας χαιρετω, ανανεωνοντας το επομενο απντειτ, (πρωτα ο Θεος), σε μερικες εβδομαδες με βαμμενη κ φθαρμενη την τεραστια κοιλια της νταρντανοΜπετυς!!!

::thanks_smilie::  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 01:21:15 πμ »
παρα-παρα-παρα πολυ ομορφη παρουσιαση και αποτελεσμα Παναηηηηηηηηηηη  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #173 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 01:30:26 πμ »
Εχεις συνεισφερει κ εσυ σ αυτο, Λαμπρο,εεεε??? :wink: :wink: :wink: Με τετοια βιβλιογραφια κριμα θα ηταν!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #174 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 01:48:32 πμ »
Παναγιώτη έχεις κρύψει τη μπάλα λέγε πού είναι ψάχνω τόση ώρα στην κοιλιά της Μπετούλας ακόμα και στο γιουτίλιτι βούτηξα χέρι αλλά τζίφος δεν βρίσκω τίποτα ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::icon_thumright:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Tags: g4m betty