Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (1%)
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 04:42:15 μμ »
Ναι, αυτές είναι φιάλες οξυγόνου. Στην πρώτη φωτό η πιθανή φιάλη είναι μάλλον κάτω από το επίπεδο του πατώματος του βομβαρδιστή και όπως υπέθεσε και ο mastoras ίσως μετέφερε ζεστό αέρα για να μην παγώνουν/θολώνουν τα τζάμια.

ψαχνω αλλα δε βρισκω κανενα σχεδιο η τομη που να δειχνει αλλη φιαλη Γιωργη ::read2:: ::eusa_wall::

βρηκα κι αυτη τη τομη αλλα δειχνει κι αυτη μονο τις δυο φιαλες οξυγονου εκατερωθεν ::arrowdown::

ΥΓ
Τα ιαπωνικά στο σχέδιο που πόσταρες πως τα διάβασες :shock: ::glossa::

εσυ με διδαξες δασκαλε,το ξεχασες?  :mrgreen: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 06:24:27 μμ »
Γιωργο κ Λαμπρο ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!  ::icon_thumright:: Κατασκευαστικα το παω λοιπον για 2 φιαλες εκατερωθεν βαμμενες σε int. green με βαση τις φωτο! ΟΚ!!..  ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 02:29:45 μμ »
Γιωργο κ Λαμπρο ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!  ::icon_thumright:: Κατασκευαστικα το παω λοιπον για 2 φιαλες εκατερωθεν βαμμενες σε int. green με βαση τις φωτο! ΟΚ!!..  ::salut::

δηλαδη του ουτιλιτις λεφτ εντ ραιτ :mrgreen:
οταν γινει ο αεροδιαδρομος ειδοποιηστε γιατι εχει δουλεια  και πολλα utilities

晚上好

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 04:01:56 μμ »
Μονο ραιτ!!!.Θα τις κανω κ γουος σε ...γηινα χρωματα!!! ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 10:14:49 πμ »
Έλα πολύ γιουτίλιτι πέφτει και έχουμε και επέτειο :twisted: :twisted: :twisted:

HMS Repulse wishes your Betty a HAPPY ANNIVERSARY :mrgreen:
Το λατινικό πάει να πει "Όποιος με ακουμπήσει, σπάει" (τα μούτρα του) :wink:

ʼντε να βλέπουμε και τη Μπετούλα, χρονιάρα μέρα 8)

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 02:21:58 μμ »
Τα αγγλικά με ελληνικούς χαρακτήρες (ινγκλγκρικς) είναι υπέροχα!!!   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 02:38:43 μμ »
DIO ->
Για το γιουτίλιτι λες ε?... Πιστεύω έχεις δει και το όμπτζεκτ καθ' εαυτό :mrgreen: Εκεί είναι όλα τα λεφτά :D

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 02:55:26 μμ »
γουερε ισ δε ουτιλιτι? ουι χαβ α νιου ουαν ορ ουι τοκ αμπαουτ δε ολντ γκουντ εντ γιουσφουλ ουαν
ο γιες :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:37:03 μμ »
Indy θαπρεπε να ντρεπεσαι  :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: για τη σημερινη μερα!Πριν 68 χρονια σου βυθισα 2 καραβια,εεε?  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ετσι κ μονο για την επετειο θαθελα να ποσταρω κατι απο τα 'εντοσθια' της Μπετουλας που εχω ανοιξει κ προσπαθω να 'γεμισω' με οτιδηποτε βρω.. :roll: :roll: :roll: ΒΤW αν θελετε,ριξτε μια ματια στο φορουμ της Χαιπερσκειλ..Μια πληροφορια ζητησα ο κακομοιρης  ::eusa_pray::για Jap pilots και τους εκανα Μ Π Α Χ Α Λ Ο !!!! ::violent1:: ::violent1:: ::cop:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::icon_hang:: ::icon_hang:: ::danseuse:: ::sterb121:: ::sterb121:: ::Guillotine:: ::Guillotine::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 12:23:44 πμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Σιγά μην ντραπώ κιόλας για 2 φλοτεράκια... για πέταμα τα είχανε οι εγγλέζοι μάλλον, χωρίς συνοδεία στην άκρη του πουθενά :twisted: μην με κάνεις να επαναλαμβάνομαι, θα αρχίσω να μετράω Μπετούλες που καταρρίφθηκαν και δεν θα σε ξεπλένει ούτε ο κόλπος του Τόκιο ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::
Και μιας και μιλάς για μπάχαλο, ρίξε μια ματιά εδωπέρα τι έχεις κάνει με το γιουτίλιτι σε 3-4 τόπιξ και μετά πάμε και χάιπερσκέιλ να τους πάρουμε το σκαλπ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλή συνέχεια μάστορα και προσοχή στη Μπετούλα όχι άλλο χειρουργείο θα χανόμαστε ψάχνοντας το γιουτίλιτι :wink:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 09:48:29 μμ »
  OXI!!!!!!  OXI!!!! ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: Δεν ειναι η κοιλια καποιου δρακου!! Μητε η κοιλια καποιας φαλαινας!!! Η κοιλια της νταρντανοΜπετυς ειναι, που δεν γεμιζει με ΤΙΠΟΤΑ!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 10:04:07 μμ »
Μήπως γίνεται δουλειά με αυτό το Μπιγκ Γιουτίλιτι?

Picture by DIM57 (c) :mrgreen:

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 10:14:10 μμ »
Καλιμπραρισμα οφθαλμων χρειαζεστε μου φαινεται!! :mrgreen: :mrgreen:     ::director::Σας μοιαζουν για σχιστοματηδες τουτοι οι μουστακαληδες μωρε??? :evil: :evil: :evil: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 10:18:36 μμ »
Καλιμπραρισμα οφθαλμων χρειαζεστε μου φαινεται!! :mrgreen: :mrgreen:     ::director::Σας μοιαζουν για σχιστοματηδες τουτοι οι μουστακαληδες μωρε??? :evil: :evil: :evil: ::salut::
Με λίγη δυσκοιλιότητα σου γίνετε το μάτι κινέζικο από το σφίξιμο, για πλάκα ::glossa::

Πολύ ωραία η άτρακτος! Αλλά ρε παδί μου, τι θα φαίνεται μετά από όλα αυτά;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 10:21:32 μμ »
Σας μοιαζουν για σχιστοματηδες τουτοι οι μουστακαληδες μωρε??? :evil: :evil: :evil: ::salut::
::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: Ναι αυτό σε πείραξε από όσα είδες ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Σκίζει η Μπετούλα πάντως, βάλε το γιουτίλιτι χωρίς τους μουστακαλήδες και θα γεμίσει :mrgreen: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Happy modeling!

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 10:31:57 μμ »
Με λίγη δυσκοιλιότητα σου γίνετε το μάτι κινέζικο από το σφίξιμο, για πλάκα ::glossa::

Πολύ ωραία η άτρακτος! Αλλά ρε παδί μου, τι θα φαίνεται μετά από όλα αυτά;
Λιγο ματακι απο τη θυριδα εισοδου,την τεραστια καλυπτρα,κατι πλαινα παραθυρακια κ οπου αλλου προκυψει Γιωργη..Ινντι κ Ντιμ, γιουτιλιτολαγνοι του σαιτ, θα βαλω τα δυνατα μου  ::toualet::,οχι αυτα, :mrgreen: :mrgreen:,τα αλλα, κ θα σας αφιερωσω εξαιρετικα την μικρογραφια της πραγματικης χεσ... λεκανης θελω να πω.. :lol: :lol: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 02:32:31 πμ »
ενταξει τωρα ξαλαφρωσα.......... ::agree::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 02:38:07 πμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Ότι θα μου αφιερωνόταν γιουτίλιτι :shock: και μάλιστα συνεταιρικό :shock: :shock: :shock: Ευχαριστούμε μάστορα μόνο βάλε και το παραβάν να μην ανοίγουν τα γιαπόνια τίποτα παράθυρα και μας παίρνουν μάτι στο σφίξιμο :mrgreen:
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:23:05 πμ »
σοβαρα τωρα  οι ιαπωνες εχουν μανια με την καθαριοτητα
σχετικες πληροφοριες λενε οτι σε μεγαλα  α/φη και μεγαλα ταξιδια χρησιμοποιουσαν ειδικη πατεντα για την υγιεινη τους  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 07:02:07 πμ »
σοβαρα τωρα  οι ιαπωνες εχουν μανια με την καθαριοτητα
σχετικες πληροφοριες λενε οτι σε μεγαλα  α/φη και μεγαλα ταξιδια χρησιμοποιουσαν ειδικη πατεντα για την υγιεινη τους  ::salut::

Σε παρακαλω,οταν λες κατι να το τεκμηριωνεις! 8) Τι πατεντα ακριβως εννοεις?? :roll: :roll:  Λοιπον, για να μην χασει τελειως την σοβαροτητα  :?: :?: το θεμα,εχουμε καποιο νεο επεισοδο στο σηριαλ: Κατ αρχας εφοδιαστηκα  με τον Ρωσικης κατασκευης κινητηρα ΚINSEI (Αφροδιτη) της VECTOR.

Η αγορα αυτη αποδειχτηκε ελαφρως λανθασμενη, καθοτι τον συγκεκριμενο κινητηρα τον φορουσαν προγενεστερα αφη της MITSUBISHI. H Μπετυ ειχε τον KASEI (Αρης-οι Γιαπωνεζοι εδιναν ονοματα ...πλανητων στους κινητηρες τους).Αναμεσα στους δυο κινητηρες υπαρχει διαφορα ογκου κ βαρους με τον KASEI να υπερτερει κατα κρατος..Δεν πειραζει,κατι θα γινει.. :? Κατασκευαστικα τωρα,εγιναν καποιες διορθωσεις στο κοκπιτ βασισμενες στην ανακαλυψη ενος εκπληκτικου Γιαπωνεζικου σαιτ κ σε μια αναλυτικοτατη κατασκευη στο Fine Scale Modeler Νοεμβριου..Συγκεκριμενα,αφαιρεθηκαν οι βραχιονες που ειχαν τα καθισματα των χειριστων προς την πλευρα των παραθυρων,ενω προστεθηκαν μηκη πλαστικου στο τραπεζακι κατω απο τον ασυρματο καθως και στο αντιστοιχο τραπεζακι του πλοηγου

Την πλευρα των διαφραγματων που η Ταμιγια την ειχε γυμνη ή με αντιαισθητικα σημαδια απο καλουπια

την 'εντυσα' με φυλλα κ λωριδες πλαστικου

Επειτα ηρθε η σειρα του ασυρματου τον οποιο η Ταμιγια ειχε αγνοησει παντελως..Η πρωτη μου προσπαθεια απεφερε ενα πραγμα που εμοιαζε περισσοτερο με ...φουρνο μικροκυματων

ενω με την δευτερη τον εφερα πιο κοντα στον πραγματικο (το νομισμα ειναι 10 λεπτων !!! :lol: :lol:)

Στη συνεχεια εγινε του Lewis το ...καγκελο!! Ουτε ενας,ουτε δυο,αλλα 38 γεμιστηρες για τα πολυβολα της Μπετυς που εδινε η EDUARD, επρεπε να αποκοπουν

,να περιστραφουν γυρω απο τη λαβη ενος πινελου

και να παρουν το τελικο τους σχημα

Μου πηρε επισης χρονο να φτιαξω τα 7 αλεξιπτωτα (+1 ..αναπληρωματικο),απο μπαλσα,λωριδες πλαστικου κ χαλκοσυρμα.

Η ατρακτος στο σημειο που θα ηταν ευκολα ορατη απο τη θυριδα εισοδου που εχω ανοιξει στον αριστερο χινομαρο, ντυθηκε με νευρωση και μια συσκευη ραδιοβοθηματων απεναντι απο το ....χμμμ, :roll: :roll: σκρατσαριστηκε σε δυο προσπαθειες,μια μετρια και με μια πιο αληθοφανη απο φυλλο πλαστικου..

Καποιες τελευταιες προσθηκες-βελτιωσεις εχουν να κανουν με δυο πλαινους λεβιεδες στα καθισματα των χειριστων, καποιες σωληνωσεις στην φωλεα του ουραιου τροχου του 'πουρου' καθως  και την συσκευη ενδοσυννενοησης πανω στα δυο χειριστηρια

Και οπως λεμε σε αντιστοιχες περιπτωσεις, αναμενω σχολια,παρατηρησεις και (για να μην ξεχνιομαστε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) ας ειναι και χε@$%μο για οποιες παρατυπιες βλεπετε... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Το G4M Rikko (Betty) σε διοραμα στην 1/48 (2%)
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 10:24:07 πμ »
Τρελά πράγματα βλέπουμε πρωινιάτικα.
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 10:35:03 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
gbr-22 ->
1000 μπράβο μάστορα, μην μας ακούς εμάς τους ::toualet:: λάγνους και προχώρα την Μπετούλα, ευχαριστούμε για το πρωινό οφθαλμόλουτρο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Α ναι, σε συνεργασία με γνωστό παράγοντα του modelclub, πιστεύουμε ότι θα μπορούσες να χωρέσεις στο αχανές εσωτερικό το εξής πρακτικό γιουΤΡίλιτι:
"Μπέτυ, μου τρίβεις λίγο την πλάτη? -Ναι, θα το σκεφτώ, να οργανωθούμε λίγο όμως..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jim-eta ->
Αν αυτό είναι το 2%, κάπου στο 50% αυτός θα με κάνει να αλλάξω χόμπι. Ας πάω να προμηθευτώ καμιά πλεξοβελόνα προκαταβολικά. Θα πάνε χαμένες και οι πιπέτες τζάμπα έτρεχα στα φαρμακεία ::dontknow::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 11:00:26 πμ »
Παναγιωτη μας κουφανες πρωι πρωι με την προοδο και τις ομορφες λεπτομερειες
δεν εχεις παραπονο ομως βοηθαμε και εμεις ετσι?
ο Γιαννης βρηκε φωτο τις πατεντας και εγω .......

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 11:22:49 πμ »
ειδα και επαθα να πεισω τους κυριους οτι δεν εννοουσες αυτους

ενταξει Παναγιωτη τερμα η πλακα καλη συνεχεια φιλε ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 01:12:11 μμ »
Παναγιώτη, respect και μόνο-μόνο για τις γεμιστήρες...  :roll: Μόλις ανέβηκες 38 σκαλοπάτια παραπάνω στην μοντελιστική μου εκτίμηση!!! Πωπω, δεν το έκανα αυτόοοοοοο........

Καλή συνέχεια, πολύ ωραίο θα είναι, είμαι σίγουρος!!!

(ʼκου 38.......  :shock: )

Tags: g4m betty