Αποστολέας Θέμα: M-60A1 IDF '82  (Αναγνώστηκε 2608 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
M-60A1 IDF '82
« στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 11:02:44 μμ »
Γεια σας-γεια σας! Μετα απο χρονια απραξιας ( απ'το '03 ) ειπα να αρχισω παλι το αθλημα , περιμενω ενα Centurion Shot Kal '73 της afv αλλα μεχρι να ερθει ειπα να κανω μια "επανεκπαιδευση" με ενα Μ60 idf της Esci που ειχα αγορασει τα Χριστουγεννα του '99 , ειχα παρει δυο κιτακια , το ενα το εφτιαξα τοτε και το αλλο το κρατησα να υπαρχει , αγορασμενα με το πρωτο δωρο-μισθο Χριστουγεννων !
Στο θεμα μας , το κιτ της Esci ειναι συμπαθητικο αλλα σιγουρα οχι τελειο! Το φλας που εχει απο το καλουπι ειναι αρκετο και επεσε πολυ ξεφλασαρισμα!
Θα γινει idf με την θωρακιση blazer οπως εδρασε το '82 στο Λιβανο .
Ειχα τετοια ορεξη τη Παρασκευη που το αρχισα που του εφτιαξα μεχρι και πιο σωστα τα λαστιχα στα φτερα του!

Δε τα θεωρω τελιωμενα , θελώ ν'ασχοληθω λιγο με το μερος που στο κιτ φτερο-λαστιχο ειναι ενα πραγμα και πρεπει να το διαχωρισω λιγο εκεινο το σημειο!

Απο στοκαρισμα ηθελε λιγο κι ο πυργος μιας και ειχε μερικες στραβομαρες λογο παλαιοτητας του καλουπιου

Το διαλυμενο Μ60 πισω ειναι για να το εχω και να θυμαμαι διαφορες λεπτομεριες που ξεχασα με τα χρονια .

Σημερα ασχοληθηκα λιγο με τον πυργο , κολησα μερικα κοματια της εξτρα θωρακισης και αρχισα να φτιαχνω το πυργισκο του αρχηγου ο οποιος εχει 3 αθλια περισκοπια απο τη μανα του και εκανα τη χαρη στον εαυτο μου να τα κοψω και να τα φτιαξω σε κλειστη θεση με φυλο πλαστικου .

Αυτα προς το παρων !

Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: M60 A1 IDF '82
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 02:47:31 πμ »
Καλή ξανά-αρχή...σε ένα αγαπημένο άρμα(με αυτό έκανα την πρώτη μου εκπαιδευτική βόλη,όχι φυσικά με αυτό του Λιβάνου :lol:).Αναμένουμε την συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 10:44:18 πμ »
αντε καλη επανοδο και καλη κατασκευη!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 12:39:48 μμ »
Καλή επάνοδο και καλή συνέχεια :!:
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος nikos hondrogiannis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: μπραχαμες
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 09:34:24 μμ »
Καλη συνεχεια!!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 09:47:42 μμ »
Καλή συνέχεια και από μένα.
 ::icon_thumright::
Και μία ερώτηση: στο διαλυμένο Μ60 που φαίνεται σε μία φώτο έχεις βάλει μπροστά το σύστημα μετακίνησης εμποδίων (δε ξέρω αν το λέω καλά).
Αυτό το δίνει το κιτ ή το έχεις φτιάξει εσύ :?:

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 11:03:28 πμ »
Το ειχα βρει ετοιμο απο ενα μοντελο φιλου που μου το εδωσε για πλιατσικο , ηταν σε Ti 67 κι εγω απλα του εβαλα τους σωστους ανταπτωρες απο φυλο πλαστικου για το Μ60 .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 12:28:32 πμ »
Καλή επανεκκίνηση φίλε και καλή συνέχεια.
Α.. και ωραίο θέμα.

::keep_mod::   ::icon_thumright::   ::icon_thumright::   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 02:50:25 πμ »
Τις μερες που περασαν ασχοληθηκα με τα καπνογονα και γενικα καποιες λεπτομεριες του πυργου , οταν λεω οτι το κιτ εχει φλας το εννοω!

Απο αυτα κρατησα το κυριος σωμα και το υπολοιπο θα το κανω με φυλο πλαστικου μιας και τα κοματια του κιτ ειναι λιγο χοντρα , 99% θα τους βαλω καλυμα .

Φιλτρα αερα εβαλα δυο που ειχα spare , το ενα απο κιτ της academy και τ'αλλο απο το Μ48 της tamiya , ειναι περασμενα με ασταρι για το λογο οτι τα ειχα για ενα centurion shot kal '73 που εφτιαχνα τοτε αλλα τελικα του εβαλα αλλα!

Αρχισα και του εβαλα μερικα κοματια της εξτρα θωρακισης , της esci απο παντα μου διναν την εντυπωση οτι ειναι λιιιγο πιο λεπτα απ'οτι θα επρεπε αλλα θα κανω τη παλαβη για μια ακομη φορα! Αλλαξα μονο το ενα "τριγωνικο" κοματι με ενα αλλο της academy γιατι της esci μου παραφαινοταν αθλιο..!
Στον πυργισκο του αρχηγου αλλαξα με ζεσταμενο και τεντωμενο πλαστικο τις 3 θηλιες και το ιδιο εγινε με τη χειρολαβη στη θυριδα του .

Με το πυροβολο εχω ενα θεμα , το κιτ της esci δινει δυο , ενα με το θερμικο καλυμα που ποτε δε μ'αρεσε και απ'οτι ξερω δεν επαιζε το '82 και το αλλο ειναι ενα "απλο" αλλα εχει ενα κοματι στο πισω μερος απο το θερμικο καλυμα της εκδοσης Α3 ( στο κοματι απο το ασπιδιο μεχρι τον εκενοτηρα) αλλα στο υπολοιπο ειναι οπως της εκδοσης Α1...
Εχω βρει ενα "απλο" απο την academy αλλα  σκεφτομαι να το εκανα με θερμικο καλυμα 'α λα Α3.. ειδομεν..!

Στο πυγμα τοποθετησα τις βασης απο τα φτερα ( εχω ξεχασει πως τα λενε ακριβως...) αλλα πριν τις λεπτινα κι αυτες .
Τοποθετησα επισης τα φωτα του και τα προστατευτικα τους , τα τριγωνικα σιδερα που τα στηριζουν τα εκανα με ζεσ/νο+τεντ/νο πλαστικο και τωρα που τα βλεπω μαλον με βλεπω να αλλαζω και τα προστατευτικα με κατι λεπτοτερο...

Συγχωρεστεμαι αλλα εχω ξεχασει πως λεγονται αρκετα πραγματα... ειπαμε απο το '02 μεχρι σημερα το 'ριξα στα καρμπυρατερ και μοτερ και καποια κοματια των αρματων δε τα θυμαμαι καλα , μη με μαστιγωσεται αν γρψω κατι λαθος!

Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 02:04:27 πμ »
Εχει παρ'οπλιστει μεχρι στιγμης παρ'ολο που του εριξα το πρωτο χερι χρωματος , περιμενω ενα σετακι της Legend για Magach6 Mem , Μ60 δηλαδη αλλα το πρωτο μοντελο με τον πυργο σχεδον ομοιο του του Μ48 και φυσικα τα απαρετητα κοματια για να γινει ισραηλινο .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 04:50:42 μμ »
Ακομα καθεται εκει που ειναι... μ'εχει πιασει η βαρεμαρα μου και η ενασχοληση με το drz440sm μου! Παντως οταν το ξαναπιασω θα γινει τελικα M60 και οχι Μ60Α1 , ηρθε το σετακι της Legend .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Tags: m-60 m60 idf