κατ' αρχήν αισθάνομαι λιγο άβολα γιατί δείχνω μερικές απλές βασούλες και όχι "εκπληκτικά διοράματα" που λέει ο τίτλος αλλά γράφω για τα υλικά
εαν θέλετε συνεχίζουμε το γράψιμο αλλού σε αντίστοιχο τεχνικό τόπικ

με ρώτησε κάτι ο Πέτρος. παραπάνω βλέπουμε τα διάφορα χρώματα που κυκλοφορεί (και δεν είναι όλα)
το συγκεκριμένο υλικό που καταχρηστικά λέμε DOW ενώ λέγεται επίσημα "εξηλασμένη πολυστερίνη" κυκλοφορεί σε διαφορετικά χρώματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς τις μονωτικές τους ιδιότητες αλλά και τις πιο μοντελιστικές.
λεπτομέρειες δεν ξέρω και δεν χρειάζονται. απο δοκιμές πάντως έχω διαπιστώσει ότι το κίτρινο είναι πιο "σφιχτό" , κόβεται και λιμάρεται καλύτερα.
για πολύπλοκα κοψίματα χρειάζεται το σύρμα που είπατε, για πιο απλά ένας κόφτης και μετά αναλαμβάνει η ράσπα και τα ντουκόχαρτα για το φινίρισμα

για τοιχοποιία διοραμάτων , μπορεί να χαρακτεί είτε σκέτο είτε αφού περαστεί με πολλά στρώματα γύψο + ατλακόλ.
και τέλος μια εικόνα απο τον πάγκο μου πριν λίγο, με τις βάσεις και τα μοντέλα για την επερχόμενη έκθεση. όλες είναι απο κίτρινο, "DOW" των 50χιλ. δουλεμενο όπως προανέφερα και βαμμενο τελικά με σκόνες αγιογραφίας.

καλά διοράματα

Σ.Σ.