Κώστα μην ψάχνεις να βρεις το airshow μας σε ξένα ημερολόγια. Απλά δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και ο Αρχάγγελος του 2005 τέτοια εποχή στα αντίστοιχα sites. Όταν σε κανα 2 μήνες ανακοινωθούν τα προγράμματα των ακροβατικών σμηνών και solo, ίσως πάρουμε μια ιδέα του ποιους μπορεί να περιμένουμε. Το ότι δεν θα υπάρχει αντίστοιχη συμμετοχή από εταιρείες πάντως δεν είναι και τόσο κακό από άποψη θεάματος. Θα έχουμε λιγότερα καπελάκια βεβαίως, αλλά δεν βαριέσαι, θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας...

Η LM για παράδειγμα μπορεί να είχε ωραίο περίπτερο, αλλά την παράσταση για τους θεατές έκλεψε το Ολλανδικό F-16 που δεν είχε σχέση με τη συμμετοχή της εταιρείας. Επίσης, ποιο νομίζετε ότι είναι το μεγάλο κόστος για ένα τέτοιο γεγονός. Θα συμφωνήσω ότι έχει πολύ προσωπική δουλειά για το προσωπικό, το οποίο έχει και άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνει, αλλά πέρα από αυτό ποιο είναι το κόστος? Θα μου πείτε τα καύσιμα. Και αν το βάλουμε κάτω, ίσως το νούμερο από μόνο του να ακουστεί εντυπωσιακό και να δώσει αφορμή στους αντιμιλιταριστές για σχόλια. Αλλά αν το συγκρίνουμε με το κόστος που καλείται να καλύψει σε μια νορμάλ μέρα η ΠΑ για να διατηρεί στον αέρα εκατοντάδες αεροσκάφη, δεν νομίζω ότι σε αυτούς που γνωρίζουν ακούγεται εξωφρενικό. Αν κάποιοι το έχουν πάρει ζεστά, μπορούν να παρουσιάσουν την κατάσταση με τέτοιο τρόπο στους από πάνω που να μην τσινίσουν. Αν πάλι δεν θέλουν να το προχωρήσουν, σε μια τέτοια εποχή, είναι πολύ εύκολο να βρουν χιλιάδες (όχι 1 και 2) δικαιολογίες.
Πέρα από αυτά βέβαια, να τονίσω ότι δεν βλέπω ως απαισιόδοξες τις γνώμες που ακούστηκαν. Το ότι δεν έχουν αναβληθεί τα σχέδια ακόμη, μπορεί πολύ απλά να σημαίνει ότι ο υπουργός δεν γνωρίζει κάτι για τα συγκεκριμένα πλάνα. Και η συγκυρία που υπήρχε το 2005, με υπουργό έναν πρώην αεροπόρο και αρχηγό κάποιον που το ήθελε πολύ, απλά σήμερα δεν υφίσταται. Όχι τόσο επειδή ο αρχηγός δεν το θέλει (δεν ξέρω καν τις προθέσεις του για να είμαι ειλικρινής), αλλά επειδή προσωπικά τον υπουργό δεν τον κόβω και πολύ fan. Στις δηλώσεις του για τις 100 πρώτες μέρες, αυτό που κυριαρχούσε ήταν ο έλεγχος και περιορισμός των εξόδων. Και επειδή έτσι όπως καταντήσαμε, στις ειδήσεις κυριαρχούν θέματα του πόσο θα κόψουμε από εδώ και πόσο θα κόψουμε από εκεί για να φανούμε καλοί στους Ευρωπαίους, η λογική λέει ότι ο ενδεχόμενος Αρχάγγελος είναι πιο πιθανόν αντί για ένα εντυπωσιακό airshow να γίνει απλά μια αναφορά στις σχετικές λίστες με το πόσα γλιτώσαμε που δεν τον κάναμε.
Εμείς βέβαια δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει. Τώρα αν θα είναι μάξι, μίνι, ή απλά ένα φιάσκο με στατικά, δεν το γνωρίζει κανείς από εμάς τους απέξω τη δεδομένη στιγμή.