Αποστολέας Θέμα: JAGDPANZER 1/72- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΖΙΜΕΡΙΤ  (Αναγνώστηκε 1045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
JAGDPANZER 1/72- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΖΙΜΕΡΙΤ
« στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 09:21:42 μμ »
Η συλλογή των αρμάτων μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ετσι  οι πειραματισμοί μου γίνονται σε νέα κιτ. Το συγκεκριμένο είναι της Ιταλέρι σε 1/72 στο οποίο είπα να δοκιμάσω την τεχνική της ζίμεριτ.
Θα πω πρώτα από όλα τί έκανα λάθος.
 ::arrowred::Στόκος Μιλιπούτ στάνταρντ (με τα κόκκινα γράμματα). Για καλύτερα αποτελέσματα ενδείκνυται ο σουπερ-φαιν της εταιρίας ( με τα μαύρα γράμματα)
 ::arrowred:: Πριν να απλωθεί καλό είναι να έχει γίνει σαν τσιγαρόχαρτο με την βοήθεια ενός παλιού στρογγυλού στυλό. Ετσι γλυτώνουμε τα σημεία τα οποία με τον τρόπο που χρησιμοποίησα καλύφθηκαν. Τί έκανα? Απλωσα τον στόκο με το δάκτυλο και μια σπατουλίτσα και στην ουσία τον πίεζα  για να απλωθεί πάνω στό πήγμα. Η δουλειά γίνεται,αλλά μοιάζει σαν να έχει αποκτήσει θωράκιση..ρινόκερου!
 ::arrowred::Από την στιγμή που απλώθηκε χρησιμοποιησα το εργαλείο της AFV (με τον μικρό κύλινδρο) για να τον χαράξω. Λάθος!!! Χρειάζεται να περάσει ένα μισάωρο και μετά ξεκιναμε την χάραξη.

Ενα πάσει περιπτώση, αν δεν γίνουν λάθη δεν μαθαίνουμε.  Υπόσχομαι στο επόμενο μοντέλο με ζιμεριτ να δείξω καλύτερα  αποτελέσματα

Το αρματάκι συνεχίζεται.Παρακαλώ αγνοείστε τις αυθαιρεσίες στο πίσω μέρος και την μη χρησιμποίηση των πίσω πλαινών. Αυτό που  ήθελα να κάνω είναι πειραματισμοί και όχι ένα ακριβές μοντέλο.

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: JAGDPANZER 1/72- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΖΙΜΕΡΙΤ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 09:36:41 μμ »
Μπραβο Δημητρη που την ψαχνεις στην !/72 για κατι τοσο δυσκολο.   ::icon_thumright:: Γιατι οχι ομως  στην 1/35 με το παλιο και παμφτηνο [πλεον ] κιτ της Tamiya ?  Nα υποθεσω οτι ειναι το πρωτο βημα?

Υ.Γ  εχω μερικες μερες που ξεκινησα το ιδιο καταστροφεα  με το  L/ 70 αλλα ειναι 35αρι το νεο κιτ της Dragon  ::proskino:: ::proskino:: αλλα θα το κανω Late. Αν θελεις να σου στειλω φωτο με Zimmerit  που εκανα το παλιο της Tamiya  :wink:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 10:58:19 πμ »
Μια ιδέα που είχα διαβάσει κάποτε και ίσως βοηθήσει για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα και κέρδος χρόνου. Αν θέλεις την δοκιμάζεις:

Κόψε ένα μικρό παραλληλόγραμο κομματάκι φύλλου πλαστικού και κόλλησε πάνω του μικρά κομματάκια αναπαριστώντας ένα "αρνητικό" αντίγραφο του pattern που θέλεις να αναπαραστήσεις. Μετά το χρησιμοποιείς σαν σφραγίδα πάνω στο (σχετικά φρέσκο) στόκο και τελειώνεις το 72άρι μέσα σε μερικά λεπτά (λέμε τώρα). Το καλό  :D είναι ότι μπορείς να διατηρήσεις καλό έλεγχο και να προσεγγίσεις δύσκολα σημεία, το κακό  :twisted: ότι γίνεται πολύ "τυποποιημένο" και το δύσκολο  ::violent1:: ότι πρέπει να κάνεις το στόκο τσιγαρόχαρτο.

Τη μέθοδο του πυρογράφου (επικίνδυνα πράγματα) που είχα εφαρμόσει εγώ παλιότερα, την έχεις δει live.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 11:19:43 πμ »
Δημήτρη (Guderian)
νομίζω λόγω της μικρής κλίμακας, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό
και εκτός κλίμακας
και δεν φαίνεται σαν ζιμεριτ στην τελική
μαλλον πρέπει να ξαναδοκιμάσεις.
συμφωνω με την πρόταση του άλλου Δημήτρη για την "στάμπα" απο ΦΠ
αλλά υπάρχουν ακι άλλα παρόμοια κόλπα (χτενάκι, p-h εργαλεία)
και ο πυρογράφος κάνει δουλειά
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 11:33:11 πμ »
καλη αρχη στα πειραματα κι απο μενα............
οντως η 1/72 ειναι πολυ μικρη για τετοια δουλεια,παρε ενα φτηνο μοντελο των 20ευρω,φτιαξε το κανονικοτατα με ολες τις λεπτομερειες και ασε στο τελος το zimmerit...
κι εγω ετσι εκανα το 1ο μου!!!!
δες τα χαλια τα δικα μου :mrgreen:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12683.0.html

οχι οτι εγινε καλο,αλλα για 1ο..........κατι ηταν κι αυτο :wink:
τεσπα,η 1/35 βολευει καλυτερα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 12:05:44 μμ »
Λοιπόν, εγώ που είχαν πειραματιστεί για να κάνω Zimemrit  στην 1/72, έχω βρει ότι το κόλπο του στόκου ή πηλού που πιάνει στην 1/35 είναι εντελώς ακατάλληλο για την 1/72.
Δοκίμασε κάτι πιο απλό (αφού πάρεις νέο κίτ ή καταφέρεις να βγάλεις το μπάζωμα από το παλιό κιτ):
Απλό χάραγμα...
Βέβαια δεν θα πιάσει με την πρώτη...
Εγώ πρώτα το ζωγραφίζω με ένα μολύβι για να πιάσω την κλίμακα, έπειτα το χαράζω με ένα κοπίδι απλό (και χάρακα μεταλλικό), μετά τρίψιμο με λίμα ψιλή για να φύγουν τα εξογκώματα , επαναχάραξη με διαφορετική λεπίδα για να φύγουν τα γρέζια που έχουν μπει μέσα στις χαράξεις και ύστερα τρίψιμο και με ντουκόχαρτο χοντρό (περίπου 800). Έπειτα πάλι χάραξη με την δεύτερη λεπίδα και μετά πιο λεπτό ντουκόχαρτο.
Αναλόγως του μοντέλου και του καμουφλάζ θέλει η χάραξη να είναι και αναλόγως βαθιά..
Το έχω κάνει μέχρι στιγμής σε δύο μοντέλα (και ένα που πήγε υπέρ δοκιμών) και ξέρω πως είναι δύσκολο.
Υπάρχει φυσικά και η λύση να αγοράσεις έτοιμα μοντέλα με zimmerit στην 1/72 από την Trumpeter και την Dragon...    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως το έχεις πετύχει αρκετά, ακόμα και με την τεχνική που εφάρμοσες...

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 08:45:36 πμ »
Ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας. Οπως έχω γράψει και στην επικεφαλίδα του θέματος το μοντέλο είναι για πειραματισμούς.

Η εφαρμογή ζιμεριτ ήταν έτσι κι αλλιώς η πρώτη σε οποιοδήποτε μοντέλο μου. Τα 72 αρια άρματα είναι πολύ δύσκολα στην δουλειά και θέλουν αρκετή πείρα για να τα παρουσιάσει κάποιος άψογα, την οποία προσωπικά δεν έχω ακόμα. Πιστεύω ότι η δουλειά θα δείξει περισσότερο σε ένα 35αρι (σύντομα κοντά σας :mrgreen:).

::arrowred::Δημήτρη (72) τα δικά σου "πιτσιρίκια" με ζίμεριτ δεν παίζονται. Τον πυρογράφο τον φοβάμαι :oops:
::arrowred::Σταυρο εννοείται ότι θα ξαναγίνουν δοκιμές. Αλλωστε όταν ξεκίνησα το θέμα έγραψα πρώτα από όλα τί έκανα λάθος. :oops: Μπορείς να μου εξηγήσεις την τεχνική με το χτενάκι?
 ::arrowred:: Θα γινουν δοκιμές και σε 35 αρια Sluff, άλλωστε εκεί παίζω μπάλλα :mrgreen:
 ::arrowred:: Oannhsea, είδα Dragonακι με ζιμεριτ και μου έφυγε ο τάκος. Οι αθρωποι έχουν προχωρήσει πάρα πολύ στο  θέμα λεποτμέρειεας από οποιαδήποτε εταιρία. Αλλα έχει άλλη χάρη να το προσπαθείς μόνος σου, έστω και αν το κάνεις μαντάρα...

Επόμενο βήμα στο μοντέλακι. Tritorial Camo με αερογράφο. Ε ρε γλέντια... :D

type less model more

Tags: