Αγαπητοί μου φίλοι γεια σας,
φτιάχνω έναν σκαραβαίο ,τον έχω βάψει με enamel humbrol τον περνάω 2 χέρια enamel gloss βερνίκι humbrol (αυτό στο γυάλινο μπουκαλάκι )τα οποία είχα την τύχη και έστρωσαν πάρα πολύ καλά, περνάω χαλκομανίες και αφήνω αραιό μαύρο ακρυλικό να τρέξει στις πόρτες και γενικότερα σε όλες τις εγκοπές και ετοιμάζομαι για άλλα δύο χέρια βερνικιού gloss.To βερνίκι αυτό όμως τελείωσε και έχω στη διάθεσή μου ακρυλικό humbrol στο πλαστικό κουτάκι, enamel revel σε τενεκεδένιο κουτάκι σαν αυτό των κανονικών χρωμάτων (το οποίο δεν μου γεμίζει το μάτι) και long shine.
ποιό από αυτά να χρησιμοποιήσώ?
Δοκίμασα το ακρυλικό το αραίωσα με οινόπνευμα το ανακάτεψα ΠΑΡΑ πολύ καλά αλλά αυτό είχε ένα χρώμα σαν γαλάκτωμα και όταν δοκιμαστικά το έριξα σε ένα παλιό μοντέλο αφενός δεν έστρωσε καλά ενώ ήταν πολύ καλά αραιωμένο και πολύ καλά ανακατεμένο , αφετέρου πήρε ένα χρωματάκι προς το μπλέ !!!!! Μήπως φταίει το οινόπνευμα? Να δικιμάσω με νερό ή με Αζαξ?
Βέβαια δεν το έριξα πάνω στο σκαραβαίο γιατί το μοντελάκι είναι έτοιμο να τελειώσει και αμα γίνει καμιά στραβή με το βερνίκι δεν θα την παλέψω.
Στη χειρότερη θα το αφήσω αβερνίκωτο παρόλο που ήθελα να το περάσω 2-3 χέρια βερνίκι και να δοκιμάσω τεχνικές γυαλίσματος με micromesh και compound
Γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι το υδατοδιαλυτό βερνίκι?
Υπάρχει κάποια ιδέα ή καμιά συμβουλή για το τί να κάνω?
ΥΓ.μοντελιστικό κατάστημα με βερνίκι humbrol στο γυαλινο μπουκαλάκι δεν έχω κοντά μου αλλιώς θα είχα προμηθευτεί παραυτα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.