Αποστολέας Θέμα: Sil-Air 15C ερωτηση  (Αναγνώστηκε 8012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
    • Netfun Free online Games
Απ: Sil-Air 15C ερωτηση
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 02:26:23 μμ »
O DIM57 Εχει δικιο.Η δεξαμενη του slair15c ειναι μικρη και γιαυτο δεν εχει πρεσοστατικη βαλβιδα.Στην καλυτερη περιπτωση δεν θα καταφερεις τιποτα βαζοντας την.

Παντως  εδω  δειχνει  το  ιδιο μοντελο με πρεσοστατη....οπερ  σημαινει  οτι δεν  τιθεται  θεμα  ασφαλειας  η  προβληματος  εφοσον  βεβαια  γινει  σωστην τοποθετηση...Τα λεω  σωστα  ή  μου  διαφευγει  κατι?

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 02:27:13 μμ »
το λινκ  για  το  πανω  ειναι  http://www.werthercompressors.com/

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 03:45:34 μμ »
τέλεια...αρα κάποιος βρίσκει τον πρεσσοστάτη που ταιργίαζει.... και τον βάζει απάνω.....2 ρακοράκια είναι σιγα το θεμα. και κάτι στην ηλεκτρική εγκατάσταση για να διακόπτει το ρευμα λειτουργίας.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 06:11:16 μμ »
 :arrow: Θανάση
Ο σκοπός  της μικρής δεξαμενής του 15c, είναι να ομογενοποιεί την παρεχόμενη προς την βαλβίδα ροή αέρα και ταυτόχρονα να βελτιώνει είτε την απόκριση της λειτουργίας της ανακουφιστικής βαλβίδας σε ξαφνικές αυξομειώσεις της πίεσης είτε να βελτιώνει τους χρόνους απόκρισης (παροχής αέρα οταν πατάμε την σκανδάλη του αερογράφου) σε σύστημα με πρεσσοστάτη.
 :arrow: Dive
Ενα ταυ, 2 μούφες αρσενικες/αρσενικές, ενα καλώδιο πίεσης, πιθανόν μία συστολή 1/4 θηλυκή σε 1/8" αρσενική, λίγη ταινία τεφλόν για στεγανοποίηση, λίγο καλώδιο 1μμ2 μονόκλωνο και τέλος με 30Ε αυτό ::arrowdown::
[imgt]http://www.eaparts.gr/images/temp/02.01.34.01b.jpg[/imgt]
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=27821&l=1

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 06:23:01 μμ »
 το αυθεντικό πρεσοστάτη της εταιριας δεν μπορούμε να τον προμηθευτούμε;;
Γιαννο θεωρώ πολυ απλοικο αυτο που προτείνεις.... αν και σίγουρα το εχεις ψαξει οπως παντα.. :wink:
απλά θεωρω η λυση της μαμας εταιρίας πολυ πιο αξιόπιστη...

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 07:54:52 μμ »
Καλησπέρα σας
τυχαίνει να εχω και τα δύο κομπρεσέρ
πρώτον το παλιό καλό του κου Νίκου Σπανου και το sil air 15c (για βοηθητικό) Λοιπόν το πρώτο με την μεγάλη δεξαμενή ασφαλώς και μπορει  να πάρει πρεσσοστάτη
για το sil air τι πρεσσοστάτη να βάλεις ρε παιδιά?Η δεξαμενή ειναι για ενα πσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσστ και τέρμα.....
ανοιγει ο πρεσσοστάτης πσσσσστ γεμιζει σε ενα δυο δευτερόλεπτα......κλεινει ο πρεσσοστάτης ψεκαζεις πσσστ δυο τρια δευτερόλεπτα ανοιγει ο πρεσ.......κλπ
Συγνώμη γιά το παραστατικό της γραφής αλλά το να δώσεις απο 40-50 ευρω(χωρίς τοποθέτηση)για πρεσσοστάτη και δουλειά να μη κανεις....ειναι αμαρτία τουλάχιστον
αλλά πάλι περι κολοκυθόπιτας πσσσσσσσσσστ μποινγκ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 08:17:48 μμ »
Παράθεση
Τα λεω  σωστα  ή  μου  διαφευγει  κατι?
Σου διαφευγει το θεμα μαρκετιν.Σα να βαζουμε αντισπιν σε εξακοσαρακι αυτοκινητο.Δεν θα παθει τιποτα το κομπρεσερ,τα χρηματα θα ειναι πεταμενα για τον λογο που εξηγησε ο φιλος leon g.
Παράθεση
Ο σκοπός  της μικρής δεξαμενής του 15c, είναι να ομογενοποιεί την παρεχόμενη προς την βαλβίδα ροή αέρα και ταυτόχρονα να βελτιώνει είτε την απόκριση της λειτουργίας της ανακουφιστικής βαλβίδας σε ξαφνικές αυξομειώσεις της πίεσης είτε να βελτιώνει τους χρόνους απόκρισης (παροχής αέρα οταν πατάμε την σκανδάλη του αερογράφου) σε σύστημα με πρεσσοστάτη
Ναι,δεν ειπα τιποτα εγω για τη μικρη δεξαμενη του κομρεσερ,ειπα οτι δεν βλεπω το λογο να βαλω μια πρεσοστατικη βαλβιδα σε τοσο μικρη δεξαμενη γιατι και λεφτα θα πεταξω αλλα και σε τοσο συντομα χρονικα διαστηματα λειτουργιας-διακοπης, μπορει να χαλασω και την ιδια την πρεσοστατικη.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 08:52:07 μμ »
Φιλε Θανάση  δεν  διαφωνω μαζί σου αλλα  οταν  ειδα  οτι  η  εταιρεια  βγαζει  το  ιδιο ακριβως  με  πρεσοστατη  θεωρω οτι  μπορω  να  δοκιμασω εφοσον  το  ψαξω  καλα το θεμα  κ  βρω  ακρη..τωρα  η  αρχικη  μου  απορια  κ  "προβλημα"  για  εμενα  προσωπικα ( το  μηχανημα  ειναι σουπερ  ετσι  οπως  ειναι  χωρις  πρεσοστατη)  ηταν  κ ειναι  ο  θορυβος  του  αερα  που  κανει  η  βαλβιδα ανακουφισης..εγω  αυτο  θελω  να  αποφυγω  κ  για  αυτο  το ψαχνω..προτιμω  ο  πρεσοστατης  να  το  ανοιγοκλεινει  κ  να  ειναι  ρυθμισμενος  λιγο  πριν  ενεργοποιηθει  η  βαλβιδα  ετσι  ωστε  να  μην  κανει  το  θορυβο  διαφυγης  του  αερα..
Εφοσον  προχωρησω  στην μετατροπη  θα  ενημερωσω  εδω  το  ποστ  για  την  προοδο κ  το  αποτελεσμα...

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 11:57:23 μμ »
φιλε gegeor θα ηθελα αν μου επιτρεπεις να δωσω μια συμβουλη.
οταν αγοραζουμε ενα κομπρεσερ, η εταιρια αναλογα το μοντελο
το δινει με καποια στανταρ εξαρτηματα.
(καλο ειναι να μην το πειραζουμε)για λογους ασφαλειας.
στην περιπτωση εδω ,εχω να πω οτι αυτο που σου εγραψε ο λεον εχει λιγο δικιο
για το συνκεκριμενο μοντελο.
με το να βαλεις πρεσοστατη μπορει και να παθει καμια ζημια και κριμα τα λεφτα.
αν σκεφτεσε να αλλαξεις δομη του κομπρεσερ και να βαλεις αλλη μεγαλυτερη μπουκαλα
για να εχεις περισοτερη ωρα αερα τοτε να βαλεις .
μην ξεχνας οτι βαζοντας πρεσοστατη θα χρειαστεις και την βαλβιδα αντεπιστροφης του αερα
η οποια ειναι βασικη και την εχουν τα ποιο μεγαλα μοντελα της εταιριας
και αν εισαι τυχερος να βρεις ιδια οκ.διαφορετικα πατεντα.
ειναι το εξαρτημα μεταξυ μοτερ και πρεσοστατη.
αυτο εκτονωνει τον αερα για να μην ζωριζεται το πιστονακι οταν περνει εμπρος το συστημα.
αυτος ο αερας οταν γεμισει η μπουκαλα και κλεισει ο πρεσοστατης στα αναλογα bar που
το εχεις ρυθμησει κανει τον θορυβο ,να ξερεις οτι ειναι δυσκολο να τον αποφυγεις.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 01:23:25 πμ »
Εαν παρόλα όσα γράφτηκαν στα τελευταία μηνύματα ο gegeor αποφασίσει να προβεί  στην αγορά του διαφορικού πρεσσοστάτη που του προτείνα (BH Ranco), τον εγκαταστήσει μετά τον αεροθάλαμο και δεν μείνει ευχαριστήμενος, δεσμεύομαι να του πληρώσω τα 45 ευρώ που κοστίζουν τα υλικά που του πρότεινα.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 01:31:34 πμ »
xexe...ευχαριστω  αλλα  δεν  νομιζω  να  χρειαστει  ..Εχω μιλησει  με  τεχνικο  ηδη  κ  κατα πασα πιθανοτητα  θα  κανω  την  "πατεντα"  καποια στιγμη...θα  ενημερωσω  τα  δεοντα  εδω...
Θεωρω  οτι  μια  σωστη  τοποθετηση  κ  σωστα εξαρτηματα  δεν  θα  δημιουργηθει  το  παραμικρο προβλημα..Επαναλαμβανω  οτι  το  προβλημα  μου  -  παραξενια  αν  θελετε  ειναι  ο  θορυβος  της  βαλβιδας  κ  η κινηση  ανοιξε  - κλεισε  που κανω  στον  διακοπτη...Με  ενοχλει  σε  τετοιο σημειο  που αν  ειχα  αγοραστη  επιτοπου  το πουλαγα  κ  ειναι  κ  σχεδον καινουργιο κ λιγο  χρησιμοποιημενο...για να  παρω  το  μεγαλυτερο μοντελο  με  πρεσοστατη.
Απο την  στιγμη  που η  "μαμα"  εταιρεια βγαζει  το  ΙΔΙΟ (ειναι ακριβως  το ιδιο)  με  πρεσοστατη  ειμαι  σιγουρος  οτι  αξιζει  να  γινει  η  τοποθετηση ,παντα  απο ατομο  ειδικευμενο κ  με  σωστα  υλικα...

Σας ευχαριστω ολους  για  την  συζητηση  ,τις  προτασεις  κ  τις  σκεψεις...

Γ.