Μία από τις συμμετοχές μου στην έκθεση, θα είναι αυτή η μαύρη Catalina. Πρόκειται για το γνωστό και καλό μοντέλο της Revell, το οποίο πέρα του ότι είναι τεράστιο, έχει πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία.
Ενα από αυτά είναι η τεράστια πτέρυγα, η οποία δίνεται σε πέντε κομμάτια, δύο κάτω και τρία πάνω. Για να μπορέσω να τα ευθυγραμμίσω, κόλλησα πρώτα τα τρία πάνω και στη συνέχεια τα δύο κάτω, προσθέτοντας όμως ένα Η διατομής μήκος πλαστικού για ενίσχυση, καθώς επίσης και βάρος στο μπροστά μέρος.
Το μεγάλο πρόβλημα του κιτ, είναι ότι η ουρά του είναι βαριά. Τόσο, που μόλις κόλλησα τα πηδάλια ύψους-βάθους, σηκώθηκε η μούρη... Ευτυχώς μόλις μπει η πτέρυγα στη θέση της, το πρόβλημα λύνεται και ισορροπεί κανονικά.
Το επόμενο σημείο που με προβλημάτισε ήταν η καλύπτρα, η οποία δεν καθόταν με τίποτα σωστά στη θέση της. Αφηνε ένα τεράστιο κενό ανάμεσα σε αυτή και στην άτρακτο, που θα μπορούσε με άνεση να βγει ο πιλότος από εκεί...
Ευτυχώς η δεύτερη Catalina που έχω στο στοκ, πρόσφερε την δική της καλύπτρα που ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Μερικά κενά που υπήρξαν, διορθώθηκαν με μήκος πλαστικού.
Η εφαρμογή των δύο τεραστίων κομματιών της ατράκτου, δεν ήταν και ότι πιο εύκολο, αλλά με αρκετή προσοχή και λίγο στόκο, όλα ήρθαν στη σωστή θέση και με την απαραίτητη προσθήκη βάρους στο εμπρός μέρος, η άτρακτος ήταν έτοιμη για βάψιμο.
Καταρχήν αποφάσισα την πτέρυγα να την κολλήσω τελευταία, μετά το βάψιμο, μετά τις φθορές και μετά τα βερνίκια. Αυτό με διευκόλυνε πάρα πολύ στο κουμαντάρισμα ενός τόσο μεγάλου μοντέλου.
Αρχικά ψέκασα σε δύο-τρία χέρια το μαύρο ματ της Air Vallejo και όταν στέγνωσε, ξεκίνησα να φωτίζω τα πάνελ με το Nato Black της Gunze. Στην πτέρυγα μασκάρισα ορισμένα πάνελ και τα ψέκασα με το μαύρο ματ της Tamiya και τέλος, τις υφασμάτινες επιφάνειες ελέγχου της ψέκασα με το Tyre Black της Gunze.
Αφησα το μοντέλο να στεγνώσει για μία εβδομάδα και ψέκασα από πάνω ένα λεπτό χέρι gloss βερνίκι της Winsor and Newton.
Μετά από δύο μέρες, έκανα wash με το Dirty Dust της Pro Modeller και στη συνέχεια με άσπρο λάδι ζωγραφικής πέρασα τις υφασμάτινες επιφάνειες και ορισμένα σημεία της ατράκτου...
Μέρχι στιγμής έχω φτάσει εδώ:

Ακούω γνώμες!