Αποστολέας Θέμα: ʼβαφα F-84F  (Αναγνώστηκε 2138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ʼβαφα F-84F
« στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 05:46:10 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! Έχω μερικές απορίες σχετικά με τα ελληνικά F-84 όταν αυτά ακόμα ήταν άβαφα. Θα ήθελα μερικές φωτογραφίες που να δείχνουν τις διάφορες τονικότητες του μετάλλου κυρίως στις πτέρυγες. Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν οι θυρίδες των τροχών, των αερόφρενων και τα σκέλη ήταν άβαφο μέταλλο ή interior green. To αεροσκάφος που σκοπεύω να φτιάξω έχει s/n 26926 οπότε το κόκπιτ είναι interior green. Το σκιάδιο του πίνακα οργάνων και ο χώρος πίσω από το κάθισμα είναι μαύρα ή interioir green? Πολλές απορίες αλλά πρέπει να το τελειώσω για την έκθεση και δεν έχω χρόνο για ψάξιμο λόγω της σχολής... :mrgreen: Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: ʼβαφα F-84F
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 06:41:57 μμ »
Πάνο για τις επιφάνειες,κάνε ένα ψάξιμο για F-84,όλο και κάτι θα βρεις!
Σκιάδιο,πίνακας,πλαινές κονσόλες και πίσω απ το κάθισμα, μαύρα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 07:03:09 μμ »
Ευχαριστώ Γιώργο!!! Οι φωτογραφίες που έχω βρει δείχνουν κυρίως την άτρακτο. Για τις θυρίδες των αερόφρενων κάποια ιδέα; Στα ΝΑΤΟ και στα Βιετνάμ είναι ασημί αλλά στα μεταλλικά δε ξέρω τι παίζει...

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 07:40:27 μμ »
Παναγιώτη γειά σου, ελπίζω να πέρασαν τα πρώτα δύσκολα της προσαρμογής, τώρα όσον αφορά τα άβαφα F-84F δυστυχώς δεν τα πρόλαβα ξεκίνησα λίγο μετά, για να σου πω για τις διάφορες τονικότητες του ντουραλουμινίου, αλλά όσον αφορά την Θ/Χ συμφωνώ με τον Γιώργο
πλήν του ότι ο χώρος πίσω από το κάθισμα και το ίδιο το κάθισμα ήταν βαμμένα INTERIOR GREEN αυτό για τα πρώτα Αφη διότι τα μετέπειτα ήταν η Θ/Χ βαμμένη με MEDIUM GRAY καθώς επίσης και το κάθισμα το οποίο ήταν εντελώς διαφορετικό από τα πρώτα Αφη, τώρα οι
φωλεές των κυρίων σκελών και του ριναίου σκέλους του Σ/Π καθώς και οι θυρίδες αυτών εσωτερικά ήταν βαμμένες INTERIOR GREEN τα δε σκέλη ήταν βαμμένα ασημί και τέλος τα Α/Π ήταν εσωτερικά μόνο η φωλεά βαμμένη με INTERIOR GREEN και το Α/Φ εσωτερικά παρέμενε στο φυσικό του χρώμα, βέβαια όλα αυτά παρέμεινα έτσι άβαφτα για πολύ λίγο χρόνο επειδή άρχισαν να εμφανίζονται διαβρώσεις λόγο του ότι το περιβάλλον που πετούσαν (περισσότερο πάνω από θάλασσα) άρχισε να δημιουργή προβλήματα.
Δεν ξέρω πόσο σε βοήθησα αλλά είμαι σίγουρος εκεί που είσαι ειδικά στην βιβλιοθήκη της Σχολής θα βρής κάποιες πληροφορίες, υπάρχη ακόμη στην σχολή ο χώρος του μοντελισμού (είχα περάση από εκεί ένα χρόνο δείχνοντας στους Ικαρους πως να φτιάχνουν μοντέλα όταν υπηρετούσα στην Σχολή Ικάρων στα CH-47C "CHINOOK").
Χάρηκα που τα είπαμε έστω και λίγο σε χαιρετώ φιλικά Γιάννης    Χανιά... ::salut:: 
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 07:56:29 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!! Υπάρχει ο χώρος του μοντελισμού ακόμα αλλά στη διάρκεια της βασικής δεν είχα χρόνο να τον επισκεφτώ. Την μεθεπόμενη βδομάδα θα μπορέσω να τον επισκεφτώ και θα ψάξω και για φωτογραφίες. Ελπίζω να προλάβω να το ετοιμάσω για την έκθεση μιας και φέτος θα φέρουμε μοντέλα σαν ΣΙ ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 08:26:39 μμ »
το καλό που σου θέλω να προλάβεις  :wink:
το f-84 το έχεις ήδη προεγγράψει, οπότε ...μη μας μπερδεύεις κιόλας.
καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 08:09:41 μμ »
Κάτι ακόμα: Σύμφωνα με το φυλλάδιο οδηγιών της icarus τα κόκκινα τμήματα είναι βαμένα με το arctic red... Υπάρχει αντιστοιχία σε FS αυτού του χρώματος ή πάμε με το μάτι;

Tags: f-84