Αποστολέας Θέμα: HELLENIC AIRCO DE HAVILAND DH 4 -1/144  (Αναγνώστηκε 2094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
HELLENIC AIRCO DE HAVILAND DH 4 -1/144
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 10:40:16 πμ »
Λοιπόν,
Αρκετά α/φη της ΠΑ και ΕΒΑ δεν υπάρχουν σε κιτ, ή είναι σε μορφή ρητίνης ή vacuform. Επίσης αρκετά από αυτά είναι από ακριβά ως πανάκριβα.
Το DH4 υπήρχε από AIRFIX αλλά δεν το έχω βρει. Σε κατάστημα με wargames βρήκα σε 1/144 μεταλλική ρέπλικα του εν λόγω α/φους. Αποφάσισα να το πάρω. Ήταν αυτό:

και μετατράπηκε ως εξής:

Λόγω μετάλλου + πολύ μικρής κλίμακας δεν προέβηκα σε εκτεταμένες εργασίες. Αντικατέστησα: κάνες πολυβόλου και ανασηκωμένες εξατμίσεις όπως και τα ελληνικά α/φη. Ευτυχώς η έλικα ήταν δίφυλη.
Βάφηκε σε PC10 GREEN - BARE METAL και LINEN. Στο κάλυμα κινητήρα και εξατμίσεις χρησιμοποιήθηκαν σκουρότερες αποχρώσεις του BARE METAL. Επίσης χρησιμοποιήθηκε WOOD για στυλίδια και έλικα. Χρησιμοποιήθηκαν χρώματα ακρυλικά LIFECOLOR με πινέλο. Πρώτα τρίφτηαν τα σήματα με ψιλά γυαλόχαρτα.
PC10 =OLIVE DRAB + DARK ITALIAN OLIVE GREEN 2 (4/6 αναλογία),  WOOD =διάφορα καφέ.  LINEN = FRENCH SANDGREY-WHITE-YELLOW σε αναλογίες κάνοντας και βλέποντας (δεν τις θυμάμαι).
Οι φώτο δείχνουν το χρώμα αρκετά διαφορετικό αλλά και μερικά σημεία άσχημου βαψίματος και σταγόνες. Θα διορθωθούν.
Σήματα θα τοποθετηθούν σκούρα εθνόσημα ελληνικά, αλλά δεν γνωρίζω τι κωδικούς είχαν τα ελληνικά.

Εντάξει δεν πρόκειται για πολύ σοβαρή μοντελιστική δουλειά, αλλά με ικανοποίησε η προσθήκε ενός μοντέλου της ΕΒΑ το οποίο δεν υπήρχε στη συλλογή μου.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
Απ: HELLENIC AIRCO DE HAVILAND DH 4 -1/144
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 10:55:46 πμ »
Α! Πρόκειται για το παιχνίδι WINGS OF WAR

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 12:15:27 μμ »
και ολα αυτα σε 1/144????
πολύ κάλο εχει γίνει Δημήτρη
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 02:48:16 μμ »
E, εντάξει. Το μοντέλο ήταν έτοιμο (μεταλλικό)
Τομόνο που έκανα ήταν να τριφτεί για να φύγουν τα εθνόσημα και να λειανθεί το χρώμα ώστε να το βάψω από πάνω. με λίμα έφαγα το χοντροκομένο πολυβόλο και αντιακατέστησα την κάνη με λεπτό τεντωμένο πλαστικό. Με sidewinder από κάποιο μοντελάκι της 1/144 φτιάχτηκαν και οι ανασηκωμένες εξατμίσεις.
Τώρα θα διορθωθεί το βάψιμο και αν μπορέσω θα περάσω και σχοινιά.
Thanx

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 09:43:26 πμ »
καλημέρα φίλοι
Όπως είπα δεν πρόκειται και πολύ για μοντέλο μια και επρόκειτο για ένα μεταλλικό α/φος σε 1/144 που προορίζεται για wargame. Αλλά αυτό βρήκα, οπότε ...
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ; ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Περισσότερες φώτο στο [bgcolor=#ff0000]http://helaf.wordpress.com/2008/01/30/airco-de-havilland-dh4-2[/bgcolor]  

Να ξέραμε και κανένα κωδικό α/φους ...
Εθνόσημα: τοποθετήθηκαν σκούρα μπλε που βρέθηκαν έτοιμα από διάφορες καρτέλες ελληνικών α/φων

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 11:17:36 πμ »
Δημήτρη καλημέρα. Ωραία δουλειά σε τόσο μικρή κλίμακα  ::icon_thumright::
Να σε ενημερώσω για μελλοντικές αγορές, οτι υπάρχει ένα κατάστημα με μοντελιστικά ρετάλια στην Αγγλία το www.kingkit.co.uk, στο οποίο μπορείς να βρείς καταργημένα και παλιά μοντέλα. To DH-4 της airfix στην 1/72, τιμάται στα 6 ευρώ περίπου.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 06, 2009, 01:22:10 μμ »
Α, ωραία θα το ψάξω φίλε μου -ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 11:54:08 πμ »
Tο κιτ της Airfix είναι καλό αλλά με λάθος "μούρη" για Ελληνικό το οποίο είχε κινητήρα Puma.
Το σωστό αναμένεται απο τη Roden σε 1/48 φέτος μαζί με το DH9.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 12:00:07 μμ »
Οσοι πάτε για το DH-4 της Airfix να ξέρετε πως το cockpit είναι άδειο σαν καινούργια κατσαρόλα και πως τα στηλίδια στήριξης της πάνω πτέρυγας παραείναι εύθραστα... Επίσης τα σήματα, στο δικό μου τουλάχιστον ήταν εντελώς off register :evil: Παραδόξως οι βόμβες που δίνει είναι είναι πολύ καλές αλλά οι φορείς τους είναι για κλάματα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 03:08:21 μμ »
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες παιδιά και μάλλον αξίζει να περιμένει κανείς της Roden. Ργώ προσωπικά θα βολευτώ μ' αυτό μια και ο σκοπός μου είναι να συγκεντρώσω όλα τα α/φη της ΕΒΑ και ΠΑ κάτι που είναι εκ' των πραγμά'των πανάκριβο και απελπιστικά χρονοβόρο μιας και θα πρέπει κατά κάποια χρονικά διαστήματα να ανανεώνω το προσωπικό μου site. 'Εχω ήδη πα΄ρα πολλά ελληνικά σε στοκ τα οποία αξίζουν μια μικρή περιουσία. ΌΠως έχω ξαναγράψει θα με ενδιέφερε να φιλοξενίσω στο site μου και δικές σας κατασκευές -και ζητώντας συγνώμη από το modelclub που ελπίζω δεν με αντιμετωπίζει ως ανταγωνιστή.

Ένα άλλο θέμα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: τα εθνόσημα της RAF kai RNAS την περίοδο ως 1938 είχαν πιο ανοιχτό μπλε από ότι μετα το '38; Γιατί έτσι το δίνουν σε πολλά κιτ. ή μήπως της RNAS είχαν πιο ανοιχτό μπλε; και όταν κάνουμε ελληνικά α/φη της περιόδου μήπως αυτά που παραλήφθηκαν από RNAS πρέπει να βάφονται τα εθνόσημά τους με πιο ανοιχτό μπλε από το γνωστό σκούρο της RAF; ουφ μπερδεύτηκα

Tags: