Αποστολέας Θέμα: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009  (Αναγνώστηκε 37834 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2009
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 07:04:37 μμ »
Ελευσίνα θα πάω σίγουρα εγώ. Και πιθανότατα και Τανάγρα και Τατόι...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 07:08:59 μμ »
Εγώ ακόμη δε ξέρω που θα πάω και δεν κανονίζω τίποτε μέχρι τελευταία στιγμή.
Γιατί και στην Θεσσαλονίκη ήθελα να πάω για την παρέλαση και τελικά πήρα τον ...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 02:13:39 μμ »
Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ βλάσφημος, :mrgreen: αναρωτιέμαι ποιο αεροδρόμιο θα μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον για έναν αρματά?
Δηλαδή ποιο έχει συνήθως τα περισσότερα (και τα πιο ...μοντελίσιμα - άλα τις!) οχήματα? Έστω και ελικόπτερα, έτσι για να μη φύγω άπρακτος!

ΥΓ: Πρόπερσι στη Δεκέλεια μοστράριζε ένα Chevrolet, από εκείνα τα πλατσομούρικα του Β΄ ΠΠ. μετά εξαφανίστηκε :shock:. Πήρε κανείς χαμπάρι τίποτα?

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 02:17:31 μμ »
Στην Τανάγρα συνήθως έχει Patriot με όλα τα οχήματα, Unimog και μπορεί και κανένα Βέλος.
Στην Ελευσίνα αν έχω καταλάβει καλά έχει Crotale.

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 04:24:13 μμ »
Καλημέρα σας.
Πρώτα από όλα να ζητήσω συγγνώμη που σπαμάρω το παρόν θέμα, αλλά μιας και έχει έστω και μια ελάχιστη σχέση εφόσον αφορά εκδηλώσεις παρόμοιες με της Πολεμικής Αεροπορίας, ελπίζω να με συγχωρέσετε. Ειδάλλως, μπορώ εφόσον μου ζητηθεί, να ανοίξω νέο θέμα στις επιμέρους ενότητες!

Η ακόλουθη ερώτηση μπορεί για εσάς που μένετε στην Ελλάδα να φαίνεται γελοία, αλλά ελπίζω παρόλα αυτά κάποιος να τη βρει αντάξια απάντησης  :oops:

Υπάρχουν τίποτα εκδηλώσεις, όπως αυτές τώρα από την ΠΑ, που να διοργανώνται από το ΠΝ ή το ΣΞ και όπου θα μπορούσε κανείς να έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μερικά ελικόπτερα;

Φιλικά

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 04:31:50 μμ »
Δυστυχώς η απάντηση που θα σου δώσουμε θα είναι γελοία.....
 :oops:
Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις "επικίνδυνες" για τη δημοκρατία και τέτοιου είδους εκδηλώσεις τις φοβούνται.
Η μοναδική φορά που έγινε κάτι όπως αυτό που αναφέρεις ήταν στον Αρχάγγελο.
Να φανταστείς ότι εδώ σκέφτονται να καταργήσουν τις παρελάσεις :!:

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 05:40:37 μμ »

Κατάλαβα, φίλε Leopard ... Κρίμα ... Πάντως, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση  ::icon_thumright::

Δηλαδή θα ελπίσουμε να γίνει ο επόμενος Αρχάγγελος, μπας και δούμε μερικά UH-1H και AB-212.
(Και για άρματα, τα οποία σημειωτέον αρχίζουν και προκαλούν το ενδιαφέρον μου, θα καταφεύγουμε στη Γερμανία, Σουηδία και Ιταλία)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 05:44:23 μμ »
Καλημέρα σας.
Πρώτα από όλα να ζητήσω συγγνώμη που σπαμάρω το παρόν θέμα, αλλά μιας και έχει έστω και μια ελάχιστη σχέση εφόσον αφορά εκδηλώσεις παρόμοιες με της Πολεμικής Αεροπορίας, ελπίζω να με συγχωρέσετε. Ειδάλλως, μπορώ εφόσον μου ζητηθεί, να ανοίξω νέο θέμα στις επιμέρους ενότητες!

Η ακόλουθη ερώτηση μπορεί για εσάς που μένετε στην Ελλάδα να φαίνεται γελοία, αλλά ελπίζω παρόλα αυτά κάποιος να τη βρει αντάξια απάντησης  :oops:

Υπάρχουν τίποτα εκδηλώσεις, όπως αυτές τώρα από την ΠΑ, που να διοργανώνται από το ΠΝ ή το ΣΞ και όπου θα μπορούσε κανείς να έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μερικά ελικόπτερα;

Φιλικά

Στο ΣΞ οι εκδηλώσεις "ανοικτά στρατόπεδα" όποτε και όπου γίνονται
και στο ΠΝ η Ναυτική Εβδομάδα
προσφέρουν τέτοιες ευκαιρίες
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 30, 2009, 06:19:35 μμ »

Σε ευχαριστώ πολύ, Σταύρο  ::icon_thumright::

Και, για να σταματήσουμε με το σπαμάρισμα του θέματος, μια μικρή ερώτηση μόνο ακόμη. Τις ημερομηνίες τις μαθαίνουμε εγκαίρως από τη σελίδα του ΓΕΣ και του ΠΝ, σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 05:08:13 μμ »
Εκμεταλλευόμενος την φιλοξενία του Modelclub για πολλοστή φορα θα ήθελα εκ των προτερων να ζητήσω την βοήθεια όσων επισκεφθούν τις εκθέσεις της Π.Α. κατά την διάρκεια των εορτασμών.
Επειδή προσωπικά θα έχω την ευκαιρία να πάω μονο Ανδραβίδα και Αράξο εκτος συγκλονιστικού απροοπτου, θα ήμουν παραπάνω από ευτυχής αν κάποιοι από εσάς που θα επισκεφτείτε τις υπόλοιπες μονάδες μπορούσατε να τραβήξετε φωτογραφίες και να στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@airforce.gr.
2-3 φωτογραφίες αρκούν. Μια από τον χώρο της εκάστοτε έκθεσης και μια από τον πάγκο που μπορεί να έχει στηθεί με μπλουζάκια, σήματα και λοιπό υλικό.
Στόχος είναι η δημουργία ενός θέματος στο blog με υλικό από όλες τις μονάδες. Πολλοί από εσάς θα έχετε την καλοσύνη να το κάνετε έτσι ή αλλιώς για τα μέλη του Modelclub απλά έτσι κερδίζουμε χρόνο.
Ελπίζω να βρεθούν ευήκοα ώτα ώστε να είναι όσο πιο πλήρες γίνεται το θέμα  ::icon_thumright::
  Soka εγω σαν Πατρινος (ΟΟοοοοο....) θα παω 99% την Κυριακη στον Αραξο μαζι με τον υιο και δυο τρια παιδια απο τον συλλογο μας, Αν θες στειλε μου πμ να τα πουμε και απο κοντα...

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:19:38 πμ »
Καλημέρα αδέρφια :DΘα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση η οποία μπορεί να ακουστεί λίγο αφελής,αλλά μην έχοντας τετράτροχο μεταφορικό μέσο (2τροχο μόνο :evil:),θέλω να μάθω,από όσους ξέρουν,αν την Παρασκευή θα έχει κάποιο ενδιαφέρον στην Τανάγρα.Βασικά αν θα υπάρχουν διελεύσεις,απο/προσγειώσεις σε στύλ επίδειξης εκτός των''παρκαρισμένων'' :wink:Λίγο ότι θα έρθω από Μυτιλήνη,λίγο ο καιρός,λίγο το έτερον ήμισυ...δύσκολα τα πράματα για Σ/Κ :lol:Είχα ξαναπάει το 2002 με τον κολλητό μου που τότε ήταν Ίκαρος ιπτάμενος (πλέον στην 330Μ)και δεν είχαμε δεί κάτι το σημαντικό.Σημειωτέον ότι είχαμε πάει Κυριακή (μέρα χωρίς πτήσεις).ʼν κάποιος ''σχετικός'' με Τανάγρα γνωρίζει κάτι σίγουρο,ας μου πεί ποιά μέρα να προτιμήσω να πάω,μιάς και λόγω του ότι είμαι κάτοχος μοτοσυκλέτας δε θέλω να ταλαιπωρηθώ κάνοντας το ''ταξίδι''μέχρι εκεί χωρίς να δω κάτι αξιόλογο και χτυπάω το κεφάλι μου μετά ::eusa_wall::Ευχαριστώ πολύ ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:47:03 πμ »
Θα σε απογοητεύσω φίλε! Την Παρασκευή δεν πετούν οι μονάδες εκτός αν υπάρχει κάτι έκτακτο ή πτήσεις δοκιμών. Ειδικά στην Τανάγρα με την αξιολόγηση σε εξέλιξη το βλέπω δύσκολο.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 12:11:46 μμ »
Αν έχεις να επισκευθείς αεροπορική βάση από το 2002, τότε το "ενδιαφέρον" είναι σχετικό. Σίγουρα θα δεις πράγματα που είτε δεν έχεις δει (πχ τα -5) είτε έχεις καιρό να δεις. Έτσι όπως το θέτεις όμως ("σε στυλ επίδειξης"), δεν πρόκειται να δεις κάτι όχι στην Τανάγρα, αλλά και σε καμία αεροπορική βάση. Μην το μπερδεύεις με τα 2 airshow που έγιναν εκεί. Η γιορτή της ΠΑ δυστυχώς είναι ανέκαθεν άλλο πράγμα (αυτό δηλαδή που είδες και το 2002).
Αν δεν έχει τύχει να επισκεφθείς το Μουσείο πάντως, νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία (πιο κοντά και πας και με τρένο). Και εκεί "παρκαρισμένα" θα έχει μόνο, αλλά αρκετά από αυτά δεν πρόκειται να τα δεις πουθενά αλλού (στην Ελλάδα τουλάχιστον).

Και μια και το ανέφερα. Το ενδιαφέρον φέτος στο Μουσείο προφανώς θα είναι το Noratlas. Απ' ότι μαθαίνω δεν έχει σχέση με αυτό που θυμάστε, αν και εκεί που θα είναι δεν ξέρω τι πρόσβαση θα έχει για το ευρύ κοινό. Επίσης απ' ότι μαθαίνω, πρόσβαση στο εσωτερικό ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται (δυστυχώς...).
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 12:19:49 μμ »
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή θα είναι ανοιχτές οι βάσεις για να τις επισκεφθεί το κοινό.
ʼραγε θα ισχύσει κανονικά αυτό ή θα γίνει καμία αλλαγή της τελευταίας στιγμής :?:
Ρωτάω γιατί αν είναι να πάει κάποιος από Αθήνα στη Λάρισα ή στην Αγχίαλο την Παρασκευή και δεν υπάρχει τίποτε τότε την πάτησε κανονικότατα.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 01:27:19 μμ »
Μη μου πείτε ότι το Noratlas είναι αυτό της ... Νέας Φιλαδέλφειας? Γιατί πέρσι ψάχνονταν πώς θα το πάρουν από εκεί...

ΕΡΩΤΗΣΗ : Στην Τανάγρα πας όπως πηγαίναμε και επί Αρχαγγέλου ή παίζει διαφορετική πρόσβαση?

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 01:27:58 μμ »
Soka εγω σαν Πατρινος (ΟΟοοοοο....) θα παω 99% την Κυριακη στον Αραξο μαζι με τον υιο και δυο τρια παιδια απο τον συλλογο μας, Αν θες στειλε μου πμ να τα πουμε και απο κοντα...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ανδραβίδα θα κατεβείτε καθόλου?
Προσωπικά προσανατολίζομαι στο να κατεβω στον Αραξο το πρωί τις Παρασκευής (θα πάρω ρεπό από δουλειά) και έπειτα να κατεβω Ανδραβίδα και να μείνω κάτω το Σ/K λόγω καταγωγής. Αν αλλάξει κάτι και μείνω Πάτρα το Σ/K θα σου στείλω να βρεθούμε εννοείται.

ΥΓ: ʼσχετο για τον σύλλογο θα ήταν χρήσιμο να φτιαχτεί σελίδα. Αν θέλετε μπορώ να βοηθήσω. Επίσης η έκθεση ήταν super.  Την επισκέφτηκα 28η Οκτωβρίου. Ωραίος ο χώρος και το στήσιμο των εκθεμάτων πολύ φροντισμένο.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 01:28:58 μμ »
ΕΡΩΤΗΣΗ : Στην Τανάγρα πας όπως πηγαίναμε και επί Αρχαγγέλου ή παίζει διαφορετική πρόσβαση?
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να μπεις από την κεντρική πύλη της βάσης.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο να ενημερώσει και εμάς.

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 01:32:17 μμ »
... σχετικά με Ανδραβίδα έχει σειρά το Σ.Ο.T. οποτε στην μονάδα θα είναι διασπαρμένοι όλοι οι τύποι αεροσκαφών.
Νομίζω έτσι εξηγείται και η πτήση 2 Apache της A.Σ. σήμερα πάνω από την Πάτρα.
Οποιος κατεβει Αραξο μπορεί να κάνει αλλα 20 λεπτά για να πάρει γεύση και από 117.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 02:06:04 μμ »
Μη μου πείτε ότι το Noratlas είναι αυτό της ... Νέας Φιλαδέλφειας? Γιατί πέρσι ψάχνονταν πώς θα το πάρουν από εκεί...

Πρόκειται για το παρατημένο μέχρι πρόσφατα Noratlas που είναι εδώ και πολλά χρόνια στο Τατόι.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 02:20:51 μμ »
Αν έχεις να επισκευθείς αεροπορική βάση από το 2002, τότε το "ενδιαφέρον" είναι σχετικό. Σίγουρα θα δεις πράγματα που είτε δεν έχεις δει (πχ τα -5) είτε έχεις καιρό να δεις. Έτσι όπως το θέτεις όμως ("σε στυλ επίδειξης"), δεν πρόκειται να δεις κάτι όχι στην Τανάγρα, αλλά και σε καμία αεροπορική βάση. Μην το μπερδεύεις με τα 2 airshow που έγιναν εκεί. Η γιορτή της ΠΑ δυστυχώς είναι ανέκαθεν άλλο πράγμα (αυτό δηλαδή που είδες και το 2002).
Παιδιά,ο λόγος που δεν επισκέφτηκα ξανά την Τανάγρα και γενικά κάποιο αεροδρόμιο είναι λόγω δουλειάς.Είμαι ναυτικός και συνήθως ταξίδευα τέτοια εποχή.Όσο για το''ενδιαφέρον''που είπατε,εννοώ να πάρω κάποιες φωτό που θεωρώ εγώ χρήσιμες για το χόμπι.Επίσης,δε μπερδεύω τα airshow με τη γιορτή,απλά ρώτησα εάν κάποιες επιχειρησιακές πτήσεις θα ήταν λίγο πιο''εντυπωσιακές''λόγω εορτής.Απάντηση πήρα από τον Eagle (πέσαμε και σε αξιολόγηση μέσα στη γιορτή :twisted: ).Γενικά αυτό που ήθελα να μάθω είναι ποιά μέρα να προτιμήσω να πάω.Αυτά!!! ::salut::
IPMS 1188

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 02:46:46 μμ »

Από την εμπειρία σας, λέτε να υπάρξει πρόβλημα με τη φωτογράφηση στην Τανάγρα (λόγω της αξιολόγησης) και στην Ανδραβίδα (λόγω της ΣΟΤ);

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 02:49:03 μμ »
Αυτό είναι μια καλή ερώτηση που με απασχολεί και εμένα...

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 03:19:47 μμ »

Από την εμπειρία σας, λέτε να υπάρξει πρόβλημα με τη φωτογράφηση στην Τανάγρα (λόγω της αξιολόγησης) και στην Ανδραβίδα (λόγω της ΣΟΤ);

Πιθανολογώ, ότι θα υπάρχει στατική έκθεση σε κάποιο σημείο του αεροδρομίου, οι επισκέπτες θα "οδηγηθούν" εκεί και εκεί θα επιτρέπονται οι φωτογραφίες
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 03:39:23 μμ »
Στην Τανάγρα νομίζω δεν θα συναντήσετε πρόβλημα με την φωτογράφηση. Στην Ανδραβίδα δεν σας το εγγυώμαι!

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 05:05:07 μμ »

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανόνας. Αυτό το «Ε κύριος! Απαγορεύεται η φωτογράφιση» το έχω ακούσει στα ποιο απίθανα μέρη και στις ποιο άσχετες στιγμές. Και φυσικά ευδοκιμεί στις μονάδες της ΠΑ και τις ημέρες της γιορτής. Μπορεί να πας στην Ανδραβίδα και να φωτογραφίσεις από το cockpit του AUP μέχρι και τα Στεργίου στο κυλικείο και μετά από μια ώρα να πάει ένας φίλος σου και να φάει τρελό άκυρο. Μπορεί να πας στην Ελευσίνα να βγάλεις τα άπαντα αλλά το Μνημείο Πεσόντων να είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Συνήθως η γιορτή είναι αργία. Εκτός απροόπτου δουλεύει μόνο ο... Στεργίου που είπα ποιο πάνω και τα μεγάφωνα (με την γνωστή μασημένη κασέτα εδώ και χρόνια). Η μοναδική μονάδα που δεν «αναστέλλει» την λειτουργία της είναι η Ελευσίνα. Όσο για την Τανάγρα που κάποιος ρώτησε ποιο πάνω, φέτος η στατική έκθεση μάλλον θα είναι στην πίστα της 332. (Και φυσικά το RF-104 ΔΕΝ επιτρέπεται να το βγάλετε κύριε).

Αλλά όπως είπα, δεν υπάρχει κανόνας.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here