Αποστολέας Θέμα: Κοπη φυλλου πλαστικου  (Αναγνώστηκε 2138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
    • Netfun Free online Games
Κοπη φυλλου πλαστικου
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 08:40:29 μμ »
Καλησπερα!

Τα φύλλα πλαστικου ( συγκεκριμένα ,evergreen sheet styrene παχος 010'' , 020'' ,040'') με  πιον τροπο τα  κοβουμε? Δοκιμασα κοπιδι  αλλα  δεν  ειναι καλο το  αποτελεσμα......

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΡΑΒΑΝΗΣ

• ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΑΥΤΟΝ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: NEA ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Απ: Κοπη φυλλου πλαστικου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:05:55 μμ »
Για ισια κοψιματα χαραζεις δυο τρεις φορες το πλαστικο ,αναλογα με το παχος του,και τσακιζεις την επιφανεια και σπαει.Για αλλων ειδων σε διασταση και μορφη υπαρχουν ειδικα κοπιδια απο X-ACTO,JLC και αλλες εταιρειες.Το κοψιμο το λειαινεις με ντουκοχαρτο η' λιμα.Ελπιζω να βοηθησα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:32:02 μμ »
Ενα άλλο εργαλείο που κόβει θαυμάσια τα χοντρά φύλλα πλαστικού είναι το σκράιμπερ(δεν ξέρω και πως γράφεται στα Αγγλικά)το εργαλείο που είναι για επαναχάραξη/χάραξη γραμμώσεων.
Περνάς το σκράιμπερ με ένα χάρακα στο σημείο που θέλεις αρκετές φορές και μετά με λίγο πίεση σπάει ακριβώς εκεί που το χάραξες ,το λειένεις με λίγο ντουκόχαρτο και έτοιμο.....good luck (αυτό ξέρω πως γράφεται).

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:42:00 μμ »
εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

http://www.internettrains.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IT&Product_Code=NWS-494&Category_Code=TLSCUTNWS&Featured=

κόβει άνετα το πάχος πλαστικού που ανέφερες, σύν ότι είναι φτιαγμένο να κόβεις πολλά ισομήκη φύλλα πλαστικού  και σου δείνει επιπλεόν οδηγούς (γωνιάστρες ,αυτά τα μαύρα!) όπου σου δείνει διαφορες μοίρες γωνίας (π.χ. 30, 45 κλπ) με τιμή 25 δολλάρια ...υπάρχουν και άλλα μοντέλα της εταιρείας για μεγαλύτερα σε μήκος κοψίματα κλπ

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
    • Netfun Free online Games
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 10:23:20 μμ »
Σας  ευχαριστω  παιδια,οπως παντα η  βοηθεια  εδω στο  φορουμ  τελικα  ειναι πιο πολυτιμη  απο  ολα τα  εργαλεια.....