Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση αρχαριου για αερογραφο!!!  (Αναγνώστηκε 2035 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maverickos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ... ΜΗΝ Τ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙ
    • DomiNo Band
Ερωτηση αρχαριου για αερογραφο!!!
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:33:09 μμ »
Χαιρετε, :oops:θα ηθελα καποιος απο σας τους παλαιοτερους του φορουμ να με βοηθησουν στην αγορα αερογραφου,κομπρεσερ και γενικα ολων των απαραιτητων εξαρτηματων γυρω απο το βαψιμο των μοντελων!!Μιας και αρχαριος θα ηθελα κατι οικονομικο..ναι μεν καλο στην δουλεια που το θελω αλλα οχι πανακριβο!!μιας και ειμαι ακομα αρχαριος στο θεμα βαψιμο!!!
Το χρειαζομαι για αυτοκινητα,φορτηγα στην κλιμακα 1:24!!Αξιζει να κανω αυτην την αλλαγη απο το πινελο στον αερογραφο???
Ευχαριστω πολυ..ειμαι σιγουρος οτι θα με βοηθησετε αρκετα!!!!
Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ...

ΜΗΝ Τ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Ερωτηση αρχαριου για αερογραφο!!!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:41:17 μμ »
Για το αν αξιζει η αλαγη νομιζω οτι δεν υπαρχει αμφιβολια,ειδικα με το ειδος των μοντελων που θες να ασχοληθεις. Στα αυτοκινητα ο αεροφρεφος ειναι μονοδρομος. Για το σετακι που θες υπολογισε περιπου 250 ευρω. Αγορασε καποιον επωνυμο αερογραφο,οχι κινεζικο,για να μην πεταξεις τα λεφτα σου. Ενα σετακι που θα σου προτεινα ειναι ενας Iwata Revolution με 0,5 μπεκ και ενα απλο κομπρεσερακι, Sparmax π.χ.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:44:05 μμ »
Χαιρετε, :oops:θα ηθελα καποιος απο σας τους παλαιοτερους του φορουμ να με βοηθησουν στην αγορα αερογραφου,κομπρεσερ και γενικα ολων των απαραιτητων εξαρτηματων γυρω απο το βαψιμο των μοντελων!!Μιας και αρχαριος θα ηθελα κατι οικονομικο..ναι μεν καλο στην δουλεια που το θελω αλλα οχι πανακριβο!!μιας και ειμαι ακομα αρχαριος στο θεμα βαψιμο!!!
Το χρειαζομαι για αυτοκινητα,φορτηγα στην κλιμακα 1:24!!Αξιζει να κανω αυτην την αλλαγη απο το πινελο στον αερογραφο???
Ευχαριστω πολυ..ειμαι σιγουρος οτι θα με βοηθησετε αρκετα!!!!

σαφώς αξίζει μιας που το φινίσμα σου θα είναι ομοιομορφο και φταγμένο σε πολύ λιγότερο χρόνο απ'οτι με το πινέλο, ανεξάρτητα απο το πόσο καλό "χέρι" έχεις με το τελευταίο!...μιας που θα ασχοληθείς με τέτοια θέματα που δεν χρειάζονται ελεύθερο χέρι με αερογράφο , αλλά στην χειρότερη περίπτωση με ένα απλό μασκάρισμα θα κάνεις την δουλειά σου, σου προτείνω να πάρεις έναν φτηνό και πολύ απλό (ίσως και μονής λειτουργίας ή εξωτερικής ανάμυξης) με περίπου 35-45 EUR . Υπάρχουν μοντέλα απο την Paasche, Budger κλπ που με λίγη έρευνα αγοράς θα καταλείξεις σε αυτό που σου αρέσει.Αν αυριο - μεθαύριο ασχοληθείς με κάτι ποιο απαιτητικό, τότε αγοράζεις κάτι πολύ ποιο ακριβό και  καλύτερο σε δυνατότητες.Κομπρεσεράκι, πάρε καλό και μην δυστάσεις να δώσεις κατι παραπάνω σε χρήματα, εκτός αν ήδη έχεις!.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:47:01 μμ »
Πετρο στο κομπρεσερ μη τσιγκουνεθεις ,δωσε εκει το μεγαλυτερο ποσο του budget σου ::salut::

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:50:29 μμ »
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!!!Δεν γνωριζω καθολου απο μαρκες κλπ. ουτε καν τι σημαινει αυτο:(ίσως και μονής λειτουργίας ή εξωτερικής ανάμυξης)...Θα μπορουσατε να μου πειτε ετσι με 2-3 λογακια περιληπτικα τι παιζει????Απο που θα μου προτινατε να τα αγορασω???Θα μπορουσες να μου προτινεις κομπρεσερ με καλες δυνατοτητες???δεν εχω ιδεα  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:59:33 μμ »
αφιερωσε λιγο χρονο να διαβασεις και να βρεις σχετικα τοπικ εδω ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,51.0.html

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:04:31 μμ »
Ευχαριστω πολυ Viper..ειμαι σιγουρος οτι θα βρω οτι χρειαζομαι εκει!!!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:06:51 μμ »
λοιπόν κανά δυο μοντέλα είναι ο "Badger model 200-3" ο " Badger model 350-4 " όπου μπορείς να δείς το παρακάτω link:

http://www.everythingairbrush.com/acatalog/Badger_Airbrush_Kits.html

για δε paasche , δες εδώ: http://www.chicagoairbrushsupply.com/pasiacai.html

...για κομπρεσέρ λόγω του ότι έχω χρόνια να ασχολειθώ με το θέμα και την αγορά (αυτό συμβαίνει όταν παίρνεις καλό κομπρεσέρ απο την αρχή!!), δηλώνω ανίδεος! ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:21:35 μμ »
στο κομπρεσερ μην τα λυπηθεις καθόλου τα χρήματα, να πάρεις ΚΑΤΙ κάλο και να έχει οπως διποτε υδατοπαγίδα, τώρα για αερογραφο, εγω θα πρωτινά ενα διπλής λειτουργίας, κάλο είναι αν δεις 2-3 και να τον αισθανθείς στο χέρι σου πως ειναι.ι   
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:25:47 μμ »
Το ερωτημα ειναι πως θα ξερω αν ενα κομπρεσερ ειναι καλο???τι προδιαγραφες πρεπει να κοιταξω???Οι αερογραφοι διπλης λειτουργιας ειναι καλυτεροι στις λεπτομεριες η ρολο παιζει η μυτη??

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:36:31 μμ »
για κομπρεσερ πρωτα καλυτερα να γινεις πιο συγκεκριμενος
πχ τι ποσο διαθετεις για να μπορεσει οποιος μπορει να βοηθησει
και να πει πια ειναι η καλυτερη περιπτωση για το badget σου
διοτι φιλε υπαρχουν πολυ φθηνα κομπρεσερ και παρα πολυ ακριβα,με τα αναλογα πλεονεκτηματα η μειονεκτηματα
::salut::

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:44:18 μμ »
Λοιπον dim το ποσο που λεω να διαθεσω ειναι γυρω στα 250 ευρα!!αμα αξιζει το πραγμα και παραπανω!!απλα επειδη ειμαι αρχαριος θελω να μου μεινουν και να μην χρειαστουν αλλαγη στο πρωτο εξαμηνο κλπ...επισης περα απο αερογραφο και κομπρεσερ τι αλλα αξεσουαρ χρειαζομαι??πχ.σωληνακια κλπ..

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 06:28:28 μμ »
θα ελεγα λοιπον να παρεις για αρχη ενα αερογραφο επωνυμο και σκυλι μονης λειτουργιας  και που θα τον εχεις πολλαα χρονια στα 100ευρα(για αυτοκινητα νομιζω ειναι αρκετος μιας και δεν εχεις τα πολυπλοκα καμουφλαζ) και λεω για τον badger 200    ::arrowred:: http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm
και επειδη αερογραφους θα παρεις πολλους στο μελλον αλλα κομπρεσσερ συνηθως ενα και καλο ριξε το βαρος εκει
κοιτα εδω   ::arrowred:: http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm
εχοντας υπ οψιν οτι αυτοι με μοτερ ψυγειου και δεξαμενη ειναι οι καλυτεροι αθορυβοι πληρως αθανατοι αλλα και ακριβοι
ριξε μια ματια στα links και οτι θελεις εδω ::salut::

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 07:31:29 μμ »
Μηπως καποιος θα μπορουσε να μου προτεινει καποιο αλλο site για on-line παραγγελια???

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 07:42:14 μμ »
καταστηματα ελληνικα και για online αγορες υπαρχουν τα :

::arrowred:: http://www.hobbygallery.gr/
::arrowred:: http://www.pla.gr/

αλλα και ::arrowred:: http://www.gehobbies.gr/photogal/thumbnails.php?album=17

δες και το site για πληρη λιστα web site καταστηματων ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_weblinks&catid=17&Itemid=23

• Scale 1/144
  • *
    • DomiNo Band
Αγορα αερογραφου!!!Plz helppppp!!
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:41:06 μμ »
Μετα απο πολυ ψαξιμο σε διαφορα site και μην εχοντας βρει κατι αξιολογο σε καποιο ελληνικο βρηκα αυτον εδω τον αερογραφο!!
Να τονισω πως θα ειναι ο πρωτος μου γι'αυτο δεν θελω να ειναι τιποτα "σαπιο"..παιδια βοηθηστε με...αν εχετε κατι καλυτερο να μου προτινετε post it!!!
Το budget για αερογραφο ειναι μεχρι 100 ευρα!!!Να πω πως ασχολουμε με 1:24 μοντελα αυτοκινητων,φορτηγων!!!

Εγω βρηκα αυτον εδω:                       http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=BG-200-5%20(M)

ΑΞΙΖΕΙ     :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:roll:

Tags: