Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες, έφθασε η ώρα να ξαναπιάσω μοντέλο στα χέρια μου. Το κακόμοιρο το είχε φάει η σκόνη κάτω από την τηλεόραση. Αφού μασκαρίστηκαν οι λευκές επιφάνειες, μαζί και ότι ακόμα χρειαζόταν για τη συνέχεια του βαψίματος και των χαλκομανιών, (ΕΚΑΒ, τα στρογγυλά σήματα στα πλαϊνά και στην ουρά), βάφτηκε με το κόκκινο της Lifecolor(μου έμοιαζε στο μάτι πιο "σωστό" από τα υπόλοιπα κόκκινα της χρωματοθήκης.

Αφαιρέθηκαν οι μάσκες, και διορθώθηκαν με πινέλο ή κόφτη (ξύστηκαν δηλαδή) οι όποιες ατέλειες. Έπειτα ξαναμασκαρίσθηκαν τα σχετικά για να βαφτούν τα μαύρα τμήματα γύρω από διαφανή τμήματα και τα διαφανή σε ασημένιο.

Πλέον βάφονται σιγά σιγά και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, και θα ακολουθήσουν στο τέλος Στροφεία και έλικες.

Τα μεγάλο πανηγύρι θα γίνει στο τέλος με τις χαλκομανίες που θα πρέπει να γίνουν home made, αλλά περισσότερο με τα λεκτικά πάνω από τις συρόμενες πόρτες. Τα "AGUSTA A109", είναι το εύκολο κομμάτι και ήδη έχουν βρεθεί από το spare box, οι κατάλληλες χαλκομανίες. Το πρόβλημα είναι στο "POWER", που είναι κεκλιμένο και δεν έχω τίποτα παρόμοιο. Οι δοκιμές να βγει σε μάσκα, ήταν εντελώς αποτυχημένες.

Αν κανείς έχει τίποτε παρόμοιο στα spare, μου λέει...